Passive vs Active

Ενεργά ηχεία. Θα τα προτιμούσατε;

• Total voters
    132

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.843
Εγώ (και όσοι άλλοι) που είμαι της ...νεολιθικής εποχής,δηλαδή με πολλές αναλογικές πηγές,ου μην αλλά και με <<οικιακά>> ενεργά (με αναλογική και ψηφιακή είσοδο + τηλεχειριστήριο για έναυση,ένταση και ισορροπία καναλιών) σκέφτομαι για συμπλήρωμά τους τον PT 100 της EMOTIVA.Βαδίζω καλώς;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όχι. :(

Δεν λέω ότι είναι κακό το μηχάνημα που λες.

Όμως, δε νομίζω ότι έχει νόημα να έχεις προ τη σήμερον ημέρα που να μην έχει ψηφιακές εξόδους.

Μπορεί ρε αδερφέ να πάρεις 7 ηχεία με AES EBU είσοδο. Ωραία πράγματα, πες 7 κιι ρε αδερφέ. Τότε;

Οπότε, να μία καλή χρήση της μέτρικ, και λυπάμαι, αλλά επανέρχομαι συνέχεια στο ίδιο μηχανάκι.

Διότι και ένα σωρό εισόδους έχει (αναλογικές και ψηφιακές), και είναι και γαμώ τα ντακ, και ένα σωρό εξόδους έχει (8 αναλογικές και 8 ψηφιακές) και φόνο στειτζ έχει (όσα πικάπ και να έχεις), και κρος κάνει για να βγάλει σαμπ, και ισοστάθμιση, και καρακτερ, και και και, μόνο καφέ δε ψήνει, κι αυτό το συζητάμε..

Ράδιο απο πισι, δώσε σε μία ψηφιακή της μέτρικ.

Βολιουμ κοντρολ για όλα τα κανάλια, όπως θες, έξοδο ακουστικών με άλλο βολιουμ, σε άλλο ήχο τα ακουστικά, τι να σε πρωτοπώ..

Κι όλα αυτά με 2.200 αν δεν απατωμαι.. ε, νισαφι.

Δε ξέρω καιοσο κάνει το εμοτιβα, αλλά δεν έχει καν νόημα η σύγκριση, το ένα είναι τέρας δυνατοτήτων, και το άλλο έχει ράδιο.. ;)

K

kimon

Guest
Costas ευχαριστώ για την απάντηση.Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, τα ηχεία είναι τα Beolab 5,που
αγοράστηκαν μεταχειρισμένα το 2008.Πρακτικά χρειάζονται δύο επιλογείς,έναν για αναλογικά και έναν για τα ψηφιακά σήματα.Επειδή έχω λόξα με το ραδιόφωνο,τα έχω συνδέσει στο tape out ενός ενισχυτή Φιλιπς και έτσι έχω και τηλεχειρισμό για τον (πάλι Φιλιπς) δέκτη.Το σιντί είναι το 753(μαντέψτε την μάρκα...).Την Μέτρικ δεν την γνώριζα,φαίνεται ιδανικό συμπλήρωμα λόγω και των πολλών ευκολιών της,αλλά, με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, θα πρέπει να την βρω στον Κωτσόβολο με 50 άτοκες!Παλιοζωή!Πάντως τα ενεργά δεν παίζονται από πολλές απόψεις(και χωροταξική!) και,με ένα εξελιγμένο ασύρματο σύστημα σύνδεσης,στο μέλλον θα περιορίσουν τα παθητικά σε ειδικές χρήσεις.

Last edited by a moderator:

D

deleted user 10898

Guest

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139
Η uln 8 είναι υπερβολή για τέτοια χρήση.
Το ψηφιακό της όμως τμήμα το έχει η μικρή uln-2 πολύ φθηνότερα.
Ρίξε μια μάτια σε παλιές αμαρτίες...
http://www.avsite.gr/forum/threads/Μια-μικρή-metric-σε-ενα-high-end-σύστημα.123211/

Κιμον να κάνουμε beolab user group!
Θα γράψω και άλλες λύσεις για τα beo5 από Δευτέρα...
Νομίζω πως για οικιακή χρήση, η LIO-8 είναι προτιμητέα, μιας και δεν χρειάζονται οι προενισχυτές μικροφώνων. Όπως και να το κάνουμε είναι 1500€ διαφορά. Έτσι δεν είναι;

D

deleted user 10898

Guest
Νομίζω πως για οικιακή χρήση, η LIO-8 είναι προτιμητέα, μιας και δεν χρειάζονται οι προενισχυτές μικροφώνων. Όπως και να το κάνουμε είναι 1500€ διαφορά. Έτσι δεν είναι;
Πρέπει να αγοράσεις τους 4 προενισχυτες μικροφώνου αν θες είσοδο αναλογική πχ για πικαπ. Η uln-2 έχει 2 adc με mic preamps και αποτελεί ιδανική λύση για να ταΐζει "ψηφιακά ηχεία" μέχρι 24/96

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.640
Με την uln-2 όμως, δεν μπορεί να υλοποιηθεί ενεργή πολυενίσχυση, σωστά; (στην περίπτωση παθητικών ηχείων)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
...
Ποιος χομπίστας θα απαντήσει στα σοβαρά "θέλω ο ενισχυτής μου να ζυγίζει πιο πολύ από ό,τι εγώ" ή "μ΄αρέσουν τα VU" ?
Όποιος θα διακρινόταν από ΄΄γνώθι σαυτόν΄΄ και τη δέουσα διάθεση αυτοσαρκασμού χωρίς να ντρέπεται παραλλήλως να το ομολογήσει.
Εγώ είμαι υβριδικών...απόψεων.
Πιστεύω εις ένα ενεργό ηχείο, πατέρα παντοκράτορα , υγιούς συστήματος ως εν ...
Επέλεξα όμως ενισχυτές που δεν μπορώ να σηκώσω...
Επόμενον και σε πλήρη σύμπνοια με κάποιες ΄΄ασήκωτες΄΄ πολιτικές γνώμες...:lolsign:
Επιλέξω την απάντηση 6 (που δεν υπάρχει :D).
... ;)
...και η οποία θα είναι -κατά τα φαινόμενα- του τύπου ... ΄΄Δεν γουστάρω απόψεις που εκφράζουν κάποιοι κατασκευαστές και υποστηρικτές τους΄΄:sneaky:
Μία καλή και τίμια απάντηση είναι το "δεν ξέρω"...
Έτερη απάντηση είναι ότι έτσι έκριναν οι αντίστοιχοι υπεύθυνοι ότι θα έκαναν καλύτερα τη δουλειά τους.
Κι έτσι ερχόμαστε στο παρακάτω:
Μπορεί απλώς κάποιοι απ' αυτούς να βάζουν το συναίσθημα που θα αισθανθεί ο ακροατής πάνω απο την "υποτιθέμενη" τεχνική αρτιότητα, και ηχογραφώντας έτσι να το πλησιάζουν περισσότερο.
Ο άνθρωπος, όπως και ο ήχος είναι αναλογικοί και πάνω απ' τα στεγνά ψηφία, μην το ξεχνάμε.
Μία τέτοια Αρχή όμως εφαρμόζεται μεν από τους ηχητικούς μηχανικούς κατά την παραγωγή,αλλά οφείλει να είναι ανεξάρτητη από τον τύπο ηχείων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την...αναπαραγωγή του υλικού.Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πριν την ολοκλήρωση μιας άρτιας παραγωγής,η επισκόπηση μπορεί να μεταβεί από τα πρωτεύοντα μεγάλα monitor υπό συνθήκες far/midfield σε μικρά υπό συνθήκες nearfield για να πιστοποιηθεί επιπλέον η ελκυστικότητα της απόδοσης ακόμα και σε συστήματα τύπου desktop ή ακουστικών,κ.ο.κ.
Ο άρτιος χαρακτήρας της παραγωγής βεβαίως δεν θα στοχεύει αποκλειστικώς σε μεμονωμένες κατηγορίες ηχείων.
Πέραν άλλωστε των ΄΄στεγνών ψηφίων΄΄ (που να ξερε ο ποιητής με πόσο ΄΄υγρά΄΄ ψηφία τροφοδοτούνται οι επεξεργαστές ορισμένων setup),ο μέσος ακροαματικόφιλος γουστάρει κατά κανόνα να χορταίνουν και οι...οφθαλμοί του με αυτό που...ακούει.:wink:
Είναι ακραίο που ακούω μεταξύ 1,5 και 2 μέτρων; Πάντως τα παθητικά ATC 11 που έχω μου ακούγονται καλά σε αυτή την απόσταση και από άποψης μπάσου... Ούτως ή άλλως προτιμώ σαφώς τον έλεγχο από την έκταση, δεν ακούω συχνά μεγάλα κλασικά έργα ούτε ηλεκτρονική μουσική...
Κάθε άλλο,περιορίζονται κατ'αυτόν τον τρόπο και βλαβερές επιδράσεις του χώρου-υπό τη γνωστή προϋπόθεση ότι τα ακουστικά κέντρα των επιμέρους μονάδων επί της μπάφλας είναι τοποθετημένα μεταξύ τους σε αποστάσεις που θα επιτρέπουν ενοποιημένη άφιξη των αντίστοιχων εκπομπών στη θέση ακρόασης.
Αντιθέτως, ΄΄ακραία΄΄ είναι η απαίτηση πολλών ακροαματικόφιλων για ΄΄μεγαλοπρεπή ηχητική σκηνή΄΄ που θα τους κάνει να υιοθετούν μεγάλα μήκη πλευρών στο σχηματιζόμενο στερεοφωνικό τρίγωνο,διαθέτοντας όμως διαρρύθμιση χώρου ή/και ηχεία ενδεχομένως ακατάλληλα για μια τέτοια συνθήκη.
Σκέφτομαι να ανοίξω μαγαζί με συσκευές μη ψηφιακές, προβλέπω να στοκάρω full εμπόρευμα από αυτούς που πάνε σε ενεργά, θα τις παίρνω σε τιμή χώμα. :gotcha: Ξεκινάτε να μου στέλνετε σε pm τι θέλετε να δώσετε. :D
Χωρίς pm...IBM PC:gotcha:

Last edited:

Κ

κιμωνhifi

Guest
Mr. Bhutia,

-τα marketίστικα κόλπα των περισσοτέρων κατασκευαστών με αφήνουν αδιάφορο, δεν είναι θέμα γούστου, αν διάβαζες προσεκτικά τι γράφω θα αντιλαμβανόσουν ότι δεν έχω θέμα με τα ενεργά, μπορεί και να έχω.. αλλά με την απόλυτη αποδοχή τους από κάποιους. :banned:

-IBM PC, δεν είναι audio συσκευή, ούτε μη ψηφιακή. :headbang:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Mr. Bhutia,
... αν διάβαζες προσεκτικά τι γράφω θα αντιλαμβανόσουν ότι δεν έχω θέμα με τα ενεργά, μπορεί και να έχω...
...
-IBM PC, δεν είναι audio συσκευή, ούτε μη ψηφιακή. :headbang:
Γι αυτό και δεν το έστειλα μέσω pm.Δεν παύει βεβαίως να συνδέεται εκείνη με τη mentalite μιας συγκεκριμένης -αξεπέραστης για κάποιους ακροαματικόφιλους- εποχής...
Διαβάζω προσεκτικώς τα κείμενα,μπορώ λοιπόν να ΄΄διαβάζω΄΄ συνοδεία χιούμορ με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή...και όσους τα γράφουν.

Κ

κιμωνhifi

Guest
Όντως, πολλοί προσπαθούν να αλλάξουν την mentalite αντίληψης στα audio seperate components αλλά "'έχουν γνώση οι φύλακες". :sneaky:
Οπότε απλά βλέπουμε το νόμισμα από διαφορετική μεριά, παραμένει όμως το ίδιο όπως και α το δεις, εσύ βλέπεις την παράσταση και εγώ την αξία η οποία δεν αλλάζει, η παράσταση όμως αλλάζει κάποια στιγμή, :spiteful:

Reaction score
384
Η uln 8 είναι υπερβολή για τέτοια χρήση.
Το ψηφιακό της όμως τμήμα το έχει η μικρή uln-2 πολύ φθηνότερα.
Ρίξε μια μάτια σε παλιές αμαρτίες...
http://www.avsite.gr/forum/threads/Μια-μικρή-metric-σε-ενα-high-end-σύστημα.123211/

Θα γράψω και άλλες λύσεις για τα beo5 από Δευτέρα...
Για γράψε,για γράψε....

K

kimon

Guest
Θα γράψω και άλλες λύσεις για τα beo5 από Δευτέρα...[/QUOTE]

Ώπα Vet,βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του!(Χωρίς παρεξήγηση,για τον εαυτό μου μιλάω!) Αναμένουμε!

K

kimon

Guest

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.843
Φυσικά ενεργό.
Μη ξεχάσεις τα δύο νοτς φίλτρα, τα οποία πρακτικά μπορεί να ενσωματωθούν στην έτσι κι αλλιώς απαραίτητη διαδικασία της ισοσταθμισης χώρου.

Κ

κιμωνhifi

Guest
Ας πούμε ότι θέλεις να φτειάξεις τούτο δω το ηχείο: http://zaphaudio.com/ZD5.html με κροσοβερ αυτό: https://www.madisoundspeakerstore.com/2-way-speaker-kits/crossover-for-zaph-audio-zd5-kit-each/ και ξαφνικά βλέπεις το άλλο: https://www.hifisound.de/en/Do-it-y...pex-AS2-100D-Digital-2-way-Active-Module.html. Τί το κάνεις το ηχείο;Παθητικό ή ενεργό;
Αν δεν υπάρχει ενισχυτής συμφωνώ με τον Κώστα, τι άλλο; αν υπάρχει εξαρτάται ποιος είναι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON