Νέα προσθήκη στον κανονισμό των αγγελιών

Status
Not open for further replies.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
;)

Περίπου. Σε προσωπικό επίπεδο αντιπαθώ τις αγγελίες όλων των ειδών. .........................
Γιατι Αλεξ; Αν κατι δεν σου χρειαζεται πλεον ή θελεις να το αντικαταστησεις με νεωτερο/ανωτερο κλπ, τι θα κανεις; θα το πεταξεις; Βεβαιως πολλες αγγελιες ειναι τροπος "κονομας", μα απο τη στιγμη που η συναλλαγη ειναι αμφοτεροις συμφερουσα...
Και ειμαι ΥΠΕΡ ενος μικρου...αγγελιοσημου!

Ata

Reaction score
13
Kαλημέρα,είμαι νεο μέλος.Μπηκα λογω των αγγελιών αλλα ''κολλησα'' με το φορουμ οπως ειπωθηκε & παραπανω. Καταλαβαινω τις σκεψεις για οριο μυνηματων αλλά ας αναλογιστουμε οτι καποιοι απο εμας δεν ειναι fans των μυνηματων .Επίσηςπολλές απο τις απορίες που μπορεί να υπάρχουν εχουν απαντηθεί νωρίτερα διεξοδικά. Ευχαριστώ, Θανάσης

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.494
Γιατι Αλεξ; Αν κατι δεν σου χρειαζεται πλεον ή θελεις να το αντικαταστησεις με νεωτερο/ανωτερο κλπ, τι θα κανεις; θα το πεταξεις; Βεβαιως πολλες αγγελιες ειναι τροπος "κονομας", μα απο τη στιγμη που η συναλλαγη ειναι αμφοτεροις συμφερουσα...
Και ειμαι ΥΠΕΡ ενος μικρου...αγγελιοσημου!
Είμαι η εξαίρεση, το ξέρω. Δεν μου αρέσουν τα μεταχειρισμένα και δεν πουλάω τα πράγματα μου για ένα βασικό λόγο: Δεν μπορώ τα τηλέφωνα, τις συναντήσεις και όλα τα "παρελκόμενα" της αγοραπωλησίας. Αρκετές φορές έχω χαρίσει συσκευές σε φίλους και γνωστούς. Άλλα τα κρατάω σε αποθήκες, άλλα (τα πιο παλιά/άχρηστα) τα πετάω.

Το αγγελιόσημο είναι λογική πρόταση αλλά το έχουμε αποκλείσει από την αρχή. Κοιτάμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα κι όχι να βάλουμε έξτρα διαδικασίες και μπλεξίματα με χαρτιά και λογιστικά.

Reaction score
905
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι πως δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι διαχειριστές και είπαν "ας βάλουμε κανόνες στις αγγελίες".

Δυστυχώς ζούμε σε πολύ πονηρές εποχές και έχουν προκύψει κατά το παρελθόν περιπτώσεις εξαπάτησης σε πολλά φόρουμ.

Οι κανόνες μπαίνουν για να προστατέψουν και είναι δύσκολο η προστασία να συμβαδίσει με την ευκολία.

Και μην ξεχνάμε πως υπάρχουν άνθρωποι που αφιερώνουν αφιλοκερδώς λίγο εως πολύ απο τον προσωπικό τους χρόνο και οσο γιγαντώνεται η κατηγορία των αγγελιών αφενός είναι δύσκολο να την παρακολουθήσουν και αφετέρου δεν έχει και κανείς το δικαίωμα να απαιτήσει απο αυτούς παραπάνω προσωπικό χρόνο για την "διευκόλυνση" της συναλλαγής του.

Οι παραπάνω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές.

Reaction score
11.790
Ας γράψω κι εγώ τη βλακεία μου, μιας και το θέμα είναι ξεκλείδωτο.

Νομίζω θα έπρεπε να γίνει το 1ο μήνυμα της ανακοίνωσης και μετά το παρόν νήμα να κλειδωθεί.
Λήφθηκε μια απόφαση, ανακοινώθηκε, ΤΕΛΟΣ.

Reaction score
431
Ας γράψω κι εγώ τη βλακεία μου, μιας και το θέμα είναι ξεκλείδωτο.

Νομίζω θα έπρεπε να γίνει το 1ο μήνυμα της ανακοίνωσης και μετά το παρόν νήμα να κλειδωθεί.
Λήφθηκε μια απόφαση, ανακοινώθηκε, ΤΕΛΟΣ.
Έχει γίνει σαφές στο παρόν νήμα ότι η διευθέτηση είναι προσωρινή.

Άρα θα ακολουθήσει μια μονιμότερη.

Είναι επίσης σαφές ότι αυτοί που έρχονται μόνο για να πουλήσουν είναι ανεπιθύμητοι αφού δεν προσφέρουν τίποτα και ίσως προκαλούν φόρτο στους διαχειριστές.

Όμως πρέπει να ακουστούν απόψεις ώστε να ληφθεί μια δίκαιη λύση.

Είναι λογικό λοιπόν να μείνει ανοιχτό το νήμα για τις απόψεις μας.

Όσο για τις εξυπνάδες του τύπου «το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία» δεν το σχολιάζω εγώ βρήκα το φόρουμ από άλλη παραλία εξωτική και χάρηκα που υπάρχει αλλά είναι κρίμα τέτοια συμπεριφορά.

Reaction score
38
...δικαίωμα στη δημοσίευση νέας αγγελίας θα έχουν τα μέλη που θα έχουν συμπληρώσει αφ' ενός 3 μήνες από την εγγραφή τους, και αφ' ετέρου 100 μηνύματα...
Θερμά συγχαρητήρια για την απόφασή σας. Θαρραλέα απόφαση αψηφώντας το πιθανό κόστος επισκεψημότητας.
Ίσως να υπήρχαν και καλύτερες λύσεις, σίγουρα ο καθένας μας έχει κι απο μία, αλλα imo ο σκοπός είναι ο ίδιος. Στη πορεία αν χρειαστεί θα διορθώσετε.

Αν η απόφαση αυτή συνδυαστεί με αυστηρό έλεγχο των ΑV οφφτοπικ και τσατινγκ θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα για ένα καλύτερο φόρουμ εικόνας και ήχου.

και πάλι πολλά μπράβο!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.579
Εδώ κάπου να πω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί οι διαχειριστές του φόρουμ πρέπει να προστατέψουν "θύματα" από "θύτες" στις αγγελίες. Σε ενήλικους δεν απευθύνεται το φόρουμ; Αν όχι, να μπει στον κανονισμό. Οι ενήλικες που έχουν δικαίωμα ψήφου, ελεύθερων συναλλαγών και δικαιοπραξιών γιατί πρέπει να έχουν προστάτη στο φόρουμ για να μην πέσουν θύματα απάτης; τι δουλειά έχει, και πως μπορεί εν τέλει αποτελεσματικά, να διαφυλάξει το φόρουμ τα μέλη του από απατεώνες που θα ζητήσουν λεφτά και ο άλλος θα τα στείλει χωρίς να έχει δει ή να έχει πάρει πρώτα το μηχάνημα. κράτος-πατερούλης και φόρουμ-πατερούλης;

Reaction score
690
Δεν ασχολούμαι με τα av , αλλά για μένα το avsite στις αγγελίες του (δικάναλο) έως τώρα διατηρεί ένα ενδιαφέρον ratio ποιότητας / ποσότητας / συχνότητας , δηλαδή αναρτώνται ενδιαφέρουσες πωλήσεις όσο συχνά πρέπει , και χωρίς τα περριτά low fi της χρυσής ευκαιρίας. Κατ ' εμέ απο άποψη επισκεψιμότητας, μόνο χασούρα θα έχει το site ύστερα απο τέτοια κίνηση. Άλλωστε ήδη στο xe γίνεται της χαιφιντελιάς το κάγκελο...
Απο την άλλη σίγουρα είναι κατανοητές και οι θέσεις της διαχειριστηκής ομάδας κάθως μια τέτοια κίνηση φιλτράρει προβλήματα και δημιουργεί ένα υψηλότερης "πιστότητας" κλίμα μεταξύ του avsite και των μελών του. ΓΙα μένα πέρα απο το τρίμηνο delay , ίσως πρέπει αρχικά να οριστεί ένα ενώτερο όριο αγγελιών , (πχ μία άνα 2μηνο), το οποίο θα εξαλείφεται πχ μετά τα 100 posts.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Εδώ κάπου να πω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί οι διαχειριστές του φόρουμ πρέπει να προστατέψουν "θύματα" από "θύτες" στις αγγελίες. Σε ενήλικους δεν απευθύνεται το φόρουμ; Αν όχι, να μπει στον κανονισμό. Οι ενήλικες που έχουν δικαίωμα ψήφου, ελεύθερων συναλλαγών και δικαιοπραξιών γιατί πρέπει να έχουν προστάτη στο φόρουμ για να μην πέσουν θύματα απάτης; τι δουλειά έχει, και πως μπορεί εν τέλει αποτελεσματικά, να διαφυλάξει το φόρουμ τα μέλη του από απατεώνες που θα ζητήσουν λεφτά και ο άλλος θα τα στείλει χωρίς να έχει δει ή να έχει πάρει πρώτα το μηχάνημα. κράτος-πατερούλης και φόρουμ-πατερούλης;
Ελα βρε Βασίλη, μετά θα λένε παντού , ότι στο avsite.gr κυκλοφορούν απατεώνες.
Χθεσινός έισαι?

Reaction score
731
Για τον λόγο αυτό δικαίωμα στη δημοσίευση νέας αγγελίας θα έχουν τα μέλη που θα έχουν συμπληρώσει αφ' ενός 3 μήνες από την εγγραφή τους, και αφ' ετέρου 100 μηνύματα.
Καλησπέρα σας. Θα μπορούσα να γράψω πολλές γραμμές για το πόσο με βοήθησε το site και κάποια άτομα από εδώ μέσα, ώστε να ξαναασχοληθώ μετά από 25 χρόνια με την μουσική και να φτιάξω ένα συστηματάκι με τα λίγα χρήματα που διαθέτω για να την απολαμβάνω.
Μία λοιπόν από τις κατηγορίες που με βοήθησε (εκτός των υπέροχων άρθρων που υπάρχουν στο forum) ήταν και οι αγγελίες.
Αλλά τα ξεπερνώ όλα αυτά και θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις με βάση την κοινή λογική.

1. Απ' ότι καταλαβαίνω κάποιος δεν μπορεί να βάλει αγγελία αλλά μάλλον μπορεί να αγοράσει, αφού μπορεί να το κάνει και με ένα pm. Αν λοιπόν αγοράσει κάτι και θέλει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να τα πουλήσει, γιατί δεν έχει το δικαίωμα να το πουλήσει μέσα στον ίδιο χώρο από όπου το αγόρασε; Θα πρέπει να ξεκινήσει να γράφει άσχετα μηνύματα για να συμπληρώσει τα 100;

2. Αν κάποιος παρακολουθεί το forum χρόνια (όπως εγώ) και δεν έχει συμπληρώσει 100 μηνύματα, έχει δικαίωμα να βάλει αγγελία για να χαρίσει κάτι;

ευχαριστώ

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.738
Παιδιά θα πρέπει να καταλάβετε κατ΄αρχήν ότι το όλο θέμα κινείται διότι έχει γίνει κατ΄ επανάληψη κατάχρηση της δυνατότητας που δίνεται να βάλει κάποιος μια αγγελία.
Έχουν αποκλειστεί περίπου 120 άτομα που έβαζαν μόνο αγγελίες.
Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς δεν έχουν καμία άλλη δραστηριότητα στο φόρουμ και ας είναι χρόνια γραμμένοι σ΄αυτό.
Προχθές κάποιο μέλος έκανε up σε αγγελία που είναι 7 ετών.
Κάποιοι άλλοι κάνουν απανωτά up κάθε μήνα και ενώ βλέπουν ότι το προϊόν τους δεν πωλείται, αρνούνται να κατεβάσουν λίγο την τιμή, αλλά επιμένουν επί 2 και 3 χρόνια στα up.
Έχουν γραφτεί άτομα που μπήκαν και έβαζαν του κόσμου τα άσχετα αλλά και άχρηστα πράγματα.
Ένα μόνο παράδειγμα εδώ.
Τα ίδια τα μέλη ενοχλούνται από αυτή την κατάσταση και μου στέλνουν pm διαμαρτυρίας και με ρωτάνε πως αφήνω τον τάδε και τον δείνα να κάνουν αυτό και εκείνο.
Θα βάλουμε επίσης και έναν κανόνα ώστε αν μια αγγελία κλείσει χρόνο να κλειδώνεται.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.579
Ελα βρε Βασίλη, μετά θα λένε παντού , ότι στο avsite.gr κυκλοφορούν απατεώνες.
Χθεσινός έισαι?
Μετά θα λένε ότι στο avsite.gr κυκλοφορούν κορόϊδα που δεν τα πιάνουν κώτσους γιατί τα φροντίζει η διαχείριση.
Τόσο καιρό που ήταν ανοικτό το σύστημα τι πρόβλημα έχει δημιουργηθεί; πόσα εν δυνάμει ενεργά μέλη που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία και τα θέματα που συζητάμε εδώ μέσα δεν είναι τελικά στην παρέα επειδή κάποιοι κάπου λένε (; ) ότι στις αγγελίες του avsite κυκλοφορούν απατεώνες;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
... πόσα εν δυνάμει ενεργά μέλη που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία και τα θέματα που συζητάμε εδώ μέσα δεν είναι τελικά στην παρέα επειδή κάποιοι κάπου λένε (; ) ότι στις αγγελίες του avsite κυκλοφορούν απατεώνες;
Αυτοί ξέρουν.

Reaction score
745
Τελικά από οτι καταλαβαίνω εμείς οι νέοι του sight βιώνουμε ένα ρατσισμό λες και εμείς βάζουμε συνέχεια αγγέλιες.Αυτοί που το κάνουν φαίνονται και η διαχείρηση το ξέρει.Άλλα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά.Αυτή η απόφαση δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Προσωπικά δεν είμαι φαν των αγγελιών γιατί δεν έχω και την οικονομική δυνατότητα να αλλάζω κάθε τόσο σύστημα άλλα αυτού του είδους οι συμπεριφορές «το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία»πραγματικά με ενοχλούν.Εδώ που είναι η διαχείρηση, η τελικά το avsite είναι κτήμα 5-10 ανθρώπων.και κάνουν ότι θέλουν.

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.912
Καλησπερα :)

πριν παρθει η οποιαδηποτε αποφαση,πιστευω η διευθυντικη ομαδα του AVSite καλο θα ηταν να διευκρινισει:

Α) τη θεση της
και
Β) τις ενεργειες στις οποιες προβαινει

σε ενδεχομενη περιπτωση εξαπατησης

Εμπλεκεται ή οχι;

Ειναι τελειως διαφορετικη η εξελιξη της συζητησης εαν το φορουμ αποκαθιστα την ταξη διορθωνοντας καταστασεις και τελειως διαφορετικη εαν "νιπτει τας χειρας" του.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν μιλω για προληψη,η οποια ειναι δεδομενη και ευχαριστω πολυ τους διαχειριστες γι'αυτην.Εχω δει για παραδειγμα τον Γιαννη να "στελνει αδιαβαστες" κατι περιεργες συμπεριφορες στις αγγελιες με τον δικο του γλαφυρο τροπο και τον εχω παραδεχτει.Τον Μιχαλη επισης παμπολλες φορες αλλα και ολα τα παιδια που ειναι υπευθυνα για τη σωστη λειτουργια των αγγελιων και την ευρυθμη λειτουργια του φορουμ
Χιλια μπραβο γι΄αυτο και βγαζω το καπελο σε ολους τους διαχειριστες :hi:
Αυτο το εχω ξαναπει πολλες φορες αλλωστε

Μιλω για το εαν υπαρχει επισημη αντιδραση-βοηθεια απο την πλευρα του φορουμ και ποια ειναι αυτη στην περιπτωση που συμβει κατι
Παραδειγμα:
Πουλω κατι σκαρτο σε καποιον ή αγοραζω κατι απο αυτον και δεν τον πληρωνω.Το φορουμ βοηθα αυτον τον "καποιον" με καποιο τροπο ή οχι;
Ειναι ενα θεμα που κατα τη γνωμη μου χρειαζεται να ξεκαθαριστει
Προσωπικα,πιστευω οτι ο καθενας εχει την ευθυνη των πραξεων του και δε μπορει να περιμενει απο τους αλλους να του βγαλουν τα καστανα απο τη φωτια.Σωστα το γραφει και ο Βασιλης πιο πανω και συμφωνω απολυτως
Καλο ειναι ομως να εχουμε και την επισημη τοποθετηση του φορουμ πανω σε αυτο το ζητημα
(εαν υπαρχει τετοια τοποθετηση και δεν την εχω αντιληφθει ζητω συγγνωμη προκαταβολικως)

Και μια προταση

Οχι περιορισμοι αλλα εγγραφες υποχρεωσεις
Ο πωλητης υπογραφει μια υπευθυνη δηλωση του νομου 105,το κειμενο της οποιας θα ειναι κοινο για ολες τις αγγελιες.Προφανως θα εχει συνταχθει απο τους διαχειριστες με τη συμβολη καποιου δικηγορου-καποιο μελος θα υπαρχει να βοηθησει-και φυσικα θα αφορα στην αξιοπιστια τους,στα δικαιωματα-υποχρεωσεις και τελος στις ενδεχομενες κυρωσεις που συνεπαγεται η μη τηρηση των συμφωνηθεντων.
Το κειμενο-δηλωση,θα μπορει να "ληφθει" ηλεκτρονικα απο την ιστοσελιδα του φορουμ,θα συμπληρωνεται και θα αποστελλεται σκαναρισμενο αρχικα,στην διαχειριστικη ομαδα η οποια θα δινει και την εγκριση της για την αναρτηση της αγγελιας.
Στην περιπτωση που συμφωνηθει αγορα,ο πωλητης θα αποστελλει τη δηλωση στον αγοραστη με ταχυδρομειο και μετα θα ολοκληρωνεται η συναλλαγη.

Κανεις εντιμος ανθρωπος δε φοβαται να υπογραψει εγγραφα τα οποια εχει προηγουμενως εγκρινει

Φιλικα και ταπεινα
Καλο απογευμα :)

Last edited:

Reaction score
1
Γράφτηκα σήμερα προκειμένου να καταχωρήσω μια αγγελία. Είναι πραγματικά πολύ κακό να μπαίνεις σε ένα νέο χώρο και να σε υποδέχονται με απαγορευτικά. Απογοητεύτηκα και σας εύχομαι καλή φώτιση.

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67