Ενισχυτης για μινι μαρκετ.

Reaction score
375
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τη βοηθεια σας παιδια
http://www.skroutz.gr/s/5180945/Mackie-CR4.html

http://www.skroutz.gr/s/6855210/M-Audio-Studiophile-AV32.html

http://www.skroutz.gr/s/5978586/Presonus-Ceres-C3-5-BT.html

http://www.skroutz.gr/s/3736646/Presonus-Eris-E5.html

http://www.skroutz.gr/s/4125497/JBL-LSR305.html

Ότι θες πάρε, αρκεί να είναι ενεργά τα ηχεία, όχι ένας ενισχυτής και 60 μέτρα καλώδια ηχείων. Είναι πολύ σοβαρό λάθος τα πολλά μέτρα καλώδιο ηχείων.

Να έχουν ενισχυτή τα ίδια τα ηχεία.

Πάνε ακου αν θες, και διάλεξε όποια θες.

Όσο πιο πολλά, τόσο το καλύτερο.

Να μη συνδέονται με RCA βύσματα, για τέτοιες αποστάσεις είναι λάθος. Οπωσδήποτε με XLR βύσματα, ώστε να μην έχει θέμα η σύνδεση με πολλά μέτρα καλώδιο.

Ασχέτως πηγής, θα χρειαστείς ένα μηχάνημα να μετατρέψει το RCA βύσμα της πηγής σου σε XLR. οπότε θα πάρεις ή ένα μικτη με XLR εξόδους, ή ένα di box. Σε όποιο μαγαζί επαγγελματικού ήχου και να πας, θα σου προτείνουν οικονομικές τέτοιες λύσεις.

Συμπερασματικά: ενεργά ηχεία και μεγάλα καλώδια διασύνδεσης με XLR βύσματα. Οτιδήποτε άλλο, είναι λάθος.

Υ.Γ.
1. Τα ενεργά έχουν και κάποια ρύθμιση μπάσων - πριμων. Προτίμησε να ρυθμίσεις τον ήχο με τα δικά τους ρυθμιστικά, παρά με ρυθμιστικά από άλλο μηχάνημα, πχ τον μικτη. Άλλωστε, σε κάθε διαφορετικό σημείο που θα τα βάλεις, μάλλον θα χρειάζονται διαφορετική ισοσταθμιση (μπάσων πριμων) αναλόγως των αντηχησεων του εκάστοτε χώρου, οπότε μία ρύθμιση από το μικτη για όλα τα ηχεία, θα είναι λάθος. Οπότε, επέλεξε ηχεία που να έχουν ρυθμιστικά τονικότητας στην πλάτη.

2. Για καλώδιο XLR χρησιμοποίησε κάποιο belden ή mogami μικρού κόστους, στα 2-3 € το μέτρο, κι είσαι οκ. Θα σου φτιάξουν καλώδια στα μήκη που θες, από κει που θα πάρεις τα ηχεία.

3. Για λόγους αναφοράς, τα ιντερκονεκτ με RCA είναι για να χρησιμοποιηθούν σε συνδέσεις μέχρι 2 μέτρα, ενώ με XLR μέχρι τα 100 μέτρα δεν έχεις θέμα. Ομοίως τα καλώδια ηχείων τυπικά δε πρέπει να ξεπερνούν τα 2 μέτρα, και όσο πιο χοντρά και μικρότερου μήκους είναι, τόσο το καλύτερο, οπότε με παθητικά ηχεία είναι αδύνατο να απλωσεις δεκάδες μέτρα με ακριβά χοντρά καλώδια ηχείων για να έχεις πάλι λάθος αποτέλεσμα. Ενεργά. Ληξις.
Χιλια ευχαριστω για την εκτενεστατη απαντηση και γενικα για τη διαθεση ολων σας να με βοηθησετε. Επειδη σεν ειχα ποτε σχεση με ενισχυτη στη ζωη μου, ευλογα, μου δημιουργουνται πολλες αποριες και ερωτηματα.
Τα ενεργα ηχεια ΔΕΝ συνδεονται με τον ενισχυτη? Δηλαδη δεν θα χρειαστω καθολου καλωδια για να τα συνδεσω με τον ενισχυτη που θα βρισκεται μακρια? Επισης, τα ενεργα ηχεια χρειαζονται ρευμα? Η τραβανε απο το ρευμα του ενισχυτη? Τελος, για ενεργα ηχεια, τι ειδους ενισχυτη προτεινεις?

Reaction score
375
Και κατι αλλο.. Γιατι οι ολοκληρωμενοι ενισχυτες, οι οποιοι εχουν τις μισες ευκολιες (συνδεσεις, υποδοχες) βρισκονται στο ιδιο επιπεδο τιμης με τους AV? Τι παραπανω προσφερει ενας ολοκληρωμενος απο εναν AV και γιατι ολοι μου προτεινουν ολοκληρωμενο?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τα ενεργά ηχεία λέγονται ενεργά γιατι εμπεριέχουν μέσα στην καμπίνα τους ενισχυτές που τα οδηγούν. Δεν χρειάζεται συνδεση με ενισχυτή οποιουδήποτε τύπου, γιατί απλά το ηχείο τους "φοράει" ήδη. Αν δεις τα link που σου χει στείλει ο Κώστας, θα δείς στα Specifications αναλυτικά τα χαρ/κα των ενισχυτικών του κάθε μοντελου. Η συνδεση του ενεργού με την πηγή απο την οποία θα παιρνει σήμα, ενδείκνυται να γίνει με XLR καλώδια τα οποία είναι δωρακισμένα και ιδανικά για πολλά μέτρα διαδρομής.

Reaction score
1.187
Ο ενισχυτης θα παιζει 16 ωρες τη μερα αλλα σε ενταση 30% απο το 100%. Λες να εχω θεμα? Μεχρι τωρα την εχω βγαλει με το hi-fi cd player 20ετιας και δεν ειχα απολυτως κανενα θεμα.. Τοσο ευαισθητοι ειναι οι ενισχυτες? Με κανεις να το ξανασκεφτω σοβαρα...
Οι Yamaha ποτέ δεν είχαν θέμα με την θερμότητα. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα τον στριμώξεις σε κανά ράφι τσίμα τσίμα και θα αερίζεται σωστά δεν θα έχεις κανένα θέμα αν παίζει 16 ή και παραπάνω ώρες συνεχόμενα.
[DOUBLEPOST=1477848542][/DOUBLEPOST]
http://www.e-shop.gr/cambridge-audio-aero-2-stand-mount-speakers-black-p-PER.706684

Αυτα αξιζουν τα λεφτα τους σαν προσφορα ή να προτιμησω τα dali zensor 1 ?
Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι πάρα πολύ καλά, σαφώς ανώτερα από τα Dali Zensor 1
Βέβαια σύμφωνα με το budget σου θα πάρεις ένα μόνο ζευγάρι αλλά δεν πειράζει. Παίρνεις τώρα ένα ζευγάρι και παίρνεις αργότερα το δεύτερο. Πάντως με τα Cambridge Audio Aero 2 θα ευχαριστηθείς ποιότητα ήχου και πεντακάθαρα γλυκά πρίμα λόγω του tweeter BMR που διαθέτουν.

Reaction score
375
Τα ενεργά ηχεία λέγονται ενεργά γιατι εμπεριέχουν μέσα στην καμπίνα τους ενισχυτές που τα οδηγούν. Δεν χρειάζεται συνδεση με ενισχυτή οποιουδήποτε τύπου, γιατί απλά το ηχείο τους "φοράει" ήδη. Αν δεις τα link που σου χει στείλει ο Κώστας, θα δείς στα Specifications αναλυτικά τα χαρ/κα των ενισχυτικών του κάθε μοντελου. Η συνδεση του ενεργού με την πηγή απο την οποία θα παιρνει σήμα, ενδείκνυται να γίνει με XLR καλώδια τα οποία είναι δωρακισμένα και ιδανικά για πολλά μέτρα διαδρομής.
Αφου μου λες οτι χρειαζονται ρευμα, αρα πρεπει να εχω κοντα τους πριζα?
Αν οχι, τοτε απο που θα παιρνουν ρευμα?

Reaction score
1.187
Και κατι αλλο.. Γιατι οι ολοκληρωμενοι ενισχυτες, οι οποιοι εχουν τις μισες ευκολιες (συνδεσεις, υποδοχες) βρισκονται στο ιδιο επιπεδο τιμης με τους AV? Τι παραπανω προσφερει ενας ολοκληρωμενος απο εναν AV και γιατι ολοι μου προτεινουν ολοκληρωμενο?
Οι στερεοφωνικοί ολοκληρωμένοι προσφέρουν γενικώς πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου από τους πολυκάναλους AV που είναι φτιαγμένοι για μπαμ μπουμ στο home cinema και όχι για μουσική.
Είναι ελάχιστοι οι πολυκάναλοι AV που έχουν τέτοια ποιότητα ήχου ώστε να συναγωνιστούν στην μουσική τους αντίστοιχους ολοκληρωμένους και σίγουρα όχι σε αυτή την κατηγορία τιμής αλλά σε πολλά χιλιάρικα.

Reaction score
2.340
Μην ξεχνάμε ολοι οσοι προτείνουμε διάφορα στον φιλο μας οτι διαθέτει μεχρι 600 ευρω!

Reaction score
1.187
Η γνώμη μου είναι μην μπλεχτείς με ενεργά ηχεία...
Πάρε τον πολύ καλό στερεοφωνικό ραδιοενισχυτή της Yamaha για να μπορείς να ακούς και ραδιόφωνο όποτε θέλεις:
http://www.skroutz.gr/s/318264/Yama...300.html?from=catspan&keyphrase=yamaha+r-s300

Βάλε και ένα (ή δύο) καλά ηχεία όπως τα Cambridge Audio Aero 2 που βρήκες και θα ευχαριστηθείς τηv μουσική σου με τις ώρες.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Eαν ανοιξεις ενα απο τα link που σου χει παραθεσει ο Κωστας, θα δεις οτι χρειαζεται τροφοδοσια απο μπριζα ρευματος. Απο πουθενα αλλου.

Reaction score
61
Νομίζω πως τα τέσσερα ηχεία είναι υπερβολή. Καλύτερα ένα ζευγάρι στην πλευρά του ταμειακού πάγκου και σωστά τοποθετημένα,παρά τετράδα που είναι και πιό μακρυά και κοιτάζουν αλλού. Ο ενισχυτής δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από 40 - 60 Watts. Από αυτά που έχεις τώρα θα ακούς και δυνατότερα και καλύτερα.

Reaction score
375
http://www.skroutz.gr/s/5996643/Yamaha-R-N301.html?keyphrase=yamaha+r-s301

http://www.skroutz.gr/s/318241/Yamaha-A-S300.html

http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?from=catspan&keyphrase=pioneer+a-30

http://www.skroutz.gr/s/3997434/Yamaha-R-S201.html?keyphrase=yamaha+r-s201

Εμαθα αρκετα απο αυτο το ποστ.. νομιζω ηρθε η ωρα να προβω στην αγορα. Σας ευχαριστω πολυ ολους.
Απο αυτους, ποιον προτεινετε? Και για αρχη, ενα ζευγαρι ηχεια που θα ταιριαξουν με τον ενισχυτη της επιλογης σας...

Αν εχετε κατι αλλο στο μυαλο σας, κοντα στην τιμη αυτων των ενισχυτων αλλα με οσο το δυνατον περισσοτερες ασυρματς δυνατοτητες, θα ηθελα να το προτεινετε...

Θα εκτιμησω περισσοτερο εκεινον τον ενισχυτη με τις περισσοτερες ευκολιες, δλδ ασυρματη συνδεση με κινητο, spotify κτλ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ δεδομενο ειναι να εχει ραδιοφωνο επανω του ο ενισχυτης...

Last edited:

Reaction score
2.340
Κοίτα στα μεταχειρισμενα για εναν ολοκληρωμένο ενισχυτη, παρε και ενα ζευγάρι dali zensor 3! Τα zensor 3 εχουν 7ιντσο μεγάφωνο θα σε καλύψει καλυτερα για τον χώρο και την θεση που θα τα τοποθετησεις. Φαντάζομαι θα τα βαλεις απεναντι το ενα να κοιταει το αλλο? Σε ενδιαφέρει να ακούς μουσικη εσυ, η να ακουνε και οι πελάτες?

Reaction score
375
Eαν ανοιξεις ενα απο τα link που σου χει παραθεσει ο Κωστας, θα δεις οτι χρειαζεται τροφοδοσια απο μπριζα ρευματος. Απο πουθενα αλλου.
Τα ηχεια που εχω τωρα, εχουν ΜΟΝΟ τις δεξιες μαυροκοκκινες υποδοχες. Βεβαια εχω δει και αλλα ηχεια που εχουν ΜΟΝΟ τις αριστερες απροκκοκκινες υποδοχες. Αυτα γιατι εχουν 4 υποδοχες με χρωμα και οχι 2?
[DOUBLEPOST=1477850720][/DOUBLEPOST]
Κοίτα στα μεταχειρισμενα για εναν ολοκληρωμένο ενισχυτη, παρε και ενα ζευγάρι dali zensor 3! Τα zensor 3 εχουν 7ιντσο μεγάφωνο θα σε καλύψει καλυτερα για τον χώρο και την θεση που θα τα τοποθετησεις. Φαντάζομαι θα τα βαλεις απεναντι το ενα να κοιταει το αλλο? Σε ενδιαφέρει να ακούς μουσικη εσυ, η να ακουνε και οι πελάτες?
Με ενδιαφερει να ακουγεται στο χωρο φυσικα.. και στους πελατες δηλαδη, αλλα αυτο που με νοιαζει πιο πολυ, ειναι να ακουω καλα εγω. Εγω θα ακουω 8 ωρες συνεχομενα και και καθε μερα ημερα μουσικη, οχι οι πελατες.
Εννοω πως δεν με νοιαζει αν οι πελατες ακουνε ποιοτικα κατι "φθηνο" και οχι απαραιτητα τελειο.
Το "τελειο", θελω να το ακουω εγω (οσο τελειο γινεται με τοσα λεφτα τελος παντων)

Reaction score
1.187
Βρε παιδιά μην τον τρελαίνετε τον άνθρωπο με την μανία σας για ενεργά ηχεία!!!!!
Μίνι μάρκετ είπε ότι έχει όχι studio ηχογραφήσεων!!!!

Πώς θα βάλει 4 ενεργά ηχεία μέσα στο μαγαζί; Με τι budget; Στον Θεό;
Πώς θα τα συνδέσει με το PC; Πώς θα ελέγχει το volume στα ενεργά;
Πώς θα ακούει και ραδιόφωνο από τα ενεργά;
Μήπως να πάρει και κανά προενισχυτή με διπλές εξόδους για να βάλει τις πηγές του επάνω και να οδηγήσει τα 4 ενεργά;

Ας λέμε λογικά πράγματα!!!!!

Έναν ολοκληρωμένο ζήτησε ο άνθρωπος ή ένα ραδιοενισχυτή για να ακούει πιο ποιοτικά την μουσική στο μαγαζί του.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Ενα απο τα 2 ενεργα ηχεια συνηθως εχει μεσα τον ενισχυτη, και ειναι αυτο που εχει και την υποδοχη για την τροφοδοσια 220V. To ηχειο της φωτο ειναι τετοιο. Αυτο το ηχειο εχει και μια εισοδο input (κοκκινο-ασπρο οπως το βλεπεις στη φωτο). Στη φωτο φαινεται οτι το αλλο κοκκινο-μαυρο ειναι εξοδος του εσωτερικου ενισχυτη προς το δευτερο ηχειο. "Output to right speaker" οπως αναγραφεται καθαρα στην πλατη του ηχειου. Υπαρχουν πολλοι φιλοι που σου εχουν παραθεσει προτασεις και links με πληροφοριες για ολα τα σεναρια, κανε εναν κοπο να τα μελετησεις λιγο, θα καταλαβεις τι γινεται.

Reaction score
375
Ενα απο τα 2 ενεργα ηχεια συνηθως εχει μεσα τον ενισχυτη, και ειναι αυτο που εχει και την υποδοχη για την τροφοδοσια 220V. To ηχειο της φωτο ειναι τετοιο. Αυτο το ηχειο εχει και μια εισοδο input (κοκκινο-ασπρο οπως το βλεπεις στη φωτο). Στη φωτο φαινεται οτι το αλλο κοκκινο-μαυρο ειναι εξοδος του εσωτερικου ενισχυτη προς το δευτερο ηχειο. "Output to right speaker" οπως αναγραφεται καθαρα στην πλατη του ηχειου. Υπαρχουν πολλοι φιλοι που σου εχουν παραθεσει προτασεις και links με πληροφοριες για ολα τα σεναρια, κανε εναν κοπο να τα μελετησεις λιγο, θα καταλαβεις τι γινεται.
Αρα τα 2 ηχεια θα πρεπει να συνδεονται και μεταξυ τους... Εστω οτι χρησιμοποιω 2 ηχεια, το ενα στο αριστερο ραφι και το αλλο στο δεξι ραφι (στο κεντρο του μαγαζιου). Θα πρεπει δηλαδη να παρω ενα καλώδιο 12 περιπου μετρων που να συνδεσει τα 2 ηχεια μεταξυ τους? Τι ειδους καλωδιο ειναι αυτο?
[DOUBLEPOST=1477852516][/DOUBLEPOST]
Βρε παιδιά μην τον τρελαίνετε τον άνθρωπο με την μανία σας για ενεργά ηχεία!!!!!
Μίνι μάρκετ είπε ότι έχει όχι studio ηχογραφήσεων!!!!

Πώς θα βάλει 4 ενεργά ηχεία μέσα στο μαγαζί; Με τι budget; Στον Θεό;
Πώς θα τα συνδέσει με το PC; Πώς θα ελέγχει το volume στα ενεργά;
Πώς θα ακούει και ραδιόφωνο από τα ενεργά;
Μήπως να πάρει και κανά προενισχυτή με διπλές εξόδους για να βάλει τις πηγές του επάνω και να οδηγήσει τα 4 ενεργά;

Ας λέμε λογικά πράγματα!!!!!

Έναν ολοκληρωμένο ζήτησε ο άνθρωπος ή ένα ραδιοενισχυτή για να ακούει πιο ποιοτικά την μουσική στο μαγαζί του.
Η αληθεια ειναι αυτη.. ΔΕΝ θελω κατι υπερβολικα καλο. Θελω απλα κατι καλυτερο απο τωρα... Εσυ δηλαδη δεν συμφωνεις με την αποψη να παρω ενεργα ηχεια?
Θελω κατι απλό, να ακουω ραδιοφωνο fm και μεσω υπολογιστη. Και ολα αυτα να τα ελεγχω απο τον ενισχυτη.. Στα ενεργα δεν μπορεις να ελεγξεις τον ηχο απο τον ενισχυτη?

Attachments

Last edited:

Reaction score
375
Οι Yamaha ποτέ δεν είχαν θέμα με την θερμότητα. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα τον στριμώξεις σε κανά ράφι τσίμα τσίμα και θα αερίζεται σωστά δεν θα έχεις κανένα θέμα αν παίζει 16 ή και παραπάνω ώρες συνεχόμενα.
[DOUBLEPOST=1477848542][/DOUBLEPOST]

Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι πάρα πολύ καλά, σαφώς ανώτερα από τα Dali Zensor 1
Βέβαια σύμφωνα με το budget σου θα πάρεις ένα μόνο ζευγάρι αλλά δεν πειράζει. Παίρνεις τώρα ένα ζευγάρι και παίρνεις αργότερα το δεύτερο. Πάντως με τα Cambridge Audio Aero 2 θα ευχαριστηθείς ποιότητα ήχου και πεντακάθαρα γλυκά πρίμα λόγω του tweeter BMR που διαθέτουν.
Η προσφορα με τα ηχεια εληξε...
Τωρα υπαρχει μια νεα προσφορα
http://www.e-shop.gr/cambridge-audio-sx-50-premium-bookshelf-speakers-black-p-PER.706686

Βεβαια τα ηχεια αυτα ειναι στη μιση τιμη απο τα προηγουμενα.
Να τα παρω, για δοκιμη... Δεν ψαχνω κατι εξεζητημενο... Ειναι καλα?

Reaction score
1.187
Η αληθεια ειναι αυτη.. ΔΕΝ θελω κατι υπερβολικα καλο. Θελω απλα κατι καλυτερο απο τωρα... Εσυ δηλαδη δεν συμφωνεις με την αποψη να παρω ενεργα ηχεια?
Θελω κατι απλό, να ακουω ραδιοφωνο fm και μεσω υπολογιστη. Και ολα αυτα να τα ελεγχω απο τον ενισχυτη.. Στα ενεργα δεν μπορεις να ελεγξεις τον ηχο απο τον ενισχυτη?
Οχι δεν συμφωνώ να πάρεις ενεργά ηχεία για διάφορους λόγους: Ενας είναι το κόστος που θα ξεπεράσει το budget που έθεσες...
Ο σημαντικότερος όμως είναι ότι θα έχεις πολλά πρακτικά προβλήματα: Πώς θα συνδέσεις δύο πηγές (tuner και PC) επάνω τους; Από πού θα ελέγχεις το volume; Πώς θα συνδέσεις 4 ενεργά ηχεία πάνω σε μία κάρτα ήχου υπολογιστή; Για ρώτα αυτά τα πρακτικά πράγματα αυτούς που σού τα προτείνουν....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89