Oppo UDP-203 / UDP-205

Reaction score
2.482
Tα chapters σκιπάρουν κανονικά στο 103 που έχω. Το reverse όντως σε πάει πολυ πίσω με τη μία!

ΒΤW, στο βίντεο ακουσα κάλα όταν λέει ότι θα υποστηρίζει HDR10, καθως και ότι δουλευουν και για άλλα flavors επίσης (AKA Dolby Vision); Στο 1.30 νομιζω το λέει.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.168
Να σε καλά ρε Κώστα , και γω γελάω ακόμα που θες να κάνω downsampling (και χειρότερα να μην πω ) τη μουσικη μου :roflmao::roflmao::roflmao:.
Το έγραψες σοβαρά, για πες;;;;;

Prepro μπορει να πάρω καποια στιγμή, αλλα θα τσούξει, το Anthem ειναι το ελάχιστο...

Όσον αφορά το σύνολο της συζήτησης, εχει να κανει με τις προτεραιότητες του καθενός.

Εγω ενδιαφέρομαι σχεδον αποκλειστικά για μουσική, και βλέπω και την πολυκαναλη μουσική να εξαπλώνεται. (Atmos ακόμα δεν μπήκε στην κλασικη, δεν αμφιβάλλω βέβαια οτι μακροπρόθεσμα θα συμβεί, με άγνωστη αποδοχή απο το αντίστοιχο κοινό.. Θα ειναι μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. )
Κατα τη γνώμη μου (και όχι μονο την δική μου) το Oppo ειναι πολυ καλο multichannel dac. Για να παρει κάποιος ποιότητα ήχου (μιλάω πάντα για μουσική) απο AV prepro αντίστοιχη του Oppo, πρέπει να ανεβεί αρκετά οικονομικά. Το 9016 δεν ειναι αντίστοιχο.

Προφανως αν κάποιος ασχολείται και με την εικόνα εχει άλλες ανάγκες που το Oppo χωρίς AV prepro θα δυσκολευτεί να αναταποκριθει, ή δεν θα ανταποκριθεί καθόλου, πχ atmos, και άρα σκέφτεται αλλιως -και καλά κανει.

Κάνουμε παράλληλους μονολόγους κύριοι.

Reaction score
15.548
με ξαγρυπνησατε παναθεμα σας .....αν και ομολογω οτι περασα ωραια

εννοειτε πως οτι γραφω ειναι σοβαρο. και σωστο.....το οτι δεν το καταλαβαινεις ειναι αλλο θεμα.

τοχετε οι γιατροι αυτο....:roflmao:

εσυ εγραψες οτι δεν χρειαζεται ο pre/pro οχι εγω......αν διαβασεις απο την αρχη της σελιδας 2 ως εδω θα δεις

και οταν λεω οτι τα εχεις μπερδεψει ξερω τι λεω...

......και κλασσικη με atmos υπαρχει ...

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.168
εσυ εγραψες οτι δεν χρειαζεται ο pre/pro οχι εγω......αν διαβασεις απο την αρχη της σελιδας 2 ως εδω θα δεις
Αυτο που λεω ρε Κωστα ειναι πως σε καποιους ειναι απαραιτητος και σε καποιους οχι. Διαβασε ξανα το #62. Σε μενα ΔΕΝ ειναι απαραιτητος (μεχρι στιγμης), στον Zizik ειναι, το καταλαβαινω.

Για οσους ειναι απαραιτητος, και συνδεονται με hdmi, δεν καταλαβαινω γιατι δεν πηραν το 103. Πεταμενα λεφτα.

.....και κλασσικη με atmos υπαρχει ...
Βαλε λινκ, με ενδιαφερει.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.073
Το oppo ειναι σουπερμπ media player, και δικτυακό, και κανεις switch στο hdmi in γθα να δεις και κανα ματσάκι στην τηλεόραση, και netflix κουμπακι έχει, και σούπερ εικόνα δίνει στον προβολέα με οτι και αν το ταΐσεις.
My2cents

Reaction score
15.548
αυτο που σου εσβησε ο Μητσος δεν σου λεει κατι ;

κοιτα ....μιλαμε για uhd και εσυ μιλας για hd. οποτε εισαι εκτος...

ασε που εσυ μπορεις να βολευτεις και με μια μετρικ ...τι νατον κανεις τον pre/pro :roflmao:
....και δεν χρειαζεσαι και dirac ετσι :whistling:

αν γκουγκλαρεις κλασικη με ατμος κατι θα βρεις :wink:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.554
Εσύ δεν καταλαβαίνεις.

Θα παίζω τις ταινίες απο το πισί; Γιατί αν δεν είχα 2.700 δίσκους δεν θα είχα (3) zone free Oppo, θα είχα μόνο media player.
Αρχεία δεν παίζω απο τα πισιά εδώ και τέσσερα χρόνια γιατί δεν θέλω, δε μ' αρέσει.
Αλλά και να ήθελες, UHD για τα οποία ουσιαστικά θα μας χρειαστεί το νέο oppo δε θα μπορείς να παίξεις από pc για απροσδιόριστο (κατ΄εμέ μεγάλο) διάστημα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.554
Tα chapters σκιπάρουν κανονικά στο 103 που έχω. Το reverse όντως σε πάει πολυ πίσω με τη μία!

ΒΤW, στο βίντεο ακουσα κάλα όταν λέει ότι θα υποστηρίζει HDR10, καθως και ότι δουλευουν και για άλλα flavors επίσης (AKA Dolby Vision); Στο 1.30 νομιζω το λέει.
Μακάρι να έχει dolby vision. Μου φαίνεται δύσκολο όμως. Η τιμή του 203 βλέπω ότι παραμένει σταθερή, αλλά γνωρίζω ότι τα royalties για DV είναι υψηλά.
Επιπλέον δεν ξέρω αν είναι έτοιμα τα chip της Realtek. Είναι γνωστό ότι το DV απαιτεί extra hardware.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.168
μιλαμε για uhd και εσυ μιλας για hd. οποτε εισαι εκτος...
Σωστα, και ακομα χειροτερα: για πολυκαναλη μουσική μιλαω (το εχω διευκρινησει), οχι για ταινιες - αντε μια ταινια τον μηνα. Ναι λοιπον, το ειπα και πριν, μιλαμε για αλλες αναγκες. Να μην τα ξαναλεμε.

Παρολα αυτα δεν καταλαβαινω πως αιτιολογειται οικονομικα η αγορα του 105 (το 205 δεν το εχουμε δει, ας το αφησουμε) αν συνδεεσαι με HDMI. Το 103 αρκει. Συμφωνεις; Αν ναι ας το κλεισουμε εδω. Γιατι κυνηγαμε την ουρά μας.

αν γκουγκλαρεις κλασικη με ατμος κατι θα βρεις :wink:
Επειδη το εχω ψαξει, και με ενδιαφερει αρκετα για να δω αν θελω το 105 ή μου αρκει το CA συνδεδεμενο με HDMI σε καλο pre/pro, εχω βρει μονο αυτο:

http://www.gramophone.co.uk/feature/dolby-atmos-taking-music-into-a-new-dimension

Εαν υπαρξουν αρκετες ηχογραφησεις σε atmos, τοτε αλλαζει το πραγμα και για μενα, χρειαζομαι pre-pro ακομα και εγω. Η metric δεν με βολευει για αυτο που σκεφτομαι, και δεν ειναι ευκολη με το Dirac, το οποιο ειναι χρυσαφι, το θελω οπωσδηποτε.

Εαν εχεις βρει κατι παραπανω σε atmos βαλτο, θα με βοηθησεις.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.168
Και οπως λεει και ο Ζιζικ

Οι υπόλοιποι, που νομίζουν οτι γνωρίζουν ή πίστευαν οτι θα έχει χρησιμότητα, αγόρασαν ένα πανάκριβο bd player που δεν έχει διαφορά μέσω HDMI με το 93-103-203 (ή και με άλλα 150 players) και μετά ψάχνουν να το ξεφορτωθούν αλλά δεν.
Αυτό.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Σωστα, και ακομα χειροτερα: για πολυκαναλη μουσική μιλαω (το εχω διευκρινησει), οχι για ταινιες - αντε μια ταινια τον μηνα. Ναι λοιπον, το ειπα και πριν, μιλαμε για αλλες αναγκες. Να μην τα ξαναλεμε.

Παρολα αυτα δεν καταλαβαινω πως αιτιολογειται οικονομικα η αγορα του 105 (το 205 δεν το εχουμε δει, ας το αφησουμε) αν συνδεεσαι με HDMI. Το 103 αρκει. Συμφωνεις; Αν ναι ας το κλεισουμε εδω. Γιατι κυνηγαμε την ουρά μας.

Επειδη το εχω ψαξει, και με ενδιαφερει αρκετα για να δω αν θελω το 105 ή μου αρκει το CA συνδεδεμενο με HDMI σε καλο pre/pro, εχω βρει μονο αυτο:

http://www.gramophone.co.uk/feature/dolby-atmos-taking-music-into-a-new-dimension

Εαν υπαρξουν αρκετες ηχογραφησεις σε atmos, τοτε αλλαζει το πραγμα και για μενα, χρειαζομαι pre-pro ακομα και εγω. Η metric δεν με βολευει για αυτο που σκεφτομαι, και δεν ειναι ευκολη με το Dirac, το οποιο ειναι χρυσαφι, το θελω οπωσδηποτε.

Εαν εχεις βρει κατι παραπανω σε atmos βαλτο, θα με βοηθησεις.

Όπως είπε και ο Κώστας κάτι θα βρεις, βρήκα αρκετά αλλά σου βάζω δυο, μήπως σε βοηθήσουν?

http://www.audiophile.no/nb-no/musi...re-audio-blu-ray-with-dolby-atmos-and-auro-3d

Reaction score
584
Ευχαριστώ.
Αν υπάρχουν πάνω απο 50 αποκτάει ενδιαφέρον.
Κάτι άσχετο αλλά μου φαίνεται ότι πιο πολλές είναι οι συσκευές που βγάζουν από ταινίες 4 κ.Ακομα και το dlu r σέρνεται.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.168
Όπως είπε και ο Κώστας κάτι θα βρεις, βρήκα αρκετά αλλά σου βάζω δυο, μήπως σε βοηθήσουν?

http://www.audiophile.no/nb-no/musi...re-audio-blu-ray-with-dolby-atmos-and-auro-3d
Αλλο ενα (μόνο) βρήκα, αφού έσκαψα ολα τα μαγαζιά:

http://www.prestoclassical.co.uk/r/Opus+Arte/OABD7200D

Reaction score
15.548
Ευχαριστώ.
Αν υπάρχουν πάνω απο 50 αποκτάει ενδιαφέρον.
γιατι εχεις ετοιμο τον χωρο και τα ηχεια για να ακουσεις ; :roflmao:
....φτιαξε τον χωρο παρε και ιδια ηχεια ....
μεχρι να τα φτιαξεις ολα αυτα θα εχει μπολικο πραμα...:D

εκει παει η δουλεια χρυσαυτια μου....κανε το κουμαντο σου η μεινε στο 5.1 η 7.1

....εγω παντως επειδη ακουσα και ντεμο λιγο κλασσικη αλλα σε auro 3d στημενο
θα σου πω οτι την ακουσα...:)
δλδ ειδα τις δυνατοτητες για να ειμαι ακριβης...

http://www.auro-3d.com/consumer/bluray

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.168
γιατι εχεις ετοιμο τον χωρο και τα ηχεια για να ακουσεις ; :roflmao:
....φτιαξε τον χωρο παρε και ιδια ηχεια ....
μεχρι να τα φτιαξεις ολα αυτα θα εχει μπολικο πραμα...:D

εκει παει η δουλεια χρυσαυτια μου....κανε το κουμαντο σου η μεινε στο 5.1 η 7.1

....εγω παντως επειδη ακουσα και ντεμο λιγο κλασσικη αλλα σε auro 3d στημενο
θα σου πω οτι την ακουσα...:)
δλδ ειδα τις δυνατοτητες για να ειμαι ακριβης...

http://www.auro-3d.com/consumer/bluray
Καλά τα λες. Συμφωνώ 110%. Έτσι κι αλλιως η γενική κατεύθυνση θέλω να ειναι αυτη, και το atmos ας έρθει σαν κερασάκι στην τούρτα οταν και εάν έρθει η ωρα του.

Για τα ίδια ηχεία εχω μια επιφύλαξη, ισως αρκούν τρία ίδια και τα υπόλοιπα μικρότερα ίδιας σειράς, μιας και σε κλασικη μουσική θα μεταφέρουν μονο πληροφορία χωρου. Και για οικονομικούς και για χωροταξικούς λόγους ζήτημα, σαφώς βέβαια και ολα ίδια ειναι πιο ασφαλής επιλογή.

Το μονο που φοβάμαι ειναι η αντίδραση στα νέα φορματ τύπου atmos-auto 3D των απανταχού χαϊενταδων. Δεν θα αγοράζουν, και δεν θα χρηματοδοτούνται τέτοιες παραγωγές, που ειναι εκ των πραγμάτων πιο ακριβές, με αποτέλεσμα να μην προχωράει για οικονομικούς λόγους.Ο καιρός θα δείξει, σε πιστεύω απολύτως για το τι άκουσες.

Τέλος για το νέο Oppo 4Κ: υπαρχει κάποιος κανόνας τυφλοσούρτης, σε πόση αποσταση/ίντσες εχει νόημα;

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.168
Πολυ καλο, θενκς Ζιζικ!

Ειναι αξιόπιστο; δηλαδη θέλω να πω δεν εχει κανένα νόημα στις 40-50 ίντσες παρά μονο αν κολλήσεις τη μούρη σου στην οθόνη;

Μονο για προβολείς στην πράξη;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag