D.O. Analogue Frana: Πικάπ από Κροατία

A

AKARL

Guest
Κάτι που κανείς μπαρουτοκαπνισμένος βινυλιάκιας δεν έχει ακόμα αναφέρει είναι ότι τα πικάπ της εν λόγω αισθητικής προσέγγισης ικανοποιούν όλες τις αισθήσεις: είναι χάρμα οφθαλμών, χαϊδεύουν τ' αυτιά, έχουν άρωμα καταξίωσης, είναι σίλκυ σμούθ στην αφή .... όσο για τη γεύση τους ... γιού χεβ του τράϊ του μπιλίβ ιτ - γκουρμεδιά!!! :p

Reaction score
236
Δεν έχω ακούσει τα τελευταία Technics αλλά ξεχνάς το καλύτερο Technics SP 10. Τώρα τα άλλα δύο, Garrard 301 και Thorens TD-124. Αναπληρωματική δυάδα Linn Sondek lp 12 και Roksan Xerxes. Βέβαια-προσωπική πάντα άποψη-στην λίστα σου υπάρχουν και μέτρια πικάπ.
Το Technics SP10 το ξεχασα και οντως ειναι απο τα καλυτερα.

Αλλα μην νομιζεις. Πολλα ξεχασα...Οπως πολλα αμερικανικα transcription tables (Rekokut, Fairchild ?? )
Οτι μου ερχοταν εκεινη την στιγμη εγραφα. Καποια ειναι καλυτερα καποια οπως λες, λιγοτερο καλα.

Εχει και πολλα αλλα που αξιζει να αναφερει κανεις αλλα δεν ειναι του θεματος.

Last edited:

Reaction score
236
Τωρα με εβαλες στην πριζα.

Δεν εχουμε λεφτα για τετοια τωρα.. αλλα.. ιδου ενα Rekokut με Pickering tonearm και Pickering 380 κεφαλη.

Reaction score
1.754
Ξετσιπωτη επελαση :
Τatoo πανω σε MDF plinth.

zavfino.jpg

Η τεχνη στην υπηρεσια της αποδομησης
To δουλεμα παει συννεφο

Reaction score
236
από ποιον αιώνα είναι αυτή η αντίκα;
:laugh:

1955 νομιζω το πικαπ. Η κεφαλη καπου 1958. Stereo cartridge ειναι παντως. Nude diamond, διορθωση 3mV output, 35dB separation, response 20-20000Hz .

Last edited:

A

AKARL

Guest
Προσθέστε ακόμα έναν βραχίονα για ....γευσιγνωσία κεφαλών :D

Ωραίος ο παίκτης! Έχει το κτήνος του πολέμου με τους τέσσερεις δωδεκάιντσους περιτριγυρισμένο από ΨΔ! Ανοιχτόμυαλος και ακομπλεξάριστος.:king:
Λέω να ανοίξει κάποιος ένα καινούργιο θρέντ όπου θα ποστάρουμε μαζικά φωτό από αναλογικές περιστρεφόμενες τράπεζες σάϊντ-μπάϊ-σάϊντ με τα κουτιά, λάπτοπ, ταμπλέτες, στικάκια, τηλέφωνα και ό,τι άλλο χρησιμοποιούν οι φλάκηδες και λοιποί άϋλοι (και άστους ν' ακούνε σωστότερα και καλύτερα).:lolsign:
Την καλημέρα μου σε όλους!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Κοντεύω 100 χρονών και ακόμα δεν έχω καταλάβει την χρησιμότητα που έχουν οι τρείς βραχίονες...
Αυτό το αντιλαμβάνεσαι στα 112!!! :p

Χωρίς πλάκα τώρα...
Πιστεύω πως ο μόνος λόγος ύπαρξης περισσοτέρων του ενός βραχιόνων, είναι για άμεση συγκριτική δοκιμή αυτών ή κεφαλών, τοποθετημένες επάνω σε ίδιους βραχίονες.
Δηλαδή απευθύνεται μόνο σε δοκιμαστές (rewiers) λόγο της εξασθένισης της ακουστικής μνήμης.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.572
Αυτό το αντιλαμβάνεσαι στα 112!!! :p

Χωρίς πλάκα τώρα...
Πιστεύω πως ο μόνος λόγος ύπαρξης περισσοτέρων του ενός βραχιόνων, είναι για άμεση συγκριτική δοκιμή αυτών ή κεφαλών, τοποθετημένες επάνω σε ίδιους βραχίονες.
Δηλαδή απευθύνεται μόνο σε δοκιμαστές (rewiers) λόγο της εξασθένισης της ακουστικής μνήμης.
- εγώ πάλι βολεύομαι με του 2 βραχίονες , καθ΄ ότι στον έναν έχω μία grado sonata , γλυκόηχη για παλιά γκαραζοψυχεδελικά μέτρια βινύλια , και μία AT-150mlx ( αναλυτική και σχετικά ψυχρή ) για τις καλύτερες εγραφές

- πολλοί έχουμε πολλές κεφαλές , εδώ με τους περισσότερους βραχίονες εξοικονομούμε χρήμα , χώρο & χρόνο ( από το να είχαμε πολλά πικάπ ) . . .

. . . αυτό έχω . . .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
- εγώ πάλι βολεύομαι με του 2 βραχίονες , καθ΄ ότι στον έναν έχω μία grado sonata , γλυκόηχη για παλιά γκαραζοψυχεδελικά μέτρια βινύλια , και μία AT-150mlx ( αναλυτική και σχετικά ψυχρή ) για τις καλύτερες εγραφές

- πολλοί έχουμε πολλές κεφαλές , εδώ με τους περισσότερους βραχίονες εξοικονομούμε χρήμα , χώρο & χρόνο ( από το να είχαμε πολλά πικάπ ) . . .

. . . αυτό έχω . . .

Μια χαρά σε βρίσκω. Rotel RQ970 είναι το επάνω?

Έχω κεφαλές και από τις δύο σχολές που αναφέρεις, Grado και Denon.
Στο χώρο μου προτίμησα την Denon διότι μου αρέσει να ακούω την ηχογράφηση με τις όποιες ατέλειες της.
Δεν πολυακούω βινύλιο βέβαια αλλά όποτε ακούσω.

Για να καταλάβεις τι εννοώ...
Ακούγαμε τις προάλλες με φίλο βινυλιάκια έναν δίσκο της Motown, με επιτυχίες από διάφορες εποχές της εταιρίας.
Κάναμε κριτική για την εκάστοτε εποχή και τον ήχο της. Βέβαια όλο το σύστημα έχει monitor προσανατολισμό.

Κάποια στιγμή, σύντομα, θα στήσω ένα δεύτερο πικάπ σε άλλο χώρο με κεφαλή την Grado.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.572
Μια χαρά σε βρίσκω. Rotel RQ970 είναι το επάνω?

Έχω κεφαλές και από τις δύο σχολές που αναφέρεις, Grado και Denon.
Στο χώρο μου προτίμησα την Denon διότι μου αρέσει να ακούω την ηχογράφηση με τις όποιες ατέλειες της.
Δεν πολυακούω βινύλιο βέβαια αλλά όποτε ακούσω.

Για να καταλάβεις τι εννοώ...
Ακούγαμε τις προάλλες με φίλο βινυλιάκια έναν δίσκο της Motown, με επιτυχίες από διάφορες εποχές της εταιρίας.
Κάναμε κριτική για την εκάστοτε εποχή και τον ήχο της. Βέβαια όλο το σύστημα έχει monitor προσανατολισμό.

Κάποια στιγμή, σύντομα, θα στήσω ένα δεύτερο πικάπ σε άλλο χώρο με κεφαλή την Grado.
- ναι Rotel RQ970 , ( black gate capacitors σ΄ αυτά τα λεφτά !!! ) , αλλά και το phono του adcom δεν πάει πίσω

- audio technica είναι , όχι denon

thanks

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
- ναι Rotel RQ970 , ( black gate capacitors σ΄ αυτά τα λεφτά !!! ) , αλλά και το phono του adcom δεν πάει πίσω

- audio technica είναι , όχι denon

thanks
Το είδα πως η δική σου είναι ΑΤ. Η δική μου είναι Denon.
Θεωρώ πως ανήκουν στην ίδια σχολή.

Είχα πριν πολλά χρόνια το rotel.
Black Gate μεν αλλά φτηνούς τελεστικούς και πυκνωτές σήματος, όπως και μέτρια σταθεροποίηση.
Πειραγμένο δέρνει αλύπητα phono των 2000 ευρώ.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.572
1 .Το είδα πως η δική σου είναι ΑΤ. Η δική μου είναι Denon.

2. Θεωρώ πως ανήκουν στην ίδια σχολή.
-1 . λέω και εγώ , αφού δεν κάνεις ποτέ τέτοια λάθη

- 2 . πλησιάζουν ηχητικά denon & at , αλλά η δεύτερη είναι πολύ ποιό αναλυτική και κάπως ψυχρή , τεχνοκρατική θα την έλεγα

ΥΓ : - όταν και αν πάς σε grado , προσπάθησε να πάς στη sonata ( είναι το καλύτερο value for money της οικογένειας ) , από εκεί και πάνω οι η ηχητικές διαφορές είναι πολύ μικρές , ενώ ποιό κάτω είναι εμφανέστερες , ουσιαστικά η sonata είναι η βασική ξύλινη reference platinum με nude elliptical διαμάντι , έναντι elliptical της ref-platinum . . .

. . . Elliptical styli come in various designs, from what is referred to a "faux" or "fake" elliptical (one not ground so well from conicals) to Hyper-Ellipticals, which are precision ground and are actually often closer to Contact Line than most ellipticals. There are of course bonded elliptical and "nude" ellipticals, the latter being lower in mass. . . .

http://www.sound-smith.com/articles/stylus-shape-information

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.377
Eγώ πάλι έχω δεύτερο shell στο ΜΚ2 και κάνω τρέλες με 2-3 STANTON(680-605-500 el)!
Ναι ρε παίχτη, αλλά συ όταν αλλάζεις κεφαλή (σε ολίγα δευτερόλεπτα) κάνεις τις ρυθμίσεις της επόμενης κεφαλής σε ..ολίγα δευτερόλεπτα!

Αυτοί για να αλλάξουν κεφαλή θέλουν ένα ελεύθερο πρωινό, και μπορεί να χρειαστεί και το απόγευμα..

Βέβαια αυτοί έχουν σοβαρά πικάπ με και γ@μω τους βραχίονες, κι εσύ έχεις την κλανιά το μκ2.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988