Αναβελόνωση

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.472
Πριν πόσα χρόνια έκανες αναβελόνωση στην MC10 special; Ρωτάω επειδή η δική μου έγινε 2 φορές (για τον ίδιο λόγο...), αλλά όχι από τον τοπικό αντιπρόσωπο, αλλά από τον VDH στην Ολλανδία.
@wizzy , αναρτηση ή ακιδα/διαμαντι ηταν το προβλημα ?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.556
Την εστειλες ομως μεσω του αντιπροσωπου σωστα ?
Ναι, αλλά τι σημασία έχει; Η απορία μου έγκειται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mr. Spock, ο αντιπρόσωπος του VDH της Ελλάδας κάνει τις αναβελονώσεις επί τόπου, ενώ ο αντιπρόσωπος της Κύπρου τις στέλνει στην Ολλανδία.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον τοπικό αντιπρόσωπο, απλά μου έκανε εντύπωση το γεγονός.

@wizzy , αναρτηση ή ακιδα/διαμαντι ηταν το προβλημα ?
Το πρόβλημα ήταν στην ανάρτηση και τις δύο φορές. Την πρώτη φορά, ο VDH άλλαξε και την ακίδα/διαμάντι (καλή του προαίρεση, δεν με χρέωσε). Διάβασε εδώ κι εδώ τις σχετικές αναρτήσεις.

Reaction score
29.669
Δεν νομίζω, είναι σχεδόν απίθανο να κάνει την αναβελόνωση ο εδώ αντιπρόσωπος. Εξω τις στέλνει .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.583
Ναι, αλλά τι σημασία έχει; Η απορία μου έγκειται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mr. Spock, ο αντιπρόσωπος του VDH της Ελλάδας κάνει τις αναβελονώσεις επί τόπου, ενώ ο αντιπρόσωπος της Κύπρου τις στέλνει στην Ολλανδία.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον τοπικό αντιπρόσωπο, απλά μου έκανε εντύπωση το γεγονός.
- όχι είπα μέσω αντιπροσώπου , και αυτός Ολλανδία την έστειλε και τις 2 φορές

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.472
@wizzy , ναι, παλαιοτερα τα εχω διαβασει.. (εριξα μια ματια πριν το ποστ μου πιο πανω, μην πω "αναρτηση" και μπερδευτουμε) και θυμαμαι το θεμα που ειχες.. δεν ειναι ακριβως το ιδιο? σωστα?
και λεω, λογω κατασκευης η ακιδα μπορει να "φυγει" (πχ αν συρθει "εγκαρσια"!? αν ειναι λαθος η λεξη..πες "αποτομα προς το κεντρο" ) η αναρτηση νομιζω οτι ειναι πιο σπανιο φαινομενο , δεν μου εχει τυχει, ενω λογου χαρη εχω τυχει 2 φορες σε στραβομενο-στελεχος-απο-χρηση σε αλλη εταιρια κεφαλων, πιθανολογω καποιο λαθος κατασκευαστικο.. ή και να μην εγινε σωστη επιδιορθοση..
.. με τι βαρος αναγνωσης ηταν? και ποσο προτεινει ο κατασκευαστης? 13.5 - 15.0 mN =1.35g-15.g ?
αα...και στο θεμα μας.... αν δεν κανω λαθος το κοστος αναβελονωσης στην MC10 (στον Ολλανδο) ειναι γυρω στα 800 euro, ενω για την ortofon 500... (επιβεβαιωσε αν θυμασαι Μιστερ Σποκ)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.583
- πάντως η εν λόγω κεφαλή είναι ενδοτική και ( ας μου επιτραπεί ) , αρκετά μη μου άπτου , αλλά . . . . διαβάζει

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.556
Δεν νομίζω, είναι σχεδόν απίθανο να κάνει την αναβελόνωση ο εδώ αντιπρόσωπος. Εξω τις στέλνει .
Συμφωνώ, διάβασα λίγο πιο προσεκτικά το post του Mr. Spock κι έχετε δίκιο.

- όχι είπα μέσω αντιπροσώπου , και αυτός Ολλανδία την έστειλε και τις 2 φορές
Mea culpa, διάβασα λίγο βιαστικά το post σου και παρερμήνευσα το "μέσω" ως "την έκανε ο ίδιος".

@wizzy , ναι, παλαιοτερα τα εχω διαβασει.. (εριξα μια ματια πριν το ποστ μου πιο πανω, μην πω "αναρτηση" και μπερδευτουμε) και θυμαμαι το θεμα που ειχες.. δεν ειναι ακριβως το ιδιο? σωστα?
και λεω, λογω κατασκευης η ακιδα μπορει να "φυγει" (πχ αν συρθει "εγκαρσια"!? αν ειναι λαθος η λεξη..πες "αποτομα προς το κεντρο" ) η αναρτηση νομιζω οτι ειναι πιο σπανιο φαινομενο , δεν μου εχει τυχει, ενω λογου χαρη εχω τυχει 2 φορες σε στραβομενο-στελεχος-απο-χρηση σε αλλη εταιρια κεφαλων, πιθανολογω καποιο λαθος κατασκευαστικο.. ή και να μην εγινε σωστη επιδιορθοση..
.. με τι βαρος αναγνωσης ηταν? και ποσο προτεινει ο κατασκευαστης? 13.5 - 15.0 mN =1.35g-15.g ?
αα...και στο θεμα μας.... αν δεν κανω λαθος το κοστος αναβελονωσης στην MC10 (στον Ολλανδο) ειναι γυρω στα 800 euro, ενω για την ortofon 500... (επιβεβαιωσε αν θυμασαι Μιστερ Σποκ)
Το πρόβλημα ήταν στην ανάρτηση που συγκρατούσε το στέλεχος και τις δύο φορές. Για κάποιο λόγο το στέλεχος δεν ακολουθούσε τη ροή του δίσκου (δεν έκανε "πλάγιες" κινήσεις) με αποτέλεσμα όταν έφτανε στο μέσο του δίσκου και μετά, να μην μπορεί να διαβάσει σωστά το αυλάκι. Το βάρος ήταν στο 1.5γρ. To κόστος αναβελόνωσης ήταν μικρότερο από €800, αλλά δεν θυμάμαι πόσο. Τη δεύτερη φορά την επιδιόρθωσε δωρεάν.

- πάντως η εν λόγω κεφαλή είναι ενδοτική και ( ας μου επιτραπεί ) , αρκετά μη μου άπτου , αλλά . . . . διαβάζει
Μωρέ, μια χαρά διαβάζει, μια χαρά αναλυτική είναι... όταν δουλεύει!:D:D

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ναι, αλλά τι σημασία έχει; Η απορία μου έγκειται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mr. Spock, ο αντιπρόσωπος του VDH της Ελλάδας κάνει τις αναβελονώσεις επί τόπου
Δεν το ηξερα αυτο !!! ???

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.472
Δεν το ηξερα αυτο !!! ???
νο, Πι, διαβασε πιο κατω εγινε μπερδεμα .. εχω την αισθηση οτι και τα διαμαντια (κοπη) και η κολληση (μπορει να γινεται και αναποδα) απαιτουν μηχανηματα που δεν μπορει να εχει καποιος .. δεν ειναι αυτο που κολαει-σιδερα-και-εχει-δυσκολη-ονομασια...και τελειωνει σε ..πόντας ?!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
- ναι

- μάλλον δεν ρώτησες εμένα , αλλά ok
Ναι τον wizzy ρωτησα αλλα και η δικη σου απαντηση ξεκαθαριζει οτι οι αναβελονωσεις δεν γινονται στην Ελλαδα.

Reaction score
330
Θα παρακαλούσα να μου αναφέρεται τον αντιπρόσωπο της VDH στην Ελλάδα να ακολουθήσω και γώ κάποιο δρόμο κάποια στιγμή ( MC-25) αν και μέχρι στιγμής κτύπα ξύλο ..... καλά είμαστε .

από οτι βλέπω μάλλον exclusive audio οπότε .....

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.583
Θα παρακαλούσα να μου αναφέρεται τον αντιπρόσωπο της VDH στην Ελλάδα να ακολουθήσω και γώ κάποιο δρόμο κάποια στιγμή ( MC-25) αν και μέχρι στιγμής κτύπα ξύλο ..... καλά είμαστε .

από οτι βλέπω μάλλον exclusive audio οπότε .....

The Maestros by Exclusive Audio

Reaction score
21
αγαπητέ jjxc61, MC 25 εννοείς Ortofon;
αν και είχα χρησιμοποιήσει για αρκετό καιρό μια Ortofon MC 25 FL με πολύ καλά αποτελέσματα, θεωρώ, ότι τα 550 ευρώ για την αναβελόνωση είναι υπερβολικό κόστος, αφού ουσιαστικά διατηρείς την ίδια "μηχανή"...
Με λίγο παραπάνω από αυτά τα χρήματα και ΠΟΛΥ τύχη θα μπορούσες να βρεις ένα (υποτιμημένο) "διαμάντι" της Ortofon, την HMC30 (με ασημένιο πηνίο και και effective tip mass 0.3!!!), που μια τέτοια δεν χορταίνω να την ακούω 3 χρόνια! ( google it!)

Reaction score
330
αγαπητέ jjxc61, MC 25 εννοείς Ortofon;
αν και είχα χρησιμοποιήσει για αρκετό καιρό μια Ortofon MC 25 FL με πολύ καλά αποτελέσματα, θεωρώ, ότι τα 550 ευρώ για την αναβελόνωση είναι υπερβολικό κόστος, αφού ουσιαστικά διατηρείς την ίδια "μηχανή"...
Με λίγο παραπάνω από αυτά τα χρήματα και ΠΟΛΥ τύχη θα μπορούσες να βρεις ένα (υποτιμημένο) "διαμάντι" της Ortofon, την HMC30 (με ασημένιο πηνίο και και effective tip mass 0.3!!!), που μια τέτοια δεν χορταίνω να την ακούω 3 χρόνια! ( google it!)
Ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά προς το παρόν η MC25FL δουλεύει κανονικότατα οπότε παραμένω εκεί μέχρι νεοτέρας .... Καλή χρονιά !!!!!! και φώτα ( ελπίζω να μη μας αλλάξουν τα φώτα ..... ) !!!!!!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
H MC25FL ηταν πολυ καλη κεφαλη.Σαν γεννητρια επισης ειναι καλη και με μια "επεμβαση" με στελεχος boron και μια ακιδα line contact θα γινει ακομη καλυτερη.Εχει καλη εξοδο,αν δεν κανω λαθος κοντα στο 0.5mV οποτε δεν χρειαζεται και phono με πολυ ψηλο gain.

Reaction score
21
συμφωνώ ανεπιφύλακτα για την MC25 FL!...
την άκουγα σχεδόν 1 χρόνο και είχα νιώσει, γιατί την αποκαλούν οι οπαδοί της "φονέα γιγάντων"! (έχω ακούσει και από κανένα 3μηνο και την MC15 super - πολύ καλή και "εύκολη" στο άκουσμα - και την MC30 supreme - πιο καλή αλλά και πιο "δύσκολη"... μ άλλα λόγια μπορείς, να με πεις "Ortofon maniac"...)
επιπροσθέτως θυμίζω, ότι ΕΧΕΙ βελόνα line contact, οπότε, προφανώς, άμα αποφασίσεις να την "πειράξεις", μάλλον πρέπει να πας για κάτι πολύ πιο καλό!...
τέλος αυτό, που δεν έχω ρωτήσει, είναι, αν ο VDH αναλαμβάνει να μετατρέψει "ξένες" κεφαλές...

Reaction score
240
αυτό, που δεν έχω ρωτήσει, είναι, αν ο VDH αναλαμβάνει να μετατρέψει "ξένες" κεφαλές...
Απ´οσο γνωριζω αναλαμβανει και αλλες κεφαλες για αναβελονωση εφοσον μπορει..
Για Grado ομως δες Epos Laboratory!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas