- Reaction score
- 78.566
Γκρεμίζεται για ξαναχτίζεται; 
κοντα ειναι καλε.. σαν χθεςΤην ημερομηνία της ανακοίνωσης δεν την πρόσεξε κανεις ;
Surround audio το 2001.![]()
Ουσιαστικά αυτό που καταδεικνύει η μελέτη είναι ότι τα multichannel control rooms, το 2001, είχαν θέματα και ότι χρειάζονται νέες μεθόδοι ακουστικης σχεδίασής τους. Το 2001. Προφανώς. Αντίθετα τα stereo rooms που εξέτασαν τα πήγαιναν καλύτερα. Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι ακόμη και τα κακοσχεδιασμένα multichannel control rooms είχαν μέσο RT60 στις υψηλές 0.38s και άρα δεν ήταν καθόλου "νεκρά".
http://www.genelec.com/documents/publications/SurveyofMonitoringConditions.pdf
"The result of mean RT60 of 380ms...Even if recommendations allow for larger RT60 below 200Hz, too many control rooms obtain too high RT60 in that region."
"The 50% distribution limits in stereo rooms remain consistently within ±3dB bounds also at low frequencies. This is clearly the demonstration of a fairly good speaker/room interaction....In multichannel rooms, the 50% distribution limits indicate a good frequency response control above 1kHz but an increasing distribution below this frequency. There are still frequent failures in low frequency design of monitoring spaces and the management of low order (early) reflections. "
"New approaches to multichannel monitoring room design are needed to produce environments capable of accurate reproduction. "
Ίσως η μνήμη μου με απατά αλλα δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί ξανά από εμένα κάτι τέτοιο. Θα κάνω ένα memtest με την πρώτη ευκαιρία.Το πες και το ξανάπες αυτό για τους κραδασμούς. Έχεις κάποιο λινκ από κάποια μελέτη που να παρουσιάζει την επίδραση των κραδασμών σε ένα ενισχυτικό στάδιο, γιατί εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω.
Της κορνας το αναγνωσμα μας εβαλεςΚαλά και χρήσιμα όσα λέχθηκαν μέχρι το σημείο αυτό. Απάντηση στο αρχικό ερώτημα δώθηκε; Δεν είμαι σίγουρος. Εννοώ, ΟΚ, αναφέρθηκαν πολλά περί χώρων και κάποια μοντέλα ηχείων, αλλά, ειδικά τα ηχεία που αναφέρθηκαν, πιστεύω ότι υστερούν του επιθυμητού αποτελέσματος.
Οπότε, ας οπτικοποιήσουμε (οφθαλμόλουτρο mode on) τις προτάσεις ηχείων που - θεωρητικά - μπορούν να αποδώσουν ρεαλιστικά μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες. Πάμε λοιπόν (τυχαία σειρά):
...
Εάν έχετε τον κατάλληλο χώρο (σε μέγεθος), τις κατάλληλες συνθήκες (ηχητική περιποίηση του χώρου) και τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά των άνωθεν προτάσεων, θα "φέρετε" την συμφωνική ορχήστρα σπίτι σας.
Αυτα ειναι posts με νοημα και περιεχόμενο. Ευχαριστούμε mufasa!Ίσως η μνήμη μου με απατά αλλα δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί ξανά από εμένα κάτι τέτοιο. Θα κάνω ένα memtest με την πρώτη ευκαιρία.
Μερικές αναφορές:
1
2
3
4
Αποκλείστηκαν σελίδες που πάσχουν από hi-endίτιδα, ελλειπείς αποδείξεις, προσωπικουποκειμενικές (ανάσα) δοκιμές.
Ίσως παρεξηγήθηκε αυτό που είπα, δεν υποστήριξα ότι οι κραδασμοί είναι deal-breaker, καθιστούν τα ενεργά άχρηστα ή προβληματικά. Εννόησα ότι είναι θέμα που δεν πρέπει να αμελήσουμε ακόμα και όταν αφορά έναν ενισχυτή απομακρυσμένο από τα ηχεία, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται μέσα σ'αυτά.
Γι'αυτο στην τιμη συμπεριλαμβανονται τα πετραδακια και το φυτο, για ερχεται το ζεν στα ισα τουΠω πω αλουμινίλα... Αν τα βάλεις αυτά σ'ένα καθιστικό θα γίνει σα χειρουργείο...![]()
Επισης μας εχεις τρελανει με τα γουστα σου!Πω πω αλουμινίλα... Αν τα βάλεις αυτά σ'ένα καθιστικό θα γίνει σα χειρουργείο...![]()
Η αυτο η αρχισαν σοβαρες παρενεργειες της κρισηςΤι έγινε ρε παιδιά, τελείωσε η κρίση;
.
Αν είναι να δώσεις 500000 κανονίζω εγώ να στην φέρω.Οσα και να δωσεις την ορχήστρα δε τη φερνεις σπιτι...
Μαζί γραφαμεχμ, θα ελεγα οτι με τα μισα χρηματα απ' οτι κοστιζουν καποια απο τα παραπανω ηχεια την φερνεις σπιτι την ορχηστρα![]()