Shure M44-7 σε Technics 1200 MK2

ryk

Reaction score
925
Δηλαδή με το καπασιτόμετρο θα μετρήσουμε την χωρητικότητα απο ακροδέκτη καλωδίου(+), σε πηνίο φωνής κεφαλής ( πχ αριστερό κανάλι) και πάλι ακροδέκτη καλωδίου (-) ?
Θα προκύψει ένα νούμερο και το ίδιο πρέπει να είναι και στο άλλο κανάλι ?
Υπάρχει περίπτωση το καπασιτόμετρο να κάνει "κακό" στο πηνίο της κεφαλής ?
Είχα ρωτήσει κάποτε στην Kab Electro Acoustics και έτσι μου είχαν πει. Δείτε και ένα παλιότερο ποστ
http://www.avsite.gr/forum/threads/Μιλώντας-για-τις-κεφαλές-των-πικάπ-μας-σχόλια-φωτό-κλπ.116450/page-19
Βασικά διαβάστε το thread από την αρχή, έχει ενδιαφέρον!
Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για pico, οπότε μην περιμένετε ακριβώς ίδια νούμερα (π.χ. 90pf στο ένα κανάλι, 100pf στο άλλο).
Για το αν μπορεί να κάνει ζημιά, δεν το γνωρίζω!

Reaction score
330
Λίγο προσοχή με τα πολύμετρα στις κεφαλές μια που για να μετρήσουν βάζουν την κεφαλή υπό τάση ( στις MC είναι καταστροφικό ) εξ άλλου τα στοιχεία τα δίνει ο κατασκευαστής . Οι αντιστάσεις εισόδου είναι σύνθετες και όχι καθαρά ωμικές οπότε το θέμα δεν είναι απλά μετράω . Ανάλογα με τη σχεδίαση του προενισχυτή στην είσοδο των προενισχυτών θα δείς πολλές φορές αντι 47KΩ να υπάρχει αντίσταση δεκαπλάσιας τιμής περίπου 330-470 KΩ μια που οι αντιστάσεις κεφαλής και εισόδου προενισχυτή είναι παράλληλα συνδεσμολογισμένες ( έτσι κρατιέται η συνολική κοντά στα 47KΩ - ή λίγο ποιό κάτω ) . Στις περιπτώσεις που όντως ο προενισχυτής έχει 47KΩ υπάρχει ένα παθητικό κυκλωματάκι που φτιάχνει τη συνολική σύνθετη αντίσταση και όχι μόνο( βλέπε Denon ή ...... ) . Η χωρητικότητα έχει και αυτή τα δικά της . Επειδή οι κεφαλές ΜΜ <ξεκινήσανε> για ποιό μαζική διάθεση σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές τις δίνουν τυπικά με 47KΩ και χωρητικότητες ώστε συνολικά να μη ξεπερνάς περί τα 200-300pF που δεν δημιουργούν πρόβλημα και είναι όλοι ευτυχισμένοι ( και οι κατασκευαστές των προενισχυτών ) . Στίς MC βέβαια υπάρχει θέμα γιατί το πράγμα μπερδεύει κατασκευαστικά και σχεδιαστικά μια που οι αντιστάσεις είναι πολύ μικρές ( τυπικά αρχίζουν από 5 Ω - και προς θεού όχι μέτρηση με πολύμετρο για να μην έχουμε κλάμα.... ) σε αυτού του τύπου επιβάλεται από την εταιρία να δώσει αντίσταση εισόδου στον προενισχυτή ( που συνήθως είναι πάνω από την δεκαπλάσια για το λόγο που είπα και παραπάνω ) τυπικά πάνω από 70-100 Ω ( αλλά την ιδανική θα πρέπει να την βρείς μόνος σου ) . Ο λόγος που τα γράφω είναι για να μην τρελαίνεται κανείς με τις συνολικές αντιστάσεις και χωρητικότητες , ειδικά στις ΜΜ . μιά που συγχωρούνται σφάλματα λόγω μεγάλων ανοχών ( δεν μιλάω για ακραίες καταστάσιες ) τυπικά μια χωρητικότητα 100pf θα δώσει αντίσταση πάνω από 160ΚΩ στα 10ΚΗz ενώ στον 1KHz πάνω από 1ΜΩ οπότε ......... άσε που στη συνέχια θα έχεις και τη διόρθωση κατα RIAA (equalization ) που ορισμένες εταιρίες κάνουν τα παιχνιδάκια τους ( με συγκεκριμένους προενισχυτές σε συγκεκριμένες κεφαλές που ως δια μαγείας έχουμε μεταμορφώσεις ... ) . Αν σε ενδιαφέρει να ψαχτείς στο άθλημα μάλλον θα πρέπει να ακούσεις κεφαλές διαφόρων τύπων και δυστηχώς να ξοδευτείς και λίγο ή να δανειστείς ( ποιός τρελός ; ........ ) . Πάντως η θυσία της απόκτησεις ενός πικάπ θέλει και τη θυσία της αποκτήσεις και κεφαλής ( ίσως και μεγαλύτερης θυσίας .......... και βεβαίως και χρόνου) . Η κεφαλές δεν είναι όλες το ίδιο ακόμη και με ίδια χαρακτηρηστικά ( και όχι η ortofon red δεν είναι ίδια με την Shure M97xe - εκτός αν ακούς με νοηματική - και ούτε η ΜΜ βγάζουν αυτό που βγάζουν οι MC - όλες οι μηχανικές κατασκευές έχουν τα όριά τους ( αυτό με τις γεννήτριες σηματός πολύ κούλ ... ) Καλό και το διάβασμα - το πολύ όμως καμιά φορά βλάπτει - Επειδή ο τελικός αποδέκτης είναι το αυτί σου δοκίμασε τις κεφαλές στη πράξη άκουσε και όσες μπορείς κάνε και τα πειραματάκια σου γιατί στο τέλος αν προσπαθείς να τα λάβεις όλα υπ όψι σου ( όσα γράφονται ) θα πλουτίσεις τον ψυχολόγο σου . Καλή επιτυχία στην εξερεύνηση !!!!!!

Reaction score
715
Αμήν!
Τώρα μάλιστα, γιατί πριν με τα της κοπτοραπτικής έτσι ξερά που το πες μας πήρες το χαμόγελο από τα χείλη. Δώσε κανά όνομα με κεφαλές και προενισχύσεις που κάνουν κολπακια να μαθαίνουμε και μία που το κατέχεις προφανώς, πες αν έχεις όρεξη ένα δύο βασικά στοιχεία που θα πρέπει να κοιτάμε στην επιλογή προενισχυτή και κεφαλοβελόνας.

Reaction score
330
Δώσε κανά όνομα με κεφαλές και προενισχύσεις που κάνουν κολπακια να μαθαίνουμε
Δεν σφάξανε ( αν και εδώ είναι Ελλάδα και όχι Αγγλία ....... ) Απλώς προβληματίσου σε εταιρείες που προτείνουν τον προενιχυτή τους σε συγκεκριμένες κεφαλές ( όποιος κατάλαβε κατάλαβε... η αποέμφαση τύπου RIAA έχει συγκεκριμένα στάνταρ αλλά ανοχές σφάλματος που και να το < ξεπεράσεις > δεν σε δικάζουν και όλας - φτιάχνεις όμως ατέλειες...... )

ένα δύο βασικά στοιχεία που θα πρέπει να κοιτάμε στην επιλογή προενισχυτή και κεφαλοβελόνας
Τι να πώ εδώ ; Στις προδιαγραφές όλα είναι άψογα στο άκουσμα προκύπτουν τα θέματα ( που μπορεί και να μη φταίει ο προενισχυτής ή κεφαλή αλλά άλλο σημείο της αλυσίδας ) . Πρέπει να ακούσεις ο ίδιος για να αποφασίσεις μια που οι γνώμες είναι καλές και συνήθως με καλή πρόθεση αλλά ο καθένας έχει τα αυτιά του . Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ πλέον εξωτερικούς προενισχυτές phono ( τέλος αυτή η πρακτική για μένα ) αλλά βελτιώνω όσο παίρνει τους εσωτερικούς ( όχι ότι να είναι ... ) . Ο εξωτερικός δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα ( οι σχεδιάσεις είναι συγκεκριμένες και το επίπεδο των υλικών έχει τα όριά του ) - εδώ βγάζουν phono που είναι αντιγραφές μηχανημάτων προς 40ετίας ( τα κυκλώματα ) και μερικοί βλέπουν το φως .... που άλλοι το είχαν δεί σε βρεφική ηληκία . Σε τυφλό τέστ που έκανα σε φίλο με βελτιωμένο ολοκληρωμένο προενισχυτή του 70 ( μου κόστισε αγορά 80 ευρώ και οι βελτιώσεις λιγότερο - άτιμη Κίνα .... ) φεύγοντας απόφάσισε να βγάλει σε αγγελία τον δικό του ( και τα είχε στάξει χοντρά ) . Τα λέω αυτά για να καταλήξω στο ότι η δικιά σου προσωπική άποψη είναι αυτή που μετράει και καλώς ή κακώς καταλήγεις κάπου μετά από τη προσωπική σου αναζήτηση ( ότι και να σου πώ εγώ ή άλλος είναι προσωπικές ακουστικές απόψεις - εκτός αν πάμε σε επίπεδο μετρήσεων - αλλά εκεί το θέμα θα αρχίσει και θα καταλήξει στα γνωστά ψυχοακουστικοαναγκαστικά που πραγματικά τα έχω σκυλοβαρεθεί ) . Εμπιστοσύνη στα αυτάκια σου που πραγματικά θα προτιμήσουν το καλύτερο ( ότι τα κουράζει δεν το ανέχονται - και ειδικά το φλάτ ..... - η ζωή έχει και χρώμα .... ).

με τα της κοπτοραπτικής έτσι ξερά που το πες μας πήρες το χαμόγελο από τα χείλη
Καμιά φορά για έμφαση μου ξεφεύγει λίγο η έκφραση . Το χαμόγελο να το έχεις πάντα ακόμα και σε αποτυχίες γιατί στο τέλος εσύ θα κερδίσεις και όχι τα μηχανήματα . Να είσαι καλά και ορεξάτος !!!!!!

Για την ορθογραφία μου ισχύουν τα συνηθησμένα !!!

ryk

Reaction score
925
Η κεφαλές δεν είναι όλες το ίδιο ακόμη και με ίδια χαρακτηρηστικά ( και όχι η ortofon red δεν είναι ίδια με την Shure M97xe - εκτός αν ακούς με νοηματική -
Δεν είπε κανείς ότι είναι η ίδια η red με την M97xe, νομίζω;:wink:

Reaction score
330
Δεν είπε κανείς ότι είναι η ίδια η red με την M97xe, νομίζω;:wink:
Πράγματι έχουν διαφορές στο άκουσμα και στο < παρόμοιες > ή < σχεδόν ίδιες > μπορεί να χωρέσεις πολλά ( αναλόγως πώς το μεταφράζει κανείς ) .

Reaction score
715
Καλημέρα!

Διαβάζω εδώ: http://shure.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/386

Κατόπιν βλέπω και αυτό: http://www.jico-stylus.com/product_info.php?products_id=1671

Δεν έχω εμπειρία από JICO όμως πάρα πολύ συχνά διαβάζω από πολλούς εδώ πως αξίζουν τα upgrades με Jico sas βελόνες. Θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν κάνει τέτοια αλλαγή. Ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό και αναρωτιέμαι αν αξίζει να επενδύσω 200+€ σε κάτι τέτοιο ας πούμε.

Reaction score
221
Καλημέρα!

Διαβάζω εδώ: http://shure.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/386

Κατόπιν βλέπω και αυτό: http://www.jico-stylus.com/product_info.php?products_id=1671

Δεν έχω εμπειρία από JICO όμως πάρα πολύ συχνά διαβάζω από πολλούς εδώ πως αξίζουν τα upgrades με Jico sas βελόνες. Θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν κάνει τέτοια αλλαγή. Ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό και αναρωτιέμαι αν αξίζει να επενδύσω 200+€ σε κάτι τέτοιο ας πούμε.
ΟΧΙ!

Reaction score
715
Περιττό να πω πως δεν μπορούσα να εξηγήσω εδώ μέσα (home) το λόγο που γελάω μόνος μου στα καλά καθούμενα!

Ελάτε καλοί μου φίλοι, αναλύστε μου λίγο περισσότερο την άποψη σας.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με την jico sas ,η M44-7 θα παιζει με χαμηλοτερο βαρος αναγνωσης (γυρω στο 1.2γρ) , και θα εχει πολυ βελτιωμενο tracking , λεπτομερεια και resolution.Με 200 ευρω δεν αγοραζεις τιποτα καλυτερο.

Reaction score
221
Περιττό να πω πως δεν μπορούσα να εξηγήσω εδώ μέσα το λόγο που γελάω μόνος μου στα καλά καθούμενα!

Ελάτε καλοί μου φίλοι, αναλύστε μου λίγο περισσότερο την άποψη σας.
να κανω μια προσπαθεια αν και φυσικα ειναι προσωπικη αποψη να μην λεμε συνεχεια τα ιδια...
1.Η συγκεκριμενη εταιρεια μεσα σε 1 χρονο λογω της δημοσιοτητας στα φορουμ διπλασιαζει την τιμη του προιοντος και φτανουμε στα 200 ευρουλακια για μια βελονιτσα που κανεις τελικα δεν ξερει αν αναβαθμιστηκε οντως...
2.Σε ολες τις κεφαλες που χρησιμοποιηθηκε εχουμε σημαντικη πτωση της εξοδου δηλαδη αλλοιωση των αρχικων τεχνικων χαρακτηριστηκων της καθε μαμας κεφαλης.
3.Οταν μια εταιρεια δοκιμαζει τεχνικα και ηχητικα το καθε μοντελο της το κανει βαση της βελονας που η ιδια παραγει ωστε να φτασει στο επιθυμητο γι αυτην αποτελεσμα και οχι σκεπτομενη την καθε πατεντα που κυκλοφορει εξω.Ετσι ουσιαστικα χρησιμοποιωντας κατι ξενο και με αλλα τεχνικα χαρακτηριστικα εχουμε μια ΝΕΑ κεφαλη ασχετη με την αρχικη,το τελικο αποτελεσμα ισως βολευει καποιους αλλα και ισως οχι καποιους αλλους.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν υπαρχει μειωση της εξοδου (σε 2-3 κεφαλες που δοκιμασα την sas δεν ειχα τετοιο θεμα) καλο θα κανει στην 44-7 και χαρη σε πολλα phono preamps.

Reaction score
221
Αν υπαρχει μειωση της εξοδου (σε 2-3 κεφαλες που δοκιμασα την sas δεν ειχα τετοιο θεμα) καλο θα κανει στην 44-7 και χαρη σε πολλα phono preamps.
Μαζι με το βαρος αναγνωσης ριχνει και την εξοδο,επισης η αναδειξη της λεπτομερειας που παρατηρειται οφειλεται σε περιορισμο του ογκου και των σωματων.Υπαρχουν ετοιμες κεφαλες που εχουν παρομοιο ηχο νομιζω χωρις να χρειαστει αναβαθμιση βελονας εκτος κι αν μιλαμε για ενα πολυ παλιο μοντελο που δεν υπαρχουν original βελονες και σηκωνει πειραματισμο.Σε καθε πειπτωση παντως την sas την θεωρω υπερτιμολογημενη.

Reaction score
30.455
Επειδή κατά καιρούς έχω σκεφτεί την αγορά μιας SAS για την JVC Z1S, αυτή η "ανάδειξη λεπτομερειών" για την οποία μιλάνε όσοι τις έχουν δοκιμάσει,πως μεταφράζεται σε "ταλαιπωρημένους" δίσκους?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μαζι με το βαρος αναγνωσης ριχνει και την εξοδο,επισης η αναδειξη της λεπτομερειας που παρατηρειται οφειλεται σε περιορισμο του ογκου και των σωματων.Υπαρχουν ετοιμες κεφαλες που εχουν παρομοιο ηχο νομιζω χωρις να χρειαστει αναβαθμιση βελονας εκτος κι αν μιλαμε για ενα πολυ παλιο μοντελο που δεν υπαρχουν original βελονες και σηκωνει πειραματισμο.Σε καθε πειπτωση παντως την sas την θεωρω υπερτιμολογημενη.
Σεβαστα αυτα που πιστευεις,αλλα αν μια sas (εξελιγμενη micro-ridge) δεν εχει λογω ανωτεροτητας καλυτρο ηχο απο την βελονα μιας 44-7 τοτε δεν ξερω τι ειναι καλυτερη βελονα.Μπορει η jico να ακριβηνε καλως η κακως αλλα για πες ΜΙΑ βελονα με τετοια ακιδα και saphire cantilever σε αυτη την τιμη. "Δυστυχως" παραμενει ακομη καλο vfm .

Reaction score
221
Σεβαστα αυτα που πιστευεις,αλλα αν μια sas (εξελιγμενη micro-ridge) δεν εχει λογω ανωτεροτητας καλυτρο ηχο απο την βελονα μιας 44-7 τοτε δεν ξερω τι ειναι καλυτερη βελονα.Μπορει η jico να ακριβηνε καλως η κακως αλλα για πες ΜΙΑ βελονα με τετοια ακιδα και saphire cantilever σε αυτη την τιμη. "Δυστυχως" παραμενει ακομη καλο vfm .
Απλα πιστευω οτι δεν ειναι πανακεια η sas για να μετατρεψει το βατραχο σε πριγκιπα,η 44 η σου αρεσει η οχι σαν ηχος δε θα γινει Koetsu με 200 ευρω.Σαν συγκριση απο προσωπικη εμπειρια να αναφερω οτι μια AT120 με λιγοτερο κοστος και προσεγμενο phono εχει το ιδιο αποτελεσμα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm