Shure M44-7 σε Technics 1200 MK2

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Υπαρχουν γεννητριες που με την sas ειναι εξαιρετικες υπαρχουν αλλες που δεν ειναι τοσο καλες. Δεν διαφωνουμε νομιζω.Αυτο που λεω ειναι οτι σε καμια περιπτωση η original βελονα της 44-7 δεν ειναι τοσο καλη οσο μια sas.Δεν ξερω αν η ΑΤ120 θα εχει "το ιδιο αποτελεσμα" αλλα ειναι μια καλη κεφαλη για την κατηγορια της.

Reaction score
715
Απλα πιστευω οτι δεν ειναι πανακεια η sas για να μετατρεψει το βατραχο σε πριγκιπα,η 44 η σου αρεσει η οχι σαν ηχος δε θα γινει Koetsu με 200 ευρω.Σαν συγκριση απο προσωπικη εμπειρια να αναφερω οτι μια AT120 με λιγοτερο κοστος και προσεγμενο phono εχει το ιδιο αποτελεσμα.
H 44 εμένα μου αρέσει μια χαρά! Ειδικά σε παλιούς δίσκους και μικρά 45άρια. Την δουλεύω συνήθως με 1,8gr. Απλά έχω φάει ένα κόλλημα πως ίσως να μου κάνει ζημιές στους δίσκους (σφαιρική) παρότι έχει ελάχιστες ώρες χρήσης. Ίσως και να μην στέκει αυτό και απλά να το έχω λάθος μεταφράσει στο μυαλό μου. Κάπως έτσι το σκέφτηκα και κοίταξα προς Jico. H όλη μου σκέψη ξεκινά δηλ. στον αν πρέπει να πάω σε καινούριες κεφαλές με ελλειπτικές βελόνες (έστω και σε χαμηλή κατηγορία) ξεχνώντας οτιδήποτε σε σφαιρικό έχω εδώ ή την αναβάθμιση όσων σφαιρικών έχω με ελλειπτικές πριν αρχίσω να αγοράζω και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα.
Από την άλλη μήπως τελικά τζάμπα αγχώνομαι και μια χαρά μπορώ να χρησιμοποιώ και τις σφαιρικές ανεξάρτητα από την όρεξή μου για ψάξιμο και πειραματισμό σε νέα πράγματα; Έχω μπερδευτεί κάπου σε αυτό το κομμάτι, την λέω την αμαρτία μου.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μια ελλειπτικη ακιδα ειναι καλυτερη απο μια σφαιρικη.Ενδιαμεσα της 44-7 και μιας jico sas υπαρχουν απειρες επιλογες.Η ΑΤ120Ε που λεει ο shadowww ειναι μια καλη επιλογη σε πολυ καλη τιμη οπως και η nagaoka MP-110.Πιο πανω η nagaoka MP150 ειναι μονοδρομος στην τιμη της.Πιο κατω,η πλεον γνωστη σε ολους audio-technica AT95E.

Reaction score
221
H 44 εμένα μου αρέσει μια χαρά! Ειδικά σε παλιούς δίσκους και μικρά 45άρια. Την δουλεύω συνήθως με 1,8gr. Απλά έχω φάει ένα κόλλημα πως ίσως να μου κάνει ζημιές στους δίσκους (σφαιρική) παρότι έχει ελάχιστες ώρες χρήσης. Ίσως και να μην στέκει αυτό και απλά να το έχω λάθος μεταφράσει στο μυαλό μου. Κάπως έτσι το σκέφτηκα και κοίταξα προς Jico. H όλη μου σκέψη ξεκινά δηλ. στον αν πρέπει να πάω σε καινούριες κεφαλές με ελλειπτικές βελόνες (έστω και σε χαμηλή κατηγορία) ξεχνώντας οτιδήποτε σε σφαιρικό έχω εδώ ή την αναβάθμιση όσων σφαιρικών έχω με ελλειπτικές πριν αρχίσω να αγοράζω και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα.
Από την άλλη μήπως τελικά τζάμπα αγχώνομαι και μια χαρά μπορώ να χρησιμοποιώ και τις σφαιρικές ανεξάρτητα από την όρεξή μου για ψάξιμο και πειραματισμό σε νέα πράγματα; Έχω μπερδευτεί κάπου σε αυτό το κομμάτι, την λέω την αμαρτία μου.
Δεν εχεις προβλημα φθορας με σφαιρικη κεφαλη εως τα 3.5gr , για την ιστορια και μονο να ξερεις οτι οι ελειπτικες προκαλουν μεγαλυτερη φθορα στους δισκους με μικροτερο βαρος απο τις σφαιρικες.Ξεκινα με μια AT95E που λεει και ο φιλος παραπανω και κανε τις συγκρισεις σου με την 44-7 ωστε να δεις τι σε καλυπτει.

Reaction score
715
Στο θέμα φθοράς δίσκων οι σφαιρικές; Εννοώ πάντα με ενδιάμεσο βάρος κατά βάση από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής. (όπως δουλεύουμε και τις ελλειπτικές) Καλώς έχω άγχος ή το κουράζω τσάμπα; Επίσης παρατηρώ μέσα από τις συζητήσεις, πως στις πρώτες επιλογές δεν παίζει το όνομα της Ortofon. Τυχαίο ή τελικά υπάρχει ουσιαστικός λόγος; (βλέπε αυτά που συζητούσαμε και στο θέμα με τις pnp) Ρωτώ γιατί δεν έχω ακόμα εμπειρία από ΑΤ, Nagaoka κλπ και προσανατολιζόμουν μέσα σε όλα όσα λέμε και σε μια ortofon μπλε ή μια super om 20.
Κοινώς έχω χάσει λίγο την μπάλα. Θέλω να περάσω στο επόμενο στάδιο και δεν μπορώ να καταλήξω πως είναι καλύτερα να το πάω.
[DOUBLEPOST=1483717666][/DOUBLEPOST]
Δεν εχεις προβλημα φθορας με σφαιρικη κεφαλη εως τα 3.5gr , για την ιστορια και μονο να ξερεις οτι οι ελειπτικες προκαλουν μεγαλυτερη φθορα στους δισκους με μικροτερο βαρος απο τις σφαιρικες.Ξεκινα με μια AT95E που λεει και ο φιλος παραπανω και κανε τις συγκρισεις σου με την 44-7 ωστε να δεις τι σε καλυπτει.
Ωπ, τώρα είδα την απάντηση σου.

Reaction score
221
Σε εξαντλητικα τεστ πανω στους ιδιους δισκους παρατηρηθηκε φθορα με σφαιρικη βελονα πανω απο τα 3.5gr ενω με ελειπτικη πανω απο τα 2.5gr,αυτο δεν ειναι κατι νεο ειναι μελετη απο το 1968 αν θυμαμαι καλα.Εχε υποψην σου οτι ο βραχιωνας σου παιζει το ρολο του και δεν ειναι καταλληλος για οτι κεφαλη κυκλοφορει εκει εξω,γενικα κανε δοκιμες αν μπορεις με δανεικες κεφαλες απο φιλους και γνωστους γιατι το χομπι αυτο ειναι και ακριβο.Η καθε εταιρεια εχει ενα χαρακτηριστικο ηχο (χαρακτηρας) που ακολουθει και γι αυτα μπορεις να μαθεις απο διαφορα φορουμ και συζητησεις και εδω στο avsite υπαρχουν πολλοι με εμπειρια στον αναλογικο ηχο.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
κουράζω τσάμπα; Επίσης παρατηρώ μέσα από τις συζητήσεις, πως στις πρώτες επιλογές δεν παίζει το όνομα της Ortofon. Τυχαίο ή τελικά υπάρχει ουσιαστικός λόγος;
H ortofon ειναι αναμεσα στις επιλογες οπως ολες οι μαρκες.Μεγαλη εταιρεια γερο μαρκετινγκ καλες κεφαλες.Οι προτασεις του καθενος πηγαζουν απο δικες του εμπειριες και γνωση οποτε με το σκεπτικο αυτο ολη η αγορα ειναι μπροστα σου.Προσωπικα προσπαθησα να στενεψω τις επιλογες σε αυτες που θεωρω ως κορυφη στην κατηγορια τους. Μια nagaoka MP150/200 θα ηταν η επιλογη μου.

Reaction score
715
Oi Νagaoka και οι ΑΤ έχουν δυνατότητα αναβάθμισης στις βελόνες; Μια 110 για παράδειγμα μπορείς να την φτάσεις σε 150-200; Μιλάμε πάντα για σωστή αναβάθμιση και όχι για πατέντες.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Oi Νagaoka και οι ΑΤ έχουν δυνατότητα αναβάθμισης στις βελόνες; Μια 110 για παράδειγμα μπορείς να την φτάσεις σε 150-200; Μιλάμε πάντα για σωστή αναβάθμιση και όχι για πατέντες.
Οι nagaoka ναι.Η MP110 ειναι καλη για αρχη.

Reaction score
1.147
Μπορείς βάζοντας στο σώμα της 110 βελόνα 150 η 200.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.943
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm