Αρχαριος....ψαχνεται...

Reaction score
5.672
Επισης και σε τι ειδικεύεται ο καθένας .
Με δυνατοτητα συμπλήρωσης απο τον ίδιο ...

gonis

Luger
Reaction score
12.443
Παίδες, γράφετε ονόματα. Όποιους ξέρετε.

Ίσως να κάνουμε ένα θρεντ με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα για να βρίσκουν λύση όσοι ψάχνουν προς αυτή, τη σωστή κατεύθυνση.

Κακά τα ψέματα, ο χώρος και η επαγγελματική ενασχόληση με την ισοστάθμιση, είναι το Α και το Ω, το καταλάβαμε όλοι. Δυστυχώς αυτή η πολύτιμη υπηρεσία δεν είναι ευρέως γνωστή, κι ούτε ξέρει κανείς που να ψάξει. Μόνο που είναι τα μαγαζιά που πουλάνε στέρεα ξέρει ο κόσμος :)

Δε ξέρω αν η διαχείριση του φόρουμ το θεωρεί διαφήμιση, αλλά θα πρέπει να έχουμε κάπου καταγεγραμμένα στοιχεία ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν στο στήσιμο του χώρου, ώστε να βοηθήσουμε εμείς τους συνφορουμίτες μας που ψάχνουν. Δυστυχώς οι εν λόγω επαγγελματίες δεν κυνηγάνε τα φόρουμ να γνωστοποιήσουν τις υπηρεσίες τους, άλλοι δε θέλουν καν να μπούν να γράψουν, δε προλαβαίνουν, δεν έχει σημασία.

Απλώς βλέπουμε το πρόβλημα, και καταντάει χαζό να γράφω 3-4 ονόματα σε κάθε θρεντ που υπάρχει ανάλογο ερώτημα.

Νομίζω πως πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο αυτό σε όποιον ψάχνει. Δείτε το, συζητήστε το και πραξετε αναλόγως. ;)
....γνωμη μου Κωστα, και εφ'οσον κρινουν οι Δχστες οτι μπορει, πρεπει, να γινει αυτο. Ειναι σωστη η ιδεα. Νομιζω οτι θα βοηθησει πολυ...
Σωστή η προτεραιότητα στο χωρο αλλα η πρόταση μπορεί να κρύβει παγίδες.
Ο "επαγγελματίας" γνωρίζει ,αμοίβεται και όπως εχει πει και ο λογιστής του φόρουμ,"επαγγελματίας ειναι αυτός που μπορεί να κόψει απόδειξη για την εργασία του".

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Πολυ απλα βρες ενίσχυτη να κάτεβαινει μεχρι το μισό ωμ εαν γίνεται , να εχει πάνω απο 250 w στα 8 και να διπλασιάζει συνέχεια οσο κατεβαίνει .
Nα κάνει τι ο ενισχυτής στο μισό ωμ ρε Μάκη?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Ο "επαγγελματίας" γνωρίζει ,αμοίβεται και όπως εχει πει και ο λογιστής του φόρουμ,"επαγγελματίας ειναι αυτός που μπορεί να κόψει απόδειξη για την εργασία του".
Συμφωνώ και επαυξάνω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Επικίνδυνος δρόμος και για τον "επαγγελματία" και για το forum.
Δηλαδή τι προτείνεις ως ακίνδυνο; Μόνο το να έρχομαι γω με το μικρόφωνο από τα λιντλ ή ο άλλος ο γιατρός με το μικροφωνακι του ντιρακ και να, νταξ, μία πίτσα και 5 μπύρες και να οι μετρήσεις και έλα μωρέ βάλε κει μία μπασοπαγίδα; Να μη γίνουμε ποτέ άνθρωποι; Επικίνδυνο; Για ποιόν; Για το θεό του χάι εντ; :)

Νομίζω πως ιναφ με το καλαμπούρι, τα τυροπιτάκια και τα πτι φουρ. Τουλάχιστον δε μπορεί να είναι υποχρεωτικά μόνο αυτό. ;)

Το ζήσαμε, το κάναμε, το ξεχειλώσαμε, ο,τι θες πες, γιατί να μη σοβαρευτούμε και λιγάκι επιτέλους;

Άλλωστε, όλοι εδώ μέσα ΔΕΝ είμαστε μία μικρή παρέα φίλων. ;)

Το diy είναι άλλη υπόθεση, τρέχει σε όλο τον πλανήτη. Κι αν εσύ πχ Ζιζίκο δε μπορείς, ίσως να έχεις ένα φίλο κωσταυτιά να σου φτιάχνει το κροσοβερ με σενιους πυκνωτές, ή να σου κάνει και μία μέτρηση rt60, πλάκα έχει. Όλα καλά, όλα ανθηρά.

Αλλά για τον κάθε "Νίκο Τεγόπουλο" που μπαίνει και ρωτάει και θέλει λύση και δε τον ξέρω τον άνθρωπο, ούτε είμαστε φίλοι, τι λύση υπάρχει; Να γίνει φίλος μου σιγά σιγά και κάποτε να παω να του μετρήσω το χώρο εγώ μαζί με πίτσες και σουβλάκια; Να του στείλω pm ,"έλα παλικάρι με 100€ στο μετράω"; Ή μήπως είναι πιο σοβαρή λύση να του πούμε να πάρει τηλέφωνο τον επαγγελματία που γνωρίζουμε, πχ τον Καστρουνη ή τον Χατζησταμο να συνεννοηθεί; Ή τον Ζαπάτη, τον Καραμπατζάκη, ή τον ζακμαν; Αν κάποιος από αυτούς δε κόβει απόδειξη, προφανώς δεν ασχολείται επαγγελματικά και άρα εμπίπτει στην κατηγορία της πίτσας με μπύρες κι έλα μία παρέα είμαστε και μπούρδες, σιγά μη πάρει δουλειά από τον οποιοδήποτε "Τεγόπουλο", είναι σα να ψάχνεις μηχανικό για σέρβις για το ΙΧ αυτοκίνητό σου, ή λογιστή για να σου κλείσει τα βιβλία της εταιρείας σου στην εφορία, και εμπιστεύεσαι και για τα δύο ένα γιατρό που σου έστειλε pm και θα σου κάνει τη δουλειά φτηνά, αλλά χωρίς απόδειξη.. ε, κακό του κεφαλιού σου, δε σε φταίει το φόρουμ ούτε οι διαχειριστές! ;)

Προσωπικά, νομίζω πως έχει ωριμάσει και η παρέα μας αρκετά, για να εκτιμήσει την παροχή υπηρεσίας από τον επαγγελματία στο χώρο του ήχου και της εικόνας, και παλεύω προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας το στίγμα της υψηλής αξίας που θεωρώ πως έχει η παροχή υπηρεσιών στον χώρο του AV.

Δεν θεοποιώ τον "επαγγελματία", καθώς όλοι ξέρουμε ότι σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν καλοί, κακοί και άσχετοι. Το φόρουμ είναι ιδανικό μέρος για ξεσκαρτάρισμα.

Κι αν θέλεις, το προεκτείνω κι άλλο, κι έχω διάθεση να το αναλύσουμε και να το συζητήσουμε διεξοδικά. Έχω πάντως την αίσθηση, ότι πλέον το "επικίνδυνο" για το φόρουμ αρχίζει να είναι το να συντηρεί μία νοοτροπία μακριά από τον επίσημο επαγγελματία (ή τον άνεργο πρώην επαγγελματία - ξέρουμε όλοι τι σημαίνει ανεργία στην Ελλάδα, δε νομίζω να θέλει συζήτηση αυτό), και να υποθάλπει ολίγον τι αθέμιτο ανταγωνισμό υπό την ρόμπα του "γνωστού συνφορουμίτη" που επαγγέλεται κάτι εντελώς άσχετο ;)

gonis

Luger
Reaction score
12.443
Δηλαδή τι προτείνεις ως ακίνδυνο; Μόνο το να έρχομαι γω με το μικρόφωνο από τα λιντλ ή ο άλλος ο γιατρός με το μικροφωνακι του ντιρακ και να, νταξ, μία πίτσα και 5 μπύρες και να οι μετρήσεις και έλα μωρέ βάλε κει μία μπασοπαγίδα; Να μη γίνουμε ποτέ άνθρωποι; Επικίνδυνο; Για ποιόν; Για το θεό του χάι εντ; :)

Νομίζω πως ιναφ με το καλαμπούρι, τα τυροπιτάκια και τα πτι φουρ. Τουλάχιστον δε μπορεί να είναι υποχρεωτικά μόνο αυτό. ;)

Το ζήσαμε, το κάναμε, το ξεχειλώσαμε, ο,τι θες πες, γιατί να μη σοβαρευτούμε και λιγάκι επιτέλους;

Άλλωστε, όλοι εδώ μέσα ΔΕΝ είμαστε μία μικρή παρέα φίλων. ;)

Το diy είναι άλλη υπόθεση, τρέχει σε όλο τον πλανήτη. Κι αν εσύ πχ Ζιζίκο δε μπορείς, ίσως να έχεις ένα φίλο κωσταυτιά να σου φτιάχνει το κροσοβερ με σενιους πυκνωτές, ή να σου κάνει και μία μέτρηση rt60, πλάκα έχει. Όλα καλά, όλα ανθηρά.

Αλλά για τον κάθε "Νίκο Τεγόπουλο" που μπαίνει και ρωτάει και θέλει λύση και δε τον ξέρω τον άνθρωπο, ούτε είμαστε φίλοι, τι λύση υπάρχει; Να γίνει φίλος μου σιγά σιγά και κάποτε να παω να του μετρήσω το χώρο εγώ μαζί με πίτσες και σουβλάκια; Να του στείλω pm ,"έλα παλικάρι με 100€ στο μετράω"; Ή μήπως είναι πιο σοβαρή λύση να του πούμε να πάρει τηλέφωνο τον επαγγελματία που γνωρίζουμε, πχ τον Καστρουνη ή τον Χατζησταμο να συνεννοηθεί; Ή τον Ζαπάτη, τον Καραμπατζάκη, ή τον ζακμαν; Αν κάποιος από αυτούς δε κόβει απόδειξη, προφανώς δεν ασχολείται επαγγελματικά και άρα εμπίπτει στην κατηγορία της πίτσας με μπύρες κι έλα μία παρέα είμαστε και μπούρδες, σιγά μη πάρει δουλειά από τον οποιοδήποτε "Τεγόπουλο", είναι σα να ψάχνεις μηχανικό για σέρβις για το ΙΧ αυτοκίνητό σου, ή λογιστή για να σου κλείσει τα βιβλία της εταιρείας σου στην εφορία, και εμπιστεύεσαι και για τα δύο ένα γιατρό που σου έστειλε pm και θα σου κάνει τη δουλειά φτηνά, αλλά χωρίς απόδειξη.. ε, κακό του κεφαλιού σου, δε σε φταίει το φόρουμ ούτε οι διαχειριστές! ;)

Προσωπικά, νομίζω πως έχει ωριμάσει και η παρέα μας αρκετά, για να εκτιμήσει την παροχή υπηρεσίας από τον επαγγελματία στο χώρο του ήχου και της εικόνας, και παλεύω προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας το στίγμα της υψηλής αξίας που θεωρώ πως έχει η παροχή υπηρεσιών στον χώρο του AV.

Δεν θεοποιώ τον "επαγγελματία", καθώς όλοι ξέρουμε ότι σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν καλοί, κακοί και άσχετοι. Το φόρουμ είναι ιδανικό μέρος για ξεσκαρτάρισμα.

Κι αν θέλεις, το προεκτείνω κι άλλο, κι έχω διάθεση να το αναλύσουμε και να το συζητήσουμε διεξοδικά. Έχω πάντως την αίσθηση, ότι πλέον το "επικίνδυνο" για το φόρουμ αρχίζει να είναι το να συντηρεί μία νοοτροπία μακριά από τον επίσημο επαγγελματία (ή τον άνεργο πρώην επαγγελματία - ξέρουμε όλοι τι σημαίνει ανεργία στην Ελλάδα, δε νομίζω να θέλει συζήτηση αυτό), και να υποθάλπει ολίγον τι αθέμιτο ανταγωνισμό υπό την ρόμπα του "γνωστού συνφορουμίτη" που επαγγέλεται κάτι εντελώς άσχετο ;)
Το έβαλες στη σωστή διάσταση...3D;)
Επειδή λοιπόν είμαστε ώριμοι ενήλικες, για όλους εχει ο μπαξές:)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558

Ας βρούμε λοιπόν, ή ας γράψουν οι ίδιοι, κάποιους που επίσημα και με πιστοποιήσεις φτιάχνουν ηχητικά χώρους.
Ξέρετε κανέναν;

D

Deleted member 23222

Guest
Συμφωνώ κι εγώ με αυτό.
Και για τον φόβο των Ιουδαίων,λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ποιών τις απόψεις σεβόμαστε και ποιων όχι...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Νομιζω ο παλαιοτερος και εμπειροτερος στην Ελλάδα ειναι ο Gottfried Schubert. Σπουδές και πιστοποιησεις θα βρειτε στο linkedin. Ασχολειται κυριως με μεγάλους χωρους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Αφού το πήραμε απόφαση, μήπως να μεταφερθούν αυτά τα ονόματα σε νέο θρεντ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Απλα οποιους βαζετε στη λιστα ρωτηστε τους πρωτα αν θελουνε και τι ειδικοτητα να γραψετε.
Σωστό αυτό.

Αφού μίλησα με τον άνθρωπο, και επιβεβαίωσα την διάθεσή του να ασχοληθεί με χαϊεντάδες, σας αναφέρω τον Παναγιώτη τον Καραμπατζάκη. Είναι ο άνθρωπος που είχα φωνάξει για ηχητική μελέτη του χώρου μου σε συνδυασμό με πλήρεις προτάσεις ακουστικής φροντίδας, εν έτει 2007. Έχει μαγαζί, είναι πολλά χρόνια στο χώρο, έχει σπουδές, έχει τεράστιο βιογραφικό με μεγάλα έργα και οι γνώσεις του είναι αλλού. Επίσης έχει τα ακριβότερα μικρόφωνα που έχω δει στη ζωή μου, και ό,τι πιο ακριβό σε software. Μου τον είχε προτείνει ο καθηγητής του πανεπιστημίου, ο "πολύς" Γιάννης Μουρτζόπουλος, σε μία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα μαζί του. Για τον Μουρτζόπουλο κάποτε πρέπει να κάνουμε ένα αφιέρωμα...
Τες πα, ο Καραμπατζάκης συνεργαζόταν παλιά με τον καθηγητή, και η βάση του ήταν και είναι στη Θεσσαλονικη.

Το πρώτο έργο του Καραμπατζάκη το άκουσα σε ένα σπίτι που είχε αναλάβει την ηχητική φροντίδα χώρου ακρόασης, περί το 2005 ή 2006 η ιστορία, και ήταν η πρώτη φορά που έμεινα ...πάκης.

Και λίγα λέω.. εν ριπή οφθαλμού γκρεμίστηκαν χρόνια χαϊεντίλας..;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Αυτολεξεί μου είχε πεί ο Μουρτζόπουλος: "είτε μιλάς με μένα, είτε με τον Παναγιώτη, είναι το ένα και το αυτό, στα θέματα του ήχου οι απόψεις μας συμπίπτουν". ;)

Και είναι και πολύ καλό παιδί. :)

Μόνο που άμα αρχίσει να μου μιλά με πολύ τεχνικούς όρους, γιατί νομίζει ότι καταλαβαίνω, εγώ τότε νομίζω ότι μιλάει κινέζικα, και για να μη γίνω ρεζίλι κουνάω συγκαταβατικά το κεφάλι και λέω "ναι βέβαια" με ύφος! :gotcha::gotcha:

Τέλος, μην ακούσει για ακριβά καλώδια, βγάζει σπυριά :lolsign::lol::lol::lol:

gonis

Luger
Reaction score
12.443
Μόνο που άμα αρχίσει να μου μιλά με πολύ τεχνικούς όρους, γιατί νομίζει ότι καταλαβαίνω, εγώ τότε νομίζω ότι μιλάει κινέζικα, και για να μη γίνω ρεζίλι κουνάω συγκαταβατικά το κεφάλι και λέω "ναι βέβαια" με ύφος! :gotcha::gotcha:
Θα βάλουμε τον Μπούτια για μετάφραση

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef