Φυσικό αέριο

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Επαναλαμβάνω το μηχάμημα απο μόνο του δεν λέει τίποτα !
πρέπει να τοποθετηθούν κι άλλα εξαρτήματα για περετέρω εξοικονόμηση ενέργειας
Αφου εισαι "της δουλειας" πες μου την γνωμη σου:
Σε παλαια οικοδομη θα αντικατασταθει η συνδεση σε καλοριφερ πετρελαιου με επιτοιχιο λεβητα (προκειται για δυο διαμερισματα, χωριστοι λεβητες), εμβαδου 80 και 80+30τμ. Ισογειο+(1ος και 2ος ενα λεβητα).
Μπορει ο λεβητας της β΄περιπτωσης να μπει στον 2ο οροφο (ταρατσα) και να τροφοδοτει και τον 1ο, δηλ. να στελνει κατω τη θερμανση; Μαλλον απαιτειται ενισχυμενος κυκλοφορητης υποθετω. Αυτο λογω χωρου!
Ποσες θερμιδες περιπου απαιτουνται για οικοδομη ανοιχτη στις τρεις πλευρες (και στη βορεινη), με σχετικα καλη μονωση στους τοιχους (διπλο τουβλο με φελιζολ αναμεσα) και κουφωματα αλουμινιου καλα; Μιλω για Λαρισα. Τεχνιτης μου ειπε πως οι 30.000, στην β΄περιπτωση, επαρκουν, υπαρχει κανενας τυπος υπολογισμου;
Ποια παρελκομενα εννοειτε οτι πρεπει να τοποθετηθουν περιφερειακα του λεβητα, δεδομενου οτι (γνωμη μου) η συνδεση ειναι απλη; Δηλ: επιτ. λεβητας - κυρια γραμμη - γραμμες σωματων. Ο επιτοιχιος δεν περιλαμβανει ολα τα απαραιτητα;

Reaction score
3.341

Σε παλαια οικοδομη θα αντικατασταθει η συνδεση σε καλοριφερ πετρελαιου με επιτοιχιο λεβητα (προκειται για δυο διαμερισματα, χωριστοι λεβητες), εμβαδου 80 και 80+30τμ. Ισογειο+(1ος και 2ος ενα λεβητα).
Μπορει ο λεβητας της β΄περιπτωσης να μπει στον 2ο οροφο (ταρατσα) και να τροφοδοτει και τον 1ο, δηλ. να στελνει κατω τη θερμανση; Μαλλον απαιτειται ενισχυμενος κυκλοφορητης υποθετω. Αυτο λογω χωρου!

Μπορεί να τοποθετηθει στην ταράτσα εφόσον πληρεί κάποιες προδιαγραφές οι οποιές ποικοίλουν στις κατα τόπυς ΕΠΑ είσαι Λαρισα αρα ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ποσες θερμιδες περιπου απαιτουνται για οικοδομη ανοιχτη στις τρεις πλευρες (και στη βορεινη), με σχετικα καλη μονωση στους τοιχους (διπλο τουβλο με φελιζολ αναμεσα) και κουφωματα αλουμινιου καλα; Μιλω για Λαρισα. Τεχνιτης μου ειπε πως οι 30.000, στην β΄περιπτωση, επαρκουν, υπαρχει κανενας τυπος υπολογισμου;

τριάντα χιλιάδες θερμίδες είναι πολλές με 25000 είσαι οκ αλλα πρέπει να γίνει μέτρηση των σωμάτων να βγουν οι θερμίδες
ενας μπκαλίστικος τύπος ο οποίος σπάνια πέφτει έξω έιναι

κυβίζεις τον χώρο και πολαπλάσιάζεις επι 65 περιπου για λάρισα

110 χ 2.8 χ 65 = 20,000kcal

Ποια παρελκομενα εννοειτε οτι πρεπει να τοποθετηθουν περιφερειακα του λεβητα, δεδομενου οτι (γνωμη μου) η συνδεση ειναι απλη; Δηλ: επιτ. λεβητας - κυρια γραμμη - γραμμες σωματων. Ο επιτοιχιος δεν περιλαμβανει ολα τα απαραιτητα;
Απαραίτητα είναι η αντιστάθμιση θερμοκρασίας που συνεργάζετε το κάθε μηχάνημα, καθως και ο θερμοστάτης του εαν η λειτουργεία του είναι full inverter αναλογική δηλαδή και αδιαβάθμιτη .

ξεκινάς και καις απο περίπου 8 με 9000 kcal μέχρι full ισχύ του μηχανήματος.

Μετά είναι ο τρόπος διαχείρισης του ζεστού νερού χρήσης, αν υπάρχει ηλιακός κτλπ

Γιάυτό προσπαθούμε να επιλέξουμε ένα μηχάνημα το οπίο θα μας δώσει την δυνατότητα να το παρμετροπιήσουμε
σύμφωνα με τις ανάγκες ενός νοικοκυριού .

Reaction score
3.341

με το μανομετρικό μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα για να κατεβαίνει η θέρμανση κάτω

Reaction score
29.542

Κι εγω την ίδια απορία έχω ελπίζω να μας εξηγήσει ο Γιάννης.
Κοίτα καταρχήν , όταν ασχοληθήκαμε για την μετατροπή , είχαμε ηδη εναν λέβητα και εναν καυστήρα 3 ετών , δλδ καινούργια.
Ο λέβητας είναι 152.000 kcal, για τρία διαμερίσματα , 90, 230, 190 τμ. Υπάρχουν έτοιμες αυτονομίες , και , τα δυο έχουν μονοσωλήνιο και το μεγάλο εχει κλασικό δυσωλήνιο. Για να πάμε σε λύση ξεχωριστού επιτοίχιου στο κάθε ενα δεν υπήρχε περίπτωση γιατί θα γινόταν γιαπιά και τα τρία. Λέβητας επιτοίχιος με τέτοια απόδοση και για τρία διαμερίσματα δεν υπήρχε. Κατά συνέπεια προτιμήθηκε η λύση της εγκατάστασης φυσικού αερίου με αλλαγή μόνο του καυστήρα. Ο λέβητας ΜΑSTER αρκετά αποδοτικός και αξιόπιστος δεν είχε θέμα να δουλέψει με το αέριο.Ασε που θα έπρεπε να αχρηστευθούν και τα δυο μποϊλερς , το ενα 120 λίτρα, και το άλλο 200λίτρα, που είναι στο λεβητοστάσιο.
Τα 5,5 χιλιάρικα πάντως που στοίχισε η ολη ιστορία μου έπεσαν βαριά.
Δεν , αντιλέγω οτι η θερμογόνος δύναμη είναι αυτή που δηλώνουν, όμως ξέρω απο τον μηχανικό μου οτι υπολοίπεται του πετρελαίου το φα
Με το φα και τον θερμοστάτη του λέβητα στην ίδια θερμοκρασία στους 70 κελσίου ο λέβητας φτάνει τους 60. Δεν έχει αλλαχτεί κάτι άλλο πλην του καυστήρα.
Δεν αυτοαναιρούμαι, λεω φθηνό σχετικά με το πετρέλαιο εκεί που το έφτασαν , αλλά γελοιωδώς ακριβό λόγω του οτι έχουν συνδέσει την τιμή του με το πετρέλαιο και είναι 20% πιο φτηνό απο το πανάκριβο diesel. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι στην μισή τιμή απο την τωρινή.
Οσο για το αν χρεώνεται με το κυβικό , η οχι, εγω καλούμαι να πληρώσω την συνολική τιμή με τους φόρους και οχι την νετη σκέτη.
Κατά συνέπεια είναι πολύ ακριβό. Στην ευρώπη το έχουν στην μισή τιμή , και πάλι γκρινιάζουν, και έχουν και πολλαπλάσιους μισθούς.

Reaction score
7

Εγώ έχω να πω τα εξής:
Στο δικό μου διαμέρισμα προτίμησα να βάλω το 2011 ένα BAXI Luna 3 ο οποίος είναι ο πιο κοινός λέβητας επίτοιχος αερίου. Οι περισσότεροι τεχνίτες συντήρησης τον ξέρουν καλά. Ανταλλακτικά και στα περίπτερα. Για λέβητα συμπύκνωσης δεν το συζητάω διότι για σπίτια έως 150 τετραγωνικά η απόσβεση γίνεται σε 8 με 10 χρόνια (αν λάβουμε υπόψη τις αποδόσεις που δίνουν οι κατασκευαστές). Αν την σήμερον ημέρα έχει αλλάξει η διαφορά τιμής μεταξύ συμπύκνωσης και συμβατικού, δεν ξέρω.
Του έχω βάλει και έναν αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας, οπότε λειτουργεί και με αντιστάθμιση. Την οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο την υπολογίζω πάνω από 35%.

Reaction score
3.341

@john markou

Γιάννη πρώτον το πρόβλημα το οποίο είναι ολοφάνερο στην περίπτωση την δική σου είναι οτι ο λέβητας που εχεις τοποθετήσει είναι οτι καλύπτει άνετα μία πολυκατοικια 12-14 διαμερισμάτων (και οχι μικρών) πόσσο μάλλον τρία διαμερίσματα και 510 μ2 !!!
με απλά λόγια έχεις ένα FIAT UNO με ένα κινητήρα 5500 κυβικών άρα δεν θα μπορέσεις ποτέ να πετύχεις οικονομία.
τώρα εάν ο θερμαστατης είναι ρυθμισμένος στους 70 και φτάνει μέχρι τους 60 δύο πράγματα συμβαίνουν
ή είναι χαλασμένος ο θερμοστάτης ή έχεις βάλει σύστημα αντιστάθμισης.

Με λιγα λόγια δεν προκειτε ποτέ να έχει οικονομία !!

Reaction score
3.341

Εγώ έχω να πω τα εξής:
Στο δικό μου διαμέρισμα προτίμησα να βάλω το 2011 ένα BAXI Luna 3 ο οποίος είναι ο πιο κοινός λέβητας επίτοιχος αερίου. Οι περισσότεροι τεχνίτες συντήρησης τον ξέρουν καλά. Ανταλλακτικά και στα περίπτερα. Για λέβητα συμπύκνωσης δεν το συζητάω διότι για σπίτια έως 150 τετραγωνικά η απόσβεση γίνεται σε 8 με 10 χρόνια (αν λάβουμε υπόψη τις αποδόσεις που δίνουν οι κατασκευαστές). Αν την σήμερον ημέρα έχει αλλάξει η διαφορά τιμής μεταξύ συμπύκνωσης και συμβατικού, δεν ξέρω.
Του έχω βάλει και έναν αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας, οπότε λειτουργεί και με αντιστάθμιση. Την οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο την υπολογίζω πάνω από 35%.

ΟΙ επίτοιχοι ΒΑΧΙ είναι καλοί αλλα δεν είναι αναλογική η λειτουργεία, εάν δεν κάνω λάθος μόνο το luna 3 comfort κάνει full αναλογική λειτουργεία και αντιστάθμιση μάνο με τα δικά του ψηφιακα αισθητήρια.

οι λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών ΄΄συμπήκνωσης προανάμειξης κτλπ ΄΄ έχουν αποτέλεσμα μόνο σε συνδυασμό
με θερμοστατικές βαλβίδεσ και αντιστάθμιση θερμοκρασιών.

Reaction score
29.542

@john markou

Γιάννη πρώτον το πρόβλημα το οποίο είναι ολοφάνερο στην περίπτωση την δική σου είναι οτι ο λέβητας που εχεις τοποθετήσει είναι οτι καλύπτει άνετα μία πολυκατοικια 12-14 διαμερισμάτων (και οχι μικρών) πόσσο μάλλον τρία διαμερίσματα και 510 μ2 !!!
με απλά λόγια έχεις ένα FIAT UNO με ένα κινητήρα 5500 κυβικών άρα δεν θα μπορέσεις ποτέ να πετύχεις οικονομία.
τώρα εάν ο θερμαστατης είναι ρυθμισμένος στους 70 και φτάνει μέχρι τους 60 δύο πράγματα συμβαίνουν
ή είναι χαλασμένος ο θερμοστάτης ή έχεις βάλει σύστημα αντιστάθμισης.

Με λιγα λόγια δεν προκειτε ποτέ να έχει οικονομία !!
Ο λέβητας δεν μπήκε ετσι , αλλά μετά απο δεύτερη μηχανολογική μελέτη. Η πρώτη του 1973 , είχε 46000κcal μόνο για το μεγάλο διαμέρισμα των 230τμ, που υπήρχε τότε. Τα άλλα δύο έγιναν αργότερα.Ο θερμοστάτης λειτουργεί κανονικότατα . Με χρήση πετρελαίου φτάνει κανονικά τους 70-75 κελσίου. Αντιστάθμιση δεν μπήκε .
Οι θερμίδες του master είναι απο 124000 εως 142000, οχι 150000, που έγραψα. Μικρή η διαφορά.
Το αν φτάνει για πολυκατοικία 12-14 διαμερισμάτων είναι άλλη ιστορία. Αφου όπως είπα η οικοδομή είναι παλιά , με μόνωση μάλλον ελλειπή και απο παντού ανοικτή. Μόνο τα διπλά τζάμια κάνουν κάτι για περιορισμό των απωλειών.Το κακό είναι πως είναι ολα συρόμενα επάνω σε παλιά αλουμίνια.

Reaction score
3.341

Τι ποσο πληρωνετε την σεζον στο φυσικο αεριο ;; Και ποσο οφφ σεζον αφου εχεις και μποιλερ ;

Reaction score
7

ΟΙ επίτοιχοι ΒΑΧΙ είναι καλοί αλλα δεν είναι αναλογική η λειτουργεία, εάν δεν κάνω λάθος μόνο το luna 3 comfort κάνει full αναλογική λειτουργεία και αντιστάθμιση μάνο με τα δικά του ψηφιακα αισθητήρια.

οι λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών ΄΄συμπήκνωσης προανάμειξης κτλπ ΄΄ έχουν αποτέλεσμα μόνο σε συνδυασμό
με θερμοστατικές βαλβίδεσ και αντιστάθμιση θερμοκρασιών.
Φυσικά μιλάω για τον Luna 3 confort με full αναλογική λειτουργία. Αφού αναφερω οτι έχω βάλει εξωτερικό αισθητήρα θερμοκρασίας για αντιστάθμιση.
Αν σε έναν συμπύκνωσης συνυπολογίσεις και το κόστος θερμομικτικών βαλβίδων και τα ρέστα, η απόσβεση πάει περίπατο
Γνώμη μου πάντα.

Reaction score
3.341

οι θερμοστατικές βαλβίδες δεν είναι υποχρεωτικές καθώς μπορείσ και τώρα να τις τοποθετήσεισ και δεν πάνε πακέτο με την κάθε εγκατλάσταση !!!

Εάν το σπίτι είναι 150 μ τις θεωρώ απαραίτητες για εξισορόπηση και οικονομία .

η τεχνολογία της συμπύκνωσης μασ επιτρέπει να δουλέψουμε με χαμηλές θερμοκρασίες γιατί κάτω απο τους 65 C έχουμε τα πρώτα συμπκνωματα οπότε και την μέγιστη οικονομία και μας επιτρέπει να συντηρούμε το νερό ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, και όχι on kai off .
Η ατμοσφαιρική λειτουργεία δεν μας δίνει την δυνατότητα λειτουργίας με χαμηλέσ θερμοκρασίες γιατί δημιουργούντε υγροποιήσεις στον θάλαμο καύσης

Reaction score
29.542

Τι ποσο πληρωνετε την σεζον στο φυσικο αεριο ;; Και ποσο οφφ σεζον αφου εχεις και μποιλερ ;
Κοίτα , εγω πλέον δεν το χρησιμοποιώ, η αδερφή μου , τον χειμώνα του 2011 που είχε πολύ κρύο , το δίμηνο δεκέμβρη γενάρη μόνο έκαψε 850 e, χωρίς να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα ζεστό νερό λόγω ηλιακού. Δεν εχω στοιχεία άλλα να σου δώσω , μιας και είδα οτι δεν με αφορούσε , το θέμα, αλλά μπορώ να βρω αν θέλεις και να σου πω.

Reaction score
3.341

Κοίτα , εγω πλέον δεν το χρησιμοποιώ, η αδερφή μου , τον χειμώνα του 2011 που είχε πολύ κρύο , το δίμηνο δεκέμβρη γενάρη μόνο έκαψε 850 e, χωρίς να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα ζεστό νερό λόγω ηλιακού. Δεν εχω στοιχεία άλλα να σου δώσω , μιας και είδα οτι δεν με αφορούσε , το θέμα, αλλά μπορώ να βρω αν θέλεις και να σου πω.

Γιάννη δυστυχώς έτσι είναι αν καις ενα τόσο μεγάλο συστημα για ένα διαμέρισμα.....

αν θέλετε το προχωράμε και το αναλύουμε.

Reaction score
180

Εγώ έχω να πω τα εξής:
Στο δικό μου διαμέρισμα προτίμησα να βάλω το 2011 ένα BAXI Luna 3 ο οποίος είναι ο πιο κοινός λέβητας επίτοιχος αερίου. Οι περισσότεροι τεχνίτες συντήρησης τον ξέρουν καλά.
Προφανως ο λεβητας ειναι "σκυλι" με αφθονια ανταλλακτικων.
Και εγω τετοιο εχω, οπως εχει και ενας φιλος.

Και οι δυο ομως εχουμε προβληματα και δυσκολιες με την αρχικη επιτευξη της
ζητουμενης θερμοκρασιας στη παροχη ζεστου νερου στο λουτρο.

Υπαρχει χαρακτηριστικη σταδιακη ανοδος της θερμοκρασιας του θερμου νερου πολυ πιο πανω
απο την ζητουμενη (60 βαθμοι), και ετσι υποχρεωτικα χρησιμοποιουμε κρυο νερο
για αναμειξη.

Ομως καποιοι αλλοι φιλοι με γερμανικους ή αλλους επωνυμους λεβητες
εχουν αμεσα ζεστο νερο με αποκλιση λιγοτερη του ενος βαθμου κελσιου,
χωρις καθολου αναμειξη κρυου νερου.

Reaction score
51

Μου ζητησανε για σπιτι 150 τετραγωνικων 1400 ευρω για υλικα και 900 επιπλεον για τον υδραυλικο χωρις αποδειξη για τοποθετηση!! δεν ειναι πολλα?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μου ζητησανε για σπιτι 150 τετραγωνικων 1400 ευρω για υλικα και 900 επιπλεον για τον υδραυλικο χωρις αποδειξη για τοποθετηση!! δεν ειναι πολλα?
1400€ για υλικα; εγκατασταση απο την αρχη θα κανεις; Οπως μου ειπε ο δικος μου, αν η ενωση λεβητα και υπαρχουσα γραμμης ειναι κοντα ή διπλα, τα επι πλεον υλικα ειναι ελαχιστα. Συγκεκριμενα, επειδη σε μενα η υπαρχουσα ειναι στο υπογειο ενω ο νεος λεβητας αεριου θα μπει στον πρωτο οροφο, αρα απαιτουνται καποια υλικα και παραπανω δουλεια, ολα μαζι (υλικα + δουλεια) γυρω στα 1000€!!! Ολη δε η δουλεια θα κοστισει:
-1700€ για λεβητα Buderus
- 400€ για συνδεση
-1000€ για εργατικα κλπ

Θελω μονο να μου πει ο Kogni (και με πμ αν προτιμα) καμια αλλη προταση για 25000θερμ λεβητα (υπαρχει μικροτερος για 80τμ σπιτι;)

Reaction score
3.341

1) Γιατί χωρίς απόδειξη ?
2) Εστω οτι στα κάνει μπάχαλο ποίον θα κηνυγήσεις τον φαντομά ?
3) δεν μπορώ να σου πώ αν είναι πολλά η λίγα γιατί πρέπει να υπάρχει μία συνολική εικόνα του έργου.4

Reaction score
51

1400€ για υλικα; εγκατασταση απο την αρχη θα κανεις;
Ναι απο την αρχη , απο κεντρικη πετρελαιο σε εξατομικευμενο φυσικο αεριο
Θα μου κοψει αποδειξη , αλλα 900 ειναι αυτο που ζηταει για προσωπικη εργασια+23% φπα δηλαδη ο υδραυλικος ζηταει 1150 περιπου για να κουμπωσει σωληνες σε ετοιμο σχεδιο.

Reaction score
3.341

Ναι απο την αρχη , απο κεντρικη πετρελαιο σε εξατομικευμενο φυσικο αεριο
Θα μου κοψει αποδειξη , αλλα 900 ειναι αυτο που ζηταει για προσωπικη εργασια+23% φπα δηλαδη ο υδραυλικος ζηταει 1150 περιπου για να κουμπωσει σωληνες σε ετοιμο σχεδιο.
Πιστευω οτι ειναι κοντα κοντα στην πραγματικοτητα

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7