Ενισχυτης για μινι μαρκετ.

Reaction score
1.187
Η προσφορα με τα ηχεια εληξε...
Τωρα υπαρχει μια νεα προσφορα
http://www.e-shop.gr/cambridge-audio-sx-50-premium-bookshelf-speakers-black-p-PER.706686

Βεβαια τα ηχεια αυτα ειναι στη μιση τιμη απο τα προηγουμενα.
Να τα παρω, για δοκιμη... Δεν ψαχνω κατι εξεζητημενο... Ειναι καλα?
Τα SX-50 δεν τα έχω ακούσει και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Για τα Aero που τα έχω ακούσει σού είπα.
Εξάλλου Aero έχουν διαφορετικό tweeter τo BMR που κάνει την διαφορά.

Timaras

Reaction score
2.153
Θα εκτιμησω περισσοτερο εκεινον τον ενισχυτη με τις περισσοτερες ευκολιες, δλδ ασυρματη συνδεση με κινητο, spotify κτλ.
Η γνώμη μου είναι να μην ψάχνεις τις ευκολίες αυτές στους ενισχυτές γιατί και την τιμή ανεβάζεις έτσι και νομίζω ότι υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί ανάλογα με το μοντέλο του ενισχυτή.

Μπορείς με ένα bluetooth audio receiver με coaxial ή optical output να συνδέσεις κινητο ή ταμπλετ ή λαπτοπ και να παίζεις οτιδήποτε θες ακούγοντάς το απ'αυτόν.

Timaras

Reaction score
2.153
Βρε παιδιά μην τον τρελαίνετε τον άνθρωπο με την μανία σας για ενεργά ηχεία!!!!!
Μίνι μάρκετ είπε ότι έχει όχι studio ηχογραφήσεων!!!!
Αρα τα 2 ηχεια θα πρεπει να συνδεονται και μεταξυ τους... Εστω οτι χρησιμοποιω 2 ηχεια, το ενα στο αριστερο ραφι και το αλλο στο δεξι ραφι (στο κεντρο του μαγαζιου). Θα πρεπει δηλαδη να παρω ενα καλώδιο 12 περιπου μετρων που να συνδεσει τα 2 ηχεια μεταξυ τους? Τι ειδους καλωδιο ειναι αυτο?
[DOUBLEPOST=1477852516][/DOUBLEPOST]

Θελω κατι απλό, να ακουω ραδιοφωνο fm και μεσω υπολογιστη. Στα ενεργα δεν μπορεις να ελεγξεις τον ηχο απο τον ενισχυτη?
Τωρα υπαρχει μια νεα προσφορα
http://www.e-shop.gr/cambridge-audio-sx-50-premium-bookshelf-speakers-black-p-PER.706686
Να τα παρω, για δοκιμη... Δεν ψαχνω κατι εξεζητημενο... Ειναι καλα?

Να τα πάρεις.Μια χαρά θα παίξουν!

Timaras

Reaction score
2.153
Πιστεύω ακόμα ότι καλό θα είναι ο ενισχυτής να έχει έξοδο για sub.Ένα υπογούφερ θα δώσει άλλο αέρα στη μουσική που θα ακούς.Στην περίπτωση αυτή προτείνω τον Yamaha R-S300 ο οποίος όμως δεν έχει digital inputs όπως και κανένας άλλος σ'αυτήν την κατηγορία τιμής βέβαια.

Reaction score
375
Πιστεύω ακόμα ότι καλό θα είναι ο ενισχυτής να έχει έξοδο για sub.Ένα υπογούφερ θα δώσει άλλο αέρα στη μουσική που θα ακούς.Στην περίπτωση αυτή προτείνω τον Yamaha R-S300 ο οποίος όμως δεν έχει digital inputs όπως και κανένας άλλος σ'αυτήν την κατηγορία τιμής βέβαια.
Ειμαι ενα κλικ απο την παραγγελια ενισχυτη..
Περιμενω μια απαντηση μονο απο τα παιδια ου φορουμ που ειναι γνωστες.

https://www.skroutz.gr/s/5996643/Yamaha-R-N301.html

ή

https://www.skroutz.gr/s/318264/Yamaha-R-S300.html?from=catspan&keyphrase=yamaha+r-s300

Ενδιαφερομαι ΜΟΝΟ για ραδιοφωνο και συνδεση με υπολογιστη..

Αποφασισα να τα ταιριαξω με Dali zensor 1 ή Dali zensor 3.
Eκτος αν νομιζετε οτι ακομη και με αυτα
μπορω να κανω τη δουλεια μου!

Περιμενω απαντηση. Σε λιγες ωρες θα γινει η παραγγελια, κουραστηκα με το ψαξιμο...

Timaras

Reaction score
2.153
Θα επέλεγα τον R-N301 λόγω των ευκολιών.
Όσο αφορά τα ηχεία,μήπως είναι too much τα zensor 3 για να τα έχεις σε κοινή θέα στο κατάστημα?
Και με τα Cambridge πάντως τη μουσική σου θα την ακούς μια χαρά!Με τα zensor 1 λίγο καλύτερα ίσως!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Βρε παιδιά μην τον τρελαίνετε τον άνθρωπο με την μανία σας για ενεργά ηχεία!!!!!
Μίνι μάρκετ είπε ότι έχει όχι studio ηχογραφήσεων!!!!

Πώς θα βάλει 4 ενεργά ηχεία μέσα στο μαγαζί; Με τι budget; Στον Θεό;
Πώς θα τα συνδέσει με το PC; Πώς θα ελέγχει το volume στα ενεργά;
Πώς θα ακούει και ραδιόφωνο από τα ενεργά;
Μήπως να πάρει και κανά προενισχυτή με διπλές εξόδους για να βάλει τις πηγές του επάνω και να οδηγήσει τα 4 ενεργά;

Ας λέμε λογικά πράγματα!!!!!

Έναν ολοκληρωμένο ζήτησε ο άνθρωπος ή ένα ραδιοενισχυτή για να ακούει πιο ποιοτικά την μουσική στο μαγαζί του.
Ειλικρινά βαργιέμαι να σχολιαζω τα ανόητα κείμενά σου και την επιμονή σου με χαζοερωτήσεις.

Timaras

Reaction score
2.153
Η γνώμη μου είναι να μην ψάχνεις τις ευκολίες αυτές στους ενισχυτές γιατί και την τιμή ανεβάζεις έτσι και νομίζω ότι υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί ανάλογα με το μοντέλο του ενισχυτή.
Στην περίπτωση αυτή προτείνω τον Yamaha R-S300 ο οποίος όμως δεν έχει digital inputs όπως και κανένας άλλος σ'αυτήν την κατηγορία τιμής βέβαια.
Θα επέλεγα τον R-N301 λόγω των ευκολιών.
:D:D:D
Πως τα λέω έτσι!
Άριστος στο να συμβουλεύω και πολύ σταθερός στις απόψεις μου.:D

Reaction score
375
Τελευταια ερωτηση.
Ο yamaha r-s201 θα μπορεσει να οδηγησει ικανοποιητικα ενα ζευγαρι cambridge audio sx-50?
Ειμαι πολυ μπερδεμενος και δεν ξερω αν πρεπει να δωσω 350 ευρω για ενισχυτη+150 για ηχεια.
Με βλεπω να καταληγω στον πιο φθηνο yamaha λοιπον.
Ζηταω απλα ενα καλυτερο αποτελεσμα αποτι τωρα με το cd player και τα ηχεια που τα εχω αγοραει ολα σπο παλιατζη. Θα το εχω?

Υπαρχει κινδυνος υπερθερμανσης του yamaha με αυτα τα ηχεια (sx-50)?

Timaras

Reaction score
2.153
Τα άλλα που κοιτάς θα παίξουν καλύτερα βέβαια λόγω μεγαλύτερων μονάδων πρώτα απ όλα

Reaction score
1.187
Ειμαι ενα κλικ απο την παραγγελια ενισχυτη..
Περιμενω μια απαντηση μονο απο τα παιδια ου φορουμ που ειναι γνωστες.

https://www.skroutz.gr/s/5996643/Yamaha-R-N301.html

ή

https://www.skroutz.gr/s/318264/Yamaha-R-S300.html?from=catspan&keyphrase=yamaha+r-s300

.
Εφόσον έχεις υπολογιστή και με αυτόν θα συνδέσεις τον ραδιοενισχυτή άρα μάλλον δεν σού χρειάζονται οι επιπλέον δικτυακές δυνατότητες του Yamaha R-N301.
Μάλλον να πας στον Yamaha R-S300 και να γλυτώσεις κάποια λεφτά από την διαφορά τιμής...

Reaction score
1.187
Τελευταια ερωτηση.
Ο yamaha r-s201 θα μπορεσει να οδηγησει ικανοποιητικα ενα ζευγαρι cambridge audio sx-50?
Ειμαι πολυ μπερδεμενος και δεν ξερω αν πρεπει να δωσω 350 ευρω για ενισχυτη+150 για ηχεια.
Με βλεπω να καταληγω στον πιο φθηνο yamaha λοιπον.
Ζηταω απλα ενα καλυτερο αποτελεσμα αποτι τωρα με το cd player και τα ηχεια που τα εχω αγοραει ολα σπο παλιατζη. Θα το εχω?

Υπαρχει κινδυνος υπερθερμανσης του yamaha με αυτα τα ηχεια (sx-50)?
H Yamaha δεν γράφει στο site της ποια είναι η πραγματική RMS ισχύς του R-S201
http://europe.yamaha.com/en/product...ponents/stereo-receivers/r-s201_g/?mode=model
Γράφει κάτι αλχημείες εκεί με την ισχύ αλλά μην δίνεις βάση, είναι να να μπερδέψει τον κόσμο και να μην ανακοινώσει την RMS ισχύ/. Προφανώς θα πρέπει να είναι μικρότερη από του R-S300 (έτσι λέει η λογική της ονοματοδοσίας των μποντέλων) όμως δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα ισχύος.

Για την θερμότητα μην σε απασχολεί καθόλου. Κανένας Yamaha δεν υπερθερμένεται ποτέ, ούτε το καλοκαίρι, ούτε καν οι πολυκάναλοι AV της Yamaha, με την προϋπόθεση βέβαια πως δεν είναι στριμωγμένος και αερίζεται κανονικά.

Reaction score
1.187
Ειλικρινά βαργιέμαι να σχολιαζω τα ανόητα κείμενά σου
Ανοησία είναι να προτείνεις άλλα αντ' άλλων στον άνθρωπο και αντί να τον βοηθάς σε αυτό που ζήτησε να τον μπερδεύεις ακόμα περισσότερο.
Είναι σαν να ζητάω την γνώμη σας για να αγοράσω ένα ποδήλατο να κάνω βόλτες το καλοκαίρι στο χωριό και να έρχεται ο ένας να λέει «πάρε σκούτερ», να λέει ο άλλος «πάρε γουρούνα» και να λες κι εσύ «πάρε cessna»!
Ε, όχι ρε φίλε ποδήλατο θέλω να αγοράσω και για ποδήλατο ζήτησα την γνώμη σας. Δεν έχω δίπλωμα μοτοσυκλέτας, ούτε αεροπλάνου αλλά ούτε και τα λεφτά για να αγοράσω.

και την επιμονή σου με χαζοερωτήσεις.
Δεν είναι χαζοερωτήσεις, είναι πρακτικά θέματα. Εσύ και εγώ μπορεί να ξέρουμε τις απαντήσεις, αλλά ο άνθρωπος ΔΕΝ γνωρίζει ΚΑΝ τι είναι τα ενεργά ηχεία, θεωρείς πως θα μπορεί να τα συνδέσει, να τα χειριστεί και τέλος να ακούσει σωστά με αυτά;
Και πέραν τούτου δεν είναι μέσα στο budget του οι λύσεις αυτές που του προτείνεις.

Πάλι καλά που δεν του είπες να πάρει και κάνα dirac ή κάνα audyssey να κάνει και ψηφιακή ισοστάθμιση του χώρου του mini market! :fuckyou:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Συνεχίζεις το βιολί σου...

Ανοησία είναι να προτείνεις άλλα αντ' άλλων στον άνθρωπο και αντί να τον βοηθάς σε αυτό που ζήτησε να τον μπερδεύεις ακόμα περισσότερο
Ανοησία είναι να βλέπεις έναν άνθρωπο που δε ξέρει, κι επειδή δε ξέρει ρωτάει λάθος επιλογές, και να ενισχύεις τις λάθος επιλογές ενώ ξέρεις ποιες είναι οι σωστές.

Του προτείνετε ηχεία και ενισχυτικά λες και θα στήσει δικάναλο ήχο στο σπίτι, μιλάμε για εντελώς ανόητες επιλογές για επαγγελματική χρήση.

Ένταξει, δε ξέρει ούτε τι είναι τα ενεργά ηχεία. Αυτό είναι δικαιολογία για να βάλει ηχεία σπιτιού στο μαγαζί; Ειδες ρε σε κανένα μαγαζί επαγγελματικού ήχου που στήνει επαγγελματικό ήχο σε επιχειρήσεις και μαγαζιά, να βάζει ηχεία κι ενισχυτές av σπιτιού; Μιλάτε σοβαρά ή απλώς η αμάθειά σας βρίσκει πάτημα στην αμάθεια του άλλου και συνεχίζετε αμεριμνα το βιολί σας;

Και για όνομα, σταμάτα τις ανοησίες περί κοστολογίου, οι προτάσεις που έδωσα είναι εντός κοστολογίου για 4 έως 6 ενεργά ηχεία στο μαγαζί του. Κι όποιος προτείνει τα λιγότερα ηχεία, έχει βαθιά μεσάνυχτα στο σπορ του ήχου, καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει.

Η υπομονή μου έχει και τα όριά της.. μη με βαλετε να πάρω πρόταση πρόταση αυτά που γράφετε να τα εξοντωσω ένα ένα, προσέχετε τι γράφετε. Ιδίως την ειρωνεία, την ανέχομαι μέχρι ενός ορίου, αλλά άμα με πιάσουν τα δγιαόλια μου, δε σας ξεπλενει ούτε ο δουναβης.

Last edited:

Reaction score
1.187
Χα χα χα πρέπει όλοι να συμφωνούν μαζί σου; Να το κοιτάξεις αυτό!

Αν και ξέρεις ότι επί της ουσίας έχω δίκιο!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
3 απλά πράγματα:

1) Προτείνω ηχεία από 100 έως 150€, άρα στο μπάτζετ (ενισχυτή ηχείων) χωράνε 4 έως 6 ενεργά.
Ξαναδες τα ποστ σου μεσιέ komhst και εξήγησε τώρα γιατί έγραψες κατ'επαναληψιν ότι είναι εκτός μπάτζετ.

2) Αν δεις, που δεν είδες, προτείνω ηχεία και με Bluetooth ασύρματη σύνδεση. Αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξηγήσεις σε κάποιον που δε ξέρει πως συνδέεται ένα ασύρματο ηχείο εν έτει 2016, είτε σε pc είτε σε ταμπλετ ή κινητό, πες το.

3) ξέρεις από πότε γίνεται ενεργή ισοσταθμιση χώρου στον επαγγελματικό ήχο και σε οποιοδήποτε κοστολογιο; Θες να ρωτήσεις πρώτα τον αρβανιτακη πριν μου απαντήσεις; Να το συνεχίσω; Με έναν av σπιτιού θα κάνει ο άνθρωπος ισοσταθμιση στο μαγαζί όπως κάνεις εσύ στο σπίτι; Μήπως θα έχει σε βάσεις με ακίδες τα ηχεία; Το μικρόφωνο στη θέση ακρόασης; Ή δε χρειάζεται; Ή μόνο με "dirac ή κάνα audyssey" που λες γίνεται; Ή αυτό προτείνω; Ή ότι και να πάρει, που θα το βάλει πάνω σε ένα ράφι θα παίζει τέλεια γιατί είναι τέλειο ηχείο και όλα αυτά περί ισοσταθμισης και χώρου είναι ανοησίες για τους χαϊεντάδες;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Ο άνθρωπος είπε κατ'επαναληψιν ότι ενδιαφέρεται για καλύτερο ήχο, ιδίως για αυτόν προσωπικά. Μπήκε κανένας στον κόπο να εξηγήσει τα βασικά της στερεοφωνίας και να ρωτήσει που θα κάθεται να ακούει, αν τα ηχεία θα τον κοιτάζουν, αν θα ισαπέχουν, αν ίσως είναι καλύτερο να έχει άλλα ηχεία για τη θέση που θα είναι αυτός κι άλλα για το υπόλοιπο μαγαζί, το πόσο επηρρεάζει η τοποθέτηση των ηχείων το αποτέλεσμα και πόσο επηρρεάζει ο χώρος τον ήχο και με ποιο τρόπο βελτιώνεται η κατάσταση; Δηλαδή μετά από τόσα που έχουμε γράψει, πάλι ψαχνετε ένα "καλό ηχείο" που ας μπει το ένα κάτω από ένα καναπέ και το άλλο πάνω στο σκρινιο και είμαστε εντάξει; Τι να πω...

Μετά από τόσα γραπτά κείμενα εδώ μέσα, αδιαφορειτε για τα απολύτως βασικά του ήχου, είστε οκ με 15 μέτρα καλώδιο ηχείων και παραφιλολογία ολκής για το ποιο παθητικό ηχείο σας άρεσε περισσότερο γιατί έχει μαλακά πρίμα! Χομο χαμπιλις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Το τερατώδες πλεονέκτημα των ενεργών ηχείων είναι ότι προσφέρουν εξαιρετικό λόγο απόδοσης/κόστους.

Γι'αυτό στα ηχεία για pc λόγου χάριν, έχουν επικρατήσει τα ενεργά ηχεία, διότι σε τέτοιο κοστολογιο δε παλευονται με τίποτα.

Αυτό το πλεονέκτημα απόδοσης/κόστους συνεχίζεται ασταμάτητα μέχρι τα νιουμαν (κλαϊν χαμελ) και από τα κιι εως και τα γκριμ. Όποιος διαφωνεί, απλώς είναι βαθιά νυχτωμενος.

Στο γνωστό σύμπαν οι προσφορές των εταιρειών σε εξαιρετικά και πρωτοπόρα ενεργά ηχεία σπιτιού ανεβαίνουν με λογαριθμική πρόοδο, ενώ στον επαγγελματικό χώρο τα ενεργά ηχεία είναι μία δεδομένη κατάσταση εδώ και από πάντα. Η ενσωμάτωση ισοσταθμισης ομοίως, δεδομένη στον επαγγελματικό χώρο και πλέον και στον οικιακό (αναρωτιέμαι πόσοι με av ενισχυτή δε θα κάνουν ισοσταθμιση χώρου) και φτάνουμε σε προηγμένες λύσεις με τεχνολογία αιχμής όπως τα μπανγκ εν ολουφσεν, που την ισοσταθμιση χώρου την έχουν σκισει απ'ακρη σ'ακρη, άσε τι κάνουν τα κιι ή τα γριμ, άσε τις συζητήσεις για ντιρακ, είτε σε δικάναλο είτε σε πολυκάναλο, και έχετε ακόμα τόσο θράσος μερικοί μερικοί να το προσπερνατε σφυρίζοντας αδιάφορα ή ακόμα χειρότερα να ειρωνεύεστε το θέμα ισοσταθμισης; Ακόμα και στο πιο βασικό επίπεδο, περί στάθμης, μπάσων και πριμων; Έλεος παιδάκια, έλεος...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884