Φυσικό αέριο

Reaction score
25.477
Απάντηση: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ιταλοι και γαλλοι ειναι μανουλες στα αερια
κοιτα επισης τους chaffoteau
η συμπυκνωση δεν ειναι πανακεια, θελει και μεγαλα σωματα ωστε να ζεσταινεις το νερο σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες και να κανεις χρηση του βαθμου αποδοσης.
αυτο που δεν διαπραγματευται ειναι η αντισταθμιση που ρυθμιζει την θερμοκρασια του νερου αναλογα με την εξωτερικη.
φαντασου το σαν κλιματιστικο με συμβατικο συμπιεστη και με inverter.

πηρα chaffoteaux γιατι ερχοταν σε εκδοση εξωτερικου χωρου (ασχετο αλλα παλι θελει μονωση) εχει αντισταθμιση, εχει αναλογικη λειτουργεια και μαλιστα η ελαχιστη αποδιδομενη ισχυς του ηταν η χαμηλοτερη στην αγορα (αν θυμαμαι καλα μπορουσε να δουλεψει ως και το 15% που σημαινει οτι εχεις πολυ λιγα αναψε σβησε οτνα ο καιρος ειναι σχετικα υποφερτος.

μεγαλο κεφαλαιο ο θερμοστατης . σε αυτες τις μοναδες υπαρχουν θερμοστατες που ερχονται πακετο και δουλευουν πολυ καλα (επιπλεον εχουν ενα μενου ισα με 50 σελιδες με διαφορες απιθανες ρυθμισεις που σε αλλες συσκευες τις κανεις με βιδακι κλπ)

επιπλεον
για τετοιο μεγεθος ΑΝ εχεις δυνατοτητα βαλε δυο ζωνες με δυο θερμοστατες , ασχετως τι λενε οι περισσοτεροι , οταν εχεις πχ βορινα υπνοδωματια και νοτιο καθιστικο, χωρια του οτι εχεις διαφορετικη ζητηση θερμοκρασιας και σαν τιμη και σαν ωριαιο προγραμμα ειναι απιθανο να πετυχεις καλη και οικονομικη αποδοση με εναν θερμοστατη.

φαντασου λοιπον , οτι θελεις 21 βαθμους στα υπνοδωματια 2200-0800 , την ιδια στιγμη αν ειχες 17 στο καθιστικο δε θα σου ελειπε κατι ενω αντιθετα θελεις πχ στο καθιστικο 19 βαθμους 1700-2200 και μπορεις την υπολοιπη μερα να εχεις 17.

με μικρες αποκλισεις μπορεις να γλυτωσεις αρκετα χρηματα απο κατι τετοιο (ναι η ολημερη λειτουργεια ειναι καλο πραμμα αλλα θελει παραμετροποιηση αναλογως τη ζητηση)

το κοστος εγκαταστασης για ενα επιτοιχο καθως και εναυσης + φυλλο καυσης δεν μπορει να ξεπερνα τα 300 ευρω αν απλα συνδεεται σε υπαρχον συστημα αεριου και νερου. διαφορετικα αναλογως αποστασεων κλπ το νουμερο που λες μπορει να ειναι λογικο.

δεν ξερω αν αξιζει να παρεςι viessman επειδη ειναι ο κορυφαιος.
εσυ θελεις κατι που να ζεσταινει το νερο του κυκλωματος και να κρατησει πανω 15 χρονια. αν τωρα συντρεχει λογος να δωσεις +800ευρω απο εναν αλλο συμπυκνωματος (πχ chaffoteaux 28αρης στα 1350) θα πρεπει στα επομενα χρονια να τα παρεις πισω. αρα στα 15 χρονια θελεις τουλαχιστον 50ευρω το χρονο. Με καπου 500-600 που θελεις ετησιως σε θερμανση σημαινει -10% σε καταναλωση (που δεν το βλεπω).

Reaction score
25.477

αν μιλαμε για εγκατασταση κυκλωματως παροχης αεριου , σημαινει μελετη και εγκριση απο ΕΠΑ.

αυτα τα πραγματα ειναι λιγο πολυ στανταρ σε τιμες και οι αποκλισεις αφορουν κυριως την περιοχη (ειθισται στην επαρχεια να ειναι λιγο καλυτερες οι τιμες απο αθηνα αλλα δεν ειναι και κανονας).

Reaction score
3.341
αν μιλαμε για εγκατασταση κυκλωματως παροχης αεριου , σημαινει μελετη και εγκριση απο ΕΠΑ.

αυτα τα πραγματα ειναι λιγο πολυ στανταρ σε τιμες και οι αποκλισεις αφορουν κυριως την περιοχη (ειθισται στην επαρχεια να ειναι λιγο καλυτερες οι τιμες απο αθηνα αλλα δεν ειναι και κανονας).
Πολυ σωστα !!! Μια χαρα τα λετε

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Πιστευω οτι ειναι κοντα κοντα στην πραγματικοτητα

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Για 2 βαρια-βαρια μερες δουλεια, τα 900€ειναι η... πραγματικοτητα, και μαλιστα η σημερινη;Νομιζω πως μερικες "ειδικοτητες" δεν προσγειωθηκαν ακομη - κι οταν, αναγκαστικα, προσγειωθουν, θα τους κακοφανει πολυ!

Reaction score
25.477

λακη πρεπει να ξερουμε τι αφορουν τα 900 και τι τα 1400.

συνδεση λεβητα-εναυση-φυλλο καυσης κατω απο 300 αντε 250 δεν παιζει ακομα και αν τα εχεις ολα ετοιμα.

απο το κοστος υλικων παντως φαινεται οτι εχει αρκετες μετατροπες η δουλεια ειτε αφορουν εγκατασταση γραμμης αεριου, ειτε μετατροπη στο υπαρχον κυκλωμα θερμανσης. χοντρα χοντρα και αυστηρως εμπειρικα, για 1400 υλικα (χωρις λεβητα προφανως, αυτο καταλαβα) δυο μερες δουλεια ειναι για 1 μαστορα και 2 βοηθους αρα δυο μαστορικα μεροκαμματα συν 4 αντε 3 βοηθου συν εναυση/φυλλο καυσης. ισως να ειναι πολλα (δεν ξερω την περιοχη) ισως και οχι.

παντως εγω με μια και δυο προσφορες δεν εκανα ποτε δουλεια ουτε στο εξοχικο που εβαλα θερμανση απο την αρχη ουτε στην αθηνα που ανακαινισα.

θα εψαχνα πχ απο τους εισαγωγεις των chapee/chaffoteaux/baxi/biasi κλπ τιμες καταλογου και συνεργατες τους που δουλευουν στην περιοχη. οσοι δεν εχουν συνεργατες στην περιοχη τους αποκλειεις γιατι αν πχ το βαλεις σεπτεμβριο και τον ρυθμισει ο μαστορας και πας να τον αναψεις τον οκτωβρη και δεν αναβει (γιατι κατι δεν εγινε σωστα) ο μαστορας που δουλευει το συγκεκριμενο λεβητακι πρεπει να ειναι προσβασιμος αμεσα.
απο τους υπολοιπους λοιπον παιρνεις προσφορες και διαλεγεις.

στην ευβοια πχ εψαξα 2-3 απο αθηνα και αλλους 3 απο την περιοχη. γενικα δεν ειχαν μεγαλες διαφορες (οι αθηναιοι πιο ακριβοι και φυσικα ειχαν και μεταφορα) με εξαιρεση εναν τυπο απο χαλκιδα που οταν διαβασα την προσφορα του νομιζα οτι ειχα κανει λαθος και ζηταγα εγκατασταση σε 5οροφο. Στο τελος προτιμησα εναν που ηταν πολυ κοντα και τελικα χρειαστηκε μια φορα να ερθει σαββατο βραδυ (γιατι οντως ειχε κανει μλκ).

Reaction score
3.341
Η ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ έβγαλε τις παρακάτω προσφορές για απευθείας χρηματοδότηση της εγκατάστασης για αυτόνομη ή κεντρική θερμανση
εάν κάποιος έχει σκοπό να προβεί σε αλλαγή του συστήματος θέρμανσης πιστεύω ατι αξίζει να επωφεληθεί της προσφοράς

Προγράμματα Χρηματοδότησης Εγκατάστασης Θέρμανσης για Κεντρικές και Αυτόνομες Εγκαταστάσεις

ΜΕ τα νέα χρηματοδοτικά πρόγραμματα η ΕΠΑ Αττικής κάνει πιο προσιτή για τους οικιακούς καταναλωτές τη δυνατότητα απόκτησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου.

Η ΕΠΑ Αττικής χρηματοδοτεί απευθείας, χωρίς την παρεμβολή καμίας τράπεζας, σε μεγάλες πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση αλλά και σε μεμονωμένα διαμερίσματα με αυτόνομη εγκατάσταση θέρμανσης, που προτίθενται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, το κόστος κατασκευής εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης αυτών.
α) Άτοκη χρηματοδότηση σε κεντρικές θερμάνσεις κτηρίων

Χρηματοδοτούμενο ποσό Καθορίζεται από την εγκατεστημένη ισχύ λέβητα του κτηρίου και σύμφωνα με το κάτωθι σχήμα:

Εγκατεστημένη ισχύς
(kcal/h)

Χρηματοδοτούμενο Ποσό
(συμπ. ΦΠΑ)

>=200.000 12.300€
170.000 – 199.999 9.840€
120.000 – 169.999 7.380€

Όροι προσφοράς
  • Η προσφορά ισχύει για Κεντρικές Θερμάνσεις κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα από 120.000 kcal/h και άνω και καλύπτει το ανώτατο μέχρι το ποσό των 12.300€ (συμπ. ΦΠΑ).
  • Η αποπληρωμή του κόστους εγκατάστασης προς την ΕΠΑ Αττικής γίνεται άτοκα σε διάστημα 3 ετών, σε 18 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης φ.α.
  • Η χρηματοδότηση ισχύει για υποβολή προσφοράς και κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης από επαγγελματίες εγκαταστάτες οι οποίοι συμμετέχουν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΠΑ Αττικής - Λίστα επαγγελματιών χρηματοδότησης.
  • Η χρηματοδότηση καλύπτει τις συσκευές και εξαρτήματα που απαιτούνται για την μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου (λέβητας, καυστήρας, σωληνώσεις, συσκευές ασφαλείας, σύστημα απαγωγής καυσαερίων, κόστος μελέτης κ.α.). Δεν θα καλύπτονται εξαρτήματα ή συσκευές που δεν σχετίζονται με την εγκατάσταση θέρμανσης φυσικού αερίου (π.χ. κουζίνα φ.α., ταχυθερμοσίφωνας φ.α. κλπ) ή την μετατροπή του συστήματος καύσης (π.χ. σώματα καλοριφέρ).
  • Η προσφορά ισχύει εφόσον ο καταναλωτής έχει ενεργοποιήσει την εγκατάστασή του εντός 3 μηνών από την τοποθέτηση του μετρητή.
  • Η προσφορά δεν ισχύει αν ο καταναλωτής παραβιάσει υπαιτίως κάποιον από τους όρους της σύμβασης (ή/και του προσαρτήματος χρηματοδότησης εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης).
* Σημείωση: Δε διατίθεται χρηματοδότηση με άλλο χρόνο αποπληρωμής.

β) Χρηματοδότηση σε αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις)Χρηματοδοτούμενο ποσό
Χρηματοδότηση του κόστους μετατροπής/εγκατάστασης θέρμανσης αυτόνομης σύνδεσης μεμονωμένου διαμερίσματος (ανεξαρτήτου της ισχύος λέβητα) το ανώτατο μέχρι του ποσού των 1.200€ (συμπ. ΦΠΑ) ανά διαμέρισμα.

Όροι προσφοράς
  • Η χρηματοδότηση ισχύει στην περίπτωση πολλαπλών – δύο (2) και άνω – συμβάσεων αυτόνομων θερμάνσεων (αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων) ανά νέο παροχετευτικό αγωγό που θα συμβολαιοποιηθούν στην ίδια προωθητική περίοδο. Η χρηματοδότηση ισχύει και στην περίπτωση όπου δύο (2) μεμονωμένα διαμερίσματα δεν ανήκουν στο ίδιο ακίνητο, αλλά τροφοδοτούνται από την ίδια παροχή.
  • Η χρηματοδότηση εκάστης αυτόνομης σύνδεσης εγκρίνεται μετά το πέρας της ενεργοποίησης δύο τουλάχιστον συνδέσεων που έχουν συμβολαιοποιηθεί στην ίδια προωθητική περίοδο.
  • Η αποπληρωμή του χρηματοδοτούμενου ποσού προς την ΕΠΑ Αττικής γίνεται σε διάστημα 2 ετών, σε 12 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης φ.α.
  • Ο καταναλωτής οφείλει να αποπληρώσει το χρηματοδοτούμενο ποσό πλέον τόκων της ΕΠΑ Αττικής. Το επιτόκιο είναι 7,0%.
  • Η χρηματοδότηση ισχύει για υποβολή προσφοράς και κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης από επαγγελματίες εγκαταστάτες οι οποίοι συμμετέχουν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΠΑ Αττικής - Λίστα επαγγελματιών χρηματοδότησης.
  • Η χρηματοδότηση εγκρίνεται από την ΕΠΑ Αττικής με την προσκόμιση προς έλεγχο των παρακάτω:
    • Έντυπο χρηματοδότησης,
    • Τιμολόγιο εγκαταστάτη και δελτίο αποστολής,
    • Φύλλο καύσης εσωτερικής εγκατάστασης, και
    • Προσάρτημα χρηματοδοτικού υπογεγραμμένο και από τα 3 συμβαλλόμενα μέρη (καταναλωτής, εγκαταστάτης, ΕΠΑ Αττικής),
      για κάθε αυτόνομη σύνδεση και για τουλάχιστο δύο (2) διαμερισμάτων στην ίδια παροχή.
    • Η προσφορά ισχύει εφόσον ο καταναλωτής έχει ενεργοποιήσει την εγκατάστασή του εντός 3 μηνών από την τοποθέτηση του μετρητή.
    • Η προσφορά δεν ισχύει για επαγγελματίες (κατασκευαστές με επαγγελματικό ΑΦΜ).
* Σημείωση: Η χρηματοδότηση ισχύει και στην περίπτωση ενεργοποίησης ενός (1) μεμονωμένου διαμερίσματος σε ακίνητο, όπου έχει ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχη ενεργοποίηση ενός διαμερίσματος εντός των προηγούμενων 90 ημερών.

Περιγραφή διαδικασίαςΟ καταναλωτής συμφωνεί με έναν επαγγελματία εγκαταστάτη της αρεσκείας του, που συμμετέχει όμως στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (Λίστα επαγγελματιών χρηματοδότησης), για την εσωτερική εγκατάσταση και οι δύο μαζί υπογράφουν με την ΕΠΑ Ατιικής το προσάρτημα σύμβασης για χρήση του χρηματοδοτικού προγράμματος. Η ΕΠΑ Αττικής αναλαμβάνει η ίδια την πληρωμή του χρηματοδοτούμενου ποσού για το κόστος κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης προς τον εγκαταστάτη.
Η προσφοράισχύει για υπογραφή σύμβασης και προσαρτήματος χρηματοδότησης μέχρι και τις 21/03/2014.

Ποια τα οφέλη για τον καταναλωτήΜε το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΠΑ Αττικής είστε πολλαπλά κερδισμένοι καθώς:

• Κερδίζετε από την πρώτη ημέρα σύνδεσης σας ασύγκριτη οικονομία, που ξεπερνά το 40%, στο κόστος θέρμανσης και τα πολυάριθμα οφέλη που προσφέρει το φυσικό αέριο.
• Αποπληρώνετε το χρηματοδοτούμενο ποσό για το κόστος της εγκατάστασης θέρμανσης σε 3 έτη (σε 18 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις) στην περίπτωση κεντρικής θέρμανσης ή σε 2 έτη (σε 12 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις)
στην περίπτωση αυτόνομης θέρμανσης, πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης φυσικού αερίου.
• Η διαδικασία είναι εύκολη αφού απευθύνεστε και συναλλάσσεστε μόνο με την ΕΠΑ Αττικής.
• Σε περίπτωση κεντρική θέρμανσης, η λήψη της απόφασης και η διαδικασία είναι απλή αφού για να προχωρήσετε με τη χρηματοδότηση απαιτείται μόνο η συμφωνία του 50%+1 των ψήφων συνιδιοκτησίας της πολυκατοικίας.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Η Αττικη βγαζει προσφορες, αλλα εδω την πληρωνουμε καλα!
Ηρθε και ο πρωτος λογαριασμος για 40 μερες: 276κμ/218€

Reaction score
0
παιδια καλησπερα ,πουλαω επιδαπεδιο λεβητα αεριου vilant atmovit σε πολυ καλη κατασταση μαζι με boiler assos 180lt και δοχειο διαστολης,,ειναι καταλληλος για δυο σπιτια η διαμερισματα.ολα μαζι 800 ευρω τιμη συζητησιμη..ευχαριστω

Reaction score
0
Καλημέρα σας.

Ενδιαφέρομαι για εγκατάσταση επίτοιχου λέβητα στο διαμέρισμα. Έχω πάρει αρκετές προσφορές (6) και μετά από μελέτη έχω καταλήξει σε 2.

Από τις 6 μελέτες που έχω πάρει, οι 3 μου προτείνουν λέβητα κάπου στις 25-28 Kw, ενώ οι άλλες 3 πάνε ένα επίπεδο επάνω στα 32-34 Kw. Τρέχα γύρευε τώρα ποιος έχει δίκιο.
Το σπίτι είναι μεγάλο (140 τμ), ψηλοτάβανο (3,10 μ.), 4ου ορόφου (50 μέτρα σωληνώσεις από τον μετρητή έως τον λέβητα), 12 σώματα παλιά τύπου ακαν, πρόσφατα όμως έβαλα νέα θερμομονωτικά κουφώματα και εξωτερική θερμομόνωση και στις 2 όψεις. Σκοπός μου είναι να ανοίξω το λέβητα τον Νοέμβριο και να τον ξανακλείσω τον Μάρτιο.
Είμαστε 2 άτομα προς στιγμή, αλλά τον Νοέμβριο θα γεννηθεί το πρώτο μας παιδί και γι’ αυτό κάνω όλες αυτές τις εργασίες. Στόχος μου είναι να έχω τους περισσότερους χώρους σε μία σταθερή θερμοκρασία 20-22, ενώ κάποια δωμάτια που δεν θα τα χρησιμοποιούμε θα τα έχω σε χαμηλότερη θερμοκρασία για εξοικονόμηση μέσω θερμοστατικών κεφαλών.
Συνεπώς οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Για την περίπτωσή μου, πώς στο καλό θα ξέρω αν χρειάζομαι 28αρι ή 34αρι λέβητα; Μένω νότια προάστεια, δεν θεωρώ ότι θα έχω τόσο έντονη ανάγκη θέρμανσης, από την μία σκέφτομαι μήπως με τον πιο μεγάλο λέβητα καλύπτω καλύτερα τις ανάγκες μου ειδικά τις ημέρες με πολύ κρύο (συν ζεστό νερό χρήσης) και από την άλλην σκέφτομαι μήπως με τον μεγαλύτερο λέβητα καταναλώνω περισσότερο και το βρω μπροστά μου στους λογαριασμούς.

2. Από λέβητες είμαι μεταξύ του Vaillant ecoTEC VUW Pro 286 (o 28άρης) http://thermogas.gr/levites-aeriou-ecotec-vuw-pro και του Radiant R2K 34 (ο 34άρης) http://ang-tech.gr/radiant-r2k/ .
Ποιος θεωρείται πιο αξιόπιστος τεχνολογικά; Εννοώ να αντέξει περισσότερο στον χρόνο και να μου βγάλει λιγότερα προβλήματα.
Επίσης, με ποιόν από τους δύο θα έχω χαμηλότερη κατανάλωση, δεδομένων όλων των άλλων συνθηκών;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Reaction score
3.341
Μετρησε τα σωματα ολα διστηλο τριστηλο και τις φέτες τους .
Δεν συγκρίνεται η vaillant με την radiant η μεν γερμανικη ειναι πρωτοπόρος και απο τους νο1 ομίλους .
Θα τα ξαναπουμε πιο αναλυτικα να βρω λιγο χρονο .
Μετρησε τα και εδω ειμαστε

Reaction score
25.477
υπερβολικα μεγαλος λεβητας ο 34 για διαμερισμα στοιχειωδως θερμομονωμενο οπως το αναφερεις και μαλιστα στη γλυφαδα
ειναι μηχανικοι οι μελετητες ;

στα 128 χολαργο πανταχωθεν ελευθερο με ελαφρα εσωτερικη θερμομονωση και καλα κουφωματα εχω υπολογισμενες απωλειες 11KW

οι λοιποι ενοικοι με κουφωματα και μονωσεις μαμα του 77 εχουνε ολοι 24KW και δεν κρυωνει κανεις τους.

"με το ματι" αμφιβαλλω αν θα θες πανω απο 24KW ασχετως το τι σωματα εχεις εγκατεστημενα (που σιγουρα οσο πιο παλια κατασκευη τοσο πιο υπερδιαστασιολογημενα ειναι)

το σημαντικο που πρεπει να ξερεις ειναι οτι η καταναλωση θα μεγαλωνει οσο ο λεβητας υπερδιαστασιολογειται ενω σε ενδιαμεσες καταστασεις (φθινοπωρο, ελαφρυς χειμωνας) θα εχεις πολλες εναυσεις στη μερα

Reaction score
0
Μετρησε τα σωματα ολα διστηλο τριστηλο και τις φέτες τους .
Δεν συγκρίνεται η vaillant με την radiant η μεν γερμανικη ειναι πρωτοπόρος και απο τους νο1 ομίλους .
Θα τα ξαναπουμε πιο αναλυτικα να βρω λιγο χρονο .
Μετρησε τα και εδω ειμαστε
Φίλε, σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχω συνολικά 12 σώματα. Τα 2 έχουν "πλατιές φέτες" (15+14=29 φέτες), τα 3 έχουν "λεπτές/μονές" (13+10+8=31 φέτες) και τα 7 έχουν "μεσαίου" πλάτους φέτες (20+14+36+10+16+3+13=112 φέτες). Άρα 112 μεσαίες φέτες, 29 πλατιές και 31 λεπτές, συνολικά 172 φέτες. Το σπίτι είναι παλιό, του 1974.
Με τον vaillant θα κάνω και μεγαλύτερη οικονομία; Λόγω λιγότερων kw ή λόγω ποιότητας;
[DOUBLEPOST=1495383002][/DOUBLEPOST]
υπερβολικα μεγαλος λεβητας ο 34 για διαμερισμα στοιχειωδως θερμομονωμενο οπως το αναφερεις και μαλιστα στη γλυφαδα

στα 128 χολαργο πανταχωθεν ελευθερο με ελαφρα εσωτερικη θερμομονωση και καλα κουφωματα εχω υπολογισμενες απωλειες 11KW

οι λοιποι ενοικοι με κουφωματα και μονωσεις μαμα του 77 εχουνε ολοι 24KW και δεν κρυωνει κανεις τους.

"με το ματι" αμφιβαλλω αν θα θες πανω απο 24KW ασχετως το τι σωματα εχεις εγκατεστημενα (που σιγουρα οσο πιο παλια κατασκευη τοσο πιο υπερδιαστασιολογημενα ειναι)

το σημαντικο που πρεπει να ξερεις ειναι οτι η καταναλωση θα μεγαλωνει οσο ο λεβητας υπερδιαστασιολογειται ενω σε ενδιαμεσες καταστασεις (φθινοπωρο, ελαφρυς χειμωνας) θα εχεις πολλες εναυσεις στη μερα

Φίλε, σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Οι περισσότεροι που ήρθαν ήταν μηχανικοί. Οι μηχανικοί δηλαδή διαφωνούν μεταξύ τους.

Το σπίτι είναι του 1974. 12 σώματα, 172 φέτες, όπως αναλύω στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα. Ευτυχώς, κουφώματα και θερμομόνωση είμαι καλά.

Έχεις κάποια γνώμη για τις εταιρείες; Γιατί και ο radiant βγαίνει σε 28άρη.

Reaction score
3.341
Οι θερμίδες που βγαίνουν βάση των σωμάτων είναι 22.350 Kcal
υποψιάζομαι οτι θα κάνεις καινουριο δισωλήνιο συστημα θερμανσης .
http://www.thermogas.gr/levites-sympiknosis-ecotec-vuw-plus
θα σου προτείνω το Ecotec Vuw PlusecoTEC VUW Plus 246
εκτός εαν υπάρχει ζήτηση για παραπάνω ZNX τότε να πας στο Plus 306
είναι πολύ ανώτερος και κάνει καλύτερη ενδοδιαμόρφωση ξεκινάει απο 5.2 kw
δλδ λιγότερο απο ένα μάτι κουζίνας.
η ποιότητα κατασκευής και τα υλικά είναι ανώτερα
θα το πάει μια χαρά ο λέβητας οι απώλειες οι δικές αου είναι γύρω στα 13 kw

Reaction score
25.477
Αν βάση σωμάτων βγαίνουν 22000kcal στις συνηθεις συνθηκες (90/70 βαθμους νερο) τότε εγγυημένα οι απώλειες είναι λιγότερο από 20kw και επίσης εγγυημένα δε θα δεις πάνω από 70 βαθμούς νερό στα χοντρα κρύα . Με 50 βαθμούς θα θερμαίνεται το σπίτι οπότε ένα λέβητας συμπυκνώματος δε θα πάει χαμένος.

Νομίζω ότι θες ακόμα μια διάγνωση βάση απωλειών και όχι βάση σωμάτων

Reaction score
3.341
θα το πάει μια χαρά ο λέβητας οι απώλειες οι δικές αου είναι γύρω στα
13 kw

Reaction score
25.477
Ήθελα να δώσω έμφαση που λένε ασουμε γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω υπερδιαστασιολογησεις που φτάνουν μέχρι και το χ3 σε λέβητες (και μετά μια απορία γιατί καίει το ρημάδι πολύ )

Reaction score
3.341
Μην λες ανακριβειες πλεον οι συγχρονοι λεβητες δεν καταναλωνουν παραπανω απο τις αναγκες για τις οποιες πρεπει δουλεψουν.
Τουλαχιστον απο μια κατηγορια και πανω με τα σωστα παρελκομενα δεν πειραζει (αν και δεν συνιστάται ) να ειναι μεγαλυτερο το μηχανημα .
Στα συμβατικα συστηματα λεβητα καυστηρα η υπερδιαστασιολογιση ειναι καταστροφικη υπερ της οικονομιας.

Reaction score
0
θα το πάει μια χαρά ο λέβητας οι απώλειες οι δικές αου είναι γύρω στα 13 kw
Φίλε, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και με συγχωρείς για την καθυστέρηση στην απάντηση, τρέχω σαν τον Βέγγο με την εγκυμοσύνη. Πρέπει να μπήκες σε μεγάλο κόπο. Οι 22.000 θερμίδες και τα 13kw απώλειες, υποθέτω ότι είναι κοντά στις πραγματικές με τα δεδομένα που σου έδωσα ή πρέπει να φέρω και μηχανολόγο για μελέτη θέρμανσης για να κρίνει από κοντά;
Για vaillant έχω καταλήξει. Μίλησα σήμερα με τον πωλητή όσον αφορά τον λέβητα που μου προτείνεις (τον 306, υποθέτω ότι θα έχω απατήσεις σε ΖΝΧ) και μου είπε ότι ναι είναι καλύτερος (κυρίως: Βαλβίδα αερίου ELGA για το βέλτιστο έλεγχο του λόγου αέρα καύσης) αλλά τα έξτρα 200-300 ευρώ δεν θα τα αποσβέσω. Το θεώρησε υπερβολικό. Να μπω στο πρόσθετο κόστος, αλλά μόνο αν το αποσβέσω, γιατί τώρα με το παιδί δεν περισσεύουν.
[DOUBLEPOST=1495923225][/DOUBLEPOST]
Αν βάση σωμάτων βγαίνουν 22000kcal στις συνηθεις συνθηκες (90/70 βαθμους νερο) τότε εγγυημένα οι απώλειες είναι λιγότερο από 20kw και επίσης εγγυημένα δε θα δεις πάνω από 70 βαθμούς νερό στα χοντρα κρύα . Με 50 βαθμούς θα θερμαίνεται το σπίτι οπότε ένα λέβητας συμπυκνώματος δε θα πάει χαμένος.

Νομίζω ότι θες ακόμα μια διάγνωση βάση απωλειών και όχι βάση σωμάτων

Φίλε μου, σ' ευχαριστώ. Ναι, θεωρώ έχεις δίκιο. Πολλά τα 34. Δεν κατάλαβα μόνο, γιατί να έχω πολλές εναύσεις σε ενδιάμεσες καταστάσεις θερμοκρασίας. Πώς μπορώ να το αποφύγω αυτό;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut