Dune HD SOLO 4K

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Όλα αυτά είναι μια απλή αναβάθμιση του DVDFab! επίσης, όπως τώρα με τα blue ray των 40 gb, τα οποία είναι η ταινία 30gb, και γίνεται άνετα 20, χωρίς καμία απώλεια, έτσι και τα UHD, θα έχουν την ανάλογη μεταχείριση και θα περνάνε άνετα από το HDMI, μην ξεχνάτε ότι τα ίδια έλεγαν για το 3D, ότι θέλει 1.4 αλλιώς δεν παίζει κτλ. κτλ. τρίχες δηλαδή! :D
Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη!!!
Κλασικά αδιάβαστος και μέσα στην παραπληροφόρηση. Εξήγησε μας πως αναβαθμίζοντας το dvdfab θα κάνεις τον υπολογιστή σου να διαβάσει δίσκους που ακόμα και τα bd xl drives δεν διάβαζουν. Δε μιλάω καν για ripαρισμα.
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ HARDWARE.
Επίσης εξήγησε μας πως αρχείο που χρειάζεται 10bit processing και 4:2:2 color subsubling επεξεργασία θα περάσει από θύρα hdmi που δεν έχει αρκετό bandwith χωρίς να πειράξεις την ποιότητα του.
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΘΥΡΑ HDMI 2.0.
Δεν καταλαβαίνεις, δεν είναι θέμα μεγέθους. Αν θέλεις να παίξεις το uhd αρχείο κουτσουρεμένο τότε λογικά θα το καταφέρεις.
Τέλος πως δεν πειράζεις την ποιότητα σ' ένα δίσκο αν τους αφαιρείς ασυμπίεστο ήχο και του αφήνεις dolby digital;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Κλασικά αδιάβαστος και μέσα στην παραπληροφόρηση. Εξήγησε μας πως αναβαθμίζοντας το dvdfab θα κάνεις τον υπολογιστή σου να διαβάσει δίσκους που ακόμα και τα bd xl drives δεν διάβαζουν. Δε μιλάω καν για ripαρισμα.
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ HARDWARE.
Επίσης εξήγησε μας πως αρχείο που χρειάζεται 10bit processing και 4:2:2 color subsubling επεξεργασία θα περάσει από θύρα hdmi που δεν έχει αρκετό bandwith χωρίς να πειράξεις την ποιότητα του.
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΘΥΡΑ HDMI 2.0.
Δεν καταλαβαίνεις, δεν είναι θέμα μεγέθους. Αν θέλεις να παίξεις το uhd αρχείο κουτσουρεμένο τότε λογικά θα το καταφέρεις.
Τέλος πως δεν πειράζεις την ποιότητα σ' ένα δίσκο αν τους αφαιρείς ασυμπίεστο ήχο και του αφήνεις dolby digital;
Αρχίζω από το πρώτο! << Κλασικά αδιάβαστος και μέσα στην παραπληροφόρηση >> προσπερνώ το ότι είναι προσβολή, γιατί μάλλον δεν θα το καταλάβεις έτσι κι αλλιώς, εάν το καταλάβαινες δεν θα το έγραφες! εδώ μέσα λοιπόν ανταλλάσσουμε γνώμες, ιδέες, και διάφορες εμπειρίες που έχει ο καθένας μας! όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι απλά ρωτάμε αυτόν που το έγραψε, δεν τον προσβάλουμε! πάμε για το δεύτερο, υποτίθεται ότι έχουμε το harware δηλαδή το blue ray που διαβάζει τα δισκάκια μας στον υπολογιστή μας! αλλά ακόμα και να μην το έχουμε, υποτίθεται ότι έχουμε το iso αρχείο της ταινίας! το DVDFab λοιπόν ήδη ριπάρη αρχεία Η265, και 4Κ, άρα το πολύ να θέλει μια μικρή αναβάθμιση, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθει!
Για το τρίτο, το bandwith, που πιθανώς έχεις δίκιο, πήρα παράδειγμα απο τα 3D, τα οποία εάν θυμάσαι, μας έλεγαν ότι θέλουν οπωσδήποτε HDMI 1.4 για να παίξει, εγώ παίζω με HDMI 1.2, πολύ ωραίο 3D! όμως σε αυτό ίσως έχεις δίκιο μπορεί να είναι εντελώς απαραίτητο το 2.0! Και τελευταίο, δεν αφαιρώ τον ασυμπίεστο ήχο, αφήνω μόνον τον Αγγλικό και σβήνω όλους τους άλλους!
Δεν ξέρω εάν κατάλαβες τι εννοώ, απλά είπα την γνώμη μου! δεν ''παραπληροφορώ'' κανέναν και εάν κάνω λάθος, δέχομαι με ευχαρίστηση τις διορθώσεις, όμως χωρίς προσβολές! άλλως δεν θα απαντήσω σε τέτοιο στιλ, γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει,
και δεν θέλω να το χρησιμοποιούν σε μένα!!! φιλικά πάντα, γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτα, και εάν μου επιτρέπεις μια συμβουλή, μια και είμαι αισίως 61, προσπάθησε να το δεις σαν χόμπι, δεν είναι από τα σοβαρά πράγματα της ζωής, για να χαλιέσαι!!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Αρχίζω από το πρώτο! << Κλασικά αδιάβαστος και μέσα στην παραπληροφόρηση >> προσπερνώ το ότι είναι προσβολή, γιατί μάλλον δεν θα το καταλάβεις έτσι κι αλλιώς, εάν το καταλάβαινες δεν θα το έγραφες! εδώ μέσα λοιπόν ανταλλάσσουμε γνώμες, ιδέες, και διάφορες εμπειρίες που έχει ο καθένας μας! όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι απλά ρωτάμε αυτόν που το έγραψε, δεν τον προσβάλουμε! πάμε για το δεύτερο, υποτίθεται ότι έχουμε το harware δηλαδή το blue ray που διαβάζει τα δισκάκια μας στον υπολογιστή μας! αλλά ακόμα και να μην το έχουμε, υποτίθεται ότι έχουμε το iso αρχείο της ταινίας! το DVDFab λοιπόν ήδη ριπάρη αρχεία Η265, και 4Κ, άρα το πολύ να θέλει μια μικρή αναβάθμιση, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθει!
Για το τρίτο, το bandwith, που πιθανώς έχεις δίκιο, πήρα παράδειγμα απο τα 3D, τα οποία εάν θυμάσαι, μας έλεγαν ότι θέλουν οπωσδήποτε HDMI 1.4 για να παίξει, εγώ παίζω με HDMI 1.2, πολύ ωραίο 3D! όμως σε αυτό ίσως έχεις δίκιο μπορεί να είναι εντελώς απαραίτητο το 2.0! Και τελευταίο, δεν αφαιρώ τον ασυμπίεστο ήχο, αφήνω μόνον τον Αγγλικό και σβήνω όλους τους άλλους!
Δεν ξέρω εάν κατάλαβες τι εννοώ, απλά είπα την γνώμη μου! δεν ''παραπληροφορώ'' κανέναν και εάν κάνω λάθος, δέχομαι με ευχαρίστηση τις διορθώσεις, όμως χωρίς προσβολές! άλλως δεν θα απαντήσω σε τέτοιο στιλ, γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει,
και δεν θέλω να το χρησιμοποιούν σε μένα!!! φιλικά πάντα, γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτα, και εάν μου επιτρέπεις μια συμβουλή, μια και είμαι αισίως 61, προσπάθησε να το δεις σαν χόμπι, δεν είναι από τα σοβαρά πράγματα της ζωής, για να χαλιέσαι!!
Το τελευταίο που θέλω να κάνω είναι να σε προσβάλω. Καταλάβαινε όμως κι εσύ ότι σ' ένα site τεχνολογίας που διαβάζουν τόσα μέλη δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε χωρίς να το έχουμε τσεκάρει. Δεν μιλάω για γνώμες, μιλάω για λανθασμένη μεταφορά γνώσεων. Εδώ έχουμε μια ευθύνη.
Φυσικά ότι καταθέτουμε σε threads σαν κι αυτό δε μας προσδιορίζει ως ανθρώπους. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι το τελευταίο που θέλω να κάνω είναι να σε μειώσω.
Να σου τεκμηριώσω λοιπόν όσα σου είπα. Γύρω στα 10 UHD δισκάκια κυκλοφορούν εδώ και μερικές ημέρες. Έχει πάρει το μάτι σου κανένα ripαρισμένο αρχείο να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο;
Όχι! Ο λόγος είναι ότι δεν ύπαρχει σε πρώτη φάση drive που να διαβάζει UHD δίσκο. Πως θα πάρεις λοιπόν iso; Όταν με το καλό θα υπάρξει, είμαι σίγουρος ότι προγράμματα τύπου anydvd, dvdfab θα τη βρουν την άκρη.
Γι' αυτά που λες για το 3d. Τι σημαίνει ότι βλέπεις ωραίο 3d Ηλία; Μιλάς για 3d frame packed ή για ματρόσκες; Αν καταφέρεις να περάσεις 3d iso από θύρα 1.2 (μόνο ο Lumagen XD το κατάφερε αυτό) σου κάνω πακέτο τον JVC μου και στον στέλνω.:D
Το ωραίο 3d που αναφέρεις καταλαβαίνεις ότι είναι μια υποκειμενική εκτίμηση; Μήπως μιλάς για matroska με συμπιεσμένες εικόνες μισής ανάλυσης.
Η όλη φάση που θυμίζει τις hd ready τηλεοράσεις, αλλά στο πολύ χειρότερο.
Καλό είναι να γνωρίζουμε τους τεχνικούς περιορισμούς λοιπόν.
Είναι πιθανόν τέτοια players να παίζουν uhd αρχεία, αλλά ας μην περιμένουμε το απόλυτο.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Με συγχωρείς, αλλά τα έχεις μάλλον μπερδέψει, αυτό δεν είναι ένα site τεχνολογίας, και όποιος το θεωρεί τέτοιο, μάλλον κάνει λάθος! για να σου το αποδείξω, θα σε ρωτήσω πόσα μέλη που γράφουν εδώ μέσα, έχουν γνώσεις Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, μηχανικού ήχου εικόνας, ή εντέλει ανώτατες σπουδές στο αντικείμενο! σε όποιον έχει τέτοιες σπουδές, θα κάτσω να τον ακούσω με θρησκευτική ευλάβεια, για τους άλλους, τους χομπίστες, με συγχωρείς απλά όλοι λένε την ''γνώμη τους'' ίσως ορισμένοι να έχουν ασχοληθεί λίγο περισσότερο χρόνο, άλλοι ίσως να έχουν ως επάγγελμα την φωτογραφία, ή την διαφήμιση ή παρεμφερή επαγγέλματα, τα οποία όμως δεν έχουν και πολύ σχέση με την εικόνα-ήχο στον κινηματογράφο! αυτή είναι η γνώμη μου, και δεν είναι υποχρεωτικό να την ασπαστή κάποιος!
Όσο για την παραπληροφόρηση, την κάνουν όσοι παριστάνουν τις αυθεντίες στην εικόνα-ήχο, όχι όσοι απλά λένε την γνώμη τους,
από τις ελάχιστες εμπειρίες τους! εγώ απλά λέω την γνώμη μου από τα 500 περίπου blue ray που έχω φτιάξει, τα περισσότερα να είναι χωρίς καμία μεταβολή στην εικόνα-ήχο της ταινίας, και τα υπόλοιπα να είναι ματρόσκες, πολύ μεγάλες σε μέγεθος και bitrate!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Τώρα προφανώς προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Είναι δικαίωμα του καθένα να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του. Αν κάποιος έχει τις τεχνικές γνώσεις και μπορεί να τις τεκμηριώσει έχει καλώς. Αν κάποιος διαφωνεί παραθέτει με επιχειρήματα τη δική του θέση. Μετά τις 100 φορές όμως αρχίζει να κουράζει. Τρέχουμε με τη σκούπα από πίσω να καθαρίζουμε τις ανακρίβειες. Το θέμα, αν θέλεις το συγκεκριμένο thread, είναι τεχνολογικό. Μπορείς να τεκμηριώσεις τις θέσεις σου;
Για ποιες αυθεντίες και για ποια πτυχία μιλάς; Απεχθάνομαι τον σνομπισμό. Απεχθάνομαι και τις εξυπνάδες.
Στο post μου προσπαθώ να εξηγήσω ποιους περιορισμούς θα έχει το συγκεκριμένο player και ποιους η διανομή UHD υλικού.
Αν κάνω λάθος σ' αυτά που λέω, αν δεν το κατάλαβα σωστά, ας με διορθώσει κάποιος.
Μην πάρω κι εγώ άλλους στο λαιμό μου.
Τα ίδια λέγαμε όταν βγήκαν οι πρώτες 4k τηλεοράσεις. Ας ξέρει ο κόσμος τι αγοράζει και για ποια χρήση.
Το να λέω όμως αβασάνιστα ότι μ' ένα dvdfab όλα θα είναι μέλι γάλα και να νομίζω ότι θα ξεπεραστούν οοοοοοοόλα τα θέματα και οι τεχνολογικοί περιορισμοί (τους οποίους δε γνωρίζω καν) είναι παραπλανητικό κι επικίνδυνο.
Το να υποστηρίζω ότι βλέπω ωραίο 3d από θύρα 1.2 κι ότι δεν έχω αλλάξει τα φώτα στο αρχείο είναι υποκειμενικό και κατά την άποψη μου και πάλι επικίνδυνο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.670
  • Like
Reactions: PPG

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Εχω κανει προκρατηση και προπαραγγελια απ τις πρωτες στιγμες, αλλα ακομα τιποτα....
κανενα νεο, κανενα τηλεφωνο...

θα μου πεις, δε θα το παρω εγω, θα το παρει καποιος αλλος, θα πουληθει το μηχανημα...

Reaction score
1.187
Ωραίο remote φαίνεται το καινούριο. Όχι σαν το παλιό αγιοβασιλιάτικο που μετά τον πρώτο χρόνο τα μισά πλήκτρα δεν ακούνε...:mad:

Του λείπουν και οι αναλογικές έξοδοι, και θα στενοχωρηθεί ο Κεφάλας. :D
Βασικά του λείπουν οι SPDIF (optical ή coaxial) και έτσι δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος σε συνδυασμό με ένα καλό DAC για μουσική. :(

Το λέω αυτό διότι το δικό μου DUNE HD Base 3D το χρησιμοποιώ τουλάχιστον 50%-50% για μουσική και ταινίες (για να μην πω περισσότερο για μουσική) συνδεδεμένο με οπτική ίνα με το DAC Accuphase για να παίζει mp3, flac υψηλής ανάλυσης αλλά και internetικά ραδιόφωνα.

Reaction score
1.006
Οσοι το παρουν ας αναβαθμισουν κι ολας με νεο firmware:

http://dune-hd.com/firmware/solo4k/

Version "160414_0134_r11" (BETA version)

Changes since 160326_0136_r11:
- Fixed: FullBD and DVD playback: PLAY/PAUSE did not work properly.

- Fixed: FullBD and DVD playback: when exiting playback, a crash could
happen in some cases.

- Fixed: FullBD playback: DD+ audio tracks did not work properly.

- Fixed: FullBD playback: DTS HD HRA 7.1 audio tracks did not work.

- Fixed: BDLite playback: PREV/NEXT RC buttons did not work correctly.

- Fixed: BDLite playback: wrong chapter could be indicated in OSD in some
cases after time seek or 0..9 actions.

- Fixed: MKV playback: in some rare cases, when subtitles were enabled,
playback could crash.

- Fixed: Hangup/crash could randomly occur during playback in some rare
cases.

- Fixed: A small fragment of the previously played audio stream could be
heard when playing the next file in the playlist in some cases.

- Fixed: Audio distortions on S/PDIF output could happen after transitions
between different types of audio codecs (such as AAC -> PCM, TrueHD ->
DTS HD).

- Fixed: When playing DVB channel with "Enable subtitles by defaults"
setting, and there were no subtitle tracks matching the preferred
subtitle language setting, no subtitle track was activated.

- Fixed: Wrong information about current file could be indicated in OSD in
some cases (when playlist contained files both with and without
chapters).

- Fixed: Youtube and some other PHP plugins could hang in specific use
cases in some rare cases.

- Fixed: UI could crash when configuring Wi-Fi in some rare cases.

- Fixed: HDD format dialog did not show progress properly.

- Fixed: Reading/writing internal flash memory could fail in some rare
cases.

- Fixed: When exiting web browser / HTML app, a garbage could be
temporarily should on the screen.

- Fixed: When scrolling through large list of icons in PHP plugins, UI
distortions could happen in some cases.

- Improved the warning about incomplete media format support; not showing
it any more for H.264 up to 4Kp30 content.

- Standby timer now works not only for TV playback.

- Default standby timer setting is now OFF.

- Updated some UI translations.

- Minor other improvements/fixes.

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
159
δυστυχως απαραδεκτο το γεγονος οτι δεν εχει μια ψηφιακη out.............

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
159
οπως κ το vten δεν εχει αναλογικες,να ειμαστε αντικειμενικοι....
[DOUBLEPOST=1460925027][/DOUBLEPOST]
Fixed: Audio distortions on S/PDIF output could happen after transitions
DTS HD).
βλεπει κανεις ψηφιακη ουτ η εγω μονο ειμαι γκαβος ???

Reaction score
4
Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα!

FYI, το Solo 4K διαθέτει Coaxial S/PDIF από την έξοδο A/V, επιλέξιμο μέσω των ρυθμίσεων Audio. :thumbsup:

...και copy-paste από την ιστοσελίδα της DuneHD (θα βρείτε το σχετικό στα Specifications)
  • Connectors: 2x USB 2.0 (1x rear, 1x front), HDMI 1.4b, composite video and analog stereo audio (via 3.5mm A/V connector with 3xRCA adapter included), coaxial S/PDIF (on A/V connector via software switch), IR extender port with IR eye cable included, Ethernet 10/100/1000 Mbit/s, two external Wi-Fi antennas, DVB-T/T2 RF IN, 12V DC IN power connector with on/off switch

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Και σημερα λοιπον, με καλεσαν απο την Projecting κλπ κλπ κλπ για να μου στειλουν το player moy...

με λιγα λογια κ για να μη σας κουραζω, και μαλιστα μετα απο συζητηση κλπ κλπ , δεν δεχονται αντικαταβολη παρα μονο ΠΡΟκαταθεση σε τραπεζα κ μετα θα γινει η αποστολη....

Ομορφα...

Θα πρεπει δηλαδη εν ετη 2016 να αφησω μιαδυο ωρες το πρωι τη δουλεια μου , να τρεχω σε τραπεζα να κανω ΠΡΟ καταθεση και μετα οταν κ αν να παραλαβω.

Λιγο δυσκολακι αυτο, οποτε ξανα συζητηση...

Και μετα απο δευτερο τηλεφωνημα, ξανα δε δεχονται αντικαταβολη.

Οποτε κι εγω, δε με βλεπω συντομα σε Dune..
Καλως - κακως δε με πολυενδιαφερει..

αυταααα.....

Reaction score
638
Οσοι το παρουν ας αναβαθμισουν κι ολας με νεο firmware:

http://dune-hd.com/firmware/solo4k/

Version "160414_0134_r11" (BETA version)

Changes since 160326_0136_r11:
- Fixed: FullBD and DVD playback: PLAY/PAUSE did not work properly.

- Fixed: FullBD and DVD playback: when exiting playback, a crash could
happen in some cases.

- Fixed: FullBD playback: DD+ audio tracks did not work properly.

- Fixed: FullBD playback: DTS HD HRA 7.1 audio tracks did not work.

- Fixed: BDLite playback: PREV/NEXT RC buttons did not work correctly.

- Fixed: BDLite playback: wrong chapter could be indicated in OSD in some
cases after time seek or 0..9 actions.

- Fixed: MKV playback: in some rare cases, when subtitles were enabled,
playback could crash.

- Fixed: Hangup/crash could randomly occur during playback in some rare
cases.

- Fixed: A small fragment of the previously played audio stream could be
heard when playing the next file in the playlist in some cases.

- Fixed: Audio distortions on S/PDIF output could happen after transitions
DTS HD).

- Fixed: When playing DVB channel with "Enable subtitles by defaults"
setting, and there were no subtitle tracks matching the preferred
subtitle language setting, no subtitle track was activated.

- Fixed: Wrong information about current file could be indicated in OSD in
some cases (when playlist contained files both with and without
chapters).

- Fixed: Youtube and some other PHP plugins could hang in specific use
cases in some rare cases.

- Fixed: UI could crash when configuring Wi-Fi in some rare cases.

- Fixed: HDD format dialog did not show progress properly.

- Fixed: Reading/writing internal flash memory could fail in some rare
cases.

- Fixed: When exiting web browser / HTML app, a garbage could be
temporarily should on the screen.

- Fixed: When scrolling through large list of icons in PHP plugins, UI
distortions could happen in some cases.

- Improved the warning about incomplete media format support; not showing
it any more for H.264 up to 4Kp30 content.

- Standby timer now works not only for TV playback.

- Default standby timer setting is now OFF.

- Updated some UI translations.

- Minor other improvements/fixes.

Ωραια οπως φαινεται παλι αυτοι που θα παρουν πρωτοι θα εχουν πληρωσει τα περισσοτερα για να εχουν την ευκαιρια να νιωσουν beta testers

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm