μετρήσεις REW

Reaction score
403
Χάρη στην συνεισφορά ενος usb mic από τον φίλο Dimifoot τον οποίο και ευχαριστώ για όλα,
έκανα τις πρώτες μου απόπειρες να μετρήσω τον χώρο μου.

οποιος διαθέτει λιγο χρόνο ας μου γράψει λιγα σχόλια για τις μετρήσεις,
τα αρχεία μπορείτε να τα κατεβάσετε απο εδώ
ευχαριστω!

Reaction score
403
με -23dB στον ενισχυτή

με -25dB ενισχυτή

με -30dB ενισχυτή

ολες οι μετρησεις ειναι με τις default ρυθμισεις του ενισχυτη
Crossover στα left/right, center και surround 80Hz
ενω το sub στα 120Hz

Reaction score
4.327
Βάλε και rt60 να δούμε χρόνους. Πάντως ο ενισχυτής σου πολύ μάπα δουλειά στην ισοστάθμιση έκανε. Ποιον έχεις;

Reaction score
403
εχω θέμα στο 80-100Hz;

σημερα θα προσπαθήσω να κάνω πιο σωστές μετρήσεις,

ρυθμίζοντας τα βασικά στον ενισχυτή..
speaker distance
levels με το αυτι οτι μπορω..
crossover στα 120Hz σε όλα τα ηχεία.
[DOUBLEPOST=1493819436][/DOUBLEPOST]
Βάλε και rt60 να δούμε χρόνους. Πάντως ο ενισχυτής σου πολύ μάπα δουλειά στην ισοστάθμιση έκανε. Ποιον έχεις;

εχει χαλασει εδω και αρκετό καιρό το audyssey του ενισχυτή..

Last edited:

Reaction score
403
https://www.minidsp.com/applications/acoustic-measurements/acoustic-measurements#reverberation-time

Εκει που λέει reverberation time είναι οι ρυθμίσεις για το RT60, αγνοείς αυτό που λέει δεν χρειάζεται κάτω από 100HZ
Αυτο το link χρειαζομουν οπου εξηγει βημα βημα πως να παρουμε σωστες μετρησεις του χωρου.
ευχαριστω!

Reaction score
15.548
Χάρη στην συνεισφορά ενος usb mic από τον φίλο Dimifoot τον οποίο και ευχαριστώ για όλα,
έκανα τις πρώτες μου απόπειρες να μετρήσω τον χώρο μου.

οποιος διαθέτει λιγο χρόνο ας μου γράψει λιγα σχόλια για τις μετρήσεις,
τα αρχεία μπορείτε να τα κατεβάσετε απο εδώ
ευχαριστω!
κανε πως ποναει το ποδι η χερι να ερθει αποκει να σε δει ο γιατρος :D

εχει χαλασει εδω και αρκετό καιρό το audyssey του ενισχυτή..
τι εννοεις χαλασε ?

Reaction score
403
τι εννοεις χαλασε ?
καπουτ, παει..
μου ειχαν αλλάξει την HDMI board και απο τότε δεν δούλευει το audyssey
δεν ειχα χρονο να το κοιταξω τοτε, οταν το ανακαλυψα ειχαν περασει μήνες, ασε που για να τον επιδιορθωσουν ελλειπε και 1-2 βδομάδες ο ενισχυτης, οποτε ειπα να συνεχισω να βλεπω τις ταινιες μου χωρις audyssey.

Reaction score
403
τι προσπαθείς να κάνεις;
να δω τι γινεται στον χώρο και να τα διορθωσω με room treatment, μετακινηση ηχειων, σωστες ρυθμισεις στον ενισχυτη και οτι άλλο μπορει να γίνει.. με λογικό κόστος
με εσχατη και τελική λύση, την αλλαγή του ενισχυτη.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.254
Από ότι καταλαβαίνω είναι η πρώτη φορά που το κάνεις και το προσπαθείς μόνος σου...μπλέξιμο μου μυρίζει γιατί θέλεις να πας κατευθείαν στα βαθιά.
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και πάρε ένα ενισχυτή που κάνει καλή αυτόματη ισοστάθμιση να έρθει σε ένα σημείο σχετικά ικανοποιητικό η κατάσταση και μετά βλέπεις που πρέπει να επέμβεις και με τι άλλους τρόπους. Εν τω μεταξύ μπορεί να σου αρκεί αυτό που θα βφάλει το αυτόματο και να ξεμπλέξεις μια και καλή.

Reaction score
403
Από ότι καταλαβαίνω είναι η πρώτη φορά που το κάνεις και το προσπαθείς μόνος σου...μπλέξιμο μου μυρίζει γιατί θέλεις να πας κατευθείαν στα βαθιά.
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και πάρε ένα ενισχυτή που κάνει καλή αυτόματη ισοστάθμιση να έρθει σε ένα σημείο σχετικά ικανοποιητικό η κατάσταση και μετά βλέπεις που πρέπει να επέμβεις και με τι άλλους τρόπους. Εν τω μεταξύ μπορεί να σου αρκεί αυτό που θα βφάλει το αυτόματο και να ξεμπλέξεις μια και καλή.
ευχαριστω για τα σχόλια!
δεν επιθυμώ να γίνω γκουρου αλλα μιας και ο χώρος ειναι dedicated room, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό ωστε όταν με το καλό βρω καμια ευκαιρία για κανέναν νεο ενισχυτη ή οταν κατασταλάξουν τα πράγματα με τα προτυπα, uhd, hdr, να βγει κανενας φθηνός dirac ενισχυτής (pioneer?) κτλ
να τον βάλω στον χώρο και να πάρω τα μέγιστα δυνατά.

ενισχυτής ειναι ο onkyo 5007 ο οποιος ηταν η ναυαρχίδα της ενω εχει και manual παραμετροποιηση EQ.
θα βαλω photo αργοτερα το βραδυ. ίσως με μια επίσκεψη απο επαγγελματια καλιμπράτορα, να βελτιωθει η κατάσταση ακομα και με τον παλίο onkyo.

ομως πριν έρθει ο καλιμπράτορας, θα ήθελα να κάνω οτι μπορώ απο room treatment.
πχ διαχυτές, μπασοπαγίδες κτλ

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.552
Ξέρεις φαντάζομαι πως τα spl γραφήματα που έβαλες ειναι μεχρι 200 κύκλους μόνο.

Νομίζω πως πρέπει να διαβάσεις καλά το manual του REW. Δεν θα βγάλεις άκρη αλλιως.

Reaction score
15.548
να δω τι γινεται στον χώρο και να τα διορθωσω με room treatment, μετακινηση ηχειων, σωστες ρυθμισεις στον ενισχυτη και οτι άλλο μπορει να γίνει.. με λογικό κόστος
με εσχατη και τελική λύση, την αλλαγή του ενισχυτη.
να παρεις τον 7011 να στησεις auro 3d 10.1 το συστημα και να ξεμπερδευεις...

1400 /48 ειναι

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.249
Both & sub
Maestros Both & sub.jpg

[DOUBLEPOST=1493832487][/DOUBLEPOST]RT 60 μέτρηση sub

Maestros RT 60 μέτρηση sub.jpg

Μαέστρο κάνε μέτρηση Αριστερό δεξί σαμπ. Μια μέτρηση και τα τρία μαζί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7