Επιλογή ηχοσυστήματος!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
για πες τί ακριβώς γιατί εγώ με τα προηγούμενα μοντέλα
Advance Acoustic MPP 206 MAA 406
εδώ και 6 χρόνια είναι άψογα μόνο το τηλεκοντρόλ σε ένα κουμπί λίγο λασκάρισε .
Ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα έτσι αναφέρομαι συνοπτικά:

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία ή τον ήχο, απλώς συγκρινόμενα με τον ανταγωνισμό παρατηρείται οικονομία σε βασικά σημεία της κατασκευής (λαμαρίνες στο περίβλημα, χαμηλής ποιότητας, πλαστικό τηλεχειριστήριο κ.α. που δείχνουν ότι και σε βασικά σημεία της κατασκευής εσωτερικά, ίσως να μην τυγχάνουν της δέουσας προσοχής) .

Επίσης σαν κάτοχος C.A. (740 a) http://www.techradar.com/reviews/au...fiers/cambridge-audio-azur-740a-276054/review, αντιμετώπισα αρκετές βλάβες στα ηλεκτρονικά και το μηχάνημα επισκευάστηκε αρκετές φορές από το cervice της αντιπροσωπείας.
Σημειωτέον ότι δίδεται πάντα η πρέπουσα προσοχή κατά την χρήση...Χόμπι βλέπετε...

Last edited:

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Όπως ανάφερα και σε προηγούμενη απάντησή μου, καλό είναι να υπολογίζεις και ένα budget για καλώδια. Αυτά θα πρέπει να επιλεγούν αφού καταλήξεις στα μηχανηματα, αλλά θα το έβλεπα γύρω στα 500€ συνολικά ( με βάση τις τιμές της Kimber για 8VS και kimber hero, χωρίς να προτείνω μάρκα και μοντέλα, αλλά κατηγορία τιμής ). Μη θαμπωθείς απο τις ναυαρχίδες των εταιρειών, ο σκοπός είναι να πάρεις αυτό που θα ταιριάζει με το σύστημά σου και όχι να αγοράσεις ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η κάθε εταιρεία ( που μπορεί να μη σου κάνει ).

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Pr ή Vs, κάπου διάβασα ότι τα vs δίνουν έμφαση στα χαμηλά, ενώ τα pr στις ανώτερες συχνότητες.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ακούσει τα PR. Σε γενικές γραμμές όμως, κάπου εκεί θα κινηθεί πάνω κάτω. Υπάρχουν κι άλλες μάρκες ( εγώ βολεύτηκα με τα Kimber, οπότε δεν το ψάχνω παραπάνω, αλλά αυτό ισχύει στο δικό μου σύστημα και τα δικά μου γούστα ), οπότε όταν τελειώσει ο alessismore με τα μηχανήματα, βλέπουμε και για τα καλώδια. Απλά τονίζω ότι χρειάζονται και αυτά.

Reaction score
4.250
Θέλω να πιστεύω ότι ξέρεις τι γράφεις για αυτό και ρωτάω ,Πόσο ρεύμα καταναλώνει ενας λαμπάτος ενισχυτής κατά την απόψ'η σου τον χρόνο με μεσο όρο λειτουργίας τις 6 ωρες την ημέρα ??
Επειδη εχω δυο λαμπατους μονομπλοκ ενισχυτες δυστυχως ξερω πολυ καλα. Ειναι μαλιστα και ταξη Α, οποτε η ΔΕΗ εχει σκοπο να με ανακυρηξει επιτιμο πελατη!

I

iason

Guest
Επειδη εχω δυο λαμπατους μονομπλοκ ενισχυτες δυστυχως ξερω πολυ καλα. Ειναι μαλιστα και ταξη Α, οποτε η ΔΕΗ εχει σκοπο να με ανακυρηξει επιτιμο πελατη!
Δεν με βοηθάς με νούμερα, τι νομίζεις οτι πληρώνεις το χρόνο πάνω κάτω για τους ενισχυτές πού έχεις ?
Εγώ εχω ενα Cayin cs100a και φοράει 4 tung-sol KT120 καθε κανάλι τον δουλεύω περίπου 5 ώρες την ημέρα εδώ και ένα χρόνο .
Δεν εχω διαπιστώσει μεχρι τώρα διαφορά στον λογαριασμό μου,οτι πλήρωνα πληρώνω πάλι !!!!!!

Reaction score
4.250
Παει καιρος που εκανα τους υπολογισμους. Χοντρα χοντρα, 10-20 κιλοβατωρες την ημερα. Αναλογα με την ενταση και τις ωρες. Παντως ηταν σημαντικος αριθμος.

Reaction score
296
Παει καιρος που εκανα τους υπολογισμους. Χοντρα χοντρα, 10-20 κιλοβατωρες την ημερα. Αναλογα με την ενταση και τις ωρες. Παντως ηταν σημαντικος αριθμος.
Κατι τετοια διαβαζει ο κοσμος και μετα τρεμει τους λαμπατους.
Οι λαμπατοι, σε αντιθεση με τα τρανζιστορ, καταναλωνουν το ιδιο ανεξαρτητως εντασης, τοσο οσο χρειαζεται για να αναψουν οι λυχνιες.
Επισης, καλο θα ηταν να μας πεις ποιοι ειναι οι ενισχυτες σου γιατι ο δικος μου με 8 κτ88 καιει, μετρημενο με μηχανημα, 280 watt. Για να φτασει 10kwh πρεπει να δουλευει καμια 36 ωρες.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.619
Εδώ και είκοσι χρόνια με συντροφεύει απροβλημάτιστα όσον αφορά στην λειτουργία του ένα ηχοσύστημα αποτελούμενο από:
Marantz cd-53
Denon 5060 (αν δεν κάνω λάθος)
B&W 600i
Βέβαια, άλλα τα ακούσματα του τότε όταν ήμουν πιτσιρικάς με ροκιές και χεβυμεταλλιές... και άλλα τώρα με κλασσική μουσική στο 90% της ακρόασης!
Πιο αντιφατικός δεν γίνεται, ε;
Μεχρι να πειστείς για την στροφή σου μακρυά απο την συστηματική χρήση cd, και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς όλο και περισσότερο τον σκληρό δίσκο σου, σου προτείνω να μην πάρεις disc player, για να εκμεταλλευτείς καλύτερα το budget σου. Χρησιμοποίησε για τωρα το παλιό σου marantz απο την ψηφιακή του έξοδο στο DAC που θα πάρεις, και σιγά σιγά θα φύγεις απο τα cd, οπως κάνανε και πολλοί άλλοι. Πέρασμα μια φορα στον σκληρό σε lossless αρχείο, και μετα μόνιμα στο ράφι τα cd, μονο για οφθαλμόλουτρο.

Όσο λιγότερα ξεχωριστά μηχανήματα αγοράσεις,τοσο πιο πολυ τόπο θα πιάσουν τα λεφτά σου.

Reaction score
18
Μεχρι να πειστείς για την στροφή σου μακρυά απο την συστηματική χρήση cd, και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς όλο και περισσότερο τον σκληρό δίσκο σου, σου προτείνω να μην πάρεις disc player, για να εκμεταλλευτείς καλύτερα το budget σου. Χρησιμοποίησε για τωρα το παλιό σου marantz απο την ψηφιακή του έξοδο στο DAC που θα πάρεις, και σιγά σιγά θα φύγεις απο τα cd, οπως κάνανε και πολλοί άλλοι. Πέρασμα μια φορα στον σκληρό σε lossless αρχείο, και μετα μόνιμα στο ράφι τα cd, μονο για οφθαλμόλουτρο.

Όσο λιγότερα ξεχωριστά μηχανήματα αγοράσεις,τοσο πιο πολυ τόπο θα πιάσουν τα λεφτά σου.
Δεν είμαι πεπεισμένος για αγορά cdplayer, γι'αυτό και δεν το πολυαναφέρω (στην πραγματικότητα θα συζητήσω-δω από κοντά σε κατάστημα τι εστί dac-mediaplayer κτλ. και μετά θα αποφασίσω, αν και με έχετε πείσει εδώ μέσα αρκετά υπέρ της μέσω σκληρού αναπαραγωγής), αλλά ένα combo όπως το cd-s2100 της Yamaha π.χ. δεν μου δίνει αυτήν την δυνατότητα, δεδομένου ότι έχει και dac;;;;;

Επίσης, σχετικά με τα καλώδια που αναφέρει ο Νίκος Σταθόπουλος δεν το έχω σκεφθεί καθόλου.... όντως χρειάζεται τόσο μεγάλο ποσό για αγορά καλωδίων; Το μόνο που γνώριζα είναι το ότι δεν πρέπει να είναι μακρύ το καλώδιο.

Βρήκα ένα φίλο που είναι υπεύθυνος στον Νάκα και θα κανονίσω για ακρόαση μόλις φτιάξει λίγο ο καιρός. Μου είπε ότι θα τον ακούσω με ηχεία της Yamaha (soavo 1 ή 3, αν θυμάμαι καλά). Άντε να δούμε ή μάλλον να ακούσουμε.....

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.619
Δεν είμαι πεπεισμένος για αγορά cdplayer, γι'αυτό και δεν το πολυαναφέρω (στην πραγματικότητα θα συζητήσω-δω από κοντά σε κατάστημα τι εστί dac-mediaplayer κτλ. και μετά θα αποφασίσω, αν και με έχετε πείσει εδώ μέσα αρκετά υπέρ της μέσω σκληρού αναπαραγωγής), αλλά ένα combo όπως το cd-s2100 της Yamaha π.χ. δεν μου δίνει αυτήν την δυνατότητα, δεδομένου ότι έχει και dac;;;;;

Επίσης, σχετικά με τα καλώδια που αναφέρει ο Νίκος Σταθόπουλος δεν το έχω σκεφθεί καθόλου.... όντως χρειάζεται τόσο μεγάλο ποσό για αγορά καλωδίων; Το μόνο που γνώριζα είναι το ότι δεν πρέπει να είναι μακρύ το καλώδιο.

Βρήκα ένα φίλο που είναι υπεύθυνος στον Νάκα και θα κανονίσω για ακρόαση μόλις φτιάξει λίγο ο καιρός. Μου είπε ότι θα τον ακούσω με ηχεία της Yamaha (soavo 1 ή 3, αν θυμάμαι καλά). Άντε να δούμε ή μάλλον να ακούσουμε.....
Τα σύγχρονα καλά dac υπερέχουν, σε χρήση dac φυσικα, στα ίδια χρήματα.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest

Alessismore, υπάρχουν πιο φτηνά, υπάρχουν και πιο ακριβά. Το κόστος δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης, τουλάχιστον όχι ως προς τις ικανότητες του εκάστοτε καλωδίου. Κάθε εταιρεία όμως, έχει κλάσεις. π.χ. για τη Kimber στην οποια αναφέρθηκα ξεκινάει απο το pbj, πάει στο hero, παράλληλα παίζουν τα ασημένια παρόμοια με το pbj ( kcag...? ) όπως βγαίνει και το hero σε ασημένιο (?) και μετά ανεβαίνει στη σειρά select. Το Pbj είναι ένα πολύ καλό καλώδιο για το κόστος του. Έχει όμως κάποια όρια. Σε σχέση με το hero, δεν έχει ούτε τον έλεγχό του, ούτε το στήσιμο των οργάνων, είναι ας πούμε μια "μικρογραφία" του hero. Όπως το hero, ενώ παίζει θαυμάσια γι'αυτό που είναι, δεν παίζει σαν το KS1010 ( select ) και πάει λέγοντας. Το να βάλεις π.χ. το hero σε ένα entry level σύστημα, ίσως να μη κάνει κακό, αλλά κατά τη γνώμη μου θα είναι πεταμένα λεφτά. Σίγουρα όμως, το να βάλεις ένα όχι τόσο ικανό καλώδιο σε ένα σύστημα αξιώσεων, θα σου υποβιβάσει το τελικό αποτέλεσμα τόσο λόγω της αδυναμίας να στείλει όλες και τις σωστές πληροφορίες στον ενισχυτή και στα ηχεία, όσο και λόγω του γεγονότος ότι αντίστοιχα ο ενισχυτής θα αναλύσει ένα κακό σήμα και θα σου "πετάξει στα μούτρα" το κακό σύνολο. Σε αυτό το σημείο, θα τονίσω για μια ακόμη φορά ότι υπάρχουν πολλές αξιόλογες μάρκες στα καλώδια, απλά έτυχε να δοκιμάσω αρκετά της Kimber, άρα να έχω μια αρκετά σαφή εικόνα και έτυχε να μη χρειαστεί να ασχοληθώ περαιτέρω καθώς ταίριαξαν με το δικό μου σύστημα.
( αν κάνω λάθος, με διορθώνετε. )

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Εγώ συστήνω να ακούσεις από την εμπειρία μου τον εξής συνδιασμό:

Spendor A3 ηχεία

Exposure 3010s2D ολοκληρωμένος με το DAC

και έχεις κάνεις σύστημα αξιώσεων για να παίζει ωραία την μουσική σου και να μην ψάχνεσαι για τίποτα αλλό!
Καλές ακροάσεις και καλή τυχή στην όμορφη αναζήτησή σου!

Reaction score
4.250
Κατι τετοια διαβαζει ο κοσμος και μετα τρεμει τους λαμπατους.
Οι λαμπατοι, σε αντιθεση με τα τρανζιστορ, καταναλωνουν το ιδιο ανεξαρτητως εντασης, τοσο οσο χρειαζεται για να αναψουν οι λυχνιες.
Επισης, καλο θα ηταν να μας πεις ποιοι ειναι οι ενισχυτες σου γιατι ο δικος μου με 8 κτ88 καιει, μετρημενο με μηχανημα, 280 watt. Για να φτασει 10kwh πρεπει να δουλευει καμια 36 ωρες.
Αυτο που εγραψες πιο πανω βασει πιας επιστομονικης αρχης το στηριζεις? Γιατι οι κανονες της φυσικης λενε αλλα. Εκτος κι αν μιλαμε για μικρους λαμπατους SE.
Οσον αφορα την ερωτηση σου εχω τους AUDIO VALVE CHALENGER, με προ τον EKLIPSE. Εν πασει περιπτωσει, νομιζω οτι ειμαστε εκτος θεματος

Reaction score
296
έτσι εξηγείται, έχεις θηρία. μόλις τα μέτρησα 280w στη σίγαση, 280 στο 80%. αν δεν με πιστευεις στέλνω και φώτο.

Reaction score
1.187
[QUOTE="Alessismore, post: 2039354, member: 38803"

Επίσης, σχετικά με τα καλώδια που αναφέρει ο Νίκος Σταθόπουλος δεν το έχω σκεφθεί καθόλου.... όντως χρειάζεται τόσο μεγάλο ποσό για αγορά καλωδίων; [/QUOTE]

OXI !!! :o

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.619
[QUOTE="Alessismore, post: 2039354, member: 38803"

Επίσης, σχετικά με τα καλώδια που αναφέρει ο Νίκος Σταθόπουλος δεν το έχω σκεφθεί καθόλου.... όντως χρειάζεται τόσο μεγάλο ποσό για αγορά καλωδίων;
OXI !!! :o[/QUOTE]

Για μετρήσεις+room treatment όμως;

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Δηλαδή, πόσο πιστεύετε ότι θα χρειαστεί για καλώδια ( και τί έχετε κατά νου? )

Reaction score
1.187
Δηλαδή, πόσο πιστεύετε ότι θα χρειαστεί για καλώδια ( και τί έχετε κατά νου? )
25€~35€ το μέτρο τα RCA οπότε αν θες να συνδέσεις δύο πηγές π.χ. tuner και CD στον ενισχυτή σου 70€
5~10€ το ΠΟΛΥ το μέτρο καλώδιο ηχείων. Αρα αν θες 4 και 4 μέτρα καλώδιο ηχείων θες άλλα 80€
Δηλαδή με 150€ max είσαι Ο.Κ.
Οτιδήποτε άλλο για ΧΑΛΚΟ είναι κοροϊδία!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis