Μεταναστευση για λογους υγειας...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
0
Καλησπερα σας & συγχαρητηρια για το forum σας.

Ειμαι καινουργιος και σας βρηκα εντελως τυχαια ψαχνοντας στο google ιστοσελιδες για βοηθεια ατομων που θελουν να μεταναστευσουν.

Καταρχας, να σας ζητησω συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα και να σας διευκρινησω οτι δεν ειμαι troll, spam κλπ
Αν θελετε, μπορειτε να κανετε περικοπη και να αφησετε τα απολυτως απαραιτητα...

Επειδη πετυχα στα αποτελεσματα ενα σχετικο θεμα με τη μεταναστευση που ανοιξατε και στο οποιο, κοιτωντας την κουβεντα, συμφωνουσα μαζι σας σε πολλα, ειπα να κανω εγγραφη και να σας ζητησω βοηθεια.

Εχω στειλει και σε μερικα αλλα ξενα site μηνυμα και περιμενω κι απο 'κει απαντηση.
Αγγλικα ξερω μονο τα βασικα, γι'αυτο χρησιμοποιησα και τη μεταφραση.

Αν το θεμα που ανοιξα δεν ταιριαζει με τη θεματολογια του forum, μπορειτε ειτε μετα απο λιγο καιρο ειτε οταν βρω μια λυση, να το διαγραψετε.

Αν θελετε, μου στελνετε και π.μ. για να σας αποδειξω τα γραφομενα μου ή για οποιες αλλες διευκρινησεις.

Πηγαινω στο θεμα.

Αντιμετωπιζω τους τελευταιους 7-8 μηνες ενα σοβαρο οικογενειακο προβλημα και η επιλογη μεταναστευσης ειναι πλεον αναγκαια.
Ειμαι ανικανος να υπερασπιστω τον εαυτο μου και μολις περσι το Σεπτεμβρη περιπου, μετα απο ψαξιμο σε ξενα site και απο συνομιλια με εναν εργοθεραπευτη, ανακαλυψα οτι εχω τα συμπτωματα απο το συνδρομο Asperger, μαζι με μερικες αλλες ενδειξεις επιλεκτικης αλαλιας...

Ειμαι σχεδον αργοστροφος.
Αν θελετε, δειτε στο google για τις δυο αυτες παθησεις,

Πρακτικα ειμαι ανικανος τοσο για φυσιολογικη ομιλια, οσο και για καθε χειρωνακτικη εργασια...
Τωρα πια χρειαζομαι αμεσα βοηθεια να φυγω απο Ελλαδα για να ζητησω και να λαβω προστασια απο κοινωνικες (και οχι μονο) υπηρεσιες του εξωτερικου.

Θα πηγαινα οπουδηποτε, ακομα και σε χωρες της Αφρικης, της Ασιας και της Λατινικης Αμερικης αρκει να ενιωθα ασφαλης και να μην υφισταμαι ψυχολογικη πιεση οπως τωρα.

Παροτι ειναι σχετικα πιο ευκολο να παω Ε.Ε., αν ηταν στο χερι μου δε θα ηθελα να παω, γιατι φοβαμαι το ρατσισμο...Θα επελεγα εκτος Ευρωπης...Αλλα επειδη τα πραγματα γινανε πιεστικα, εχω κανει ερευνα και στην Ευρωπη, οπότε αν βρισκοταν κατι, θα πηγαινα... χθες.

Σας παρακαλω, χρειαζομαι επειγοντως να φυγω για εξω...
Εδω ΔΕΝ με βοηθησε κανενας... Ουτε καν οι αρχες...
Αντιθετως, το πραγμα γυρισε επανω μου και βρηκα τον μπελα μου... Αρρωσταινω εδω περα...

Γνωριζω οτι το site εχει να κανει με αλλα θεματα και μπορει να μην σχετιζεται με το δικο μου ζητημα, αλλα ειλικρινα εχω απελπιστει... Δεν ξερω τι αλλο να κανω...

Ο γραπτος μου λογος δεν ειναι τοσο πολυ προβληματικος & απωθητικος.
Προφορικα ομως ειμαι ανικανος να εκφραστω και ακουγομαι αλλοκοτος.

Απο το 2011, αρχιζα να αντιλαβανομαι πραγματα, αλλα δεν ειχα ποτε δεν εμαθα γενικα να κινουμαι και να μιλαω φυσιολογικα, και γι'αυτο ειμαι σχεδον αμιλητος & φαινομαι περιεργος και εκνευριστικος... Ποτε δεν ειχα μαθει τι εχω...

Το μυαλο μου πηγε πολυ πισω και δεν μπορω καν να μιλησω... Δεν εμαθα να αφομοιωθω ποτε στον εξω κοσμο...
Ακομα και να γινοταν να μιλησω, δεν μπορω εδω περα να αποδειξω σε κανεναν το προβλημα και το τι εχω πραγματικα... Ειναι ολοι γεματοι μισος και προκαταληψη... Ειμαι σε απογνωση και αδιεξοδο...

Δεν εχω προβλημα αλλου τυπου, μονο το Asperger και τα στοιχεια της αλαλιας...

Δεν υπαρχουν εξειδεικευμενες δομες εδω περα, ουτε σε ΜΚΟ, ουτε στο δημο, και αυτες οι ελαχιστες ειναι για αλλου τυπου και για περιορισμενο χρονικο διαστημα... Συν οτι δεν αναγνωριζουν το συνδρομο σε ενηλικες.

Απευθυνθηκα και στην αρμοδια ενωση ατομων με Asperger, αλλα δεν πηρα απαντηση, γιατι μαλλον δεν ειναι ποα ενεργοι.

Ασυναισθητα & ασυνειδητα, ετσι εχω μαθει να ζω και δεν μπορεσα να το αλλαξω...

Συνεχιζω σε ξεχωριστο ποστ.
[DOUBLEPOST=1492866645][/DOUBLEPOST]Καταφερα και ανακαλυψα πρωτα μονος μου την παθηση, μολις περυσι το Σεπτεμβρη οπως σας ειπα και μετα το επιβεβαιωσα μιλωντας σε εναν εργοθεραπευτη online, στις αρχες του χρονου...

Αυτα δηλαδη που σκεφτομαι δεν μπορω να τα πω προφορικα, μπερδευομαι και ακουγομαι εκνευριστικα αντιπαθης, με περιορισμενη χρηση των εκφρασεων.
Αλλα σε απομονωμενο και ησυχο περιβαλλον, το προβλημα παλι υφισταται αλλα λειτουργω πολυ καλυτερα.

Αφου περιεγραψα λοιπον γραπως τι εχει συμβει, με πληροφορησαν οτι στη δικη μου περιπτωση, κατα το μεγαλυτερο ποσοστο το asperger ειναι επικτητο και εχεις τις ριζες του στα βιωματα που περασα.

Επομενως χρειαζεται αλλαγη περιβαλλοντος για να βελτιωθει και δεν εχει να κανει παρα μονο σε μικρο βαθμο με ταση εκ γενετης.

Δεν εχω παρει επισημη γνωματευση απο γιατρο, αλλα με βαση την ερευνα μου και την επιβεβαιωση του θεραπευτη, τα συμπτωματα ειναι τα ιδια, αν οχι ακριβως, σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Δεν βρηκα λυση νομικα. Πηγα να μπλεξω ασχημα οχι μονο λογω της διαταραχης, αλλα και των ''γνωριμιων'' το πραγμα γυρισε επανω μου.

Πηγα για λιγο εξωτερικο με μερικα εγγραφα και ηρεμησα... Αλλα η ελληνικη πρεσβεια πρωτα (και λιγοτερο καποιοι αλλοι λογοι), τα εκανε μπαχαλο και αναγκαστηκα να γυρισω πισω. Δεν σηκωνανε και τα τηλεφωνα απο τις ΕΞΩ αρχες.

Σας τα αφηνω λιγο φλου απο εδω και σας γραφω τα αναγκαια.
Εδω δεν θα μπορεσω να κανω κατι και παρα το προβλημα μου, εχω πληρη επιγνωση για το τι σας γραφω για αυτο το συγκεκριμενο θεμα.

Αν μπορουσα, απο το 2012, θα εφευγα για εξω που ηθελα απο τοτε... Τωρα θα ημουν πολυ καλυτερα και δε θα ειχα περασει οσα περασα... Αλλα μεσολαβησαν πολλα...

Εχω φτασει κυριολεκτικα σε οριακο σημειο και θελω να μεταναστευσω... Εχω μπλεξει πολυ ασχημα και εδω δεν εχω πεισει κανεναν...

Δεν εμαθα ποτε να χρησιμοποιω φυσιολογικα τον προφορικο λογο, η χροια της φωνης μου βγαινει με τη βια και φαινεται προβληματικη, περιοριστηκαν οι ικανοτητες μου μεσα στους τοιχους, αφου δεν ειχα ποτε γνωστους κλπ, νευριαζα τον κοσμο και καταντησα να ειμαι παθητικος... Δεν αντεχω αλλο στην Ελλαδα...

Θα ενιωθα αρκετα καλυτερα σε εντελως διαφορετικο περιβαλλον και το απεδειξα...
Φοβαμαι οπως σας ειπα να παω Ευρωπη, ουτε ομως και ΗΠΑ/Καναδα/Αυστραλια...

Δεν θελω να παω εξω για να κανω παρεες, γνωριμιες, βολτες κλπ...

Εψαχνα με τα λιγα μου λεφτα να βρω στο εξωτερικο εναν ξενωνα ή ενα διαμερισμα αναγκης τυπου shelter (= καταφυγιου) ωστε να πληρωνω για λιγους μονο μηνες απο αυτα, μεχρι να εχω το δικαιωμα να κανω ενα αιτημα για παροχη κοινωνικης φροντιδας, μεσω social ή sheltered housing, σαν abused/disabled immigrant ή κατι τετοιο...

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΟΣΜΟ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ...

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΖΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ, ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

Ξερω φυσικα οτι εκει θα ειμαι ενας ξενος, αλλα θα μαζευα οσα χρειαζονταν για να αποδειξω το αδιεξοδο.
Οι κλασικοι ελληναρες λειτουργησαν αποτρεπτικα, τελικα πηγα μονος μου & με βοηθησαν οι ξενοι αλλα η εγκληματικη πρεσβεια με ''γυρισε'' πισω...

Θα μου πειτε, αφου το εκανα ηδη μια φορα, γιατι δεν το επιχειρω και δευτερη?? Εκει που πηγα, ηταν πιο light και βατη η κατασταση και ηταν και βαλκανια με ο,τι αυτο συνεπαγεται.

Με πληροφορησαν οι αρχες τους οτι σε ενα πιο οργανωμενο κρατος, δε θα χρειαστει να μιλησουν με πρεσβειες κλπ, παροτι ηταν ετοιμοι να μου δωσουν καταφυγιο.

Επι τοσες ωρες, παρα τα κενα τους, εβλεπα ειλικρινως να προσπαθουν να βοηθησουν εναν ξενο, οτι θα μου εδιναν και τη θεση απο εναν αλλο ντοπιο που θα ειχε περισσοτερη αναγκη και παρα το συμφερον μου, εφυγα...
Δεν το αντεξα...

Οπως και να σας ακουστει αυτο, απο τη μια εκανα παλι αν οχι το χειροτερο, απο τα χειροτερα λαθη της ζωης μου. Αλλα απο την αλλη, η επιλογη αυτη ηταν ξαφνικη & αυθορμητη, γιατι λιγο πριν φυγω, περνουσα τραγικες καταστασεις και πηγα να τρελαθω.

Τωρα, μετα το σοκ, τα δυο αυτα ατομα που εχω μπλεξει, ''μαζευτηκαν''. Αλλα τωρα παλι αρχιζαν να ζοριζουν τα πραγματα. Δεν παει αλλο παιδια... Καταλαβετε ισως τι συμβαινει τωρα...

Απο μονος μου δε θα μπορουσα να προσανατολιστω & να συνεννοηθω εξω και θα πελαγωνα... Εκει που πηγα, εδειξα ενα σημειωμα με ατομα απο τις αρχες του αεροδρομιου και μονοι τους μου εδωσαν φαγητο, νερο και παραλιγο, ενα μερος να μεινω, για περισσοτερο απο 3 μηνες.
Επαιξε ρολο μαζι με ολα και η τυχη.

Πρεπει να βρω μια λυση.

Αν γνωριζει καποιος ανθρωπος τις κρατικες (ή οποιες αλλες) υπηρεσιες σε μια οποιαδηποτε χωρα για να μπορουσε να με βοηθησει να μην πελαγωσω και να συνεννοηθει για μενα, θα μου 'χαν λυθει τα χερια και θα ενιωθα εστω για λιγο σχετικα ευχαριστα...

Αν δεν ειναι ο ιδιος και γινεται, τοτε μπορει να τον παρεχει το κρατος, σαν ''καθοδηγητη'', διερμηνεα ή κατι τετοιο??

Δεν μπορω να το ρισκαρω να ξαναφυγω μονος μου.
Παροτι το εκανα ηδη μια φορα, δεν ειναι καθολου τοσο ευκολο οσο δειχνει.

Εχω ετοιμασει και κατι για να το δειξω στις αρχες του αεροδρομιου που θα καταφτασω.

Για μια ακομα φορα, συγνωμη για το μεγαλο, ξαφνικο και αποτομο μηνυμα, οσο και για τα κενα που σας εχω αφησει.
Ειμαι στη διαθεση σας με π.μ. αν χρειαζεστε επιπλεον διευκρινισεις στις ασαφειες ή θελετε λεπτομερειες για κατι αλλο...

Αν δειτε το μηνυμα μου και θελετε, στειλτε μου σας παρακαλω μια απαντηση, για να δω οτι καποιος/καποια ενδιαφερθηκε εστω λιγο για μενα...

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!
pubs

Reaction score
638
Δεν γραφεις ποσο χονων εισαι ? Εχεις απευθυνθει στο κεντρο ψυχικης υγιεινής ? Εχουν την δυνατοτητα να κανουν διαγνωση σε τετοιου ειδους διαταραχες ......
Ο εργοθεραπευτης τι τεστ εκανε και εβγαλε αυτο το συμπερασμα ?

Reaction score
431
Δεν γνωριζω την δυσκολία που εχεις, όμως αν φυγεις για χωρα του βορρά θα πρέπει να εχεις καποια γνωμάτευση απο δημοσιο νοσοκομείο ή κλινική (και μετεφρασμένη απο το British council για παράδειγμα) ώστε να επιταχύνεις τις διαδικασίες εκει.
Πρέπει να το ψάξεις εδώ πριν φυγεις, εκεί θα βρεις βοηθεια αλλά χρειάζονται το ιστορικό σου, θα περάσεις απο συνεντεύξεις που δεν ειναι εύκολες. Επίσης να προσπαθήσεις να βρείς κάποια δεξιότητά σου μπορεί να σου εξασφαλίσει εργασία κατάλληλη ωστε και εσυ να τα καταφέρνεις και αυτοί που θα σε βοηθήσουν να είναι ευχαριστημένοι που σου δώσαν την ευκαιρία.

Reaction score
0
Σας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση.
Κοντευω σχεδον 30 χρονων, αλλα μικροδειχνω.

Ο θεραπευτης μου εδωσε 2 διαδικτυακα τεστ τυπου ερωτηματολογιου για τις διαταραχες του φασματος του αυτισμου, μου ειπε να αναφερω μερικα βιωματα απο το σχολειο (σε αυτο οντως ηταν λιγο δυσκολο, οχι επειδη δεν τα θυμομουνα, αλλα γιατι δυσκολευομουν να τα εκφρασω, ακομα και γραπτως) και καποιες αλλες ερωτησεις σχετικα με την καθημερινοτητα (π.χ. αν θυμαμαι καλα αριθμους, ημερομηνιες και συμβαντα, αν αυτα που σκεφτομαι μπορω να τα πω, αν ο λογος μου νιωθω οτι ειναι περιορισμενος σε λιγες μονο φρασεις κοκ)...

Εχω απευθυνθει σε κεντρο ψυχικης υγιεινης, αλλα μου ειπανε οτι το Asperger δεν ειναι ψυχιατρικη διαταραχη αλλα αναπτυξιακη, οποτε μαλλον θα πρεπει να παω σε ειδικευμενο ψυχολογο, ακομα και παιδοψυχολογο, παροτι ενηλικος, να παρω ενα επισημο χαρτι... Και εγω αναρωτηθηκα για το ΚΨΟ γιατι δεν μου δινουν αραγε μια σφραγισμενη τυπικη γνωματευση...

Για να εντοπισω καποια μου δεξιοτητα (εννοειται πως αυτο θα ηθελα κι εγω αν γινοταν) πιστευω οτι πρεπει πρωτα να φυγω απο εδω, να βρω ενα μερος να μεινω και να συνελθω, γιατι ετσι οπως εχουν τα πραγματα, ειναι αδυνατο... Εδω ολα γυρνανε σε μενα... Εχετε δικιο και οντως πρεπει να το σκεφτω καλα... Αν ομως δεν καταφερω να κανω κατι λογω Asperger, με ολο το σεβασμο, δε θα ειμαι ο μονος παιδια... Δεν ειμαι τεμπελης, ουτε βολευτηκα ετσι... Οπως και πολλοι αλλοι, με αλλες παθησεις, με κανονικο αυτισμο ή αλλου τυπου οπως ΔΕΠ κλπ... Αλλα το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να φυγω...

Last edited:

Reaction score
431
Αφου εχεις βάλει πλώρη να φύγεις τοτε κανε ενα τελευταίο αγωνα εδώ να πάρεις τις γνωματευσεις που χρειάζεσαι και να τις μεταφράσεις επισημα με δικηγόρο ή στο υπουργείο.
Οπου και να βρεθείς ο πρωτος χρονος θα ειναι δύσκολος πρεπει να δείξεις υπομονή και επιμονή. Πολλοί φοιτητές για παράδειγμα δεν αντέχουν τον πρωτο χρονο και γυρνάνε πισω στις πατρίδες τους. Δεν ξερω αν μπορείς να εχεις βοήθεια απο δικούς σου ανθρώπους αν πάρεις απόφαση να πας Σουηδία ή Βρετανία ή οπου σε βγάλει ο δρόμος να ετοιμαστείς ψυχικά ουτε εκεί θα είναι ρόδινα στην αρχή.
Καλή δύναμη.

Reaction score
0
Εννοειται και σ'ευχαριστω πολυ για το κουραγιο!!
Η αληθεια ειναι πως δεν εχω κανεναν αλλο να με βοηθησει... Μονος μου πηγα εξω την πρωτη φορα, τα καταφερα εν μερει αλλα η ελληνικη πρεσβεια μας τα διελυσε ολα...

Θα προσπαθησηω να ξεκινησω αμεσα τις διαδικασιες μπας και βγαλω καμια ακρη... Ειναι πολυ δυσκολο να ξεφυγω απο το σπιτι μου... Δεν ξερετε τι περναω...
Ακομα και να τα ετοιμασω, θα πρεπει να επιλεξω προσεκτικα και το που θα παω, για να μην πελαγωσω και γινει καμια στραβη, και οχι μονο οπως την πρωτη φορα με τους αλλους...

Αν ηταν στο χερι μου και το ειχα ψαξει καλα το θεμα, θα πηγαινα εκτος Ε.Ε, οπου ισως να ηταν και λιγο καλυτερα κι απο θεμα κλιματος κι απο ανεκτικοτητα... Εκει θα μπορουσα να νιωσω καλυτερα... Αλλα πρωτα επειγουν αλλα...

Δεν εχω προβλημα να παω και βορεια Ευρωπη, αρκει να μην νιωθω οτι με αντιμετωπιζουν ρατσιστικα... Μακαρι να μπορεσω να κανω κατι...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.425
Φίλε Pubs...συγχαρητήρια για τον αγώνα και την αντοχή σου..σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μπορέσεις να βρεις την ηρεμία που αναζητάς και να γίνεις καλά.
Συνέχισε..:hi:

Reaction score
0
Σ'ευχαριστω και να εισαι καλα!!
Αν καπιοιος γνωριζει κατι ή θελει να βοηθησει εστω λιγο, μπορει να ποσταρει ή ακομα καλυτερα να στειλει π.μ.

Reaction score
638
Σας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση.
Κοντευω σχεδον 30 χρονων, αλλα μικροδειχνω.

Ο θεραπευτης μου εδωσε 2 διαδικτυακα τεστ τυπου ερωτηματολογιου για τις διαταραχες του φασματος του αυτισμου, μου ειπε να αναφερω μερικα βιωματα απο το σχολειο (σε αυτο οντως ηταν λιγο δυσκολο, οχι επειδη δεν τα θυμομουνα, αλλα γιατι δυσκολευομουν να τα εκφρασω, ακομα και γραπτως) και καποιες αλλες ερωτησεις σχετικα με την καθημερινοτητα (π.χ. αν θυμαμαι καλα αριθμους, ημερομηνιες και συμβαντα, αν αυτα που σκεφτομαι μπορω να τα πω, αν ο λογος μου νιωθω οτι ειναι περιορισμενος σε λιγες μονο φρασεις κοκ)...

Εχω απευθυνθει σε κεντρο ψυχικης υγιεινης, αλλα μου ειπανε οτι το Asperger δεν ειναι ψυχιατρικη διαταραχη αλλα αναπτυξιακη, οποτε μαλλον θα πρεπει να παω σε ειδικευμενο ψυχολογο, ακομα και παιδοψυχολογο, παροτι ενηλικος, να παρω ενα επισημο χαρτι... Και εγω αναρωτηθηκα για το ΚΨΟ γιατι δεν μου δινουν αραγε μια σφραγισμενη τυπικη γνωματευση...

Για να εντοπισω καποια μου δεξιοτητα (εννοειται πως αυτο θα ηθελα κι εγω αν γινοταν) πιστευω οτι πρεπει πρωτα να φυγω απο εδω, να βρω ενα μερος να μεινω και να συνελθω, γιατι ετσι οπως εχουν τα πραγματα, ειναι αδυνατο... Εδω ολα γυρνανε σε μενα... Εχετε δικιο και οντως πρεπει να το σκεφτω καλα... Αν ομως δεν καταφερω να κανω κατι λογω Asperger, με ολο το σεβασμο, δε θα ειμαι ο μονος παιδια... Δεν ειμαι τεμπελης, ουτε βολευτηκα ετσι... Οπως και πολλοι αλλοι, με αλλες παθησεις, με κανονικο αυτισμο ή αλλου τυπου οπως ΔΕΠ κλπ... Αλλα το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να φυγω...

Τα κεντρα ψυχικης υγιεινης δεν εξεταζουν μονο ψυχιατρικες διαταραχες, εξεταζουν ψυχολογικες και μαθησιακες διαταραχες εχουν τεστ που δειχνουν αναλυτικα τι συμβαινει εκανες καποιο τεστ ? σε εξετασε ψυχολογος ή παιδοψυχολογος ? τι γνωματευση εγινε ?

Reaction score
446
Pubs, εαν θέλεις πράγματι βοήθεια δεν νομίζω ενα ανώνυμο ποστ σε ένα φόρουμ που αναφέρει προβλήματα υγείας και καταλήγει στο ¨" Αν καπιοιος γνωριζει κατι ή θελει να βοηθησει εστω λιγο, μπορει να ποσταρει ή ακομα καλυτερα να στειλει π.μ."
είναι ο καλύτερος τρόπος.
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω γιατί πραγματικά δεν σε γνωρίζω , έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικα σε φόρουμ που κάποιοι επιτήδειοι κατάφεραν μέσα απο διαλόγους προσωπικών μηνυμάτων να αποσπάσουν χρήματα χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν κάποιο πρόβλημα,
Νομίζω ότι απο την στιγμη που ζητάς γενικές συμβουλές αρκεί η κουβέντα εδώ και όχι σε πμ.
Καλό θα ήταν οι mods να επιληφθούν .
υγ. σε ποιά άλλα φόρουμ ( όπως αναφέρεις ) το έχεις ποστάρει?

Reaction score
1.127
Ειναι εντελως απαραιτητπ να παρεις επισημη διαγνωση απο επιτροπη.Θα σου ευχηθω κι εγω καλη τυχη και καλη δυναμη αλλα πρεπει να το δεις λιγο πρακτικα το θεμα.Ξερω ανθρωπους που επιδοτουνται χρονια .νομιζω οτι πρεπει να το δεις λιγο αντιστροφα.Να δεις τι μπορεις να κανεις εσυ για τον εαυτο σου και μετα τι θα κανουν οι αλλοι για σενα.
Επισης δεν καταλαβαινω την εμμονη σου να φυγεις εξω.εχεις σκεφτει οτι η λυση μπορει να βρεθει εδω;
Το οτι εχεις αζμπεργκερ δεν μπορεις να το βασισεις στο λογο ενος λογοθεραπευτη και να απελπιζεσαι,υπαρχουν δημοσια νοσοκομεια που μπορουν να το πιστοποιησουν και να σε βοηθησουν.στα λεω αυτα γιατι τα τελευταια τρια χρονια εχω ψαξει τα συνδρομα λογω προβληματος με συγγενικο προσωπο και εχω βοηθηθει.

D

Deleted member 23222

Guest
Υποτίθεται ότι τέτοια άτομα, αντιδρούν ασύμμετρα σε κάθε μεταβολή μιας τυπικής επαναλαμβανόμενης καθημερινότητας,όπως μια μετακίνηση, ή μια ...μετακόμιση.

Κάτι δεν πάει καλά...

Reaction score
446
Ειδικοί δεν είμαστε , Μπορει να είνα κάποιος που πράγματι έχει πρόβλημα .
Εγώ απλά επισήμανα την λάθος προσεγγιση . Σίγουρα πάντως αυτό είναι το τελευταίο φόρουμ ( λόγω αντικειμένου ) που θα μπορούσε να δώσει συμβουλές και βοήθεια καθοδήγησης σε ένα τόσο ιδιαίτερο πρόβλημα - πάθηση.
[DOUBLEPOST=1492906893][/DOUBLEPOST]- και για να το χαλαρώσουμε λίγο /
μπορούμε να προτείνουμε μουσική και ταινίες που ηρεμούν

Reaction score
638
Εννοειται και σ'ευχαριστω πολυ για το κουραγιο!!
Η αληθεια ειναι πως δεν εχω κανεναν αλλο να με βοηθησει... Μονος μου πηγα εξω την πρωτη φορα, τα καταφερα εν μερει αλλα η ελληνικη πρεσβεια μας τα διελυσε ολα...

Θα προσπαθησηω να ξεκινησω αμεσα τις διαδικασιες μπας και βγαλω καμια ακρη... Ειναι πολυ δυσκολο να ξεφυγω απο το σπιτι μου... Δεν ξερετε τι περναω...
Ακομα και να τα ετοιμασω, θα πρεπει να επιλεξω προσεκτικα και το που θα παω, για να μην πελαγωσω και γινει καμια στραβη, και οχι μονο οπως την πρωτη φορα με τους αλλους...

Αν ηταν στο χερι μου και το ειχα ψαξει καλα το θεμα, θα πηγαινα εκτος Ε.Ε, οπου ισως να ηταν και λιγο καλυτερα κι απο θεμα κλιματος κι απο ανεκτικοτητα... Εκει θα μπορουσα να νιωσω καλυτερα... Αλλα πρωτα επειγουν αλλα...

Δεν εχω προβλημα να παω και βορεια Ευρωπη, αρκει να μην νιωθω οτι με αντιμετωπιζουν ρατσιστικα... Μακαρι να μπορεσω να κανω κατι...

παντως με τον γραπτο τον λογο τα καταφερνεις πολυ καλα και δεν βλεπω ορθογραφικα λαθη συνηθως ατομα με τετοιου ειδους προβληματα εχουν προβλημα και στον γραπτο λογο .
Την γνωματευση για την παθηση την εκανε εργοθεραπευτης ειδικοτητα που σιγουρα δεν εχει την δυνατοτητα να κανει γνωματευση.
Πηγαινε δες εναν ψυχολογο και συζητησε το προβλημα σου

Last edited:

Reaction score
0
Λοιπον παιδια, επειδη ως προβλεψιμους ελληναρες, διεκρινα παλι επανω σας τις γνωστες θεωριες συνωμοσιας για κομπινες, λεφτα, κλπ θα σας πω πως εχει η κατασταση, αλλα σας παρακαλω, οσο φρικτα κακοψυχοι και να ειστε, μη βγαζετε αμεσως βιαστικα συμπερασματα, για να βρειτε αφορμη να με πεταξετε εξω.

Και δευτερον, δεν νομιζω οτι θα σας κανω εγω μαγκες...

Ξερω απο πρωτο χερι οτι οι ελληνες σε ολο τον κοσμο ψαχνουν αφορμη να βρουν την τρυπα για να βγαλουν ο,τι κοπροψυχια υπαρχει και εγω να μην μπορω να πετυχω ΕΝΑΝ, μα ΕΝΑΝ χιμπατζη να καταλαβει τι συμβαινει...

Εχω εχω τη συνειδηση μου πεντακαθαρη και προς το παρον αντι να πειτε κατι στοιχειωδες, επιβεβαιωνετε το πειραμα μου περι κοπροψυχιας του ελληνα...

Ειχα ποσταρει το ιδιο στο thelab οπως και σε ενα αλλο που δε θυμαμαι τωρα γιατι με περασαν για troll και μου το διεγραψαν...

Οπως και εδω, ζητουσα βοηθεια, μου εδωσαν μερικες γνωμες αλλα καποιος απο τους mod εκανε αρση απορρητου στο προφιλ μου επειδη ειδε οτι τα πραγματα ηταν δυσκολα.
Αναγκαστηκα λοιπον να παω στις αρχες να δωσω καταθεση.

Δηλαδη να θελω να ξεσπασω για οσα συμβαινουν, και τελικα ακομα κι εδω, με μερικες εξαιρεσεις, απο κατι ταλιμπαν και κανα 2 τουβλο-γυναικακια, θα γυρισει παλι επανω μου.

Για πολλοστη φορα διαβαζω οτι σε μενα κατι δεν παει καλα.
Ακομα και τωρα η αντιδραση μου θα ερμηνευτει οτι ειναι ετσι οπως τα λετε...

Μαλλον, επρεπε να ειχα κατσει εξω και να περιμενα τα χαμινια να σηκωσουν το τηλεφωνο...
Αλλα δεν ημουν το τυπικο αναισθητο κομπιναδορικο ελληνοτομαρι να εκμεταλλευτω τη βοηθεια τους...

Εκανα προφιλ εδω για να ζητησω βοηθεια και οχι να με αντιμετωπισετε σαν σκουπιδι και τοσο γυναικουλιστικα...
Οσο πιο γρηγορα φυγω απο το ελλαδισταν τοσο καλυτερα...

Δεν αξιζω να μου κανετε παλι εδω μεσα εκ του ασφαλους το χωροφυλακα και δεν ξερω πραγματικα τι αλλο να κανω.

Υπηρχαν ενδειξεις οτι οι ανθρωποι που με ταλαιπωρουσαν στο σπιτι μου ειχανε βαλει κατι, ωστε να παρακολουθουν που μπαινω και τι κανω... Μετα την καταθεση, πηγα στη ΔΗΗ και ανιχνευσαν ενα λογισμικο κατι σαν υποκλοπη, μου ειπανε αν εχω καμια υποψια αλλα δεν ειπα λεπτομερειες για αυτους, γιατι με τις κλικες που ειχαν, θα με εβγαζαν τρελο. Κι απο τοτε προτιμω να μιλαω γι'αυτο με π.μ.

Αν εχετε τα κοτσια, πιαστε εναν απο τους mod να συνεννοηθει με το αλλο το forum, αν υπαρχει ακομα η αναρτηση μου, που θα ''επιληφθουν'' κιολας, τομαρια...

Βαλτε σε δημοσια θεα την IP μου και τελος παντως, καντε ο,τι νομιζετε...

Ωραια λοιπον, ικανοποιηθηκατε τωρα??

Δεν εχω προβλημα να τα πω απο εδω, αλλα δε θα ηθελα να γινει καμια στραβη και μαθουν οι αλλοι που πηγα...
Για αυτο ανεφερα συνεχεια για π.μ.

Εν πασει περιπτωσει, αφου δεν προκειται να βγαλω ακρη ουτε εδω μεσα, δεν εχει νοημα να μιλαω εδω.
Θα κανω παλι την κινηση μονος μου, προς στεναχωρια πολλων...

Καμια φορα μια extra βοηθεια ομως, θα με γλιτωνε και απο κοπο και απο χρονο, δεδομενου του προβληματος...

Υ.Γ. Εγω σας ειπα τι μου ανεφεραν οι ανθρωποι εκει και τι με πληροφορησαν να κανω και εσεις βγαζετε κλασικα απο μονοι σας αυθαιρετα και μηχανικα συμπερασματα για τα συμπτωματα,.
Και το Asperger δεν εχει να κανει παντα τοσο με τον γραπτο λογο και την αλλαγη περιβαλλοντος, οσο ο αυτισμος, ουτε με ορθογραφικα λαθη οπως η δυσλεξια, η ΔΕΠ κλπ. Αν με βλεπατε εμφανισιακα, δεν νομιζω να ειχατε την ιδια αποψη... Αλλα απο μερικες σειρες, ειναι λιγο δυσκολο ενας απαθης ελληναρας να καταλαβει τι συμβαινει... Λες και αμα μιλουσα σε ενα πιο καταλληλο για μενα φορουμ, θα ειχα διαφορετικη αντιμετωπιση... Αυτο ειναι και καλα το θεμα...

Εχω κανει και τεστ απο εξω, και ψαχνω να βρω κι εναν δευτερο θεραπευτη απο το εξωτερικο για να επιβεβαιωσει το προβλημα...

Υ.Γ.2 Οταν θα παω εξω, ειτε διαγραψετε ειτε οχι το ποστ, ειτε ακομα και το προφιλ μου, θα φτιαξω καινουργιο και θα καταλαβετε ποσο χοντρο λαθος κανατε μαζι μου... Οση βοηθεια και να χρειαζομουν, οση αναγκη και να ειχα, δεν μπορω να διαχειριστω τετοια καμουφλαρισμενη κοπροψυχια...Η διαφορα ειναι οτι εσεις δεν εχετε καποιον να σας ξεσκιζει αυτην την ωρα... Ενω εγω δυστυχως τους εχω...

Last edited:

D

Deleted member 23222

Guest
Κρατικές υπηρεσίες αναζητάς.
Κάποιο δικηγόρο, έναν εισαγγελέα.

Εδώ είναι τεχνολογικό site.
Ζημιά θα σου κάνουμε, παρά θα σε ωφελήσουμε, γιατί δεν είμαστε ειδικοί...

Καλή τύχη από μένα!!!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Λοιπον παιδια, επειδη ως προβλεψιμους ελληναρες, διεκρινα παλι επανω σας τις γνωστες θεωριες συνωμοσιας για κομπινες, λεφτα, κλπ θα σας πω πως εχει η κατασταση, αλλα σας παρακαλω, οσο φρικτα κακοψυχοι και να ειστε, μη βγαζετε αμεσως βιαστικα συμπερασματα, για να βρειτε αφορμη να με πεταξετε εξω.

Και δευτερον, δεν νομιζω οτι θα σας κανω εγω μαγκες...

Ξερω απο πρωτο χερι οτι οι ελληνες σε ολο τον κοσμο ψαχνουν αφορμη να βρουν την τρυπα για να βγαλουν ο,τι κοπροψυχια υπαρχει και εγω να μην μπορω να πετυχω ΕΝΑΝ, μα ΕΝΑΝ χιμπατζη να καταλαβει τι συμβαινει...

Εχω εχω τη συνειδηση μου πεντακαθαρη και προς το παρον αντι να πειτε κατι στοιχειωδες, επιβεβαιωνετε το πειραμα μου περι κοπροψυχιας του ελληνα...

Ειχα ποσταρει το ιδιο στο thelab οπως και σε ενα αλλο που δε θυμαμαι τωρα γιατι με περασαν για troll και μου το διεγραψαν...

Οπως και εδω, ζητουσα βοηθεια, μου εδωσαν μερικες γνωμες αλλα καποιος απο τους mod εκανε αρση απορρητου στο προφιλ μου επειδη ειδε οτι τα πραγματα ηταν δυσκολα.
Αναγκαστηκα λοιπον να παω στις αρχες να δωσω καταθεση.

Δηλαδη να θελω να ξεσπασω για οσα συμβαινουν, και τελικα ακομα κι εδω, με μερικες εξαιρεσεις, απο κατι ταλιμπαν και κανα 2 τουβλο-γυναικακια, θα γυρισει παλι επανω μου.

Για πολλοστη φορα διαβαζω οτι σε μενα κατι δεν παει καλα.
Ακομα και τωρα η αντιδραση μου θα ερμηνευτει οτι ειναι ετσι οπως τα λετε...

Μαλλον, επρεπε να ειχα κατσει εξω και να περιμενα τα χαμινια να σηκωσουν το τηλεφωνο...
Αλλα δεν ημουν το τυπικο αναισθητο κομπιναδορικο ελληνοτομαρι να εκμεταλλευτω τη βοηθεια τους...

Εκανα προφιλ εδω για να ζητησω βοηθεια και οχι να με αντιμετωπισετε σαν σκουπιδι και τοσο γυναικουλιστικα...
Οσο πιο γρηγορα φυγω απο το ελλαδισταν τοσο καλυτερα...

Δεν αξιζω να μου κανετε παλι εδω μεσα εκ του ασφαλους το χωροφυλακα και δεν ξερω πραγματικα τι αλλο να κανω.

Υπηρχαν ενδειξεις οτι οι ανθρωποι που με ταλαιπωρουσαν στο σπιτι μου ειχανε βαλει κατι, ωστε να παρακολουθουν που μπαινω και τι κανω... Μετα την καταθεση, πηγα στη ΔΗΗ και ανιχνευσαν ενα λογισμικο κατι σαν υποκλοπη, μου ειπανε αν εχω καμια υποψια αλλα δεν ειπα λεπτομερειες για αυτους, γιατι με τις κλικες που ειχαν, θα με εβγαζαν τρελο. Κι απο τοτε προτιμω να μιλαω γι'αυτο με π.μ.

Αν εχετε τα κοτσια, πιαστε εναν απο τους mod να συνεννοηθει με το αλλο το forum, αν υπαρχει ακομα η αναρτηση μου, που θα ''επιληφθουν'' κιολας, τομαρια...

Βαλτε σε δημοσια θεα την IP μου και τελος παντως, καντε ο,τι νομιζετε...

Ωραια λοιπον, ικανοποιηθηκατε τωρα??

Δεν εχω προβλημα να τα πω απο εδω, αλλα δε θα ηθελα να γινει καμια στραβη και μαθουν οι αλλοι που πηγα...
Για αυτο ανεφερα συνεχεια για π.μ.

Εν πασει περιπτωσει, αφου δεν προκειται να βγαλω ακρη ουτε εδω μεσα, δεν εχει νοημα να μιλαω εδω.
Θα κανω παλι την κινηση μονος μου, προς στεναχωρια πολλων...

Καμια φορα μια extra βοηθεια ομως, θα με γλιτωνε και απο κοπο και απο χρονο, δεδομενου του προβληματος...

Υ.Γ. Εγω σας ειπα τι μου ανεφεραν οι ανθρωποι εκει και τι με πληροφορησαν να κανω και εσεις βιγαζετε κλασικα απο μονοι σας αυθαιρετα και μηχανικα συμπερασματα για τα συμπτωματα.
Και το Asperger δεν εχει να κανει παντα τοσο με τον γραπτο λογο και την αλλαγη περιβαλλοντος, οσο ο αυτισμος, ουτε με ορθογραφικα λαθη οπως η δυσλεξια, η ΔΕΠ κλπ. Αν με βλεπατε εμφανισιακα, δεν νομιζω να ειχες την ιδια αποψη... Αλλα απο μερικες σειρες, ειναι λιγο δυσκολο ενας απαθης ελληναρας να καταλαβει τι συμβαινει... Λες και αμα μιλουσα σε ενα πιο καταλληλο για μενα φορουμ, θα ειχα διαφορετικη αντιμετωπιση... Αυτο ειναι και καλα το θεμα...

Εχω κανει και τεστ απο εξω, και ψαχνω να βρω κι εναν δευτερο θεραπευτη απο το εξωτερικο για να επιβεβαιωσει το προβλημα...

Υ.Γ.2 Οταν θα παω εξω, ειτε διαγραψετε ειτε οχι το ποστ, ειτε ακομα και το προφιλ μου, θα φτιαξω καινουργιο και θα καταλαβετε ποσο χοντρο λαθος κανατε μαζι μου... Οση βοηθεια και να χρειαζομουν, οση αναγκη και να ειχα, δεν μπορω να διαχειριστω τετοια καμουφλαρισμενη κοπροψυχια...Η διαφορα ειναι οτι εσεις δεν εχετε καποιον να σας ξεσκιζει αυτην την ωρα... Ενω εγω δυστυχως τους εχω...
Φιλε pubs καλημερα και χρονια πολλα.
Ειλικρινα δεν εχω καταλαβει ποια ακριβως βοηθεια ζητας, τι ακριβως ειναι αυτο που θα επιθυμουσες απο τα μελη του site;
Ανθρωπινα και καλοπιστα ρωτω, εαν ξεκαθαρισεις τις προθεσεις σου ισως βοηθηθεις απο καποιους...

Reaction score
0
Φιλε pubs καλημερα και χρονια πολλα.
Ειλικρινα δεν εχω καταλαβει ποια ακριβως βοηθεια ζητας, τι ακριβως ειναι αυτο που θα επιθυμουσες απο τα μελη του site;
Ανθρωπινα και καλοπιστα ρωτω, εαν ξεκαθαρισεις τις προθεσεις σου ισως βοηθηθεις απο καποιους...
Καλησπερα Νικο.
Επειδη εδω δεν υπαρχουν οι καταλληλες δομες με ΜΚΟ, δημο κλπ για ατομα με συνδρομο Asperger και γιατι οι αρχες παντος τυπου δεν με βοηθησαν, χρειαζομαι να μαθω τις διαδικασιες μιας ξενης χωρας για να μπορεσω να μεινω σε ενα καταφυγιο shelter στο εξωτερικο ή μεσω social housing και να εχω το δικο μου αυτονομο μερος για να ζω αξιοπρεπως.

Προσπαθω να αποφασισω που θα παω, αλλα επειδη η αναγκη με κανει να πρεπει να φυγω αμεσα, ψαχνω επειγοντως να μαθω αν καποιος γνωριζει ηδη κατι (αν οχι αμεσα αυτος, απο γνωστους κλπ) ωστε να με πληροφορησει πως εχουν τα πραγματα για να εμπιστευτω τους ανθρωπους και να κανω το βημα.

Προς το παρον μπορω να παω μονο Ευρωπη και μετα, ή βγαλω διαβατηριο απο πρεσβεια (μαλλον απιθανο) ή θα μου δωσουν ενα εγγραφο emergency document να φυγω εκτος Ε.Ε. γιατι για εκτος Ευρωπης πηγαινα.

Και δευτερον, αν καποιος (ειτε γνωστος σας ειτε απο τις αρχεςυπηρεσεις της χωρας) θα μπορουσε να με καθοδηγησει να παω μαζι του στις όποιες υπηρεσιες, γιατι θα πελαγωσω μονος μου και για να μην τυχει καμια επιπλοκη για να αναγκαστω να επιστρεψω πισω...
Αν π.χ. εφτανα στο αεροδρομιο, να ηξερα που να απευθυνθω για να μην εχω δυσαρεστες εκπληξεις...

Την πρωτη φορα ηταν πιο βατη η κατασταση γιατι πηγα απο αναγκη σε αλλη Βαλκανικη χωρα, αλλα η πρεσβεια δεν μας βοηθησε και υπηρχαν και αρκετες ελλειψεις, οποτε θα επαιρνα τη θεση απο εναν ντοπιο με περισσοτερη αναγκη...

Δε θελω να παω να παρω επιδοματα, ουτε λεφτα...

Ενα μερος για σιτιση και στεγαση ωστε να εχω τα προς το ζην (τροφη, νερο, μπανιο), μεχρις οτου καταφερω να συνελθω και ψαξω για μια δουλεια. Αλλα δεν γινει αυτο, να ξερω οτι μπορω να παραμεινω εκει, χωρις να φοβαμαι οτι θα με πεταξουν στο δρομο..

Εδω δεν μπορω να λειτουργησω σε τιποτα... Αρρωσταινω και ξερω πια τι θελω για να επιβιωσω...
Αυτα απο μενα...

Αν θελετε να μου πειτε χωρα, στειλτε μου πληροφοριες π.μ ή να σας δωσω και το mail μου γιατι δημοσια θα γινει αντιληπτο και μαλλον θα διαγραψετε και το θεμα....
Δεν με νοιαζει αν με πιστευετε ή οχι...

Ειπα πως εχουν τα πραγματα, την αποφαση μου την πηρα, αλλα χρειαζομαι κατι επιπλεον για να αποτρεψω δυσαρεστες καταστασεις, περισσοτερο απο ελλαδα μερια...
Αυτο, τιποτα αλλο...

Last edited:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv