Φυσικό αέριο

Μηνύματα
15.072
Reaction score
20.887
Μην λες ανακριβειες πλεον οι συγχρονοι λεβητες δεν καταναλωνουν παραπανω απο τις αναγκες για τις οποιες πρεπει δουλεψουν.
Τουλαχιστον απο μια κατηγορια και πανω με τα σωστα παρελκομενα δεν πειραζει (αν και δεν συνιστάται ) να ειναι μεγαλυτερο το μηχανημα .
Στα συμβατικα συστηματα λεβητα καυστηρα η υπερδιαστασιολογιση ειναι καταστροφικη υπερ της οικονομιας.
που ειναι η ανακριβεια δηλαδη ;

οτι αν βαλεις 3 πλασιο λεβητα (34KW αντι για 13KW) θα εχεις μεγαλυτερη καταναλωση απο οτι αν βαλεις πχ 20KW ;

πχ ο 246 θα καταναλωνει οσο 306 στο διαμερισμα που συζηταμε;
ειδικα στα ορια της περιοδου θερμανσης η διαφορα θα ειναι μετρησιμη οταν η εξωτερικη θερμοκρασια θα ειναι μεταξυ 8 και 12 βαθμων.

μπαδεγουει , εξαιρετικη επιδοση το να μπορει να δουλεψει απο τα 4KW
 

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το forum , να σας πω λίγο τον προβληματισμο μου , που δεν μπορώ να βγάλω άκρη για να προχωρήσω.

Είμαστε μια πολυκατοικία του 1977 ( με 20 διαμερίσματα , 4 οροφή διαμερισματων , ένα δώμα , ένα ισόγειο και ένα υπόγειο) με κεντρική θέρμανση πετρελαίου , με τον λέβητα να είναι ο αρχικώς της εγκαταστασεις , ο οποίος έχει κολληθεί μια φορά.

ο Λέβητας που είναι 140.000 θερμίδων.

Σε συνέλευση που έγινε αποφασίσαμε να κάνουμε αλλαγη λέβητα και καυστήρα με έναν φυσικού αερίου και κάπου εδώ αρχίζει ο προβληματισμος μου , καθώς όσοι έχουν έρθει για προσφορά μου εχουν προτείνει βέβαια διαφορετικά μοντέλα (γιατί ο καθένας εξειδικεύεται σε αυτόν ) αυτό δεν με πειράζει , άλλα το πρόβλημα είναι στις απόψεις ότι ο συμπυκνώσεις μπορείς να είναι μικρότερος σε θερμίδες από της θερμίδες που έχει ο αρχικός καυστήρας που είναι 140.000 θερμίδες.

Δηλαδή σε μια προσφορά μου πρότειναν το καυστήρα συμπυκνώσεις innovens pro που είναι 115 kw άρα κοντά στις 98000 θερμίδες.

Παρακαλώ , το ερώτημά μου είναι άμα βάλω συμπυκνώσεις μπορεί να είναι λιγότερες θερμίδες από αυτές του αρχικού καυστήρα και να μην έχω κανένα πρόβλημα με την θέρμανση της πολυκατοικίας.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων ,οι απαντήσεις σας θα είναι σωτήριες γιατί η δαπάνη είναι μεγάλη και δεν πρέπει να γίνει λάθος.
 

Μηνύματα
15.072
Reaction score
20.887
αν τα διαμερισματα ειναι ανω των 80τμ σας συμφερει (μακροπροθεσμα) να βαλετε ατομικους λεβητες ο καθνεας τον δικο του και να μην ψαχνεστε ποιος δεν πληρωσε κλπ.

επισης πιθανοτατα δεν χρειαζεστε τοσο μεγαλο λεβητα γιατι παλια βαζανε οτι να ναι.
μελετη για 70 , κατασκευαστης εβαζε κατι παραπανω, υδραυλικος κατι παραπανω , ιδιοκτητες κατι παραπανω και εβγαινε 100 με σωματα για 150

θελει σωστη μελετη και εφαρμογη.

πιθανον ο μικροτερος λεβητας να ειναι μια χαρα

επισης πιθανο να δουλευει περισσοτερο χρονο και να καιει λιγοτερο απο τον μεγαλυτερο που θα δουλευει λιγοτερο.

ο λεβητας συμπυκνωματος αντεχει να δουλεψει σε χαμηλες θερμοκρασιες νερου , αρα και με χαμηλη ισχυ καυστηρα χωρις να τρυπαει απο τα συμπυκνωματα.

αν ειναι σε υπογειο ομως να δειτε πως θα φευγουν τα νερα του συμπυκνωματος, εινια αρκετα και πρεπει να πανε σε μια αποχετευση ομβριων.

το σημαντικοτερο ομως ειναι να δωσετε λεφτα για αντισταθμιση και αναλογικο κυκλοφορητη - ειναι πολυ σημαντικο το λειτουργικο ωφελος.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.436
Reaction score
125.822
σημαντικοτερο ομως ειναι να δωσετε λεφτα για αντισταθμιση και αναλογικο κυκλοφορητη - ειναι πολυ σημαντικο το λειτουργικο
Πόσο;
 

Μηνύματα
15.072
Reaction score
20.887
ισα με 25% κατω σε καταναλωση ειδικα για μεσες θερμοκρασιες. μπορει και παραπανω.

και ενας wilo πχ "αναλογικος" εχει δεν εχει 500-600 , κυκλωμα αντισταθμισης καπου 400 .
σε αυτο το μεγεθος εγκατασταση δεν προλαβαινεις να σκεφτεις οτι τα πληρωσες. τον 3ο μηνα λειτουργιας αποσβενουν (αν ρυθμιστει σωστα η καμπυλη) - δοκιμασμενο.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.436
Reaction score
125.822
Εμένα μου είπαν 2-3.000€ για αντιστάθμιση, σε buderus 60-άρη.
Βεβαίως δεν έχω καταλήξει, buderus ή κάτι άλλο για 60-70.000?
Με δεξαμενή προπάνιου.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.342
Members
37.933
Νεότερο μέλος
daemon76
Top