Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Reaction score
1.173
Πραγματικά κάτι τέτοια λέγανε και στα 60s για τις τότε παραγωγές και πάει λέγοντας.

Σήμερα και η κάθε δεκαετία έχει καλλιτέχνες και μουσικές μια χαρά.

Μάλλον εμείς γερνάμε και δεν έχουμε όρεξη χρόνο να ακούσουμε τους νέους.

Όσο αφορά την εμπειρία που ανέφερες, μα αν είναι δυνατόν όλοι να έχουν τις ίδιες μουσικές εμπειρίες.

Reaction score
236
Μπορει να ειναι ετσι και εμεις να γερναμε..

Παρολα αυτα να ξεκαθαρισω κατι.
Δεν ειμαι εκεινης της γενιας (δηλαδη 60s-70s). Ειμαι γεννημενος το '80 και βιωσα φυσικα τα ακουσματα της εποχης μου.
Δηλαδη τα τελη των 80s και ολοκληρα τα 90s και 2000s.
Ομως καπου γυρω στα 22-23 χρονια μου, αρχισα να γυριζω το ρολοι πισω μουσικα. Με αποτελεσμα να εχω καταληξει πλεον στο συμπερασμα οτι καλυτερη εποχη μουσικα ειναι τα 60s-70s.

Δε θελω να παρεξηγηθω. Ολα ειναι γουστα και παραθετω την προσωπικη μου αποψη απλα.

Φιλικα,
Νικος.

Reaction score
1.127

Δεν ειμαι εκεινης της γενιας (δηλαδη 60s-70s). Ειμαι γεννημενος το '80 και βιωσα φυσικα τα ακουσματα της εποχης μου.
Ομως καπου γυρω στα 22-23 χρονια μου, αρχισα να γυριζω το ρολοι πισω μουσικα. Με αποτελεσμα να εχω καταληξει πλεον στο συμπερασμα οτι καλυτερη εποχη μουσικα ειναι τα 60s-70s.

Δε θελω να παρεξηγηθω. Ολα ειναι γουστα και παραθετω την προσωπικη μου αποψη απλα.

Φιλικα,
Νικος.
Γιατι να παρεξηγηθεις;τη γνωμη σου λες χωρις να προσβαλεις κανενα.θα συμφωνησω κι εγω που ειμαι τελη του 70 οτι δεν υπαρχει εμπνευση.αυτο το καταλαβαινεις και απο το πληθος διασκευων που κυκλοφορουν.Βεβαια ισχυει και το οτι οσο μεγαλωνουμε δεν μπορουμε να συντονιστουμε με τα νεα ακουσματα.σκεψου τον σαρανταρη του 80 που μεγαλωσε με floyd και ο γιος του εβαζε motorhead στο πικαπ.το πιθανοτερο ειναι οτι θα ακουγε ενα θορυβο.Η αληθεια πρεπει να ειναι καπου στη μεση...

Reaction score
1.173

Φιλικα,
Νικος.
Μα εννοείτε δεν είναι για παρεξήγηση αυτά.....:drinks:
Αυτά σου αρέσουν αυτά να ακούς.

Γιατι να παρεξηγηθεις;τη γνωμη σου λες χωρις να προσβαλεις κανενα.θα συμφωνησω κι εγω που ειμαι τελη του 70 οτι δεν υπαρχει εμπνευση.αυτο το καταλαβαινεις και απο το πληθος διασκευων που κυκλοφορουν.Βεβαια ισχυει και το οτι οσο μεγαλωνουμε δεν μπορουμε να συντονιστουμε με τα νεα ακουσματα.σκεψου τον σαρανταρη του 80 που μεγαλωσε με floyd και ο γιος του εβαζε motorhead στο πικαπ.το πιθανοτερο ειναι οτι θα ακουγε ενα θορυβο.Η αληθεια πρεπει να ειναι καπου στη μεση...
Καλά αυτό με την έμπνευση προσωπικά και εαν μου ακούγετε αστείο και καθημερινό. Σαν να ακούω τον πατέρα μου να με κράζει......:D

Λόγο του ότι μίλησες για διασκευές έχεις ψάξει καθόλου το τι blues διασκευές έχουν κάνει τεράστια συγκροτήματα 70s;
πχ Led Zeppelin. Είναι από τα αγαπημένα μου και πως να μην είναι άλλωστε..... έχω και όλη την δισκογραφία τους.:D

Κατά τα άλλα συμφωνούμε.......
Άντε να βάλω και μια αγαπημένη μου διασκεύαρα των 90s και δημιουργημένη τραγουδάρα στα 60s. :drinks:

Reaction score
236
Ωραιοι οι Nine Inch Nails αλλα δεν ειναι group απο τα 80-90s?

Αναρωτιεμαι, ενα group που σχηματιστηκε μεσα στα 2010s τι τασεις θα ακολουθουσε?
Εγω που εριξα μια ματια στα Billboards του 2016 παντως, απογοητευτηκα.

Οι μαυρη μουσικη εχει εκπροσωπους οπως ο Kanye West και η Beyonce.
Η λευκη μουσικη εχει εκπροσωπους τον Justin Bieber και την Lady Gaga.

Τι να πω..?

Μη σας βαλω εδω κανενα κομματακι που βρηκα στα Billboards να ξενερωσετε..

Reaction score
715
Ωραιοι οι Nine Inch Nails αλλα δεν ειναι group απο τα 80-90s?

Αναρωτιεμαι, ενα group που σχηματιστηκε μεσα στα 2010s τι τασεις θα ακολουθουσε?
Εγω που εριξα μια ματια στα Billboards του 2016 παντως, απογοητευτηκα.

Οι μαυρη μουσικη εχει εκπροσωπους οπως ο Kanye West και η Beyonce.
Η λευκη μουσικη εχει εκπροσωπους τον Justin Bieber και την Lady Gaga.

Τι να πω..?

Μη σας βαλω εδω κανενα κομματακι που βρηκα στα Billboards να ξενερωσετε..
Ναι είναι παλιές καραβάνες πράγματι. Απλά διατηρούν κατά την άποψή μου ακόμα καλή επαφή με το σήμερα. Κατά τα άλλα όπως έχω ξαναπεί το rock είναι dead εδώ και αρκετά χρόνια. Εγώ εδώ και δεκαετίες έχω φύγει προς την underground electronic. Αλλά και εκεί σιγά σιγά..

Προχθές αγόρασα αυτό:

_DSC6573.JPG

Αν σας αρέσουν οι Radiohead τότε σίγουρα θα σας αρέσουν και οι Amok. (Atoms for Peace το συγκεκριμένο album) Περιέχει 2x12 ιντσών δίσκους 45 στροφών και το cd ( κανένας σεβασμός πια :rolleyes: :lolsign:) Experimental rock + electronica.

Reaction score
1.173
Ναι είναι παλιές καραβάνες πράγματι. Απλά διατηρούν κατά την άποψή μου ακόμα καλή επαφή με το σήμερα. Κατά τα άλλα όπως έχω ξαναπεί το rock είναι dead εδώ και αρκετά χρόνια. Εγώ εδώ και δεκαετίες έχω φύγει προς την underground electronic. Αλλά και εκεί σιγά σιγά..

Προχθές αγόρασα αυτό:

View attachment 68882
Αν σας αρέσουν οι Radiohead τότε σίγουρα θα σας αρέσουν και οι Amok. (Atoms for Peace το συγκεκριμένο album) Περιέχει 2x12 ιντσών δίσκους 45 στροφών και το cd ( κανένας σεβασμός πια :rolleyes: :lolsign:) Experimental rock + electronica.
Μέτριο προς καλό το album και άλλη μια φορά αποδείχνεται ότι οι κορυφαίοι δεν κάνουν την διαφορά.:wink:

Κατ εμέ ένας νέος μουσικός γεμάτος εμπνεύσεις και με όρεξη:

Καλά αμέτρητοι είναι οι άτιμοι :D. Απλά όρεξη για ψάξιμο να έχεις.....

Εννοείται πως τα παραπάνω είναι ξεκάθαρα προσωπικές προτιμήσεις.

Απλά η έκφραση "δεν υπάρχει καλή μουσική πλέον" ακούγεται απαίσια στα αυτιά μου.....:drinks:

Reaction score
2.166

Almunia is an Italian electronic dance music duo consisting of Leonardo Ceccanti (guitars, bass guitars, keyboards and vocals) and Gianluca Salvadori (turntables and production).
Their debut album New Moon, released in 2011 by British record label Claremont 56, have been described as "nu-disco", "nu-balearic" and "a sweet heady mix of overdubbed disco, guitars and psyched out grooves".

Reaction score
2.053
Απέκτησα και εγώ ένα πικάπ σε σχετικά budget κατηγορία (στα 3.000 EUR) χωρίς να έχω κανένα δίσκο και με ελάχιστα χρήματα, σε χρόνο dt, έχω περίπου διακόσιους και κάνω τη πλάκα μου βλέποντας το να γυρνάει. Σε καμία περίπτωση δεν παίζει όπως το ψηφιακό μου, άλλα έχει το κάτι διαφορετικό που αξίζει να το ακούς που και που.

Προσωπικά θα συμβούλευα κάποιον που δεν έχει κανένα δίσκο και θέλει να ασχοληθεί να το κάνει γιατί πωλούνται πάρα πολύ δίσκοι σε εξευτελιστικές τιμές.

Reaction score
2.166
Προσωπικά θα συμβούλευα κάποιον που δεν έχει κανένα δίσκο και θέλει να ασχοληθεί να το κάνει γιατί πωλούνται πάρα πολύ δίσκοι σε εξευτελιστικές τιμές.[/QUOTE]

Θα διαφωνήσω, οι τιμές μτχ δίσκων είναι τσιμπημένες κατά τη γνώμη μου! Ανάλογα το πορτοφόλι βέβαια ε;
Πριν έρθει η μόδα έκανες πολύ καλές αγορές, π.χ. ελαφρώς μεταχειρισμένα με 3-4 ευρώ, άντε 5.
Πλέον, και ιδίως για αγορές από internet-ebay-κτλ, τα CD είναι αυτά που, όπως λες, πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.
Κάνε μια μικρή έρευνα και θα το δεις, ιδίως αν ψάχνεις συγκεκριμένα ή/και σπανιότερα βινύλια οι τιμές μτχ είναι και πάνω από 20 ευρώ.
Βέβαια τα CD δεν τα βλέπεις να γυρίζουν πόσω μάλλον να τοποθετείς το λέηζερ με το χέρι :)

Reaction score
2.053
Άσε μας κι εσύ με τα πικάπ, εδώ μιλάμε για μουσικές!:p:D
Είπα να πω και γω το πόνο μου! :p
[DOUBLEPOST=1484919499][/DOUBLEPOST]
Προσωπικά θα συμβούλευα κάποιον που δεν έχει κανένα δίσκο και θέλει να ασχοληθεί να το κάνει γιατί πωλούνται πάρα πολύ δίσκοι σε εξευτελιστικές τιμές.
Θα διαφωνήσω, οι τιμές μτχ δίσκων είναι τσιμπημένες κατά τη γνώμη μου! Ανάλογα το πορτοφόλι βέβαια ε;
Πριν έρθει η μόδα έκανες πολύ καλές αγορές, π.χ. ελαφρώς μεταχειρισμένα με 3-4 ευρώ, άντε 5.
Πλέον, και ιδίως για αγορές από internet-ebay-κτλ, τα CD είναι αυτά που, όπως λες, πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.
Κάνε μια μικρή έρευνα και θα το δεις, ιδίως αν ψάχνεις συγκεκριμένα ή/και σπανιότερα βινύλια οι τιμές μτχ είναι και πάνω από 20 ευρώ.
Βέβαια τα CD δεν τα βλέπεις να γυρίζουν πόσω μάλλον να τοποθετείς το λέηζερ με το χέρι :)[/QUOTE]

Aν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο δεν ξέρω, έχω δει όμως να πωλούνται 100αδες δίσκων κλασσικής πχ, για 100Ε. Σίγουρα θα βρεις μέσα σε αυτούς αξιόλογα κομμάτια να τα βάζεις να γυρίζουν όσο στολίζεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ας πούμε!:lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa