Ειλικρινείς και Μη συμβουλές ακουστικής φροντίδας χώρων οικιακού κινηματογράφου.

Reaction score
15.548
εκανε κατι κακα ο nio !!!!!! :roflmao::roflmao:

προσπερασες το μηνυμα παραπανω που λεει να μας δειξεις αυτα που λες.....
....οπως λεει ο βασιλακης

δυστυχώς ένας σοβαρός έχει μείνει εδώ μέσα για όσον άφορά μετρήσεις και χώροι... zakman (Χάρης).

Last edited:

Reaction score
15.548
μετρησεις του συστηματος εχει κανει ο Μανωλης Καστρουνης και εγω ...ετσι για να ξερεις .....

Το rt60 ειναι το κοκκινο μετα απο μια μικρη παρεμβαση.....
..... η οποια ηταν ανωδινη στην αισθητικη του χωρου..

rt60 Zizik.jpg

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.346
Καλυτερα απο το αναμενόμενο απο όσα εχω δει απο φωτό.

Αλλα εχει πολλα περιθώρια βελτίωσης. Και σχετικά εύκολα. IMHO

Reaction score
15.548
σουπερ ειναι για τον χωρο και χωρις να εχει κανει κατι .....και δεν χρειαζεται
....μιλαμε για εναν χωρο τρελο.....

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Με ρωτάς για κάτι το οποίο εξήγησα στο post 49. και με το οποίο δεν βλέπω να διαφωνείς.

Όσον αφορά την μέτρηση αντήχησης που ανέβασες αν είναι σωστή (αμφιβάλω), επιβεβαιώνει όσα είπα-υπέθεσα πριν, δηλαδή ότι το εν' λόγο σύστημα δεν πληρεί τα πρότυπα ακουστικής του HT τουλάχιστον όσον αφορά τον χρόνο αντήχησης.

Reaction score
15.548
Με ρωτάς για κάτι το οποίο εξήγησα στο post 49. και με το οποίο δεν βλέπω να διαφωνείς.

Όσον αφορά την μέτρηση αντήχησης που ανέβασες αν είναι σωστή (αμφιβάλω), επιβεβαιώνει όσα είπα-υπέθεσα πριν, δηλαδή ότι το εν' λόγο σύστημα δεν πληρεί τα πρότυπα ακουστικής του HT τουλάχιστον όσον αφορά τον χρόνο αντήχησης.
μας λες δλδ τα αυτονοητα (σαλονι ειναι )και θεωρεις οτι υπεθεσες σωστα..; :roflmao:

προσπερνας χαρακτηριστικα το να μας δειξεις αυτα που λες στον χωρο του βασιλακη..
....η τελος παντων εναν χωρο που εχεις φτιαξει για πολυκαναλο

Last edited:

Reaction score
8.905
Το rt60 ειναι το κοκκινο μετα απο μια μικρη παρεμβαση.....
για πες μας τι παρέμβαση εννοείς...

ΥΓ. και επειδή ένας χώρος δεν χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟ από το rt60 & spl... γιατί δεν στέλνεις τις μετρήσεις στον Χάρη...

Reaction score
15.548
ειναι μυστικα αυτα :laugh:

τις μετρησεις τις εχει ο ιδιοκτητης και αν θελει τις δινει..;)

Δυστυχως δεν εχει καποιο πολυκαναλο εργο να μας δειξει ο Χαρης αποτι βλεπω..:(

ξεχασες να βαλεις την φωτο με τον χωρο μου ; :roflmao::roflmao:

Last edited:

Reaction score
8.905

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.346
Οι αντιπαραθέσεις ειναι διασκεδαστικές.

Μπορούν να γίνουν εποικοδομητικές και ωφέλιμες για τα μέλη του φόρουμ, όταν η επιχειρηματολογία ειναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.283
..λείπω 5 ώρες για τσίπουρα και αβάνες με τον κουμπάρο μου και επιστρέφοντας εξακολουθώ να βλέπω ανεπιστημονικά ξεκατινιάσματα, τύπου.. ο δικός μου μπαμπάς είναι πιο δυνατός από τον δικό σου,το δικό μου τρανσφόρμερ διαλύει το δικό σου και πάει λέγοντας.

Δεν γνωρίζω από που απορρέουν τέτοιες παρεξηγήσεις,τι ιστορικό έχουν και σε τι αποσκοπούν, αλλά θεωρώ μεγάλη ντροπή την έλλειψη επιχειρημάτων και την χρησιμοποίηση απαξιωτικών συνθηματικών εννοήσεων της αξίας του ενός έναντι του άλλου χωρίς ανταλλαγή τεκμηριωμένων απόψεων και σύγκρουση επιχειρημάτων σε επιστημονικά πλαίσια.

Αν αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί την αυθεντία σας και τον εγωισμό σας..

καλά κάνετε και μπράβο σας,αλλά σίγουρα δεν εξυπηρετεί αυτό που γουστάρουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα,

από εκείνον που έχει ένα ραδιοcd AIWA και γουστάρει να ακούει Τερλέγκα σε καμπινέ με πόρτα φυσούνα, μέχρι εκείνον που έχει Mark Levinson τετραπλοενίσχυση με ηχεία Wilson σε σαλόνι με σκαλιστούς μαιάνδρους.

Κρίμα σε όλους μας :(:(:(:redface::redface::redface:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.432
..λείπω 5 ώρες για τσίπουρα και αβάνες με τον κουμπάρο μου και επιστρέφοντας εξακολουθώ να βλέπω ανεπιστημονικά ξεκατινιάσματα, τύπου.. ο δικός μου μπαμπάς είναι πιο δυνατός από τον δικό σου,το δικό μου τρανσφόρμερ διαλύει το δικό σου και πάει λέγοντας.

Δεν γνωρίζω από που απορρέουν τέτοιες παρεξηγήσεις,τι ιστορικό έχουν και σε τι αποσκοπούν, αλλά θεωρώ μεγάλη ντροπή την έλλειψη επιχειρημάτων και την χρησιμοποίηση απαξιωτικών συνθηματικών εννοήσεων της αξίας του ενός έναντι του άλλου χωρίς ανταλλαγή τεκμηριωμένων απόψεων και σύγκρουση επιχειρημάτων σε επιστημονικά πλαίσια.

Αν αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί την αυθεντία σας και τον εγωισμό σας..

καλά κάνετε και μπράβο σας,αλλά σίγουρα δεν εξυπηρετεί αυτό που γουστάρουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα,

από εκείνον που έχει ένα ραδιοcd AIWA και γουστάρει να ακούει Τερλέγκα σε καμπινέ με πόρτα φυσούνα, μέχρι εκείνον που έχει Mark Levinson τετραπλοενίσχυση με ηχεία Wilson σε σαλόνι με σκαλιστούς μαιάνδρους.

Κρίμα σε όλους μας :(:(:(:redface::redface::redface:
Εύλογα τα όσα γράφεις. Όμως το thread ξεκινάει από τον Μη με αφορμή τα σχόλια ορισμένων από εμάς για το home cinema του Zizik. Και αναρωτιέται γιατί το εγκωμιάζουμε. Έλα όμως που κι ο ίδιος έχει γράψει:

Στην περίπτωση του Τράκη, δεν ξέρω κατά πόσο συμβάλει ο νέος πρό Γιαμάχας στο τελικό αποτέλεσμα..., αλλά το άκουσμα των συγκεκριμένων σκηνών με εξέπληξε, δεν υπήρχε το παραμικρό αρνητικό να πω, παρόλο που (όπως λένε) δεν έχουν ολοκληρώσει το σετάρισμα με τον Κεφάλα, στα αυτιά μου είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει έως σήμερα! Μπράβο στους (όποιους) υπεύθυνους γιαυτό το αποτέλεσμα!
Μάλιστα λέει λίγο πριν:

Άσε που οι εντάσεις που παίζουν οι περισσότεροι από δαύτους :p, είναι πάνω από 100+ ντεσιμπέλια... κόλαση γινεται...:laugh:, φανταστείτε ότι σε αυτές τις εντάσεις τα όποια (άνω) προβλήματα "υπάρχουν" μεγεθύνονται, σε κάποιους μάλιστα, σε πιάνει και πονοκέφαλος... :p!
Άρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
  • Καλέ, δεν με παίζετε, θα σας δείξω εγώ :D
  • Κάνει καλή δουλειά η ασπιρίνη στον πονοκέφαλο, ιδίως αν ληφθεί προληπτικά :laugh: (όπως μάλλον έγινε πριν πάει στον Zizik...)
Η περίπτωση της αυταπάτης παραπέμπει στα πολιτικά, και δεν είναι του παρόντος thread, αν και θα του ταίριαζε γάντι. :whistling:

Reaction score
8.905
Εύλογα τα όσα γράφεις. Όμως το thread ξεκινάει από τον Μη με αφορμή τα σχόλια ορισμένων από εμάς για το home cinema του Zizik. Και αναρωτιέται γιατί το εγκωμιάζουμε. Έλα όμως που κι ο ίδιος έχει γράψει:
Καταρχήν στο αρχικό μου σχόλιο δεν υπάρχει καμιά αναφορά για το σύστημα του Ζιζίκ
και αυτό εφευρέθηκε από εσένα... λες για όλα να φταίει ο Τσίπρας?:fuckyou:

Καιρός είναι να ειπωθούν (επιτέλους) κάποιες αλήθειες, και ας πάμε στα γεγονότα (σχόλια) του 2014 που έγραψα... ότι πω είναι γνωστό σε πολλούς και κάποιοι από αυτούς που γνωρίζουν, είναι και ο Γιώργος (αβγδ) - Κοντολέτας και άλλοι... και όποιος θέλει ας με διαψεύσει σε αυτά που θα πω παρακάτω.
Οι φιλοφρονήσεις (θετικών σχολίων) για το σύστημα του Ζιζίκ γράφτηκαν μόνο και μόνο για να "τσιγκλήσουμε" εκείνη την περίοδο τον Στάθη... όταν όμως συνειδητοποίησα ότι κάποιος εδώ μέσα, μέσα από αυτό το αστείο είχε "στόχο" τον Μ.Κ... το σταμάτησα, όλα αυτά υπάρχουν γραμμένα και στα μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει με κάποιους! Αυτό και δεν θέλω να δώσω συνέχεια άλλη.
Τώρα το τι πιστεύω και τι έχω πει από την αρχή για το σύστημα του Ζιζικ... είναι γνωστό... και όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια ας ρωτήσει τον Γιώργο (αβγδ) - Κοντολέτα - Κεφάλα κλπ παρέα του τότε...

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.432
Δεν έχεις το θάρρος της γνώμης να γράψεις ο ίδιος την άποψή σου;

Όσο για το αν το σχόλιό σου αφορά το σύστημα του Zizik, είναι προφανές, αφού γράφηκε στο δικό του thread. Αν γραφόταν στο θέμα πχ του Στάθη, προφανώς θα αφορούσε τον Στάθη. Αν γραφόταν στο θέμα της ακουστικής χώρων, δεν θα γινόταν αντίστοιχος αντίλογος από 'μένα.

Reaction score
6.596
Εγω εβγαλα ενα συμπερασμα, o daharis666 μιλαει σοβαρα μονο οταν ειναι σουρωμενος :D , i told you , i see you man :cautious: :p

Για να αλλαξω κλιμα ...

rt 60 c no aud..jpg
rt60 aud.+boost c.jpg

η πρωτη ειναι χωρις audissey η δευτερη με (το boost στο μπασο του κεντρικου κατω απο τα 500 ειναι μη το λαβετε υποψη )
τι σημαινει αυτο ακουστικα , τι θα προτιμουσατε και γιατι? τροφη για σκεψη ..

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.506
Το RT60 είναι χαρακτηριστικό του χώρου και όχι του συστήματος, μετράται με συγκεκριμένη διαδικασία που περιλαμβάνει παραπάνω από μία μετρήσεις σε διαφορετικά σημεία του χώρου, και δεν έχει σχέση με EQ, drc, κλπ. Επίσης, είναι ένα μέγεθος που απαιτεί κάποιες προδιαγραφές ηχομόνωσης του χώρου ενώ δεν ενδείκνυται για μικρούς χώρους όπως είναι οι οικιακοί.
(Bhutia, εγώ θα τα λέω; )

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος