Τι είδαμε, τι θα δούμε

Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.377
The Master of The Game 1984


Το πρώτο μέρος της ιστορίας της τριλογίας αυτής,θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί στο ύψος επιτυχημένων κινηματογραφικών επιτευγμάτων.

Την είχα δει σαν παιδί,αλλα το μόνο που θυμόμουν ήταν τα διαμάντια και το όνομα της Νταιαν Κανον.Μου πήρε λίγο χρόνο να βρω την τριλογία σε dvd.Παραμενω όμως φαν του πρώτου κύκλου - διχως την Νταιαν Κανον που στα πενήντα της ήθελε να παίξει και το ρόλο της 20 χρόνης Κέιτ Μπλακγουελ....




Ο λόγος που δεν εβρισκα την ταινία στο σύνολο της ήταν το γεγονός ότι μπέρδευα την νταιαν κιτον με την νταιαν Κανον .:)
 

Μηνύματα
2.257
Reaction score
1.202
Αν και γενικά βαριέμαι τις πολεμικές,ομολογώ πως ήταν πολύ εργάρα.Κυρίως από τη στιγμή που του είπαν πως υποψιάζονται τη γυναίκα του για πράκτορα των Γερμανών και θα την εκτελέσουν είχα πολύ αγωνία.Θα έβαζα 9/10 αλλά επειδή μου τη σπάνε τα άσχημα (στενάχωρα) φινάλε,θα πάρει 8/10...

 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Medici: Masters of Florence (2016), 7+/10

Καλή παραγωγή, θα ειχε, για μένα, πιο πολύ ενδιαφέρον αν έδινε και μια πιο ευρεία γεωπολιτική και οικονομικοκοινωνικη οπτική (το κάνει ελάχιστα) πέρα από τα στενά όρια της Φλωρεντιας με ψήγματα Ρώμης, Βενετίας και Μιλανου. Και αυτό διότι αυτό που έκαναν οι μεδικοι τοτε ήταν η απαρχη της σύγχρονης τραπεζικής όπως την ξέρουμε σήμερα. Και φυσικά ο προπομπός των φιλελεύθερων κοινωνικών εξελίξεων τους επόμενους αιώνες, το οποίο ναι μεν αναδεικνύεται σε κάποιο βαθμό αλλά θα προτιμούσα να ήταν πιο έντονο.
 

Μηνύματα
2.257
Reaction score
1.202
Περιμένω πως και πως να βγει αυτή η ταινία για να τη δω ! ! !

Δύο κυνηγημένοι στρατιώτες στην έρημο,πέσανε σε ναρκοπέδιο,ο ένας πάτησε νάρκη και σκοτώθηκε και ο άλλος πάτησε και όπλισε τη νάρκη και δεν μπορούσε να κουνηθεί ενώ δείτε τι είχε να αντιμετωπίσει όσο ήταν ακίνητος...

 


Μηνύματα
2.257
Reaction score
1.202
  • Το πρώτο είχε το πιο μπερδεμένο-ανώμαλο σενάριο που έχω δει ποτέ σε ταινία...Να σκεφτείτε ότι η 55χρονη πρωταγωνίστρια που την βίασε ένας κουκουλοφόρος,τη 2η φορά που πήγε ο ίδιος βιαστής να τη βιάσει και παλέψανε,του έβγαλε την κουκούλα,είδε οτι ήταν ο 40αρης γείτονας της (δεν τον κατέδωσε) και στη συνέχεια επειδή δεν είχε καλή ερωτική ζωή (χωρισμένη) προτίμησε να βρίσκεται μαζί του αραιά και που και να πνίγουν το κουνέλι...Βαθμός: 1/10

  • Το 2ο ήταν ένα βαρετό θρίλερ με βαθμολογία: 2/10...


 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
- σχετικά άγνωστη , noir με καταπληκτική φωτογραφία , απλή πλοκή ( οι πρωταγωνιστές κρατάνε την δράση ) , και κάτι μου λέει πως ο D.Lynch την έχει δεί πολλές φορές . . .

House by the River (1950) - IMDb

Storyline
The unsuccessful writer Stephen Byrne tries to force his servant Emily Gaunt sexually while his wife Marjorie Byrne is visiting a friend and accidentally strangles her. His crippled brother John Byrne coincidently comes to his house in that moment, and Stephen asks him to help to get rid of the corpse and avoid an scandal, since his wife would be pregnant. The naive and good John helps his brother to dump the body in the river nearby his house. Stephen uses the disappearance of Emily to blame her and promote his book. When the body is found by the police, all the evidences points to John, and he becomes the prime suspect of the murder.


Φριτς Λανγκ - Το σπίτι στο ποτάμι (1950)













 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.386
Reaction score
93.958
To ίδιο βλέπαμε πάλι και συμφωνώ για την εικόνα.

Λίγο βαρετό ήταν.

7-/10
 


Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.377
Το μάθημα - Τhe lesson - Ypok - Yrok 2014

7,5/10



Γράφει η Κατσιβέλη Σταματίνα :
http://cinefreaks.gr/movie/the-lesson-urok/
"Μια γυναίκα με πολλά ιδανικά και ένα στέρεο ηθικό κώδικα αφιερώνει χρόνο και σκέψη προκειμένου να διδάξει στους μαθητές της το ορθό και το δίκαιο. Την ίδια στιγμή έρχεται αντιμέτωπη με μία μακρά αλυσίδα «ατυχών» γεγονότων στην προσωπική της ζωή, όπου η μία καταστροφή φέρνει την άλλη, από τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της εξαιτίας του μέθυσου συζύγου της, μέχρι την ανάγκη να μαζέψει κέρματα από το συντριβάνι μιας πλατείας για να ξεπληρώσει το χρέος των 2.40 λέβα (!) στην τράπεζα.

Η ίδια καλείται να αντιμετωπίσει τη σωρεία ατυχίας παραμένοντας πιστή στον εαυτό της, στα πιστεύω της και στις αρχές που ενστερνίζεται απέναντι στους μαθητές της. Θα αντέξει;


H Νάντε ως χαρακτήρας είναι τρομερά καλόβολη, ακέραιη, συνεπής, εργατική, με κατανόηση, με πολλά ιδανικά και διάθεση για συγχώρεση κτλ.

Ε συγγνώμη αλλά, εκτός του ότι δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικός είναι αυτός ο χαρακτήρας, το ότι της συμβαίνουν τα πάνδεινα χωρίς να έχει φταίξει πουθενά και το ότι παρ’ όλα αυτά σκοτώνεται να λύσει όλα τα προβλήματα μόνη της εμένα τουλάχιστον με κάνει να θέλω να τη χαστουκίσω για να συνέλθει!

....αν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τέτοιες σκέψεις - σαν της υπογράφουσας το κείμενο ,προσθέτω εγώ - και δούμε την ταινία ως μια αλληγορία, ως μια ιστορία που διδάσκει τις παραξενιές της ζωής και το πόσο μπορείς να τις προσπερνάς πάντα αλώβητος και πιστός στον εαυτό σου, θα βρούμε την ουσία του «μαθήματος» που θέλησε να παραδώσουν οι Kristina Grozeva και Petar Valchanov.


Σε συμβολικό επίπεδο, λοιπόν, η ταινία έχει να προσφέρει σημαντικά πράγματα όσον αφορά το πώς βλέπουμε τη ζωή εν γένει. Το τέλος, απόλυτα λιτό και πολύ ξεκάθαρο, επιτρέπει στο θεατή να διατυπώσει μόνος του τα αποφθέγματα της ιστορίας, εξορίζοντας -προς τιμήν του- κάθε είδος διδακτισμού από την όλη προσέγγιση."


Τι μάθημα μπορούμε να δώσουμε εμείς σε άλλους,όταν δεν έχουμε εμείς πάρει τα μαθήματα μας από τη ζωή μας μέχρι παρούσης στιγμής ?

Το επανειλλημένα εκφραζόμενο "Ευχαριστώ πολυ!" Της Ναντε ακούγεται παράταιρο κατά τη διάρκεια της ταινίας, καθώς αυτή δεν αντιλαμβάνεται πως το θέμα της ειναι άλλο: Η ειλικρινής συγχώρεση και η εκμηδένιση του "Εγώ".

Αυτήν την ταινία και Μ αυτό το νόημα είδα εγώ.

Εστιάζοντας συχνά την προσοχή στο πρόσωπο της πρωταγωνίστριας και μεγεθύνοντας το έτσι,η κάμερα φαντάζει σαν να θέλει ν αποσπάσει από αυτήν τις σκέψεις της η ίσως ακόμα και να διευρύνει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σ αυτά που νομίζει πως πιστεύει και στις πράξεις της.

Εξοχη!:thumbsup:
 





melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Allied, πολύ καλή εικόνα και βαρετό, 6,5/10. :)
To ίδιο βλέπαμε πάλι και συμφωνώ για την εικόνα.

Λίγο βαρετό ήταν.

7-/10
Εκεί, μέχρι 7.
Το στορυ θα μπορούσε να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα αλλά τελικα την τσάκισε ο σκηνοθέτης.
 



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
- γρήγορη πλοκή σχεδόν και με τα σημερινά δεδομένα , έξυπνες και μάγκικες ατάκες ( . . . - should i call the ambulance ? . . . - no , the undertaker
)
, σοβαροφανές αστυνομικό-μακάβριο θρίλερ στα όρια της παρωδίας , το ύφος του Μπέλα Λουγκόζι είναι όλα τα λεφτά , εικόνα και ήχος . . . χάλια

The Corpse Vanishes (1942) - ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ.


The Corpse Vanishes - Wikipedia










 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.097
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top