Άρειος Πάγος: Τα μηχανάκια που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες φταίνε σε περίπτωση ατυχήματος

Reaction score
12
Επειδή οδηγώ και μηχανή και αμάξι, απλά χρειάζεται ενα μέτρο και πολύ προσοχή. Δεν εχει νόημα να οδηγείς μηχανάκι και να κάθεσαι πίσω απο το αμαξι. Απλά οταν περνάνε 10 μηχανάκια δεξιά και αριστερα απο ενα αμαξι ! υπάρχει πρόβλημα και μπορει να προκληθεί ατύχημα.

Reaction score
27.104
ΕΤΣΙ....

ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Στην Καλιφόρνια είναι νόμιμο το lane splitting, και θα ακολουθήσουν (ως συνήθως) και άλλες πολιτείες. Πρώτη η Nevada.

Reaction score
27.104
Στην Καλιφόρνια είναι νόμιμο το lane splitting, και θα ακολουθήσουν (ως συνήθως) και άλλες πολιτείες. Πρώτη η Nevada.
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ....

ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΕΣ ΧΑΡΛΕΥ....:D:o;)

ryk

Reaction score
925
Επειδή οδηγώ και μηχανή και αμάξι, απλά χρειάζεται ενα μέτρο και πολύ προσοχή. Δεν εχει νόημα να οδηγείς μηχανάκι και να κάθεσαι πίσω απο το αμαξι. Απλά οταν περνάνε 10 μηχανάκια δεξιά και αριστερα απο ενα αμαξι ! υπάρχει πρόβλημα και μπορει να προκληθεί ατύχημα.
Ακριβώς!
Ειδικά αν έχεις αερόψυκτο μηχανάκι, έχεις θέμα μέσα στην κίνηση ούτως ή άλλως. Αν κάθεσαι και πίσω από αμάξι, φλερτάρεις επικίνδυνα με δύσκολες καταστάσεις.
Φίλος που είχε πρωτοπάρει δίπλωμα (πάνε αρκετά χρόνια), είχε τρομοκρατηθεί με τα μηχανάκια.
- Ρε συ τι κάνω με σας; μου λέει
- Κωστάκη πας το δρόμο σου κανονικά και δεν στραβοτιμονιάζεις για κανένα λόγο, τουλάχιστον όχι χωρίς φλας. Ο μηχανάκιας ξέρει αν χωράει ή όχι ή αν τον "παίρνει" (με τη καλή έννοια! :D) γενικά. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, ντελιβεράδες, έχω τη ταυτότητα στο στόμα, κτλ.
Βέβαια ήμασταν σε άλλη εποχή και σε άλλη πόλη, αλλά η γενική ιδέα παραμένει η ίδια.

Last edited:

Reaction score
617
Να πω την εμπειρια μου στην Ιταλία,που απο Ρωμη και κατω ειναι χειροτεροι απο εμας στην τηρηση νομων κ.τ.λ.. Ειχα ενα αυτοματο 50 cc για να πηγαινω στο κεντρο,λοιπον σε 2-3 συνεχομενες στροφες, οταν εβρεχε,παρόλο που πηγαινα δεξιά για να αφησω να προσπερνανε τα αυτοκίνητα που ετρεχαν, με περιμεναν υπομονετικά και μόνο στην ευθεία με πέρναγαν. Μιλάμε για 36 χρόνια πρίν!
Τι Αρειος Παγος και κ.ο.κ ,λείπει οδηγική παιδεία,πολιτισμός,σεβασμός στον συνάθρωπο.Οταν ξαφνικά απο τα γαιδουράκια περάσαμε στα Toyota Celica ,πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ακόμα.
Εδω στην Λαυρίου-Σουνίου με την μηχανή βρέθηκα απέναντι σε 3 αυτοκίνητα ,οπου οι 2 οδηγάρες προσπερνούσαν συγχρόνως τον 3ο και ευτυχως ειχε χωμα δεξιά και την γλύτωσα.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
AΔΕΡΦΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΗΝ!!!

Λοιπον συμφορουμιτες, μηχανοβιοι, γκαζακιδες, αυτοκινηταδες, και λοιποι εν χριστο αδελφοι

Το τι διαβασα σε αυτο το νημα με εκανε να τραβαω τα μαλακια μου κατ αρχας τα χουμε παρει ολα λαθος, απο την αρχη μια ερωτηση θα σας κανω εγω που ειμαι 41 χρονον μουλαρι και τη μιση μου ζωη την εχω περασει μεσα στα ξενυχταδικα και την αλλη μιση ζωη μου στα συνεργεια μοτοσυκλετων απο το πρωι μεχρι το βραδυ σαν το σκυλι να παλευω να κανω μηχανακι το ρημαδι του καθε να μην πω.... και ολα τα λεφτα πεταμα στα μηχανακια στης αγωνιστικες φορμες στης βενζινες με τον αγιαννη ρωσο πανω κατω και στης βενζινες της οξυγονουχες για να γυρναμε στη πιστα των μεγαρων γυρο γυρο....οσπου ειπα να κανω το δικο μου μαγαζι με αξεσουαρ και ενδυση ασφαλειας μοτοσυκλετιστων οπου και εκει καθε μερα συναντουσα καθε λογης ανθρωπου οπου φορουσε μπλουζακι αρμανι και παντελονι τρουσαρτι των 500 ευρω συνολο αλλα ηθελε ενα απλο κρανος του 50αρικου γιατι τοσο κοστολογουσε το κεφαλι του!!!

Και ερχομαι χωρις να κουραζω στην ερωτηση

ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ???
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ????
ΠΟΤΕ...?

Οοταν εβγαλε αποφαση ο αρειος παγος οτι απαγορευετε η δηιθηση αναμεσα στα αυτοκινητα???

ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ??? ποιος περασε αυτο το νομο και ποιον εξυπηρετη της ασφαλιστηκες που εχουν πληρωσει το κωλο τους στα ατυχηματα με μοτοσυκλετιστες οταν ο καθε καυλωμενος που αυτο το κρατος των εχει κανει χαζεμενο που σκεφτεται οτι να ναι εκτος απο το δρομο του μεσα στο χαζοκουτι που οδηγει και νομιζει οτι ειναι μονο αυτος και κανενας αλλος μπορει να στριψει χωρις να κοιταξει καθρεπτη η χωρις να βγαλει φλας η να ανοιξει τη πορτα...ΕΧΕΙς ΣΚΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΕ 40 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ 300 ΚΙΛΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΔΕΡΦΕ??? ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΗ ΚΙΦΙΣΙΑΣ...ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ...! σταματησε οπου του κ@υλωσε χωρις αλαρμ ανοιξε τη πορτα με σκοπο να κατενει να περασει απεναντι και η απαντηση του οδηγου ηταν ΠΟΥ ΠΑΣ ΑΔΕΡΦΕ... ευτυχως για μενα ημουν ντυμενος αστακος δυστηχως για αυτον φορουσα γαντια dainese speed metal αυτα με τα τιττανια στη γροθια 2 μπουνιες στη μαπα και ηταν ενα καλο μαθημα για εναν συνετο ελληνα οδηγο τετοια μαθηματα ομως πρεπει να παιρνουμε ολοι και η αυτοκιναταδες και αυτοι που καβαλανε μοτοσακο!
Το ξερω ακουγετε σκληρο ομως ειναι η μαυρη αληθεια!

Ξερεις αλλο να τα ζεις καθε μερα στο δρομο και αλλο να τα χωνεις για τα καλα ξαπλα απο το καναπε σου!

Ψαχνετε να βρειτε τι στο μπουρδελο που ζουμε σκεφτηκε ποτε το κρατος τον ελληνα μοτοσυκλετιστη? ΠΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Η ΜΟΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΕΛΛΗΝΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΘΟ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ? γελατε εεε??? και ομως ετσι ειναι ειναι δρομοι αυτοι για μοτοσυκλετα για ελληνα φορολογουμενο που πληρωνει τελη κυκλοφοριας???

Εγω λεω να συνετιστουμε αφου το απαιτει και το νημα και να ξεκινησουμε ενα πειραμα με μοτοσυκλετα καλοκαιρι καυσωνα η χειμωνα με βροχη με αφετηρια το μαρουσι με σκοπο να τερματισουμε καλλιροης.
να μην κανουμε καθολου προσπερασεις να καθομαστε πισω απο τα αυτοκινητα οταν σταματανε θα σταματαμε θα αναπνεουμε αυτα που βγαζουν θα εχει καυσωνα το κεφαλι μεσα απο το κρανος θα ειναι μουσκεμα απο των ιδρωτα η απο τη βροχη εσεις διαλεγετε χωρις προσπερασεις σταματα ξεκινα-σταματα ξεκινα και να δουμε οταν θα φτασουμε να βγαλουμε κρανος και πως θα ειμαστε και τη ωρα θα εχουμε φτασει Θελετε να το κανουμε?

Μου θυμιζει καπου το 2005 οταν ξεκινησαμε 2 hayabusa απο χαλκιδα να παμε εβρο στο εξωτικο σουφλη αποφασισαμε να τηρησουμε τα ελληνικα ορια ταχυτητας στην εθνικη 120 το πολυ μεσαια λωριδα δεν θελω να σας πω τη καταληξηκαι ποτε φτασαμε...και πριν κανα 6μηνο οταν με ενα mini cooper s φτιαγμενο καλοσυντηρεμενο ταπα με εγραψαν στο παραδρομο της εθνικης για υπερβολικη ταχυτητα με το υπερβολικο ποσο των 112 χιλιομετρων και οταν ρωτησα γιατι με γραψατε για υπερβολικη ταχυτητα μου απαντησαν σε αυτη την ευθεια το οριο ειναι 100!
Την ψαχνεις να βρεις!

Λοιπον να μην μακρηγορουμε αυτη η αποφαση του αρειου παγου αλλους εξυπηρετη και δεν νομοθετηθηκε για την ασφαλεια του ελληνα μοτοσυκλετιστη!
Ολα ξεκιναν απο τη παιδεια και παιδεια στην οδηγηση δεν υπαρχει στην ελλαδα μην τα χωνεις στο 40αρι 50αρι μοτοσυκλετιστη οταν εσυ ο ιδιος εισαι εσυ αυτος που μιλαει στο κιν, στριβει χωρις φλας, κανει αναστροφη, κανει προσπεραση σε διπλη λωριδα ερχετει κατα πανω σου, και οταν παει χαλαρα ανοιγει και το παραθυρο και πεταει τα τσιγαρα απο το τασακι στην ασφαλτο μαζι με τη σακουλα απο το σαντουιτσ που εφαγε πριν!

Για να μην πουμε οτι με το προσφατο ατυχημα με τη πορσε ολοι γιναμε εμπειρογνωμονες του καναπε και ξαναπαιξαν τα βιντεο του ιαβερη στο fb καμια 50αρια φορες σοβαρα δηλαδη γιναμε συναιτοι οδηγοι τωρα? ποιος εσυ που εχεις κανει ολα τα παραπανωγια να μας δω!

Οπως και ολο το μπατσιλικη που σε γραφει για κρανος και καλα κανει ΟΜΩΣ το κανει καθαρα εισπρακτικα και οχι για να σε συνετησει για αυτο ειναι και κρυμενος πισω απο το δεντρο φαναρι παρκινκ οπως θελεις εσυ παρτο ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΡΦΕ το σωστο θα ηταν να βρισκετε πριν το φαναρι ,παρκινκ, δεντρο και να σε συνετησει οχι να παιζει κρυφτο για να σου κοψει τη κλιση και να στα παρει. ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΝΟΙ δεν θα θεωρειται ειδος πολυτελειας, οταν αγοραζεις το αυτοκινητο σου δεν εχει ζωνη μεσα??? εμενα γιατι με υποχρεωνεις να μπει το κρανος στο μπατζετ μου σαν εξτρα αγορα?

Για μενα σε αυτο το μπαχαλο που λεγεται ελληνικοι δρομοι ηρεμα συνετα το πολυ 30/40 χιλ αναμεσα στα αυτοκινητα οχι παραπανω και παντα αστακοι κρανος μπουφαν γαντια τουλαχιστον και καλα φρενα-λαστιχα!
Μην ψαχνεται ποιος ειναι καλυτερος νομιμος συναιτος οδηγος αυτος που καβαλει μοτοσακο η αμαξι ο ντιλιβερη που παει ταπα η οποιοςδηποτε αλλος ο καθενος ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του!

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ολοι απο την ιδια σχολη πηραμε διπλωμα!!!

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Aυτα που συναντα ο ελληνας μοτοσυκλετιστης καθε μερα στο δρομο ειναι απειρου καλους
επειδη εχω ασχοληθει πολυ με τη μοτοσυκλετα και με αγωνιζομενους χρονια και με εμπλοκη στους ελληνικους αγωνες μοτοκρος πηραμε πρωταθλημα με τον αντρεου το 2009 με δικο μου μηχανακι και με αγωνες supermoto στο ελληνικο πρωταθλημα και με σχολεια ασφαλους οδηγησης!
ξερετε τι ελεγαν η ξενοι εκπαιδευτες τους california superbike school για τους ελληνες οδηγους???

Ανετα οι ελληνες μοτοσυκλετιστες τους κατατασουμε στους καλυτερους "κασκαντερ" παγκοσμιος μια βολτα στο κεντρο της αθηνας ενα εργασιμο πρωινο τους επεισε για να πουν κατι τετοιο!!!
"Ανετα θα μπορουσαν να κερδισουν το isle of man tt

Εγω το 1998 τη θειτσα με τη μερσεντες τη προσεξα αυτη ομως οχι και με εξφενδονισε οπου βρεθηκα με μια μοτοσυκλετα superbike να κανω εντουρο σε ενα χωραφι, ολο τον αυγουστο εκεινου του καλοκαιριου τον περασα στο ΚΑΤ μετραγα τα πλακακια απο το δωματιο του νοσοκομειου!

Kαι βγαινει τωρα ο αρειος παγος να νομοθετησει τι? ποιον θα εξυπηρετηση αυτος ο νομος τον ελληνα μοτοσυκλετιστη η τη κ@ργιολα με το mini cooper που οδηγει στη κιφισιας και κοιταει το κεντρικο καθρεπτη
και βαζει κραγιον στα χειλια της?

Για μενα το θεμα ελληνας οδηγος πρεπει να χτυπηθει στη ριζα το να βγαινει ενας ιαβερης και να κραζει με ενταση δεν μου λεει απολυτος τιποτα μαγκες, το οτι εβγαινε ο αημνειστος σταθακης στον ΑΝΤ1 τη δεκαετια του 90 και περιεγραφε
"Στραβα και αστεια αυτου του τοπου" και εμεις χαζογελαγαμε απο το καναπε παλι δεν μου λεει απολυτος τιποτα!

Ωπως ελεγε και ο θανασης χουντρας δασκαλος στο california superbike school δεν χρειαζετε ενα τρακαρισμα στη τηλεοραση μια σειρηνα του ασθενοφορου στο δρομο η ενα κλικ στο ποντικη στο pc

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Θελεις να παρεις διπλωμα μαγκα μαθηματα μεσα στη πιστα οχι ενα ζιγκ ζαγκ μια ευθεια κατα περα και τελειωσε.

Μαθηματα μεσα στη πιστα και απο ποιους απο το Σπηλιωτη, απο το Σκουρτα, απο το Μπουστα, απο το Ψυχογιο, απο το Παπαγεωργιου απο το Καρετσο, απο το Χουντρα,το Χριστοδουλου απο τον Αντρεου και ολους αυτους τους πολυπρωταθλητες και εχουν χυσει αιμα σε αυτο που εμεις ονομαζουμε ελληνικο πρωταθλημα ταχυτητας και οχι απο τη σχολη οδηγησης της γειτονιας σου!

Να μεριμνησει το ελληνικο κρατος να κανει υποδομες γαι ασφαλη τεκμηριωμενα μαθηματα με τους παραπανω δασκαλους.

Και κομενα τα ρουσφετολογια ¨ελα μωρε δεν βαριεσαι η κορη του ταδε ειναι περασε την" αυτα μας εχουν σκοτωσει μαγκες οχι οι πορσε και τα γρηγορα μηχανακια ολα εργαλεια ειναι σαν το ψαλιδι εσυ πως εχεις μαθει να τα χρησιμοποιεις!

Μεγαλυτερος μηχανοβοιος για μενα ειναι ο εργατοπατερας που φευγει 5 ωρα το πρωι με το δυαλυμενο παππακι απο την αθηνα που η χωρα που ζει τον εχει φερει σε τετοιο σημειο να μην μπορει να συντηρησει ουτε ενα παππακι και βγαινει εθνικη στο χιονονερο 5ωρα το πρωι να παει οινοφυτα να παει να παρει το μεροκαματο.
Υπαρχει πιο μηχανοβοιος απο αυτον??? αυτος ο εργατοπατερας ομως θα τον προσεξει τον παππου με τη bmw, τον παικτη με τη κλουβα, τη κυρατσα με τη κουρσα ολοι αυτοι Θα προσεξουν τον εργατοπατερα με τα παππακι??? ΟΧΙ για αυτο λοιπον μην τα βαζουμε με τους μηχανοβιοιυς και μην υποστηριζουμε ενα νομο που παντα η πολιτεια ηταν κατα του μοτοσυκλετιστη στην ελλαδα σε μια χωρα που ειναι Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΑΝΑ ΚΕΦΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ το ξερατε? τι εχει κανει η πολιτεια για αυτους?

Ναι μ@λ@κ@ς και ο ντιλιβερας που παει ταπα τι τον εχει κανει ομως να πηγαινει ετσι? που εμαθε να οδηγει? και ποιος του εμαθε οτι αυτο ειναι ασφαλες για αυτον και για του γυρο του.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.550
Οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν καταστήσει υπεύθυνη την δικαιοσύνη να αποφασίζει και να δίνει την λύση όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Y

Yiannis_B

Guest
Επιτέλους....
:rolleyes:

Ναι καλά. :D

----------------------------------------------------------------------

Άρειος Πάγος και Μοτοσυκλετιστικά «Hoaxes»

Καμία αλλαγή δεν συνέβη με την διήθηση!

http://www.motomag.gr/news/apopseis-epikairotita/areios-pagos-kai-motosykletistika-hoaxes

Από εχθές έχουν αρχίσει οι βαρύγδουποι τίτλοι και οι τυφλές αναπαραγωγές ενός άρθρου που δημιουργήθηκε με ένα και μόνο σκοπό, να κυνηγήσει τα «κλικ», λέγοντας ότι ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε για την νομιμότητα της διήθησης. Αν το δεις έτσι, το άρθρο αυτό ήταν άκρως πετυχημένο και αυτός που το έγραψε δικαιολόγησε τον μισθό του, φέρνοντας τα πολυπόθητα κλικ στην σελίδα. Αύριο θα πρέπει να βρει κάτι καινούριο, και μία φορά την εβδομάδα αυτό το καινούριο να δημιουργεί και ντόρο. Για αυτή την εβδομάδα πέτυχε τον σκοπό του, πάει τώρα για την επόμενη.. αν είμαστε τυχεροί ο κύκλος αυτός θα κάνει πολύ καιρό, μέχρι να περάσει ξανά από την θεματολογία της μοτοσυκλέτας! Η «είδηση» είναι ότι ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε πως οι μοτοσυκλέτες ευθύνονται σε περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της διήθησής τους ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας.Μονάχα που δεν υπάρχει καμία είδηση. Ο νόμος είναι αυτός, ήταν πάντα έτσι, και ο Άρειος Πάγος δεν έχει τελεσιδικήσει σε τίποτα.

Αφορμή για να ξεκινήσει αυτή η λάθος κουβέντα, ήταν μία απόφαση του δικαστηρίου – σύμφωνα πάντα με το «δημοσιογραφικό» άρθρο - που δικαιώνει οδηγό νταλίκας για τον σοβαρό τραυματισμό μοτοσυκλετίστριας που βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του, έπειτα από πρόσκρουση σε αυτοκίνητο, ενώ κινούταν ανάμεσα στις λωρίδες. Ο Άρειος Πάγος έπραξε το αυτονόητο στην συγκεκριμένη περίπτωση, εφαρμόζοντας τον νόμο, ο οποίος επίσης είναι σαφής και ορίζει ότι η διήθηση των μοτοσυκλετών, επιτρέπεται ανάμεσα σε λωρίδες με διακεκομμένη διαγράμμιση για να φτάσει η μοτοσυκλέτα εμπρός στο φανάρι, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το να περιμένει πίσω από τα αυτοκίνητα αυξάνει τις πιθανότητες να μετατραπεί σε δυστύχημα κάποιο τροχαίο. Ορίζει επίσης και την σχετική ταχύτητα, και δεν αφήνει κανένα παράθυρο για κίνηση ανάμεσα στα αυτοκίνητα σε αυτοκινητόδρομους και άλλες περιπτώσεις. Οπότε; Οπότε η απόφαση του Άρειου Πάγου, απλά στηρίζει τον νόμο και είδηση θα υπήρχε αν γινόταν να αλλάξει ο νόμος και ο Άρειος Πάγος εμπόδιζε κάτι τέτοιο να γίνει.

Η πραγματική είδηση της ημέρας, είναι πως η Ουάσιγκτον αποφάσισε από εχθές να επιτρέψει την διήθηση των μοτοσυκλετών, αν και κάτω από πολύ αυστηρές συνθήκες, ακολουθώντας το παράδειγμα της Καλιφόρνιας. Κάνοντας μία παρένθεση, εκεί πλέον το πρόβλημα είναι να ενημερώσουν τους οδηγούς των αυτοκινήτων πως ο νόμος έχει αλλάξει, καθώς το υψηλό αίσθημα της αυτοδικίας που επικρατεί εκεί, έχει οδηγήσει σε πραγματικά δολοφονικές πρακτικές, με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να συγκρούονται επίτηδες με μοτοσυκλέτες που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες, πιστεύοντας ότι παρανομούν. :o

Η πιο σημαντική είδηση, σχετικά με την διήθηση, είναι όσα γράφαμε ακριβώς πέρσι, για την κίνηση της Γαλλίας να επιτρέψει την διήθηση πλήρως σε συγκεκριμένα σημεία που επιτηρεί, ώστε για πρώτη φορά να καταγραφεί αν και πώς επηρεάζεται η κίνηση των αυτοκινήτων. Απώτερος σκοπός, είναι καθολική εφαρμογή του μέτρου μετά από αρκετά χρόνια…

Κι ας πάμε στην δική μας κατάσταση. Έχοντας οδηγήσει στην συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών δρόμων, κάνοντας “lane filtering" στο Los Angeles “before it was cool", ως άλλος «ελληνάρας» που δεν σέβεται τους νόμους, και μπλέκοντας στο πραγματικό χάος που λέγεται κίνηση με σκούτερ σε ασιατική χώρα… η αλήθεια στην οποία έχω καταλήξει, είναι πως οι Έλληνες οδηγοί αυτοκινήτων είναι οι πλέον εκπαιδευμένοι σε αυτό που ονομάζουμε, διήθηση μοτοσυκλετών.

Δυστυχώς αυτό το μάθημα έχει δοθεί με πραγματικό αίμα και όχι με εκπαίδευση, και ακόμα πιο δυστυχώς, συνεχίζεται ακριβώς έτσι, να μαθαίνουμε δηλαδή με τον άσχημο τρόπο. Παραμένει το γεγονός όμως, ότι οι Έλληνες οδηγοί περιμένουν τις μοτοσυκλέτες να κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους ευαίσθητους με το “personal space” Αμερικανούς, που σε τέτοια περίπτωση αγχώνονται πραγματικά και δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Η Ελλάδα λοιπόν έχει εκπαιδεύσει –ξανά δυστυχώς- με αίμα τους οδηγούς της, κι έτσι αν υπάρχει μία χώρα στην Ευρώπη, που μία σωστή καμπάνια ενημέρωσης, αλλαγής των νόμων και οργανωμένης εκπαίδευσης, θα είχε άμεσο αντίκτυπο, είναι η δική μας. Από την Ελλάδα θα μπορούσε να ξεκινήσει η αλλαγή για την διήθηση σε όλη την Ευρώπη, πράγμα που απαιτεί το μοναδικό που λείπει από αυτή την χώρα, την πολιτική βούληση ή καλύτερα την όρεξη για δουλειά από την μεριά της πολιτείας. Αυτό βέβαια μπορεί ακόμα να γίνει, καθώς τίποτα στους νόμους δεν έχει τελεσιδικήσει, με την μορφή που παρουσιάζεται σε διάφορα άρθρα…

Last edited by a moderator:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.254
Αυτό βέβαια μπορεί ακόμα να γίνει, καθώς τίποτα στους νόμους δεν έχει τελεσιδικήσει
από πότε οι νόμοι τελεσιδικούν;
...ο,τι θέλει γράφει ο καθένας για να δικαιολογήσει τη θέση του

Y

Yiannis_B

Guest
Ανετα οι ελληνες μοτοσυκλετιστες τους κατατασουμε στους καλυτερους "κασκαντερ" παγκοσμιος μια βολτα στο κεντρο της αθηνας ενα εργασιμο πρωινο τους επεισε για να πουν κατι τετοιο!!!
"Ανετα θα μπορουσαν να κερδισουν το isle of man tt"
Μαθαίνουμε και πλαγιολίσθηση, με τις σαπουνάδες πάνω στην στροφή, από την κυρία στον τρίτο, που έβαλε μπουγάδα. :rolleyes:

Που να βρει τέτοιες ευκαιρίες για προπόνηση, ο βλάχος ο εγγλέζος? :roflmao: :laugh: :lol:

Reaction score
2.584
Για την πεζη κυρια, που εσκασε αναμεσα απο τις πικροδαφνες της διαχωριστικης τρεχοντας και εσκασε στο πλαινο του ντεποζιτου μου, με πεταξε κατω και συνεχισε τρεχοντας και φωναζοντας "η αλλη φταει"!!!???, αραγε τι νομος να ισχυει?

Y

Yiannis_B

Guest
Για την πεζη κυρια, που εσκασε αναμεσα απο τις πικροδαφνες της διαχωριστικης τρεχοντας και εσκασε στο πλαινο του ντεποζιτου μου, με πεταξε κατω και συνεχισε τρεχοντας και φωναζοντας "η αλλη φταει"!!!???, αραγε τι νομος να ισχυει?
Ε αφού η άλλη φταίει, -μπορεί να σε θέλανε και οι δυο, και δεν ξέρανε πως να σε προσεγγίσουν. :rolleyes:

Σε αυτά τα αισθηματικά, οι νόμοι είναι άγραφοι. :D

ryk

Reaction score
925
Κλαρινογαμπρός (με το απαραίτητο μούσι) παίζει με το κινητό και καταλαμβάνει δύο λωρίδες (δεν είχε και άλλες ο δρόμος). Δεν ξέρω από που να τον περάσω (δεξιά-αριστερά) και αφού προειδοποιώ, κάνω την κίνησή μου και τον περνώ, του δείχνω με το χέρι να μην παίζει με το κινητό και αρχίζει τις κόρνες από πίσω. Αρχίζει και φωνάζει πίσω μου, φρενάρω και γυρίζω το κεφάλι μου να δω τι λέει. Κατεβαίνει. Βάζω σταντ, κατεβαίνω. Σήκω φύγε μου λέει μη σε πλακώσω. Κόψε τη μ@λ@κία του λέω και οδήγα κανονικά. Δεν ήμουν επιθετικός, μόνο που φώναξα λίγο. Μπήκε μέσα και έφυγε. Δεν ξέρω κατά πόσο έπιασε τόπο η σύστασή μου, αλλά το ότι θα έτρωγα ξύλο επειδή ο άλλος είναι στο κινητό, ποιος να μου το'λεγε....
Παραδείγματα τέτοια πολλά με κινητά. Και καλά όταν είσαι σταματημένος, εν κινήσει όμως; σε στροφές; σε στροφή 90 μοιρών; σε αναστροφή; Και τι δε βλέπω καθημερινά. Έχω ειδικευθεί στο να αναγνωρίζω χρήστες κινητού από μακριά (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές). Σκέφτομαι να βάλω μια κάμερα στη μηχανή...
Άλλο μεγάλο hit είναι το "διάφορες εκδόσεις αριστερού-δεξιού καθρέπτη". Εκεί να δεις πατέντες/εκδόσεις!:roflmao:

D

Deleted member 23222

Guest
Έχω σταματήσει να οδηγώ μηχανή (και μου λείπει) τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια.
Σέβομαι τα μηχανάκια,πιο πολύ από τους οδηγούς αυτοκινήτων και κάνω ακόμα και μανούβρες στο μποτιλιάρισμα,προκειμένου να περνούν.
Πέρα από νόμους,το σκεπτικό μου είναι απλό.
Ο οδηγός της μηχανής κινδυνεύει περισσότερο και για αυτό πρέπει τουλάχιστον να απολαύσει την ταχύτερη μετακίνηση.
Αν τον αναγκάσουμε να πάρει αυτοκίνητο,η ζωή όλων θα γίνει πολύ πιο δύσκολη...

ryk

Reaction score
925
Έχω σταματήσει να οδηγώ μηχανή (και μου λείπει) τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια.
Σέβομαι τα μηχανάκια,πιο πολύ από τους οδηγούς αυτοκινήτων και κάνω ακόμα και μανούβρες στο μποτιλιάρισμα,προκειμένου να περνούν.
Πέρα από νόμους,το σκεπτικό μου είναι απλό.
Ο οδηγός της μηχανής κινδυνεύει περισσότερο και για αυτό πρέπει τουλάχιστον να απολαύσει την ταχύτερη μετακίνηση.
Αν τον αναγκάσουμε να πάρει αυτοκίνητο,η ζωή όλων θα γίνει πολύ πιο δύσκολη...
Μα ποιος λόγος να πάρει κάποιος μηχανή/μηχανάκι και να είναι πίσω από ένα αυτοκίνητο? Για να τρώει καρεκλοπόδαρα το χειμώνα και να σουρώνει απ'τον ιδρώτα το καλοκαίρι; Παίρνει ένα αυτοκίνητο και τελειώνει η υπόθεση.;)
Τώρα το κατά πόσο έιναι απόλαυση η οδήγηση με μηχανή με αυτές τις συνθήκες, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Τι να πεις τότε για καμιά βόλτα ορεινή Αρκαδία, Βέρμιο, Βάλια Κάλντα/Βωβούσα, Πήλιο, Πρέσπες, Μπάρος, κτλ.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7