ερωτησεις για αγορα πικαπ, phono κτλ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με το νεο ματ θα πρεπει να αφαιρεσεις το αλουμινενιο κοματι στο κεντρο του πλατω(για 45 στροφες) διοτι δεν θα πατα καλα το νεο ματ(εξεχει λιγο διοτι το thorens mat εχει μεγαλη τρυπα ωστε να χωρα.Φυλαξε το ομως διοτι ειναι χρησιμο για δισκους 45 στροφων.Με το original thorens mat απλα το γυριζες αναποδα και ηταν στο σωστο υψος για τους 45 ρηδες.

Reaction score
111
φιλε ουτε που ειχα παρει χαμπαρι πως βγαινει... τοσο ασχετος. σε ευχαριστω παααρα πολυ. οποτε το βγαζω αυτο, τοποθετω το χαλακι RGS0010A και ολα κομπλε. (εν τω μεταξυ αλλοι λενε οτι ο κωδικος αυτος ειναι για mk3, mk4 καποιοι επισης λενε πως κανει και για mk2. θα με τρελανουν...). βρηκα στο αμαζον πως το παχος του ειναι 0.23 inches or 5.85mm. το στοκ χαλακι του θορενς (παρολο που δεν μπορω να το μετρησω με μεγαλη ακριβεια με το χαρακα) νομιζω ειναι 4 χιλιοστα. 1,85 χιλιοστα δεν ειναι πολλα σαν διαφορα? θελω ρυθμιση Vta? και αν ναι, τελικα δεν το αποφευγω να το παω για σερβις ε? (γιατι δεν εχω ιδεα πως γινεται στον alphason delta δεν βλεπω καποιο κουμπακι που πρεπει να γυυρισει κτλ, ασχετος γαρ). ηδη ποναει η τσεπη...
τελος (και ελπιζω να μην ξαναποσταρω, αρχιζω και γινομαι ενοχλητικος) διαβασα πως το χαλακι αυτο ειναι αρκετα βαρυ. εναμιση κιλο!!!! παιζει αυτο να επιρρεασει αναρτησεις κτλ, ή το σκυλι θορενς δεν καταλαβαινει απο τετοια?
υγ, αν ξερει καποιος μαγαζι που πουλαει αυθεντικο χαλακι τεκνικς απο αθηναας πει. αλλιως ιμπει και αγιος ο θεος.
σας ευχαριστωωωωω

Με το νεο ματ θα πρεπει να αφαιρεσεις το αλουμινενιο κοματι στο κεντρο του πλατω(για 45 στροφες) διοτι δεν θα πατα καλα το νεο ματ(εξεχει λιγο διοτι το thorens mat εχει μεγαλη τρυπα ωστε να χωρα.Φυλαξε το ομως διοτι ειναι χρησιμο για δισκους 45 στροφων.Με το original thorens mat απλα το γυριζες αναποδα και ηταν στο σωστο υψος για τους 45 ρηδες.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Alhason Delta εεε???? Εξαιρετικος βραχιονας.
Το vta του ρυθμιζεται πολυ ευκολα.Εχει δυο μικρες βιδες allen καπου στο πισω μερος.Τις χαλαρωνεις,ρυθμιζεις το vta και τις σφιγγεις ξανα.
Το ματ δεν νομιζω να ειναι 1.5 κιλα.Παντως αν υπαρχει αρκετη διαφορα βαρους μεταξυ του original thorens mat και αυτου που θα παρεις,ενδεχεται να χρειαστει ρυθμιση και η αναρτηση του 126.Και αυτο ειναι ευκολο,αλλα το βλεπουμε αν και εφ'οσον χρειαστει,στην ωρα του.
Ποια κεφαλη εχεις στον alphason?
Eπισης προσεξε το ματ που θα αγορασεις να ειναι απολυτα φλατ στην κατω πλευρα του.

Reaction score
111
Alhason Delta εεε???? Εξαιρετικος βραχιονας.
Το vta του ρυθμιζεται πολυ ευκολα.Εχει δυο μικρες βιδες allen καπου στο πισω μερος.Τις χαλαρωνεις,ρυθμιζεις το vta και τις σφιγγεις ξανα.
Το ματ δεν νομιζω να ειναι 1.5 κιλα.Παντως αν υπαρχει αρκετη διαφορα βαρους μεταξυ του original thorens mat και αυτου που θα παρεις,ενδεχεται να χρειαστει ρυθμιση και η αναρτηση του 126.Και αυτο ειναι ευκολο,αλλα το βλεπουμε αν και εφ'οσον χρειαστει,στην ωρα του.
Ποια κεφαλη εχεις στον alphason?
Eπισης προσεξε το ματ που θα αγορασεις να ειναι απολυτα φλατ στην κατω πλευρα του.
φιλε μου εχεις λυσει ολες τις αποριες. εισαι απιστευτος. θα το ψαξω αυτο με τις βιδουλεςγια να μην κουραζω το θρεντ και ολους σας.
το ματ τελικα ειναι μισο κιλο οχι εναμιση που ελεγα. 470 γραμμαρια για την ακριβεια. σιγουρα πολυ μεγαλυτερο απο το βαρος του χαλιου που φοραει τωρα, αλλα ελπιζω πως δεν ειναι τοσο μεγαλη διαφορα για να μπλεξω με ρυθμισεις αναρτησεις. αρα αμα αλλαξω το vta δεν χρειαζεται ρυθμιση η κεφαλη παλι κτλ. καλο αυτο.
στον alphason πανω εχω την κεφαλη denon 110. ναι σιγουρα, δεν ειμαι σε θεση να κρινω οπως καποιος που εχει πικαπ για δεκαετιες, αλλα το αποτελεσμα που ακουσα σε αλμπουμ που γνωριζω καλα, ηταν απιστευτο. ειδικα στους λαστ ντραιβ που εχω τα αλμπουμ τους και σε σιντι, η διαφορα ειναι εντυπωσιακη. δενει πολυ καλα αυτη η κεφαλη. σιλε σε ευχαριστω για ολα

Reaction score
111
να εισαι καλα σε ευχαριστω πααρα πολυ.
υγ. ο κυριος κωστας μου πεταξε το μικροβιο. εψαχνα για πατακια νεοπρεν. δεν βρηκα τιποτα. και καπου σε ενα φορουμ διαβασα πως υπαρχουν 2 ελληνικες βιοτεχνιες στολων καταδυσης απο νεοπρεν και οτι θες απο νεοπρεν μπορουν να το φτιαξουν. σε εκεινο το φορυμ (ασχετο φορουμ με πικαπ) δωσαν 2 λινκ. http://www.pescasub.gr/index.php/gr/ και http://divemania.gr/index.php?route=common/home
σκεφτομαι να τους πω αν μπορουν να κανουν την κατασκευη που θελω (30 εκατοσταδιαμετρο, 3 χιλιοστα παχος) (μηπως να τους πω να κοψουν στη μεση και τη διαμετρο που θελει το εξαρτημα για τα 45αρια για να μπει?), και ετσι να εχω ενα καλο υλικο για χαλακι...
βεβαια θα πρεπει να τους ρωτησω αν θαειναι ισιο αυτο, μην παω και παρω τιποτα τσαλακωμενο, και αν ειναι σαγρε. το νεοπρενιο πρεπει να εχει και καποια επικαλυψη πανω, κατω ή οχι?
το εχει κανει κανεις αλλος αυτο? εγω ηδη ψηθηκα!!! αν σκεφτεται να το κανει και κανας αλλος, μπορουμε να τα παραγγειλουμε παρεα

Εχεις ενα εξαιρετικο πικαπ/βραχιονα/κεφαλη οποτε ειμαι βεβαιος οτι ακους ωραιους ηχους.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ισως προκυψει ενα θεμα με ματ που δεν ειναι πιο λεπτο στην θεση που καθεται η ετικετα αλλα και η εξωτερικη πλευρα του δισκου με τα πρωτα κενα αυλακια.Εκει τα ματ εχουν περιπου 1μμ διαφορα παχους (ετικετα) και εχουν διαμετρο αρκετη ωστε το κοματι του δισκου με τα αυλακια/μουσικη να πατα οσο γινεται πιο φλατ,αλλα οχι τα πρωτα κενα αυλακια.Η διαμετρος τους δηλαδη ειναι ελαφρα μικροτερη του δισκου.

Reaction score
111
καλα εκανες και το ανεφερες λοιπον αυτο. αλλαγη πλευσης, παω για το χαλακι του τεκνικς μκ2. σε ευχαριστω ξανα και ξανα και ξανα (ποοοσα πραγματα εμαθα σε μια μερα, ποσο καταπληκτικο φορουμ, να ειστε ολοι καλα βρε παιδια)

Reaction score
111
καλησπερα και παλι παιδια.
μια απορια εχω ακομα.
το χαλακι του technics 1200mk2 δεν υπαρχει εχει σταματησει να βγαινει. υπαρχει ομως μου ειπαν του μκ5. το οποιο ειναι πιο λεπτο (λογικα πρεπει να ειναι ιδιο παχος με του thorens μου γιατι το χαλακι του μκ2 ηταν 5 χιλιοστα παχος!!). διαβασα ομως σε ξενο φορουμ πως το χαλακι αυτο του μκ5 ειναι 291 χιλιοστα. λιγο μικροτερο δηλαδη απο τα 300 χιλιοστα που ειναι το χαλακι του θορενς. το οποιο σημαινει οτι το χαλακι δεν καλυπτει ολη την επιφανεια του πλατω. αξιζει αυτη η αγορα? τι πιστευετε? ή να προβω σε καποια αλλη αγορα για rubber χαλακι που να ειναι 30 εκατοστα ακριβως?(δεν εχει παρει κατι το ματι μου). σας ευχαριστω

Reaction score
111
σε ευχαριστω πααρα πολυ. εχω διαβασει για αυτο. (και οχι μονο καλα λογια). καταρχας ειναι ακριβο κατα δευτερον θα προτιμουσα κατι απο αθηνα για να γινει πιο γρηγορα η δουλεια... με προβληματιζει το γεγονος πως το χαλι του μκ2 περισσευει. αλλιως, 25 ευρουλακια και καθαρισα...μα καλα αλλα 30 εκατοστα ραμπερ ματ στην ελλαδα δεν πουλανε?...

Αν ειναι τελικα να παρεις ενα ματ παρε αυτο και τελειωσες
http://www.thefunkfirm.co.uk/styled/page21/page21.html

Reaction score
111
χμμμ ενας συνδυασμος νεοπρενιου 1μιση μιλιμετρ http://www.ebay.co.uk/itm/OscarsAud...895704?hash=item5afd219f18:g:ntcAAOxy~dNTHiWo το οποιο ειναι 296 μμ διαμετρος αρα λογικα το πιανει σχεδον ολο το πλατο, και απο πανω το τεκνικς το ραμπερ που ειναι λιγο πιο μικρο (291 χιλιοστα) πως θα σας φαινοταν? καταρχας δεν θα φαινεται λογικα το ασημι χρωμα του πλατω. κατα δευτερο θα μπορουσα να βγαζω το ενα ματ οποτε παιζω οντρα βινυλια (αρα δεν καθομαι να μπλεκω με χαζοαλλαγες vta οποτε περναω απο λεπτο σε χοντρο βινυλιο (οχι οτι θα το εκανα ποτε αλλα λεμε), και κατα τριτον μεγαλυτερη μαζα, μεγαλύτερη αποσβεση. καλη σκεψη?

ryk

Reaction score
925
καλησπερα και παλι παιδια.
μια απορια εχω ακομα.
το χαλακι του technics 1200mk2 δεν υπαρχει εχει σταματησει να βγαινει. υπαρχει ομως μου ειπαν του μκ5. το οποιο ειναι πιο λεπτο (λογικα πρεπει να ειναι ιδιο παχος με του thorens μου γιατι το χαλακι του μκ2 ηταν 5 χιλιοστα παχος!!). διαβασα ομως σε ξενο φορουμ πως το χαλακι αυτο του μκ5 ειναι 291 χιλιοστα. λιγο μικροτερο δηλαδη απο τα 300 χιλιοστα που ειναι το χαλακι του θορενς. το οποιο σημαινει οτι το χαλακι δεν καλυπτει ολη την επιφανεια του πλατω. αξιζει αυτη η αγορα? τι πιστευετε? ή να προβω σε καποια αλλη αγορα για rubber χαλακι που να ειναι 30 εκατοστα ακριβως?(δεν εχει παρει κατι το ματι μου). σας ευχαριστω
Δεν το φέρνει η intertech?
Θα μετρήσω και θα σου πω ακριβώς διαστάσεις αργά το απόγευμα.

Reaction score
111
στο σαιτ της ιντερτεκ δεν βλεπω κατι http://products.panasonic.gr/products/overview.html
ειδα αυτο το θρεντ απο εδω, http://www.avsite.gr/forum/threads/Για-τους-κατόχους-και-μελλοντικούς-technics-1200-ΜΚΙΙ.81438/
και πηρα το τηλεφωνο πουθ μου εδωσε το παλικαρι, και μου ειπαν οτι εχει σταματησει να βγαινει. και πως υπαρχει μονο για μκ5 που ειναι πιο ελαφρυ και πιο λεπτο (και παοτι εψαξα και πιο μικρη η διαμετρος). θα περιμενω τη μετρηση σου φιλε. σε ευχαριστω (το μκ5 χαλακι εχεις εσυ?)

Δεν το φέρνει η intertech?
Θα μετρήσω και θα σου πω ακριβώς διαστάσεις αργά το απόγευμα.

ryk

Reaction score
925
στο σαιτ της ιντερτεκ δεν βλεπω κατι http://products.panasonic.gr/products/overview.html
ειδα αυτο το θρεντ απο εδω, http://www.avsite.gr/forum/threads/Για-τους-κατόχους-και-μελλοντικούς-technics-1200-ΜΚΙΙ.81438/
και πηρα το τηλεφωνο πουθ μου εδωσε το παλικαρι, και μου ειπαν οτι εχει σταματησει να βγαινει. και πως υπαρχει μονο για μκ5 που ειναι πιο ελαφρυ και πιο λεπτο (και παοτι εψαξα και πιο μικρη η διαμετρος). θα περιμενω τη μετρηση σου φιλε. σε ευχαριστω (το μκ5 χαλακι εχεις εσυ?)
Κατάλαβα....
και τα δύο έχω. Έχουν μεγάλη διαφορά στο πάχος.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οσα περισοτερα υλικα βαζεις στο πλατω τοσο περισοτερα πραγματα προσθετεις/αφαιρεις απο τον ηχο.Το ματ πρεπει να απομονωνει τον δισκο απο το πλατω χωρις να προσθετει η να απορροφα ει δυνατον τιποτα σε αυτα που ειναι γραμμενα στον δισκο.Οταν ενα υλικο ματ εχει χαρακτηρα δεν τον απαλλασεσαι αυξανοντας την ποσοτητα του υλικου του ματ.Προσωπικα δεν ειμαι φαν των rubber mats,θα προτιμουσα ας πουμε ενα τσοχινο με ολα τα προβληματα που ισως εχει,στατικο κλπ... Αλλα εφοσον θα προχωρησεις με το πικαπ σου, ενα achromat μπορει να φαινεται ακριβο αλλα δεν ειναι οταν ακουσεις τι κανει η καλυτερα,τι ΔΕΝ κανει.Εξ αλλου την διαφορα τιμης μεταξυ αυτου και ενος των 30-35 ευρω πρεπει να δεις. Δεν θα ασχοληθεις ξανα με το θεμα ματ. Στα λεω αυτα διοτι θα δοκιμασα πανω απο 20 διαφορετικα ματ ως τωρα.
Το τι προσθετει η αφαιρει ενα ματ,μονον σε συγκριση με κατι αλλο μπορεις να καταλαβεις ποσο σημαντικο ειναι.Η βελονα διαβαζει ευκολα τον χαρακτηρα των ματ.
To VTA μην σε αγχωνει ειναι μερος του σωστου στησιματος ενος πικαπ,μην το βλεπεις σαν αγγαρια,και δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι για το αν ενας δισκος ειναι λιγο πιο λεπτος απο τον αλλο.Θα βρεθει η "χρυση τομη" και τερμα.

ryk

Reaction score
925
Λοιπόν τα ματ είναι τα ίδια ακριβώς σε μέγεθος. Τα είχα πάρει και τα 2 πριν 3-4 χρόνια από την intertech.
Έχουν ακτίνα 142mm (χωρίς να υπολογίσεις την τρύπα 7.3mm), δηλ. διάμετρος ~291,3mm
Οι κωδικοί είναι οι RGS0010 (MK2), RGS0008 (MK5).

Reaction score
111
σε ευχαριστω παααρα πολυ φιλε μου. περιεργο που ειναι ακριβως η ιδια διαμετρος και στα 2. γιατι στο ebay εχουν αλλο ματ για το μκ2 αλλο για το μκ5 και δεν καταλαβαινω τον λογο... αφου εχουν ιδια διαμετρο ειμαστε οκ. αυτο του μκ2 ειναι το πιο παχυ σωστα? εχω επισης την εντυπωση πως εγραψες αναποδα τους κωδικους. θα παρω αυριο την ιντερτεκ να δω αν ατ εχουν σε ευχαριστω παααρα πολυ να εισαι καλα φιλε μου.
Λοιπόν τα ματ είναι τα ίδια ακριβώς σε μέγεθος. Τα είχα πάρει και τα 2 πριν 3-4 χρόνια από την intertech.
Έχουν ακτίνα 142mm (χωρίς να υπολογίσεις την τρύπα 7.3mm), δηλ. διάμετρος ~291,3mm
Οι κωδικοί είναι οι RGS0010 (MK2), RGS0008 (MK5).

ryk

Reaction score
925
σε ευχαριστω παααρα πολυ φιλε μου. περιεργο που ειναι ακριβως η ιδια διαμετρος και στα 2. γιατι στο ebay εχουν αλλο ματ για το μκ2 αλλο για το μκ5 και δεν καταλαβαινω τον λογο... αφου εχουν ιδια διαμετρο ειμαστε οκ. αυτο του μκ2 ειναι το πιο παχυ σωστα? εχω επισης την εντυπωση πως εγραψες αναποδα τους κωδικους. θα παρω αυριο την ιντερτεκ να δω αν ατ εχουν σε ευχαριστω παααρα πολυ να εισαι καλα φιλε μου.
To RGS0010 (mk2) έχει πάχος ~6mm, ενώ το RGS0008 (mk5) έχει ~2,70mm.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.980
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas