Vakis2000
Κλιψ κλαψ
- Reaction score
- 9.457
Για ερασιτεχνικές δουλειές είναι ευκολία η μπαταρία!
Για ερασιτεχνικές δουλειές είναι ευκολία η μπαταρία!
Έτσι είναι, όπως τα λες.Απ ότι έχω καταλάβει η dewalt είναι η επαγγελματική κατηγορία της black & decker.
Τα μαστόρια πάντως που γνωρίζω, αλλα και η πράξη, λένε Μακίτα σε όλα και ξερό ψωμί.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Απο Πεμπτη 10/3 εχει αυτο... Το παιρνω δηλαδη???Καλημέρα κι από μένα.
Βασικό χαρακτηριστικό για καθημερινή χρήση ενός επαναφορτιζόμενου δράπανου/δραπανοκατσάβιδου είναι το βολτάζ της μπαταρίας που φοράει, σε συνδυασμό βέβαια και με την χωρητικότητα και το τύπο της.
Εργαλείο με μπαταρία υψηλού βολτάζ, συγκρινόμενο με άλλο, ίδιων χαρακτηριστικών, αλλά με μπαταρία χαμηλότερου βολτάζ, υπερέχει σαφώς από χέρι. Π.χ. τα 14βολτα είναι καλύτερα από τα 12βολτα, αλλά τα 18βολτα είναι δυο σκάλες παραπάνω και βέβαια τα 20βολτα είναι στην κορυφή.
Αντίστοιχα, μπαταρία με μεγάλη χωρητικότητα σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να την αλλάζεις, μόλις το εργαλείο κωλώνει.
Και τέλος, προτιμώνται σαφώς οι μπαταρίες Li-Ion, συγκρινόμενες με τις Ni-Cad ή τις Ni-MH.
Στο παρελθόν είχα αγοράσει κι εγώ ένα κινέζικο από κάποιο κατάστημα Carrefour, με μπαταρίες 14.4V Ni-Cad. Μετά από 2-3 μήνες χρήση, βγήκε σε αχρηστία, λόγω των μπαταριών του, που "πέθαναν" μετά από μερικές χρήσεις. Το άφησα στην άκρη και χρησιμοποιούσα (υποχρεωτικά) κανονικό ηλεκτρικό δράπανο Bosch. Μέχρι που έπεσα κατά τύχη πάνω σε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της Lidl, που είχε ένα δραπανοκατσάβιδο Parkside, το μοντέλο PABS 20-Li A1. Με μια γρήγορη ματιά στα χαρακτηριστικά του, το θεώρησα πολύ καλό και πήγα και το αγόρασα από το κοντινό μου Lidl αμέσως. Μου στοίχισε τότε 55 ευρώ, με μια μπαταρία, το φορτιστή της και ένα μικρό bit σταυροκατσάβιδο.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το ξέσκισα κυριολεκτικά. Δούλευα συνεχώς 6-7 ώρες την ημέρα επί ένα μήνα, με δυο μπαταρίες (είχα φροντίσει να αγοράσω και δεύτερη). Έκτοτε το χρησιμοποιώ συχνά και δεν με έχει απογοητεύσει ούτε μια στιγμή. Έχω φροντίσει να έχω και τρίτη μπαταρία και δεύτερο φορτιστή, αφού ως εργαλείο είναι πολύ αξιόπιστο και κάνει σχεδόν για όλες τις δουλειές, για τις οποίες είναι φτιαγμένο.
Να διευκρινίσω ότι με τη Lidl δεν έχω καλές σχέσεις γενικά. Και δεν τη χωνεύω σαν εταιρεία. Όμως τα εργαλεία Parkside που διακινεί κατ' αποκλειστικότητα, είναι εξαιρετικά και πολύ αξιόπιστα. Αν βρεις κάποιο σαν το παραπάνω ή - επειδή είναι μάλλον εξαντλημένο - κάποιο νεότερο με μπαταρίες των 18V, πάρτο με κλειστά μάτια. Δεν θα σε απογοητεύσει.
Καλημέρα.
Για καρφί δεν χρειάζεται δράπανο.Μια τρυπα για καρφι ή για να βαλω στον τοιχο ενα ουπα, μπορω να την κανω και με ενα απλο δραπανοκατσαβιδο κι ας μην ειναι κρουστικο?
Καθίστε να μην τον μπερδέψουμε το φίλο μας.Αν μπορεις πιαστο στο χερι σου πρωτα ...αν το βρεις βαρυ μην το πάρεις .
Μπετον = κρουστικο οπωσδήποτε .
Τρυπάνια μην παρεις .Οταν χρειαστεις να παρεις το νουμερο που θες σε κοβαλτίου .Περνανε βουτυρο τα παντα![]()
Είναι εντάξει τώρα;Βάλε τη δεύτερη παράγραφο του παραπάνω ποστ στο τέλος γιατί γράφω από το κινητό μου.
Θα ξηλώσεις την κρυσταλιέρα;Γεια χαρα.
Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα δραπανοκατσαβιδο και θελω να εχει και λειτουργια τετοια ωστε να ανοιγω και καμια τρυπα στον τοιχο. Αρα πρεπει να ψαξω για κρουστικο?Σωστα?
Η χρηση του θα ειναι 2-3 φορες το χρονο, οικιακη δηλαδη.
Εχω δει αυτη την προσφορα ..τι λετε?
http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...-li-ion-11ah-me-balitsaki-mt070e-p-TLS.080188
Βγάζει και μπαλαντέζες η Jico ;
Κρουστικό είναι το δράπανο που πάνω στο σώμα του, συνήθως λίγο πιο πίσω από το τσοκ (τσοκ λέγεται η κεφαλή του δράπανου, αυτή που "πιάνει" τα τρυπάνια) έχει έναν "επιλογέα", ο οποίος μοιάζει με διακόπτη, με δυο θέσεις: Η μια θέση είναι για απλή περιστροφή και η άλλη είναι με περιστροφή, που συνοδεύεται από ταυτόχρονη μικρή παλμική κίνηση του τρυπανιού μπρος-πίσω, ώστε η μύτη του να πηγαινοέρχεται, χτυπώντας (κρούοντας) το σημείο τρυπήματος.Για να καταλαβω ρε παιδια... Κρουστικο ειναι αυτο που δεχεται επανω του τρυπανια? Ποια ειναι η επιπλεον ιδιοτητα του κρουστικου δραπανοκατσαβιδου απο το απλο δραπανοκατσαβιδο? Ισως να επρεπε να ξεκινησω το ποστ απο αυτη την απλη ερωτηση...
Το δρεπάνι ξέχασαν!η θέση για κρούση με το εικονίδιο ενός σφυριού.