Ενισχυτης για μινι μαρκετ.

Reaction score
375
Καλησπερα,

Ειμαι νεος στο χωρο και σαν αρχη ειμαι και αρκετα ασχετος.
Ελπιζω να με βοηθησετε να παρω ενα ικανοποιητικο ηχοσυστημα για να μπω κι εγω στο χωρο σας.

Εχω καταστημα, μινι μαρκετ, 4χ9τ.μ. και μεχρι στιγμης ακουω μουσικη απο ενα cd-clayer hi-fi 20ετίας το οποιο ειχα αγορασει απο παλιατζη μαζι με 4 ηχεια (τα 2 ειναι δικα του και τα αλλα 2 αλλης μαρκας).
Ακουω μουσικη 80% απο το ντεσκτοπ και 20% ραδιο.

Θα ηθελα να μου προτεινετε εναν ενισχυτη μαζι με 4 ηχεια. Λεω 4 γιατι τοσα ειχα τοσα χρονια και εχω συνηθισει, νομιζετε πως αρκουν 2 ή οχι και σε ποιο σημειο του χωρου?

Τι ενισχυτη θα χρειαστω? Ολοκληρωμενο ή ραδιοενισχυτη? Μπορειτε να με οδηγησετε σε καποιον ενισχυτη σε συνδυασμο με ηχεια που να ταιριαξουν με αυτον?

Δεν ζηταω υπερβολικα καλο ηχο... απλα καλυτερο, μιας και θα διαθεσω περιπου 600 ευρω για ενισχυτη μαζι με ηχεια. ΔΕΝ ενδιαφερομαι για δυνατη μουσικη, αλλα για πιο ποιοτικο ηχο απ'οτι εχω τωρα.

ΥΓ: Εχω βαλει στα αρχεια το σχεδιο του μαγαζιου, πιστευω καπως μπορει να βοηθησει για να δειτε την διαταξη του χωρου.

Attachments

Reaction score
1.284
Καλύτερα να τραγουδάς παρά να δίνεις τα λεφτά σου στην ΑΕΠΙ.
Πάντως αν θέλεις να τα δώσεις, βάλε 4 δίδρομα ηχεία και έναν απλό ενισχυτή 80-90 Watt ( Α + Β) στις 4 γωνίες.
Στο μίνιμάρκετ σημασία έχει το είδος της μουσικής και η ένταση που θα παίζει έτσι ώστε να λειτουργεί στην ψυχολογία του πελάτη και στην τσέπη του ιδιοκτήτη....

Reaction score
375
Χιλια ευχαριστω για τη διαθεση σου να βοηθησεις. Εχεις να μου προτεινεις εναν ενισχυτη σαν αυτον που λες? Απλα θελω να ξερω προς τα που να κατευθυνθω. Τι κατηγορια ενισχυτη πρεπει να ψαξω?

Reaction score
1.284
Στην θέση σου θα αγόραζα έναν ενισχυτή Stereo Ολοκληρωμένο ( δικάναλο) που να έχει Α Β περίπου 80-90 Watt ... Αν βρείς παραπάνω καλά θα είναι σε Watt . Αν ήμουν εγώ θα έψαχνα έναν μεταχειρισμένο με το πολύ 250-300 Euros. Υπάρχουν πάρα πολλοί στην αγορά . Δεκαετίας μια χαρά θα είναι ! Σε καινούργιο αλλά ακριβότερο πχ εναν Yamaha A-S701 . Βάλε τον σε σωστή θέση να αερίζεται σωστά, να μην έχει σκόνη και να είναι σε συνθήκες καλές , σωστά καλώδια και τα ηχειάκια σου και θα είσαι μια χαρά.... Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι να βρεις τι μουσική θα παίζεις... Ψάξε στο δίκτυο για "Background music shopping behavior"

Reaction score
375
Στην θέση σου θα αγόραζα έναν ενισχυτή Stereo Ολοκληρωμένο ( δικάναλο) που να έχει Α Β περίπου 80-90 Watt ... Αν βρείς παραπάνω καλά θα είναι σε Watt . Αν ήμουν εγώ θα έψαχνα έναν μεταχειρισμένο με το πολύ 250-300 Euros. Υπάρχουν πάρα πολλοί στην αγορά . Δεκαετίας μια χαρά θα είναι ! Σε καινούργιο αλλά ακριβότερο πχ εναν Yamaha A-S701 . Βάλε τον σε σωστή θέση να αερίζεται σωστά, να μην έχει σκόνη και να είναι σε συνθήκες καλές , σωστά καλώδια και τα ηχειάκια σου και θα είσαι μια χαρά.... Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι να βρεις τι μουσική θα παίζεις... Ψάξε στο δίκτυο για "Background music shopping behavior"
Ποια η γνωμη σου γι αυτον που μου εχουν προτεινει κι αλλοι?
http://www.skroutz.gr/s/318241/Yamaha-A-S300.html

Σκεφτομαι να τον συνδυασω με 2 ηχεια dali zensor 1

Reaction score
1.284
Έχω τον A-S700 .... και θα ήθελα και άλλα Watt, πιστεύω ο 300 είναι μικρός . Έχε υπόψιν σου ότι θα παίζει ΠΟΛΛΕΣ ώρες την ημέρα οπότε πρέπει να μην παίζει με το ποτενσιόμετρο ψηλά. Στο παρά τέταρτο άντε παρά δέκα. Πρέπει να κάνεις το match ηχείων (ευαισθησία ) και ενισχυτή έτσι ώστε να μην ψήνετε ο ενισχυτής.

Reaction score
375
Έχω τον A-S700 .... και θα ήθελα και άλλα Watt, πιστεύω ο 300 είναι μικρός . Έχε υπόψιν σου ότι θα παίζει ΠΟΛΛΕΣ ώρες την ημέρα οπότε πρέπει να μην παίζει με το ποτενσιόμετρο ψηλά. Στο παρά τέταρτο άντε παρά δέκα. Πρέπει να κάνεις το match ηχείων (ευαισθησία ) και ενισχυτή έτσι ώστε να μην ψήνετε ο ενισχυτής.
Ο ενισχυτης θα παιζει 16 ωρες τη μερα αλλα σε ενταση 30% απο το 100%. Λες να εχω θεμα? Μεχρι τωρα την εχω βγαλει με το hi-fi cd player 20ετιας και δεν ειχα απολυτως κανενα θεμα.. Τοσο ευαισθητοι ειναι οι ενισχυτες? Με κανεις να το ξανασκεφτω σοβαρα...

Reaction score
2.343
Βρες εναν μεταχειρισμενο πολυκάναλο με λιγα χρήματα συνδεσε 4 ηχειακια και ενα sub και εισαι απόλυτα καλυμμενος!

Reaction score
7.089
παρε δυο ζευγαρια αυτοενισχυομενα ηχεια και καθαρισες και αφου εχεις σαν πηγη τον υπολογιστη μια καλη καρτα ηχου ή ακομα καλυτερα ενα usb dac.

Reaction score
375
παρε δυο ζευγαρια αυτοενισχυομενα ηχεια και καθαρισες και αφου εχεις σαν πηγη τον υπολογιστη μια καλη καρτα ηχου ή ακομα καλυτερα ενα usb dac.
Tα dali zensor 1 ανηκουν σε αυτη τη κατηγορια ηχειων ή οχι?

Reaction score
7.089
Tα dali zensor 1 ανηκουν σε αυτη τη κατηγορια ηχειων ή οχι?
οχι δεν ειναι αυτοενισχυομενα,θελουν ενισχυτη για να τα οδηγησει,αλλα ειναι πολυ καλα ηχεια. Καπου θα τα ακουσες μαλλον και θα σου εμειναν. Υπαρχει βεβαια αυτοενισχυομενη εκδοση των ηχειων αυτων (zensor A1-X),αλλα το ενα ζευγαρι κοστιζει γυρω στα 500 ευρω.

Reaction score
1.284
Ισως επρεπε σε πρωτη φαση να μας πεις τι υπαρχει τωρα στο μαγαζι σου...

Reaction score
375
Ισως επρεπε σε πρωτη φαση να μας πεις τι υπαρχει τωρα στο μαγαζι σου...
Τωρα εχω ενα hi-fi cd player 20ετιας, αγορασμενο απο παλιατζη με 4 ηχεια παλι αγορασμενα απο παλιατζη.. ολα μαζι τα ειχα παρει 60 ευρω πριν 5 χρονια... Οποτε, απαιτω με τα λεφτα που θα δωσω, κατι πολυ καλυτερο
[DOUBLEPOST=1477768881][/DOUBLEPOST]
οχι δεν ειναι αυτοενισχυομενα,θελουν ενισχυτη για να τα οδηγησει,αλλα ειναι πολυ καλα ηχεια. Καπου θα τα ακουσες μαλλον και θα σου εμειναν. Υπαρχει βεβαια αυτοενισχυομενη εκδοση των ηχειων αυτων (zensor A1-X),αλλα το ενα ζευγαρι κοστιζει γυρω στα 500 ευρω.
Αρα, τα zensor 1 τι ενισχυτη χρειαζονται? Τι χαρακτηρηστικο πρεπει να εχει για να τα οδηγησει? Τι ενισχυτη πρεπει να ψαχνω να βρω γι αυτα τα ηχεια?

Reaction score
1.284
Τι μαρκα και τυπος ειναι υο μηχανημα ??Τι ηχεια εχεις ??? εστω μηπως αυτα που εχεις ειναι της προκοπης και δεν χρειαστεις αλλα...

Reaction score
7.089
http://www.e-shop.gr/cambridge-audio-aero-2-stand-mount-speakers-black-p-PER.706684

Αυτα αξιζουν τα λεφτα τους σαν προσφορα ή να προτιμησω τα dali zensor 1 ?
μια χαρα ηχεια ειναι και σε πολυ καλη τιμη,εχουν μεγαλυτερο ογκο αλλα και μεγαλυτερο γουφερ απο τα dali zensor 1. Στα ιδια χρηματα ομως υπαρχουν τα deli zensor 3 που ειναι αντιστοιχα σε ογκο και γουφερ. Με εναν ενισχυτη οπως ο yamaha 701 που αναφερθηκε πιο πανω θα παιξουν μαι χαρα αλλα ξεφευγεις σε κοστος πολυ. Νομιζα οτι ηθελες 4 ηχεια και ειχες σαν οροφη τα 600 ευρω,για αυτο και σου προτεινα 4 αυτοενισχυομενα ηχεια. βεβαια μπορεις να θυσιασεις τα 2 ηχεια και να παρεις ενα ζευγαρι πιο καλα με εναν ενισχυτη.Αλλωστε σημασια εχει εσυ να ακους καλα που θα εισαι ολη μεσα στο μινι μαρκετ και οχι οποιος μπαινει για μερικα λεπτα. Παρε δυο λοιπον,βαλτα σε θεση ετσι ωστε να ακους εσυ καλα (θα βρισκεσαι στο ταμειο υποθετω την περισσοτερη ωρα).

Reaction score
375
μια χαρα ηχεια ειναι και σε πολυ καλη τιμη,εχουν μεγαλυτερο ογκο αλλα και μεγαλυτερο γουφερ απο τα dali zensor 1. Στα ιδια χρηματα ομως υπαρχουν τα deli zensor 3 που ειναι αντιστοιχα σε ογκο και γουφερ. Με εναν ενισχυτη οπως ο yamaha 701 που αναφερθηκε πιο πανω θα παιξουν μαι χαρα αλλα ξεφευγεις σε κοστος πολυ. Νομιζα οτι ηθελες 4 ηχεια και ειχες σαν οροφη τα 600 ευρω,για αυτο και σου προτεινα 4 αυτοενισχυομενα ηχεια. βεβαια μπορεις να θυσιασεις τα 2 ηχεια και να παρεις ενα ζευγαρι πιο καλα με εναν ενισχυτη.Αλλωστε σημασια εχει εσυ να ακους καλα που θα εισαι ολη μεσα στο μινι μαρκετ και οχι οποιος μπαινει για μερικα λεπτα. Παρε δυο λοιπον,βαλτα σε θεση ετσι ωστε να ακους εσυ καλα (θα βρισκεσαι στο ταμειο υποθετω την περισσοτερη ωρα).
Σωστα... για εμενα πιο πολυ.. Αρα παμε σε ενα ζευγαρι. Ποια προτεινεις εν τελει απο τα 2 χευγαρια? Τα dali ή την προσφορα απο το eshop???
Τον yamaha 701 τον αποκλειω λογω τιμης. Ειμαι αναμεσα σε yamaha r-s300 και pioneer A-30 ή yamaha a-s300.
[DOUBLEPOST=1477771742][/DOUBLEPOST]
Τι μαρκα και τυπος ειναι υο μηχανημα ??Τι ηχεια εχεις ??? εστω μηπως αυτα που εχεις ειναι της προκοπης και δεν χρειαστεις αλλα...
Tα ηχεια που εχω τωρα ειναι απο τα ηχεια που συνοδευαν τα τριπλα cd player/hi-fi που ηταν της μοδας πριν 25 χρονια...Τοτε που πρωτοβγηκε το cd και τα φθηνα (200-400 ευρω) cd player/hi-fi

Last edited:

Reaction score
7.089
Σωστα... για εμενα πιο πολυ.. Αρα παμε σε ενα ζευγαρι. Ποια προτεινεις εν τελει απο τα 2 χευγαρια? Τα dali ή την προσφορα απο το eshop???
Τον yamaha 701 τον αποκλειω λογω τιμης. Ειμαι αναμεσα σε yamaha r-s300 και pioneer A-30 ή yamaha a-s300.
τα cambridge δεν τα εχω ακουσει,απλα εχουν την ιδιαιτεροτητα του οδηγου για τις υψηλες και μεσαιες και οχι το κλασσικο τουιτερ,οποτε αν σου αρεσει να ακους με τονισμενα πριμα,ισως να μην σου αρεσει ο ηχος τους.Καλο θα ηταν να τα ακουγες καπου πρωτα,διαφορετικα τα dali ειναι πιο ασφαλης επιλογη.Απο ενισχυτη θα προτιμουσα τον yamaha που εχει και ραδιοφωνο (θα ακους πολυ αλλωστε).Απλα ριξε μια ματια και στο μοντελο R-N301,ειναι ο ιδιος ραδιοενισχυτης στην ουσια,απλα με προσθηκη ethernet συνδεσης και διακτυακων δυνατοτητων (μουσικη απο δικτυο,ιντερεντικο ραδιοφωνο κλπ).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.996
http://www.skroutz.gr/s/5180945/Mackie-CR4.html

http://www.skroutz.gr/s/6855210/M-Audio-Studiophile-AV32.html

http://www.skroutz.gr/s/5978586/Presonus-Ceres-C3-5-BT.html

http://www.skroutz.gr/s/3736646/Presonus-Eris-E5.html

http://www.skroutz.gr/s/4125497/JBL-LSR305.html

Ότι θες πάρε, αρκεί να είναι ενεργά τα ηχεία, όχι ένας ενισχυτής και 60 μέτρα καλώδια ηχείων. Είναι πολύ σοβαρό λάθος τα πολλά μέτρα καλώδιο ηχείων.

Να έχουν ενισχυτή τα ίδια τα ηχεία.

Πάνε ακου αν θες, και διάλεξε όποια θες.

Όσο πιο πολλά, τόσο το καλύτερο.

Να μη συνδέονται με RCA βύσματα, για τέτοιες αποστάσεις είναι λάθος. Οπωσδήποτε με XLR βύσματα, ώστε να μην έχει θέμα η σύνδεση με πολλά μέτρα καλώδιο.

Ασχέτως πηγής, θα χρειαστείς ένα μηχάνημα να μετατρέψει το RCA βύσμα της πηγής σου σε XLR. οπότε θα πάρεις ή ένα μικτη με XLR εξόδους, ή ένα di box. Σε όποιο μαγαζί επαγγελματικού ήχου και να πας, θα σου προτείνουν οικονομικές τέτοιες λύσεις.

Συμπερασματικά: ενεργά ηχεία και μεγάλα καλώδια διασύνδεσης με XLR βύσματα. Οτιδήποτε άλλο, είναι λάθος.

Υ.Γ.
1. Τα ενεργά έχουν και κάποια ρύθμιση μπάσων - πριμων. Προτίμησε να ρυθμίσεις τον ήχο με τα δικά τους ρυθμιστικά, παρά με ρυθμιστικά από άλλο μηχάνημα, πχ τον μικτη. Άλλωστε, σε κάθε διαφορετικό σημείο που θα τα βάλεις, μάλλον θα χρειάζονται διαφορετική ισοσταθμιση (μπάσων πριμων) αναλόγως των αντηχησεων του εκάστοτε χώρου, οπότε μία ρύθμιση από το μικτη για όλα τα ηχεία, θα είναι λάθος. Οπότε, επέλεξε ηχεία που να έχουν ρυθμιστικά τονικότητας στην πλάτη.

2. Για καλώδιο XLR χρησιμοποίησε κάποιο belden ή mogami μικρού κόστους, στα 2-3 € το μέτρο, κι είσαι οκ. Θα σου φτιάξουν καλώδια στα μήκη που θες, από κει που θα πάρεις τα ηχεία.

3. Για λόγους αναφοράς, τα ιντερκονεκτ με RCA είναι για να χρησιμοποιηθούν σε συνδέσεις μέχρι 2 μέτρα, ενώ με XLR μέχρι τα 100 μέτρα δεν έχεις θέμα. Ομοίως τα καλώδια ηχείων τυπικά δε πρέπει να ξεπερνούν τα 2 μέτρα, και όσο πιο χοντρά και μικρότερου μήκους είναι, τόσο το καλύτερο, οπότε με παθητικά ηχεία είναι αδύνατο να απλωσεις δεκάδες μέτρα με ακριβά χοντρά καλώδια ηχείων για να έχεις πάλι λάθος αποτέλεσμα. Ενεργά. Ληξις.

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος