- Reaction score
- 102.670
Από bluray (folder ή iso) σε mkv, το MakeMKV.
Κλασικά αδιάβαστος και μέσα στην παραπληροφόρηση. Εξήγησε μας πως αναβαθμίζοντας το dvdfab θα κάνεις τον υπολογιστή σου να διαβάσει δίσκους που ακόμα και τα bd xl drives δεν διάβαζουν. Δε μιλάω καν για ripαρισμα.Όλα αυτά είναι μια απλή αναβάθμιση του DVDFab! επίσης, όπως τώρα με τα blue ray των 40 gb, τα οποία είναι η ταινία 30gb, και γίνεται άνετα 20, χωρίς καμία απώλεια, έτσι και τα UHD, θα έχουν την ανάλογη μεταχείριση και θα περνάνε άνετα από το HDMI, μην ξεχνάτε ότι τα ίδια έλεγαν για το 3D, ότι θέλει 1.4 αλλιώς δεν παίζει κτλ. κτλ. τρίχες δηλαδή!
Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη!!!
Αρχίζω από το πρώτο! << Κλασικά αδιάβαστος και μέσα στην παραπληροφόρηση >> προσπερνώ το ότι είναι προσβολή, γιατί μάλλον δεν θα το καταλάβεις έτσι κι αλλιώς, εάν το καταλάβαινες δεν θα το έγραφες! εδώ μέσα λοιπόν ανταλλάσσουμε γνώμες, ιδέες, και διάφορες εμπειρίες που έχει ο καθένας μας! όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι απλά ρωτάμε αυτόν που το έγραψε, δεν τον προσβάλουμε! πάμε για το δεύτερο, υποτίθεται ότι έχουμε το harware δηλαδή το blue ray που διαβάζει τα δισκάκια μας στον υπολογιστή μας! αλλά ακόμα και να μην το έχουμε, υποτίθεται ότι έχουμε το iso αρχείο της ταινίας! το DVDFab λοιπόν ήδη ριπάρη αρχεία Η265, και 4Κ, άρα το πολύ να θέλει μια μικρή αναβάθμιση, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθει!Κλασικά αδιάβαστος και μέσα στην παραπληροφόρηση. Εξήγησε μας πως αναβαθμίζοντας το dvdfab θα κάνεις τον υπολογιστή σου να διαβάσει δίσκους που ακόμα και τα bd xl drives δεν διάβαζουν. Δε μιλάω καν για ripαρισμα.
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ HARDWARE.
Επίσης εξήγησε μας πως αρχείο που χρειάζεται 10bit processing και 4:2:2 color subsubling επεξεργασία θα περάσει από θύρα hdmi που δεν έχει αρκετό bandwith χωρίς να πειράξεις την ποιότητα του.
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΘΥΡΑ HDMI 2.0.
Δεν καταλαβαίνεις, δεν είναι θέμα μεγέθους. Αν θέλεις να παίξεις το uhd αρχείο κουτσουρεμένο τότε λογικά θα το καταφέρεις.
Τέλος πως δεν πειράζεις την ποιότητα σ' ένα δίσκο αν τους αφαιρείς ασυμπίεστο ήχο και του αφήνεις dolby digital;
Το τελευταίο που θέλω να κάνω είναι να σε προσβάλω. Καταλάβαινε όμως κι εσύ ότι σ' ένα site τεχνολογίας που διαβάζουν τόσα μέλη δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε χωρίς να το έχουμε τσεκάρει. Δεν μιλάω για γνώμες, μιλάω για λανθασμένη μεταφορά γνώσεων. Εδώ έχουμε μια ευθύνη.Αρχίζω από το πρώτο! << Κλασικά αδιάβαστος και μέσα στην παραπληροφόρηση >> προσπερνώ το ότι είναι προσβολή, γιατί μάλλον δεν θα το καταλάβεις έτσι κι αλλιώς, εάν το καταλάβαινες δεν θα το έγραφες! εδώ μέσα λοιπόν ανταλλάσσουμε γνώμες, ιδέες, και διάφορες εμπειρίες που έχει ο καθένας μας! όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι απλά ρωτάμε αυτόν που το έγραψε, δεν τον προσβάλουμε! πάμε για το δεύτερο, υποτίθεται ότι έχουμε το harware δηλαδή το blue ray που διαβάζει τα δισκάκια μας στον υπολογιστή μας! αλλά ακόμα και να μην το έχουμε, υποτίθεται ότι έχουμε το iso αρχείο της ταινίας! το DVDFab λοιπόν ήδη ριπάρη αρχεία Η265, και 4Κ, άρα το πολύ να θέλει μια μικρή αναβάθμιση, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθει!
Για το τρίτο, το bandwith, που πιθανώς έχεις δίκιο, πήρα παράδειγμα απο τα 3D, τα οποία εάν θυμάσαι, μας έλεγαν ότι θέλουν οπωσδήποτε HDMI 1.4 για να παίξει, εγώ παίζω με HDMI 1.2, πολύ ωραίο 3D! όμως σε αυτό ίσως έχεις δίκιο μπορεί να είναι εντελώς απαραίτητο το 2.0! Και τελευταίο, δεν αφαιρώ τον ασυμπίεστο ήχο, αφήνω μόνον τον Αγγλικό και σβήνω όλους τους άλλους!
Δεν ξέρω εάν κατάλαβες τι εννοώ, απλά είπα την γνώμη μου! δεν ''παραπληροφορώ'' κανέναν και εάν κάνω λάθος, δέχομαι με ευχαρίστηση τις διορθώσεις, όμως χωρίς προσβολές! άλλως δεν θα απαντήσω σε τέτοιο στιλ, γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει,
και δεν θέλω να το χρησιμοποιούν σε μένα!!! φιλικά πάντα, γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτα, και εάν μου επιτρέπεις μια συμβουλή, μια και είμαι αισίως 61, προσπάθησε να το δεις σαν χόμπι, δεν είναι από τα σοβαρά πράγματα της ζωής, για να χαλιέσαι!!
Ωραίο remote φαίνεται το καινούριο. Όχι σαν το παλιό αγιοβασιλιάτικο που μετά τον πρώτο χρόνο τα μισά πλήκτρα δεν ακούνε...
Βασικά του λείπουν οι SPDIF (optical ή coaxial) και έτσι δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος σε συνδυασμό με ένα καλό DAC για μουσική.Ωραίο remote φαίνεται το καινούριο. Όχι σαν το παλιό αγιοβασιλιάτικο που μετά τον πρώτο χρόνο τα μισά πλήκτρα δεν ακούνε...
Του λείπουν και οι αναλογικές έξοδοι, και θα στενοχωρηθεί ο Κεφάλας.![]()
βλεπει κανεις ψηφιακη ουτ η εγω μονο ειμαι γκαβος ???Fixed: Audio distortions on S/PDIF output could happen after transitions
between different types of audio codecs (such as AAC -> PCM, TrueHD ->
DTS HD).
Οσοι το παρουν ας αναβαθμισουν κι ολας με νεο firmware:
http://dune-hd.com/firmware/solo4k/
Version "160414_0134_r11" (BETA version)
Changes since 160326_0136_r11:
- Fixed: FullBD and DVD playback: PLAY/PAUSE did not work properly.
- Fixed: FullBD and DVD playback: when exiting playback, a crash could
happen in some cases.
- Fixed: FullBD playback: DD+ audio tracks did not work properly.
- Fixed: FullBD playback: DTS HD HRA 7.1 audio tracks did not work.
- Fixed: BDLite playback: PREV/NEXT RC buttons did not work correctly.
- Fixed: BDLite playback: wrong chapter could be indicated in OSD in some
cases after time seek or 0..9 actions.
- Fixed: MKV playback: in some rare cases, when subtitles were enabled,
playback could crash.
- Fixed: Hangup/crash could randomly occur during playback in some rare
cases.
- Fixed: A small fragment of the previously played audio stream could be
heard when playing the next file in the playlist in some cases.
- Fixed: Audio distortions on S/PDIF output could happen after transitions
between different types of audio codecs (such as AAC -> PCM, TrueHD ->
DTS HD).
- Fixed: When playing DVB channel with "Enable subtitles by defaults"
setting, and there were no subtitle tracks matching the preferred
subtitle language setting, no subtitle track was activated.
- Fixed: Wrong information about current file could be indicated in OSD in
some cases (when playlist contained files both with and without
chapters).
- Fixed: Youtube and some other PHP plugins could hang in specific use
cases in some rare cases.
- Fixed: UI could crash when configuring Wi-Fi in some rare cases.
- Fixed: HDD format dialog did not show progress properly.
- Fixed: Reading/writing internal flash memory could fail in some rare
cases.
- Fixed: When exiting web browser / HTML app, a garbage could be
temporarily should on the screen.
- Fixed: When scrolling through large list of icons in PHP plugins, UI
distortions could happen in some cases.
- Improved the warning about incomplete media format support; not showing
it any more for H.264 up to 4Kp30 content.
- Standby timer now works not only for TV playback.
- Default standby timer setting is now OFF.
- Updated some UI translations.
- Minor other improvements/fixes.