Ψάχνω νεο sub για ταινιες

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Ανάμεσα στο 12αρι klipsch που αναφέρθηκε από πάνω και το 12αρι της crystal audio ποιο είναι καλύτερο;

Reaction score
15.548
εγω θα επαιρνα το δευτερο.....και αν μπορεις να δωσεις το αλλο και να παρεις αλλο ενα crystal θα ηταν καλυτερα....
....ψωναξε να στα ρυθμιση και καποιος και εισαι ετοιμος...;)

Reaction score
4.327
Φίλε μου 300€ για να γεμίσει 55m2 δύσκολα. Ίσως να 'περνες ένα pb2000 και να πρόσθετες ακόμα ένα πιο μετά. Eπίσης καλή περίπτωση είναι τα sub της bk. Στο λέω αυτό καθώς είχα ένα sealed 10-άρι παλιά. Όπως και να χει θα χρειαστείς από αυτήν την εταιρία monolith x2 αν θες να σου γεμίζει το χώρο

Reaction score
56
για να μην ανοιγω και αλλο θεμα, να κανω μια ερωτηση. Ο δικος μου χωρος ειναι περιπου 40τμ και αυτος που ειναι στειμενο το συστημα ειναι περιπου 20τμ. Ενισχυτης denon avr-x2300w. Τι διαμετρου ειναι το ελαχιστο για subwoofer?
και φυσικα ο λογος το οικονομικο.
ευχαριστω

Reaction score
2.288
για να μην ανοιγω και αλλο θεμα, να κανω μια ερωτηση. Ο δικος μου χωρος ειναι περιπου 40τμ και αυτος που ειναι στειμενο το συστημα ειναι περιπου 20τμ. Ενισχυτης denon avr-x2300w. Τι διαμετρου ειναι το ελαχιστο για subwoofer?
ευχαριστω
Δυο 12" η τεσσερα 10".
Μονα τα συνολικα τετραγωνικα μετρανε (για την ακριβεια τα κυβικα μετρα αλλα για λογους ευκολιας κοιταμε τα τετραγωνικα και υπολογιζουμε υψος περιπου 2.80).
Τα 20τμ που βρισκεται στημενο το συστημα ειναι αδιαφορα για τις χαμηλες συχνοτητες.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
ευχαριστω
Μεχρι ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις?

Reaction score
56
Μεχρι ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις?
Θέλω να διαθέσω τόσα όσα είναι απαραίτητα για να ακούω ευχάριστα τις ταινίες. Αν ήταν αμάξι πχ δεν θα έπαιρνα Φεράρι ούτε μερσεντές ούτε φιατ, θα έπαιρνα πχ vw και όχι passat ή polo αλλά Jetta ή golf. Θα έδινα λοιπόν όσα χρήματα και αν κάνει κάποιο από τα δυο.

Ίσως να είναι ατυχές το παράδειγμα μου αλλά κάπως έτσι το βλέπω.

Reaction score
12
Εμένα πάντως ενα 10ρι crystal audio γέμιζε χώρο 40τμ. Πιστεύω οτι παίζει ρόλο και το πού το έχεις. Οκ μπορεί να μην ακούς τόσο δυνατό μπάσο απο τη κουζίνα πχ που ειναι στην άλλη άκρη, αλλα΄στο χώρο που ειναι η TV τα ηχεια και το sub δε θα ακούγεται? Τί να πώ, ίσως ακούω λάθος...

Reaction score
56
Μέχρι Πέρυσι είχα ένα Yamaha yst300. Το είχα πολύ χαμηλά σε ένταση και κάτω από 60hz που το είχε ρύθμιση και το odyssey και σε ταινίες γέμιζε πολύ όραια και άνετα. Το θέμα είναι ότι για να λένε οι ειδικοί αλλά, τσιμπάω και λέω μην πάρω κάτι που είναι λάθος και όταν μάθω να ακούω ψάχνω για αλλαγή.

Ένα 10" σίγουρα με βολεύει οικονομικά, θα κάνει όμως η θα το πάρω και μετα θα ψάχνω να το πουλήσω;
[DOUBLEPOST=1485116495][/DOUBLEPOST]
Εχεις κανένα γνωστό με sub να πειραματιστείς στον χώρο σου?
Δυστυχώς όχι!

Reaction score
2.288
Για να γεμισει ολος ο χωρος και να πιασεις ρεαλιστικες σταθμες χρειαζεσαι δυο 12ιντσα η τεσσερα 10ιντσα.
Αυτο ομως με την προυποθεση οτι μπορει να ακολουθησει και το υπολοιπο συστημα.
Δεν μας εχεις πει τι ηχεια εχεις.
Αν ενα 10ιντσο δεν σου πεφτει λιγο σε 40τμ ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι και το υπολοιπο συστημα ειναι εξ ισου κατωτερο των περιστασεων.

Reaction score
2.365
Πιστέυω οτι ειναι λιγο υποκειμενικό το θεμα sub. Καποιοι θέλουν να γίνεται σεισμος! Εμένα δεν μου αρέσει ο σεισμος, αρκούμαι σε μικρότερο sub για τον όγκο του χώρου μου και ειμαι απολυτα ικανοποιημένος. Γιαυτο ασφαλέστερα συμπερασματα θα βγάλεις αν ακουσεις κατι στον χώρο σου.
Βέβαια ουτε ειδικός ειμαι, ούτε εμπειρία μεγαλη εχω ;)

Last edited:

Reaction score
2.288
Οχι, δεν μιλαμε για σεισμους. Μιλαμε για επιθυμητη καμπυλη αποκρισης και επαρκη δυναμικη περιοχη αντιστοιχη του υπολοιπου συστηματος.
Αν εχεις ενα 8ιντσο sub και τα κυριως ηχεια σου εχουν δυο 7ιντσα γουφερ το καθε ενα και τα εχεις ρυθμισει να παιζουν σωστα και ισορροπημενα ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι σε καποια εξαρση χαμηλων συχνοτητων σε υψηλη ενταση θα τερματισει το sub πολυ πριν φτασουν τα υπολοιπα ηχεια στα ορια τους.

Reaction score
12
Δε ξέρω αν παίζει ρόλο το βάρος και το υλικό κατασκευής του sub, αλλά το crystal audio το 10ρι που έχω ζυγίζει πάνω απο 20 κιλά και όλα τα άλλα που κοιτάω yamaha κλπ τα 10ρια δε ζυγίζουν ούτε 10 κιλά. Παίζει ρόλο ?

Reaction score
2.288
Μέχρι Πέρυσι είχα ένα Yamaha yst300. Το είχα πολύ χαμηλά σε ένταση και κάτω από 60hz που το είχε ρύθμιση και το odyssey και σε ταινίες γέμιζε πολύ όραια και άνετα. Το θέμα είναι ότι για να λένε οι ειδικοί αλλά, τσιμπάω και λέω μην πάρω κάτι που είναι λάθος και όταν μάθω να ακούω ψάχνω για αλλαγή.

Ένα 10" σίγουρα με βολεύει οικονομικά, θα κάνει όμως η θα το πάρω και μετα θα ψάχνω να το πουλήσω;
[DOUBLEPOST=1485116495][/DOUBLEPOST]

Δυστυχώς όχι!
Mπορεις να ξεκινησεις με δυο τετοια https://www.ekos.gr/product/heco_victa_prime_252_a_cognac_piece_447
Η τιμη τους ειναι αριστη για αυτο που προσφερουν.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
κατα την γνωμη μου παρε οποιο svs ported μπορεις . ακομα και το pb- 1000.
ειναι ολα vfm και ευκολοπουλητα αργοτερα.

Reaction score
2.288
Αυτά σε σχέση.με.ενα klipsch r112 πως συγκρίνονται;
Το Klipsch ειναι καλυτερο αλλα το Heco κοστιζει τα μισα οποτε η συγκριση δεν ειναι Klipsch VS Heco αλλα 1Χ Klipsch VS 2X Heco και τοτε μετραει η πιο ομαλη κατανομη που προσφερουν τα δυο sub εναντι του ενος.
Ολα ειναι σχετικα ομως. Τα δυο sub δεν θα παιξουν πιο χαμηλα απο οσο παιζει το ενα (ιδιο) και τα δυο sub θελουν πολυ περισσοτερη υπομονη στο στησιμο μια που οι δοκιμες για την σωστη θεση των sub ειναι πλεον πολλαπλασιες.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Δεδομένου ότι το klipsch το βρίσκω από ebay 280 ευρώ και ότι το δεύτερο sub μπορεί να.μπει μόνο σε συγκεκριμένη θέση χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να διαλέξω,τι να προτιμήσω;
Βασικά το δεύτερο σαμπεχω δύο επιλογές. Η 2 μέτρα δίπλα απτο πρώτο (
ή ακριβώς απέναντι δίπλα Άπτον καναπε

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275