Άρειος Πάγος: Τα μηχανάκια που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες φταίνε σε περίπτωση ατυχήματος

Reaction score
2.584
Κι ενα αλλο ισως λιγοτερο εκνευριστικο συμπτωμα της υποχρεωτικης πορειας δικυκλων πισω απο τα αυτοκινητα, για φανταστειτε τον xenon προβολεα μου, υποχρεωτικα αναμμενο πρωι-βραδυ στους καθρεπτες σας, ετσι για να βλεπουν ολοι οτι μιλατε στο κινητο :)

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Ερχεται η εποχη του ζευγαρωματος και οι τεστοστερονη εχει ανεβει σε εμας τους καβαλαρηδες , οποτε δειξτε μια κατανοηση για αυτα που γραφουν ορισμενοι μηχανοβιοι :laugh:

Τωρα που το σκεφτομαι , καμια ιστορια δεν υπαρχει απο μηχανοβιο που προσεκτικος οδηγος αυτοκινητου δεν τον πατησε , και μαλιστα δεν τον σταματησε μετα να τον πλακωσει στις μπουνιες?

Πρεπει να ειμαι ο μοναδικος ασχετος οδηγος μηχανης στο νημα που εχω τετοιες ιστοριες να διηγηθω μαλλον :D

Reaction score
1.213
ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ...

ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΚΟΜΑΤ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ....
Μα αυτο ειναι το μελλον , να πεταμε επιτελους ολοι στα συννεφα , ride like the wind .Xωρις βεβαια να εμπιστευομαστε το τιμονι σε αλλον :D

Γκουγκλαρα παντως να δω τι ειναι αυτα τα ξυλινα ποδηλατακια.Κουκλακια ειναι :p

Reaction score
27.104
Μα αυτο ειναι το μελλον , να πεταμε επιτελους ολοι στα συννεφα , ride like the wind .Xωρις βεβαια να εμπιστευομαστε το τιμονι σε αλλον :D

Γκουγκλαρα παντως να δω τι ειναι αυτα τα ξυλινα ποδηλατακια.Κουκλακια ειναι :p

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ....2,000-2,500 ΤΟ ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.....

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΙ

ΛΙΓΟ ΒΑΡΥΣ (150+) ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ....:D:p:roflmao::laugh:

D

Deleted member 23222

Guest
Μα ποιος λόγος να πάρει κάποιος μηχανή/μηχανάκι και να είναι πίσω από ένα αυτοκίνητο? Για να τρώει καρεκλοπόδαρα το χειμώνα και να σουρώνει απ'τον ιδρώτα το καλοκαίρι; Παίρνει ένα αυτοκίνητο και τελειώνει η υπόθεση.;)
Τώρα το κατά πόσο έιναι απόλαυση η οδήγηση με μηχανή με αυτές τις συνθήκες, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Τι να πεις τότε για καμιά βόλτα ορεινή Αρκαδία, Βέρμιο, Βάλια Κάλντα/Βωβούσα, Πήλιο, Πρέσπες, Μπάρος, κτλ.
Η λέξη" απόλαυση" έχει την έννοια της χρήσης μιας υπηρεσίας και όχι την ευδαιμονία απαραίτητα.

Εγώ σε ένα κάμπριο θα απολάμβανα περισότερο τη φύση, από ότι μέσα από ένα κράνος και φορώντας το δερμάτινο μου καλοκαιριάτικα...

Περί ορέξεως λοιπόν...

Reaction score
1.077
Η λέξη" απόλαυση" έχει την έννοια της χρήσης μιας υπηρεσίας και όχι την ευδαιμονία απαραίτητα.

Εγώ σε ένα κάμπριο θα απολάμβανα περισότερο τη φύση, από ότι μέσα από ένα κράνος και φορώντας το δερμάτινο μου καλοκαιριάτικα...

Περί ορέξεως λοιπόν...
Σε ένα κάμπριο μπορείς να κλείσεις την κουκούλα και να μην βρέχεσαι, να μην τρως στη μάπα τα καυσαέρια των φορτηγών. να είσαι πιο ασφαλής στα σπρωξίματα, να μην καταστρέφεις τον αερόψυκτο κινητήρα από υπερθέρμανση, να μην παγώνεις το χειμώνα ... και γενικά να έχεις μοναδικά μειονεκτήματα το παρκάρισμα και την κατανάλωση. Αλλά ξέχασα και το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια απαγορεύεται για τα μηχανάκια.:gamer:

Reaction score
1.213
Μηχανακι για παντα, αν χρειαστει και ''καροτσακι'' πισω απο νταλικα .Μα με το αλλο το....σιδερενιο κουτι ,παθαινεις κλειστοφοβια :D

Reaction score
786
Το θεμα ειναι να υπαρχει αλληλοσεβασμος στον δρομο. Δεν λυνονται ολα με νομους και αστυνομευση, χρειαζεται και εφαρμογη της κοινης λογικης. Και απαραιτητα "αμυντικη" οδηγηση, τοσο απο δικυκλιστες οσο και απο τετρατροχους, χωρις κομπλεξ και εγωισμους.

Σαν οδηγος αυτοκινητου πρεπει να προσεχω τα μηχανακια, να τους αφηνω χωρο οπου μπορω για να με περασουν και να προειδοποιω εγκαιρα για αλλαγη κατευθυνσης χωρις να ξεχναω οτι το φλας προειδοποιει αλλα δεν υποχρεωνει.

Σαν οδηγος μηχανης πρεπει να προσεχω πρωτα απο ολα τον εαυτο μου, να μην εκβιαζω διηθηση ή προσπεραση εκει που προφανως δεν με παιρνει και γενικα να μην καταστρατηγω συστηματικα ολοκληρο τον ΚΟΚ προκαλωντας κινδυνο σε εμενα και τους αλλους, επειδη ετσι με βολευει.

Οποιος οδηγει τοσο πανω σε δυο οσο και σε τεσσερεις τροχους και εχει λιγο μυαλο στο κεφαλι του, γνωριζει οτι καμια κατηγορια οδηγων δεν ειναι de facto υποψηφια για αγιοποιηση. Ολοι κανουμε τις κουτσουκελες μας στο δρομο, τουλαχιστον ας μην ειμαστε εντελως απροσεκτοι ή εμφανως προκλητικοι.

Reaction score
1.213
Γιατι δεν αρχιζουμε απο τα βασικα.Nα μην πηγαινει ο οδηγος αυυτοκινητου ''καβαλα στην εκκλησια'' , να μην διπλοπαρκαρει δηλαδη , να περπατησει δηλαδη μεχρι το πιτογυραδικο , να καψει και καμμια θερμιδα, ωστε να ξεμπλοκαρει η υπολοιπη κατασταση και να μην χουμε και περιστατικα πρκλητικης διηθησης :D

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Μπορουμε ομως αντι να παρουμε το αμαξι για τη μετακινηση να παρουμε μοτοσυκλετα ανετα θα αποσυμφορηθει
αυτο το μεγαλο κουμφουζιο αφου σε καθε αυτοκινητο αντιστοιχουν σε μεγεθοςς 3 μοτοσυκλετες το να βαλεις ολη την οικογενεια μεσα να πας καπου ναι αμαξι! Το να οδηγει το καθε μελος οικογενειας και απο ενα αυτοκινητο οπως καταλαβαινετε.... αλλα παντα αλληλοσεβασμος στην οδηγηση!!!

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Είναι θετική αυτή η απόφαση υπό προϋποθέσεις. Εξηγούμαι: Οι μηχανάκηδες έκαναν το λάθος να πιστεύουν ότι οι αυτοκινητάκηδες είμαστε υποχρεωμένοι να τους προσέχουμε. Και είμαστε. Η απόφαση δεν το αλλάζει αυτό. Η υποχρέωσή μας όμως, δεν τους δίνει το ακαταλόγιστο. Μπορεί εμείς να τους προσέχουμε, αλλά κάποτε ήταν καιρός να αρχίσουν να προσέχουν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Όσο είχαν τη ψευδή εντύπωση πως οτιδήποτε συμβεί, έχουν δίκιο, προφανώς και τόσο έκαναν σφάλματα που τα βλέπω και απορώ γιατί μισούν τόσο πολύ τη ζωή τους. Δεν είναι δυνατόν αγαπητέ μηχανάκια να δείχνεις απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικές μου ικανότητες, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο να είμαι ανίκανος ή αφηρημένος και παρόλο που θα κάτσω στη λωρίδα μου, μπορεί να πάρει φωτιά το αμάξι μου και να πρέπει να ανοίξω τη πόρτα για να βγω έξω ( ακραίο παράδειγμα, αλλά το έχεις σκεφτεί ποτέ...? ). Όμως, στον αντίποδα, το ότι καλούνται οι μηχανάκηδες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ( και να αγαπήσουν πιο πολύ τον εαυτό τους... ), δεν σημαίνει ότι ο αυτοκινητάκιας θα πάψει να προσέχει τον μηχανάκια και θα πει " στα @@ μου, αυτός θα φταίει ". Το ότι υπήρξε καταδικαστική απόφαση λέει μεν το αυτονόητο, αλλά δεν δικαιώνει κι εμάς. Και αν μας δικαιώσει στα δικαστήρια, δεν θα μας δικαιώσει απέναντι στη συνείδησή μας αν δούμε ένα κρανίο με τα μυαλά όξω. Γκε γκε? :)

Reaction score
1.213
Εμπιστοσυνη στην οδηγικη ικανοτητα των αλλων ? :o

Εγω κινουμαι στον δρομο υπολογιζοντας οτι ενα δυο γιδια σιγουρα θα ψιλοπαραβιασουν καποιο στοπ , καποιος στο κοκκινο φαναρι θα το παραβιασει φευγοντας ''λαου λαου' , ενα γιδι θα κολλησει απο πισω μου γραφοντας στα τετοια του οτι εγω θα πρεπει να σταματησω στην διαβαση πεζων,ενα αλλο πεζο γιδι θα ξεμυτισει πισω απο καποιο σταματημενο φορτηγο προσπαθωντας με τα ακουστικα στα αυτια να περασει καθετα στο δρομο.Η καποιο αλλο γιδι θα οδηγει αυτοκινητο η μηχανακι και θα κραταει το κινητο στο χερι,η θα ανοιξει ξαφνικα την πορτα του αυτοκινητου λες και ειναι η πορτα της κρεβατοκαμαρας στο σπιτι του.

Για αυτο , για αρχη , τρεχω τοσο ωστε να μπορω να σταματησω το μηχανακι..με τα ποδια αν χρειαστει .Ευτυχως ειμαι επαρχια, δεν θελω να φανταστω τι θα γινοταν αν επρεπε να αντιμετωπισω τις γιδοστρατιες μιας μεγαλουπολης :D

Reaction score
25.454
Μπορουμε ομως αντι να παρουμε το αμαξι για τη μετακινηση να παρουμε μοτοσυκλετα ανετα θα αποσυμφορηθει
αυτο το μεγαλο κουμφουζιο αφου σε καθε αυτοκινητο αντιστοιχουν σε μεγεθοςς 3 μοτοσυκλετες το να βαλεις ολη την οικογενεια μεσα να πας καπου ναι αμαξι! Το να οδηγει το καθε μελος οικογενειας και απο ενα αυτοκινητο οπως καταλαβαινετε.... αλλα παντα αλληλοσεβασμος στην οδηγηση!!!
Πώς θα γίνει αυτό ρε παλικάρι μου;
Όλα εύκολα τα έχεις. Μπορώ εγώ με 3 χειρουργεια στα γόνατα να καβαλαω μηχανη;
Μπορει η γυναίκα μου που δεν έχει καβαλήσει ούτε ποδήλατο να πάρει παπι;
Μπορεί ο πατέρας μου 75 ετών να ανέβει στη γιαμαχα;

Η μηχανή θέλει καταρχήν καλή φυσική κατάσταση και φυσικά εκπαίδευση στη χρήση. Δεν γίνεται με το ζόρι να πάρουμε όλοι από ένα δίκυκλο θα σφαχτούμε χωρίς λόγο.
Υπομονή σεβασμός και στοιχειώδης ευγένεια.

Στην Αθήνα είμαστε (οι περισσότεροι )
Η χειρότερη διαδρομή αντε να έχει 5 χλμ σε κίνηση. Δεν είμαστε στη Σανγκάη να πρέπει να κάνουμε 40χλμ απλά για να πάμε από τον περιφεριακο σε κάποιο σημείο στο κέντρο

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Φιλε, θα στο πω απλά. Είμαι 39 χρονων. Αν εξαιρέσεις το ποδήλατο, δεν έχω καβαλήσει ξανά δίκυκλο. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να αφήσω το αυτοκίνητο στο σπίτι μου και να οδηγήσω μηχανάκι...?

ika

News
Reaction score
16.741
Με την κρίση, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα δίτροχα (ιδίως όσοι κάνουν delivery) καθώς και οι νέοι-ηλικιωμένοι οδηγοί που πήραν αυτοκίνητο για να μην χάσουν τα λεφτά τους με το GREXIT. Τα δίτροχα πολλές φορές μου τυχαίνει να περνάνε ταυτόχρονα και δεξιά και αριστερά από το αυτοκίνητο εν κινήσει, και ανάμεσα στα διπλανά αυτοκίνητα. Στο φανάρι δεν πειράζει αλλά στην κίνηση με αυτοκίνητο, θέλεις τρία μάτια χαμαιλέοντα για να ελέγχεις αριστερά-μπρος-πίσω μη χτυπήσεις κανένα. Συν τον μέσα καθρέφτη. Είναι ζόρικη η κίνηση πια σε ώρα αιχμής.

D

Deleted member 23222

Guest
http://www.sport-fm.gr/article/sta-...iati-diesxize-me-argo-bima-ti-diabasi/3337803

Λίιιιγο off topic, αλλά έχω νοιώσει πολλές φορές αυτή την...διάθεση!!
Οπότε το αφήνω ασχολίαστο...

Φιλε, θα στο πω απλά. Είμαι 39 χρονων. Αν εξαιρέσεις το ποδήλατο, δεν έχω καβαλήσει ξανά δίκυκλο. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να αφήσω το αυτοκίνητο στο σπίτι μου και να οδηγήσω μηχανάκι...?
Όχι τώρα,πάρε σύνταξη πρώτα...!!!!:D:D

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
...............................

Όχι τώρα,πάρε σύνταξη πρώτα...!!!!:D:D
Τοτε θα παρει ποδηλατο!
Παντως ειναι εξοργιστικη η απαιτηση των μηχανοβιων του να στριμωθεις εσυ στο διπλανο αυτοκινητο για να περασουν αυτοι. Μου συνεβη κανα δυο φορες (στην κολαση της Αθηνας βεβαια, που αλλου; ), κι αν ειχα "συμπαρασταση" θα γινοτααν το σωσε με κατι τσογλαναρεους.
Η αποφαση κυκλοφορησε, αλλα τι θα αλλαξει;

Reaction score
1.213
Καταρχην δεν δινουμε σημασια σε φωνες και κορναρισματα.Ειδικα τα κορναρισματα ειναι επικινδυνα γιατι συχνα τα γιδια κορναρουν για να περασεις την διασταυρωση κοβοντας την κυκλοφορια,δηλαδη να μπεις παρανομως εσυ στο στομα του λυκου για να περασουν και αυτοι απο πισω σου .:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7