Επιλογή ηχοσυστήματος!

Reaction score
1.187
Τωρα αν τ αυτια μας μπορουν να πιασουν εως τους 16 KHZ καποιων εως 12 και καποιων αλλων εως 20 δεν εχει σημασια.
Για να ακούσεις 16~18KHz πρέπει να είσαι πιτσιρικάς 20~25 άντε μέχρι 30 το πολύ ετών και με την προϋπόθεση ότι δεν ξημεροβραδιάζεσαι στα clubs.
Αν είσαι 40+ η 50+ να είσαι ευχαριστημένος αν ακούς 12~14Khz ....
Καλά για τα 20KHz δεν το συζητάμε... Πρέπει να είσαι πιτσιρικάς βοσκός στις ραχούλες μακριά από κάθε θόρυβο της πόλης για να διατηρείς τέτοια απόκριση συχνότητος! :D
[DOUBLEPOST=1454137422][/DOUBLEPOST]
Κάτι τέτοιο?

3103 2 X 4 mm.
Ακριβώς!

http://www.mogamicable.com/category/bulk/speaker_cable/conventional_configuration/

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Δε βαριέσαι... Χρυσαυτιάς. Απο το κουφός ή εμπαθής, καλύτερο μου ακούγεται.

Reaction score
8.905
Ηρθε τι προαλες ο Μ. Καστρουνης στο σπιτι. Κι εγω που νομιζα οτι η οθονη δεν ειχε καθολου ζαρες, μου την εβγαλε αχρηστη. Κι ας μου ελεγε οτι ειναι τυφλος και δεν βλεπει καλα...
τι είπες τώρα... αυτό δεν το ήξερα...:geek:
Κι αυτος εδωσε ενα σωρο λεφτα για ν αγορασει μετρητικα μηχανηματα. Τι τα χρειαζεται? Με το ματι μια χαρα θα εκανε την δουλεια του....
Τα πλήρωσε γιατί δεν βλέπει καλά... όπως είπες...:rolleyes: :laugh:

Πλάκα στην πλάκα,
μην τα συγχέουμε και τα ισοπεδώνουμε... όλα παίζουν ρόλο / και φέρνουν "αλλαγές" σε ένα σύστημα...
απλά πρέπει να γνωρίζουμε και να αξιολογούμε τα "πράγματα" σε "λογικά πλαίσια" και όχι σε υπερβολές!

Last edited:

Reaction score
4.250
Αυτα που εγραψα για την οθονη ειναι τα πιο "χοντρα". Γιατι υπηρχαν για ενα σωρο αλλες λεπτομερειες που εβλεπε και σε καμμια περιπτωση δεν τα προσεχες. Ακομη κι οταν σου τις εδειχνε κοιτουσες παραξενεμενος. κι εψαχνες να βρεις τι ειναι αυτο που σου δειχνει.

Φυσικα και στον ηχο η εμπειρια μετραει, και δεν μιλαω για εμπειρια που λενε καποιοι οτι παω στο Μεγαρο κι ακουω ζωντανη μουσικη. Αλλα εμπειρια του να μπορεις ν ακους πραγματα στον ηχο που εχουν να κανουν με την ταχυτητα, το σβησιμο, την διαφανεια, την φωτεινοτητα και και και. Ομως οταν καθεσαι σ ενα μετρητικο μηχανημα και σου δειχνει ενα σωρο πραγματα που δεν γινεται να τα ακουσεις με το αυτι, δεν γινεται να εχεις μια τετοια περιγραφη με το αυτι. . Ο Σταματακος δεν ειναι χαζος που πληρωσε ενα σκασμο λεφτα για να παρει τετοιου ειδους μετρητικα μηχανηματα, κι ας εχει εξαιρετικα εμπειρο αυτι. Ενω ο ιδιος καπου εγραφε οτι στα καλωδια ναι μεν διαφορες υπαρχουν και ειναι μετρησιμες (μπορειτε να δειτε το συγκριτικο καλωδιων που εχει κανει και δεν ειναι με το αυτι αλλα με μηχανηματα) αλλα ειναι ακουστικα μικρες.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
[...] Ο Σταματακος δεν ειναι χαζος που πληρωσε ενα σκασμο λεφτα για να παρει τετοιου ειδους μετρητικα μηχανηματα, κι ας εχει εξαιρετικα εμπειρο αυτι. Ενω ο ιδιος καπου εγραφε οτι στα καλωδια ναι μεν διαφορες υπαρχουν και ειναι μετρησιμες (μπορειτε να δειτε το συγκριτικο καλωδιων που εχει κανει και δεν ειναι με το αυτι αλλα με μηχανηματα) αλλα ειναι ακουστικα μικρες.
...κι όπως λέει κι ο Kuzma στο τέλος αυτού του .pdf "if changes in sound are very small, then they are not important". Δεν γνωρίζω το "ποιόν" του κυρίου, αλλά αυτή η ρήση, είναι ουσιαστική και, κατά τη δική μου άποψη, θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για πολλούς από εμάς, έτσι ώστε να αποφύγουμε τις όποιες "κακοτοπιές".

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
...Μόνο που είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση το να ακούσει κάποιος το σύστημά του με ένα διαφορετικό συστατικό και να αποφανθεί για το μέγεθος των διαφορών και αν τελικά αξίζει να προχωρήσει στην αγορά και άλλο το να θεωρεί κάποιος παπατζιλίκι ένα προϊόν, να το απορρίπτει και μόνο εκ πεποιθήσεως, συχνά μάλιστα με την αιτιολογία ότι και να το δοκιμάσει δεν θα ακούσει τίποτα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Για να ακούσεις 16~18KHz πρέπει να είσαι πιτσιρικάς 20~25 άντε μέχρι 30 το πολύ ετών και με την προϋπόθεση ότι δεν ξημεροβραδιάζεσαι στα clubs.
Αν είσαι 40+ η 50+ να είσαι ευχαριστημένος αν ακούς 12~14Khz ....
Καλά για τα 20KHz δεν το συζητάμε... Πρέπει να είσαι πιτσιρικάς βοσκός στις ραχούλες μακριά από κάθε θόρυβο της πόλης για να διατηρείς τέτοια απόκριση συχνότητος! :D
Μια δοκιμή θα μας πείσει!!!

http://onlinetonegenerator.com/hearingtest.html

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
στα 46 οι μηχανες εσβησαν στα 14k...:cry:
Μην ανησυχείτε,
ευτυχώς τα του χόμπι μας ευρίσκονται σε γενικές γραμμές, μέσα στις προδιαγραφές...

Κάποιες αρμονικές από 2 - 3 μουσικά όργανα ίσως να χάνουμε, και αυτό είναι όλο:

http://www.psbspeakers.com/articles/The-Frequencies-of-Music

https://en.wikipedia.org/wiki/Musical_acoustics

Να συνέβαινε αυτό και με άλλα όργανά μας......:(

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Τώρα λοιπόν καταλαβαίνετε τον λόγο που έχω θεοποιήσει την klipsch! Το ελιξίριο για τα γηρατειά!:D

Reaction score
1.173
Τώρα λοιπόν καταλαβαίνετε τον λόγο που έχω θεοποιήσει την klipsch! Το ελιξίριο για τα γηρατειά!:D
Εεεεε...... Εάν δεν ακούτε πια μέχρι και τα κλιπς γλυκά σας φαίνονται.......:roflmao:

Vakis προς θεού πλάκα κάνω......:drinks:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Πάντως όπως και να έχει, ψυχολογικά αισθάνομαι κάπως... Θέτω τα ακουστικά τέρμα μετά από κάποιες συχνότητες και δεν υπάρχει καμία ενόχληση, πλήρης σιγή! Θα ήθελα να πιστεύω ότι είναι μάπα τα ακουστικά μου, αλλά δυστυχώς... Από διαφορετικό δωμάτιο η κόρη μου έβαλε τις φωνές, για την σχετική ενόχληση!:laugh:

Reaction score
8.905
Βασικά ο thread starter βαρέθηκε και την κοπάνησε....
είδε και απόειδε ο άνθρωπος με όλους τους κουφούς εδώ μέσα...:rolleyes: :laugh:

Τώρα λοιπόν καταλαβαίνετε τον λόγο που έχω θεοποιήσει την klipsch!
άσε που έχουμε και τον vaki που μας τα έχει κάνει τσουρέκια με τα klipsch...:tongue: :laugh:

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis