Τι σειρά ήσασταν στον στρατό και πού υπηρετήσατε τη "μαμά" πατρίδα;

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.287
@Περαστικός ..τι τυμπανα στον Εβρο!?
Έλα βρε δεν ξέρετε τον μύθο με τα τύμπανα στον Έβρο;
Να σας πω , εδώ γράφουμε ανώνυμα ή θα βρεθώ με καμιά σφαίρα στο κεφάλι ;

Η ιστορία που μας λέγανε στο κέντρο και φυσικά δεν την πίστευα λέει το εξής :
Αν είστε στο ποτάμι και ακούσετε τύμπανα, καθίστε εκεί που είστε και μην κάνετε τίποτα.

ε τελικά είναι αλήθεια !!

Ακούς τύμπανα από την πλευρά της Τουρκίας, δυνατά όμως όχι αστεία. Κάποιοι πάνε στην άκρη του ποταμιού με τύμπανα και τα χτυπάνε. Μετά από λίγο ( κράτησε κανά δίωρο ή όλη ιστορία) αγροτικά από την Ελληνική πλευρά πάνε προς το ποτάμι. Φορτώνουν και επιστρέφουν.
Θυμάστε αρχές του 2000 έναν φαντάρο που είχε σκοτωθεί στον Έβρο υπό περίεργες συνθήκες; Ο πατέρας του ένας μουσάτος έβγαινε στα κανάλια και ανακάτευε συνεχώς το θέμα. Λένε ότι τον φάγανε επειδή σταματησε ενα αγροτικό για έλεγχο. Περνάνε σε κάποιο σημείο από μπροστά σου , στα 50 μέτρα.

Reaction score
204
Σχολή Μηχανικού (94Α) για βασική εκπαίδευση, μετά πλωτά στο Λουτράκι και μετά ΤΕΝΞ στο Μενίδι (ναρκαλιευτής). Το υπόλοιπο της θητείας (σύνολο 12 μήνες λόγω ΤΕΝΞ) στην Αργυρούπολη στο Κιλκίς στην 71 ταξιαρχία Πεζικού που ήταν στο ΝΑΤΟ. Εκπληκτικά χρόνια με καλή παρέα και καλό φαγητό (απολύθηκε με 8 κιλά περισσότερο). Μετά αρχίσαν τα δύσκολα....

Πάντως στη 12-μηνη θητεία (ελέω ΤΕΝΞ) είναι πολύ σημαντικό κάθε μέρα που περνάει αποκλείεται να την "περάσεις" του χρόνου σαν στρατιώτης. Επιπλέον σαν ναρκαλιευτής έβγαζες και το μεροκαματάκι σου!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
Έλα βρε δεν ξέρετε τον μύθο με τα τύμπανα στον Έβρο;
Να σας πω , εδώ γράφουμε ανώνυμα ή θα βρεθώ με καμιά σφαίρα στο κεφάλι ;

Η ιστορία που μας λέγανε στο κέντρο και φυσικά δεν την πίστευα λέει το εξής :
Αν είστε στο ποτάμι και ακούσετε τύμπανα, καθίστε εκεί που είστε και μην κάνετε τίποτα.

ε τελικά είναι αλήθεια !!

Ακούς τύμπανα από την πλευρά της Τουρκίας, δυνατά όμως όχι αστεία. Κάποιοι πάνε στην άκρη του ποταμιού με τύμπανα και τα χτυπάνε. Μετά από λίγο ( κράτησε κανά δίωρο ή όλη ιστορία) αγροτικά από την Ελληνική πλευρά πάνε προς το ποτάμι. Φορτώνουν και επιστρέφουν.
Θυμάστε αρχές του 2000 έναν φαντάρο που είχε σκοτωθεί στον Έβρο υπό περίεργες συνθήκες; Ο πατέρας του ένας μουσάτος έβγαινε στα κανάλια και ανακάτευε συνεχώς το θέμα. Λένε ότι τον φάγανε επειδή σταματησε ενα αγροτικό για έλεγχο. Περνάνε σε κάποιο σημείο από μπροστά σου , στα 50 μέτρα.
Οπ..καταλαβα..
Ροκ ν ρολ φαρσα..

• Like
Reactions: Pin

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.424
Οπ..καταλαβα..
Ροκ ν ρολ φαρσα..
λαθρέμποροι με ποτά και τσιγάρα κοινώς..σήμερα έχει μέχρι και κρέατα όστρακα κλπ κλπ....δεν θα ξεχάσω πριν πάω στρατό που ήταν ο αδερφός μου φαντάρος στο φυλάκιο στο ποτάμι..
ο οποίος είναι απίστευτα προβλεπέ και δεν καπνίζει, να επιστρέφει κάθε φορά με μισή σακούλα απορριμάτων με τσιγάρα :roflmao::roflmao::roflmao:μέχρι και αυτόν χάλασαν..η καλύτερή μου! τότε καπνίζαμε και εγώ και ο φάδερ..:D

Reaction score
1.657
93Α ή 222.
Κιλκίς, Θερμά, Λουτράκι Σχολή μηχανικού σαν ΔΕΑ.
Μετά αρχίζει η περιήγηση στα ναρκοπέδια Ρύζια-Καστανιές και το ίδιο στο Μπέλες μερικούς μήνες μετά, παρέα τις περισσότερες φορές με τους ΤΕΝΞΑΝΟΥΣ.
Κι όπως λέει το άσμα "μα τι θα τους κάνουμε τόσους σωλήνες.." εγώ τραγουδούσα "μα τι θα το κάνουμε τόσο συρματόπλεγμα" :lolsign:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
λαθρέμποροι με ποτά και τσιγάρα κοινώς..σήμερα έχει μέχρι και κρέατα όστρακα κλπ κλπ....δεν θα ξεχάσω πριν πάω στρατό που ήταν ο αδερφός μου φαντάρος στο φυλάκιο στο ποτάμι..
ο οποίος είναι απίστευτα προβλεπέ και δεν καπνίζει, να επιστρέφει κάθε φορά με μισή σακούλα απορριμάτων με τσιγάρα :roflmao::roflmao::roflmao:μέχρι και αυτόν χάλασαν..η καλύτερή μου! τότε καπνίζαμε και εγώ και ο φάδερ..:D
Το πιασα..ναι ασχημη ροκ ν ρολ φαρσα..ηθελα να το πω.. εεε οοοο γ@μ το κινητο..
Οπ! Γραφω απο κινητο ηθελα να πω..

Η προσωπικη μου (πλεον) αποψη, ειναι οτι ..οτι δεν θες να κανεις στη ζωη δου..καντο μια φορα, με 2 εξαιρεσεις (τη βελονα κ το ξυραφι),οποτε ο στρατος δεν αποτελει εξαιρεση..ειναι κ αυτο μια ακομα αθλια παρασταση με ημερομηνια ληξης ομως..

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.287
Κούβέντα πρωί πρώι χαχαχαχα
Στο φυλάκιο στο ποτάμι είχα πάει 3 - 4 φορές από μιά εβδομάδα κάθε φορά, δεν είχαμε πάρε δώσε με τους απέναντι, το μόνο κουλό που μου έτυχε ήταν ένα βράδυ που ακούγαμε κραυγές - ουρλιαχτά. Μας ξύπνησε ο δόκιμος να πάμε σκοπιά και να αλλάξουμε τους πιτσιρικάδες γιατί είχαν κατατρομάξει, εμεις το παίζαμε ψύχραιμοι αλλά δεν βγήκαμε περίπολο να δούμε τι συμβαίνει. Μάλλον κάποιος θα πνιγηκε και τον κλέγανε οι γυναίκες.

Στην άλλη ιστορία με τα τύμπανα.
Επειδή τα αγροτικά ήταν πολύ φορτωμένα, είχαν κάτσει οι αναρτήσεις νομίζω ότι κάνανε λαθρεμπόριο πατάτας και ντομάτας. Δεν πιστεύω ότι ήταν ναρκωτικά που λέει ο μύθος.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
Η κοινωνική προσφορά του στρατού

View attachment 66043

http://www.army.gr/files/File/ISTORIA MAIN PAGE/Main8d.pdf
...ισχυει νομιζω στο σφουγκαρισμα...οχι πλεων..δεν ειπαρχει budget για απορρυπαντικα μαθαινω..λολ..
Edit: διευκρινιζω οτι αναφερομαι σε πιο προσφατη εποχη (μετα το 2000), οπου μια στοιχειωδης παιδία ειπαρχει απο πλευρας πρωτα μονιμων κ επειτα στρατευσιμων.

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Το μονο καλό στο στρατό ειναι οτι σε φέρνει σε επαφή με όμάδες του πληθυσμού που δεν φαντάζεσαι οτι υπάρχουν .
Μετα από αυτό εξηγούνται όλες οι "παράξενες" αποφάσεις του λαού :rolleyes:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
Τότε υπήρχε ενα σχετικό άγχος λίγο πρίν την απόλυση το τι θα κάνουμε μετά, φαντάζομαι σήμερα πόσο αυξημένο θα είναι.:confused:
Σημερα..ξεκιναει απο πριν...αδιακοπα.

exile

Videocameras
Reaction score
4.514
172 εξ αναβολης -Οκτωβριος -6ο Σ Π/Ζ Κορινθος-98ΑΔΤΕ Λεσβος (εποχη Λασκαρη-Ματαφια)

Ενθυμουμαι αμυδρως στην Κορινθο την 28η Οκτωβριου εναν πιτσιρικα που "εφερνε" στον Βλασση , με μια Kodak instamatic 126 να βγαζει φωτογραφιες...:p

Με το που βλεπω πως γραφουν στο"πει μπουκ" =Γλωσσα- ΑΓΚΛΙΚΑ ξανασκεφτομαι μηπως θα ηταν καλα να ξαναπαρω αναβολη,αλλα ενεκα πατριωτισμου(Α2 γραφειο)κι επειδη ο στρατος ειχε αρχισει να γεμιζει Κομμουνιστας, εδωκα τοπο στην οργη...:D:D

Η σειρα ειναι οι περισσοτεροι γιατροι πολλων ειδικοτητων ,φαρμακοποιοι κλπ.
Καποια Παρασκευη κι ενω πραγματοποιουμε τον συνηθη καθαρισμο οπλων (εμεις ειχαμε ακομη M1 GARAND ) λοχιας-εκπαιδευτης (τρομαρα του)στεκοντας στο ψηλοτερο σκαλοπατι ,κανει την εξης ερωτηση...
"Ξερετε γιατι καθαριζουμε τα οπλα ;"
Ο Παναγιωτης ,καλο παιδι δε λεω,γιατρος με 10 χρονια αναβολη,πανω στον ενθουσιασμο του θελει ν'απαντησει,εγω να τον τραβαω να καθισει κατω ,αλλα τελικα με μια αποτομη κινηση προλαβαινει να πει...

"Για να μην οξειδωνονται κ.Λοχια!!!"

Και ο ...κ.Λοχιας απηντησε...:
"Σωστο ειναι αυτο που ειπε ο συνάδελφός σας αλλα και για να μην σκουριαζουν ":gotcha:

Δεν ξαναδα τον Παναγιωτη απο τοτε...Δυο μερες μετα ειχε φυγει με αναβολη...

Οσο για την Λεσβο,ειχαμε μαθει ολο το νησι απ'εξω:beach:,βλεπετε ο Κομμουνιζμος ηταν παντου ,τα καφε με τα -ana στο ονομα τους κι οχι μονο (SELANA-FONTANA)τα 2 ταβερνακια στην Ερμου,η Παιδαγωγικη με τις φοιτητριες(γεια σου Γιαννα-δεν σας ξερω κυριε :fuckyou:)...
Θυμαμαι πως στις εκλογες του 85 ειχε ερθει ο Ανδρεας ,μιλησε στην παραλια ,οκ εδειξε η τηλεοραση οτι εδειξε και το ιδιο εγινε με την ΝΔ...
Οταν ηρθε ο Φαρακος να μιλησει ,μεχρι και στα καφενεια τοτε πισω στο παρκο δεν επεφτε καρφιτσα...
Επεσε πολλη δουλεια εκεινο το βραδυ...:cool:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Τω καιρώ εκείνω (1972) πολλοί Έλληνες δεν είχαν τελειώσει το σχολείο και ο στρατός έκανε ένα είδος εκπαίδευσης που το λέγανε ΕΗΔ (Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση) δεν ξέρω αν συνεχίζεται και με ποιο αντικείμενο.
Τότε όμως , ήταν απλές οφθαλμοφανείς ερωτοαπαντήσεις του στυλ:
‘’Τι είναι δάσος και σε τι μας χρησιμεύει’’ ….
Σε μια τέτοια ερώτηση ‘’τι είναι ρυάκι’’….απάντησα και μου λέει ο ΕΑ (έφεδρος αξιωματικός) :
‘’Γιατί ενώ το ήξερες δεν σήκωσες το χέρι ;’’.
Το θεωρώ απλοϊκό ή κάτι τέτοιο είπα.
Δηλαδή μας υποβιβάζεις; Αναφορά.. 2 μέρες φυλακή για ανάρμοστον συμμπεριφορά (τότε η φυλακή ήταν : σκέτο φυλακή ή αυστηρά. Αν ήταν αυστηρά έλεγε η διαταγή ‘’έκτιση εν πειθαρχείω’’. Το πειθαρχείο ήταν ένα υπόγειο με κρεβάτια χωρίς στρώματα……λες και κάναμε έγκλημα). Τελικά η φυλάκιση μετετράπη σε 4 μέρες κράτηση!!!.

Ανέφερα το περιστατικό για να σας πω σε επόμενο ποστάρισμα ένα σχετικό ‘’γεγονός’’ που μοιάζει με ανέκδοτο….
Αυχήν = Αυχένας =σβέρκο = διάσελο (το χαμηλό σημείο μεταξύ 2 βουνών​

Ρωτάει ο αξιωματικός το Μήτρο που καθόταν δίπλα με τον Μήτσιο.
‘’Τι είναι ο αυχήν και σε τι μας χρησιμεύει’’ αναφερόταν στο διάσελο

Του ψιθυρίζει ο Μήτσος : Το σβέρκο - Το σβέρκο..
Το σβέρκο λέει Μήτρος και μας χρησιμεύει να κρεμάμε τη ζωστήρα όταν χέζ….με !!!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.553
Τότε υπήρχε ενα σχετικό άγχος λίγο πρίν την απόλυση το τι θα κάνουμε μετά, φαντάζομαι σήμερα πόσο αυξημένο θα είναι.:confused:
- φίλε Στάθη το χθεσινό άγχος σήμερα έχει αντικατασταθεί από την απογοήτευση , γιατί μετά περιμένει το μεγάλο πουθενά . . . :(

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.424
Κούβέντα πρωί πρώι χαχαχαχα
Στο φυλάκιο στο ποτάμι είχα πάει 3 - 4 φορές από μιά εβδομάδα κάθε φορά, δεν είχαμε πάρε δώσε με τους απέναντι, το μόνο κουλό που μου έτυχε ήταν ένα βράδυ που ακούγαμε κραυγές - ουρλιαχτά. Μας ξύπνησε ο δόκιμος να πάμε σκοπιά και να αλλάξουμε τους πιτσιρικάδες γιατί είχαν κατατρομάξει, εμεις το παίζαμε ψύχραιμοι αλλά δεν βγήκαμε περίπολο να δούμε τι συμβαίνει. Μάλλον κάποιος θα πνιγηκε και τον κλέγανε οι γυναίκες.

Στην άλλη ιστορία με τα τύμπανα.
Επειδή τα αγροτικά ήταν πολύ φορτωμένα, είχαν κάτσει οι αναρτήσεις νομίζω ότι κάνανε λαθρεμπόριο πατάτας και ντομάτας. Δεν πιστεύω ότι ήταν ναρκωτικά που λέει ο μύθος.
Ναρκωτικά δεν έχει(πολύ σπάνια) γιατί τους χώνουν μέσα..στα άλλα τους βάζει η εισαγγελέας να πληρώσουν πρόστιμο και βγαίνουν;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv