Δραπανοκατσάβιδο

Reaction score
3.085
....
ΥΓ ηταν δυνατον ο Παναγιώτης να μην βάλει .........Κοκκινο διακόπτη :D
Είδες που και στον καπιταλισμό, σε εταιρείες-κολοσσούς (όπως η Bosch ή η Skill), αρέσει..... το κόκκινο; :p

(Πάει, το μαμήσαμε το νήμα)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Απο Πεμπτη 10/3 εχει αυτο... Το παιρνω δηλαδη??? View attachment 71201
[DOUBLEPOST=1488912907][/DOUBLEPOST]Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις. Εμαθα πραγματα που δεν ηξερα! Απ οτι καταλαβα δεν θα χρειαστω κρουστικο.. Μια τρυπα για καρφι ή για να βαλω στον τοιχο ενα ουπα, μπορω να την κανω και με ενα απλο δραπανοκατσαβιδο κι ας μην ειναι κρουστικο?
Κρουστικό και ρεύματος. Τελεία. Το κρουστικό δουλεύει και ως απλό. Το απλό δεν δουλεύει ως κρουστικό, κι αν σου τύχει τρύπα σε κολώνα, δοκάρι ή τοιχίο, απλώς δεν θα την ανοίξεις με το απλό. Προσωπικά θα έπαιρνα Bosch ή Hitachi.

(Συμβουλή: όταν δουλεύεις τέτοιο τρυπάνι σε τοίχο, ειδικά με ενεργοποιημένη την κρουστική λειτουργία, βάλε ωτασπίδες, έστω αυτοσχέδιες, με λίγο βαμπάκι, κι άσε τους μ@λ@κες να γελάνε)...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
(Συμβουλή: όταν δουλεύεις τέτοιο τρυπάνι σε τοίχο, ειδικά με ενεργοποιημένη την κρουστική λειτουργία, βάλε ωτασπίδες, έστω αυτοσχέδιες, με λίγο βαμπάκι, κι άσε τους μ@λ@κες να γελάνε)...
Και επιγονατιδες αν ειναι να τρυπήσεις χαμηλά .....μην πιαστει η μεση σου απο το σκυψιμο ,να το κανεις γονατιστός :D

Reaction score
25.503
Μέχρι 8χιλ τρύπα σε μπετό κατηγορηματικα δεν θες κρουστικο.
Απλά ένα καλό τρυπάνι και θα το σφάξει στο γόνατο.

Έχω πάρει κάτι γ@μστερα τρυπάνια της irwin (€8 τεμάχιο ) και έχω ξεχάσει το κρουστικο ακόμα και κολόνα. Για σεναζ ούτε κουβέντα ακόμα και 10χιλ χωρίς κρούση.

Για μένα το σημαντικότερο θέμα στα δραπανα είναι το ζύγισμα.

Έχω ένα Hitachi από το 2010 με μπαταρία λιθιου και εξαιρετικό ζύγισμα με κέντρο βάρους στη λαβή. Του έβαλα και ενα τσοκ της rohm 13χιλ και έχω τρυπήσει το σύμπαν με αυτό μέχρι και 16χιλ μπετό ζαρντινιερα χωρίς κρούση.

Πρόσφατα πήρα ένα κτήνος bosch 18ve Li (85nm) δυνατό με κρούση κλπ αλλά δυσκολο στο χειρισμό λόγω ζυγισματος.

Αναγκάστηκα να πάρω και ένα μικρούλι 12v (30nm) για τα καθημερινά

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.118
Όντως, τα τρυπάνια κάνουν μεγάλη διαφορά, εκεί αξίζει 1000% να ξοδέψεις κάτι παραπάνω, γιατί όσο πιο φτηνά, τόσο πιο πολύ το παιδεμα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Όντως, τα τρυπάνια κάνουν μεγάλη διαφορά, εκεί αξίζει 1000% να ξοδέψεις κάτι παραπάνω,
και στα καλά καλώδια αξιζει ....αλλά εκει δεν λες τίποτα :p
[DOUBLEPOST=1488970423][/DOUBLEPOST]Οπως το πατε σε λιγο θα του προτεινετε κατι τετχιο για ψιλοδουλειές .......

Reaction score
62
Όπως και να το κάνουμε, άλλη δύναμη και αξιοπιστία το εναλλασσόμενο ρεύμα, και άλλη το συνεχές.
Αν θες τη γνώμη μου, πάρε ένα Ρεύματος με Κρουστική Λειτουργία, Bosch, Dewalt ή κάτι οικονομικό πχ Einhell, όποιο αντέχει η τσέπη σου, και θα το κρατήσεις μια ζωή.
Τα επαναφορτιζόμενα είναι γι αυτούς που τα χρησιμοποιούν συνέχεια και θέλουν ταχύτητα στη δουλειά τους. Έχουν ημερομηνία λήξης + αναλώσιμα λόγω των μπαταριών, οι οποίες εύκολα εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.266
Επειδή από τα στιβαρά μου μπράτσα :gotcha: έχουν περάσει κάμποσα δράπανα, από Makita των 700€ μέχρι Bosch των 100€ και στην ενδιάμεση κατηγορία άλλα 2 - 3 , έχω να σου πω ότι μερικά άξιζαν τα λεφτά τους αλλά εξαρτάται γιατί το χρειάζεσαι.

Το Hi - end Makita τα αξίζει τα λεφτά του μέχρι το τελευταίο ευρώ. Αλλά μιλάμε για καθημερινή σκληρή χρήση που αν ήταν να παιδεύομαι με καλώδια δεν θα τελείωνα ποτέ. Έχει την δύναμη ενός ηλεκτρικού. Να τρυπάς σε δάπεδο , κρουστικό να ανεβαίνεις από πάνω και αυτό να μην καταλαβαίνει τίποτα. Αυτή η απόδοση για ενα ερασιτέχνη που θέλει να ανοίξει δυο τρύπες στο σπίτι δεν είναι πανάκριβη. Απλός πρέπει να πάρεις ηλεκτρικό. Δεν έχει κανένα νόημα να παιδεύεσαι με ενα επαναφορτιζόμενο της πλάκας για να ανοίξεις μια τρύπα. Για να καταλάβεις, για το σπίτι πήρα ενα Makita των 200€ και το μετάνιωσα. Αν είναι για τρύπημα βάζω το ηλεκτρικό. Άσε που για κάποιον ερασιτέχνη το βάρος του θα είναι πρόβλημα, θα θέλεις να κάνεις δυο μερεμέτια και θα πιάνονται τα χέρια σου.
ΙΜΗΟ Να πάρεις ηλεκτρικό και ...

για βιδώματα να πάρεις ενα επαναφορτιζόμενο των 100€, χωρίς κρουστικό. Να κοιτάξεις να είναι ελαφρύ για να σε βολεύει. Είναι λύση για να βιδώνεις χωρίς κόπο και άριστο για ξυλοδουλειές. Ανοίγεις την τρύπα και μετά πιάνεις το επαναφορτιζόμενο και βιδώνεις. Θα θες να ξεβιδώσεις πέντε βιδούλες και αντί να παιδεύεσαι δεκα λεπτά με τα κατσαβίδια θα τελειώνεις σε ενα λεπτό με το ελαφρύ μπαταρίας

Οπωσδήποτε
να μην τσιγκουνευτείς σε τρυπάνια, τα φτηνά θα τα πληρώσεις εκατό φορές και δουλειά δεν θα κάνεις

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518