Marantz SR7010 - SR7011

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.387
με τι ρυθμό δειγματοληψίας τα έχεις (HTPC &PS3 Khz)?
Καλημέρα,

Και στον υπολογιστή υπήρχε λάθος στις ρυθμίσεις της θύρας hdmi: τα ηχεία ήταν δηλωμένα σαν 5.1 surround αντί του σωστού stereo.

Με τον υπολογιστή πάντως, υπάρχει θέμα σχετικά με το πολυκάναλο σήμα.
Από ότι έχω εντοπίσει (εκτός αν κάνω λάθος), δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος για επιλογή stereo - πολυκάναλου σήματος.
Δηλαδή κάθε φορά που πρέπει να έχομε ψηφιακό πολυκάναλο σήμα (πχ dts, dd κλπ) πρέπει να επεμβαίνουμε σε αυτήν την παράμετρο και να την αλλάζουμε με το χέρι. Κάνω κάπου λάθος?

Όπως επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης δύο εξόδων. Πχ οπτική & hdmi ταυτόχρονα, δυνατότητα που υπάρχει σε όλες τις άλλες μορφές πηγών (πχ media players).

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.195
Καλημέρα,

Και στον υπολογιστή υπήρχε λάθος στις ρυθμίσεις της θύρας hdmi: τα ηχεία ήταν δηλωμένα σαν 5.1 surround αντί του σωστού stereo.

Με τον υπολογιστή πάντως, υπάρχει θέμα σχετικά με το πολυκάναλο σήμα.
Από ότι έχω εντοπίσει (εκτός αν κάνω λάθος), δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος για επιλογή stereo - πολυκάναλου σήματος.
Δηλαδή κάθε φορά που πρέπει να έχομε ψηφιακό πολυκάναλο σήμα (πχ dts, dd κλπ) πρέπει να επεμβαίνουμε σε αυτήν την παράμετρο και να την αλλάζουμε με το χέρι. Κάνω κάπου λάθος?

Όπως επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης δύο εξόδων. Πχ οπτική & hdmi ταυτόχρονα, δυνατότητα που υπάρχει σε όλες τις άλλες μορφές πηγών (πχ media players).

να σου πω την αλήθεια λόγω του ότι και ο προηγούμενος ενισχυτής σου ήταν Marantz(ίδιας σχεδόν κατηγορίας) δεν περίμενα να διορθωθεί το πρόβλημα σου μέσω ρυθμίσεων αυτού του είδους,(στον προηγούμενο γιατί δεν είχες πρόβλημα?)καλά έκανες και το δοκίμασες μας έφυγε και η περιέργεια;):thumbsup::thumbsup::thumbsup:,

όταν αναφέρεσαι σε αυτόματο τρόπο επιλογής stereo-surround σε τι ακριβώς επέμβαση αναφέρεσαι?στον ενισχυτή ή στο pc εννοείς?

την ταυτόχρονη αναπαραγωγή που ζητάς δεν θα την βρεις στις μαμά κάρτες των μητρικών,υπάρχουν εξωτερικές ή pci πιο γκουρμέ κάρτες για τέτοιες δουλειές ;);)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.387
Όλοι οι προηγούμενοι ήταν Yamaha!
Οπότε όλα εξηγούνται! Άλλοι αλγόριθμοι κλπ. Για να εξηγούμαστε όμως, ειδικά με το pc και οι Yamaha, έχουν το ίδιο πρόβλημα με κατά την χρήση των pc, απλώς το είχα γυρίσει φαίνεται σε πολυκάναλο κάποια στιγμή και έμεινε έτσι.

Στην ερώτησή σου σχετικά με το τρόπο επιλογής, αναφέρομαι στο pc.
Όμως από ότι φαίνεται, το πρόβλημα λύνεται με την πολύτιμη :hi: πληροφορία που αναφέρεις παραπάνω και η οποία ποτέ δεν πέρασε από το πτωχό μυαλό μου. Η Εξωτερική - pci κάρτα.

Οπότε, αυτόματα τίθεται η ερώτηση: Γνωρίζεις - προτείνεις κάποια επιλογή? :help: (προτίμηση, εξωτερική διότι Pci δεν υπάρχει στο motherboard).

Reaction score
4.327
Eγώ ακόμα δεν κατάλαβα το πρόβλημά σου. Όσον αφορά το pc πάντα δηλώνουμε στον player που χρησιμοποιούμε να κάνει bitstreaming δηλαδή στέλνουμε αυτούσιο τον ήχο στον avr και αυτός αναλαμβάνει να κάνει την αποκωδικοποίηση... Επίσης βάλε την πιο μεγάλη δειγματοληψεία (sample rate) που μπορεί να πάρει ο ενισχυτής σου

avr.jpg

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.387
Βλέπω τον denon σου παραπάνω.
Η σύνδεση του pc με τον denon θα γίνεται από ότι φαντάζομαι μέσω hdmi. Ήχο παίρνεις μέσω hdmi ή μέσω ψηφιακής (πχ οπτική)

Στην δική μου περίπτωση, παίρνοντας ήχο από την hdmi (στην εικόνα αναφέρεται ως panasonic -tv δεν υπάρχει ψηφιακός ήχος (μόνο αναλογικό σήμα).
Μέσω οπτικής δίνω σήμα στον pro μου (όπως επίσης και μέσω usb). Θα μπορούσα να πάρω ψηφιακό ήχο αν συνδέσω την οπτική στον Marantz. Είναι όμως σωστό αυτό??

test.jpg

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.387
Στην παραπάνω εικόνα:
η Jriver είναι η θύρα του jriver (η usb δηλαδή)
η panasonic - TV είναι η hdmi η οποία συνδέεται στον marantz (παλαιότερα σε yamaha, και εκεί το ίδιο πρόβλημα) και από εκεί περνά μέσω hdmi πάλι στην tv (panasonic) εμφανίζεται όμως σαν αναλογική μάλλον,
η ΗΧΕΙΑ είναι αδρανείς (δεν υπάρχουν ηχεία)
η Ακουστικά τα ίδια
η ψηφιακή ήχου είναι η οπτική (και φαίνεται για ψηφιακή άρα θα επεξεργάζεται πολυκάναλα) και
η παρακάτω ψηφιακή είναι η usb που βλέπει ο pro μου (φυσικά αποκλειστικά δικάναλο σήμα).

Ήχο έχω μόνο (προς το παρόν) από την θύρα PAnasonic -TV, άρα αναλογικό! (για τον Marantz φυσικά)

Αυτά...

Last edited:

Reaction score
4.327
Λοιπόν για την σύνδεσή σου στον marantz: pc --> hdmi --> marantz--> hdmi-->tv Η οπτική ίνα δεν νομίζω να υποστηρίζει τα τελευταία (dts hd-ma, dolbi hd , atmos ) κ.λ.π.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.387
Αυτόν τον τρόπο και εγώ έχω όμως δεν μπορώ να έχω πολυκάναλο σήμα.
Μήπως πρέπει να κοιτάξω για νέους drivers?

daharis666

Moderator
Reaction score
83.195
Όλοι οι προηγούμενοι ήταν Yamaha!
Οπότε όλα εξηγούνται! Άλλοι αλγόριθμοι κλπ. Για να εξηγούμαστε όμως, ειδικά με το pc και οι Yamaha, έχουν το ίδιο πρόβλημα με κατά την χρήση των pc, απλώς το είχα γυρίσει φαίνεται σε πολυκάναλο κάποια στιγμή και έμεινε έτσι.

Στην ερώτησή σου σχετικά με το τρόπο επιλογής, αναφέρομαι στο pc.
Όμως από ότι φαίνεται, το πρόβλημα λύνεται με την πολύτιμη :hi: πληροφορία που αναφέρεις παραπάνω και η οποία ποτέ δεν πέρασε από το πτωχό μυαλό μου. Η Εξωτερική - pci κάρτα.

Οπότε, αυτόματα τίθεται η ερώτηση: Γνωρίζεις - προτείνεις κάποια επιλογή? :help: (προτίμηση, εξωτερική διότι Pci δεν υπάρχει στο motherboard).
Είχα την εντύπωση ότι ήσουν μαντζαράκιας:D:D:D

πριν καταλήξεις σε κάρτα,θα ήθελα να εξηγήσεις ακριβώς τις συνδέσεις σου με ενισχυτή και πηγές,χρησιμοποιείς hdmi και θέλεις και οπτική να βάλεις από όσο κατάλαβα?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.387
Η σύνδεση με το Pc στον av γίνεται μέσω hdmi.
Το θέμα έχει να κάνει με το σήμα.
Δεν μπόρεσα ποτέ να πάρω σωστό πολυκάναλο σήμα μέσω αυτής της συνδεσμολογίας.
Έτσι χρησιμοποιώ τον Η/Υ για μουσικά αρχεία, και ιντερνετ.
Για την χρήση home cinema χρησιμοποιώ το dune 3d base, το οποίο διαθέτει άριστο ήχο και εικόνα.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.195
Η σύνδεση με το Pc στον av γίνεται μέσω hdmi.
Το θέμα έχει να κάνει με το σήμα.
Δεν μπόρεσα ποτέ να πάρω σωστό πολυκάναλο σήμα μέσω αυτής της συνδεσμολογίας.
Έτσι χρησιμοποιώ τον Η/Υ για μουσικά αρχεία, και ιντερνετ.
Για την χρήση home cinema χρησιμοποιώ το dune 3d base, το οποίο διαθέτει άριστο ήχο και εικόνα.
τι εννοείς σωστό πολυκάναλο?ή έχεις ή δεν έχεις στο Pc

από πάνω ο Georgesod έβαλε εικόνα από τα φίλτρα που πρέπει να έχεις τσεκαρισμένα στο LAV πχ για να έχεις πολυκάναλο.
αν κάπου έχεις δυσκολία στην ρύθμιση των φίλτρων στείλε πμ με το τηλ. σου να το κάνουμε με τιμβιούερ;)

k lite codec pack έχεις κατεβασμένα?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.188
στείλε πμ με το τηλ. σου να το κάνουμε με τιμβιούερ;)
Μηηηηηηηηη Ιάκωβε, θα δει όλες τις γυμνές σου φωτό ο αgλήτης! :p:D

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.387
Δεν πειράζει... δεν ζηλεύω εύκολα. Είμαι υπέρ άνω...:)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.195
Μηηηηηηηηη Ιάκωβε, θα δει όλες τις γυμνές σου φωτό ο αgλήτης! :p:D
το θέλεις το teamviewer σου και εσύ παλιομουχρίτσα εεεεεεεεε?:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

άντε στείλε μου και συ μαρή να σε χαζέψω:redface::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.387
Απορίες..Απορίες.... Απορίες.

Μενού Ήχος. Υπάρχουν οι παρακάτω εντολές:

Dialog Level Adjust
Subwoofer Level Adjust
Surround Parameter
M-DAX
Audio Delay
Volume
Audyssey
Graphic EQ

Η εντολή Audyssey είναι με άλλο χρώμα, και είναι κλειδωμένη. Γνωρίζετε τον λόγο?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo