- Reaction score
- 7.905
Thanks! Δηλαδή στην κανονική λειτουργία τα έχουμε ανοιχτά; Η ρύθμιση της θερμοκρασίας πώς γίνεται; Ελέγχοντας το άνοιγμα απ' το πορτάκι και την καμινάδα;Για σβησιμο κλεινουμε το πορτακι μπροστα χαμηλα και την μικρη καμιναδα απο πανω, ετσι χωρις ροη αερα τα καρβουνα σβηνουν γρηγορα.
Μπορείς αλλά δεν συμφέρει. Τα κάρβουνα της Monolith έχουν θερμική αξία 31.700 kJ/kg, όταν τα περισσότερα του εμπορίου έχουν κάτω από 20.000. Δεν βγάζουν κάπνα και δεν χρειάζονται το κλασικό χώνεμα. Μπορείς να ψήσεις από το μηδέν σε λιγότερο από τέταρτο. Αν αγοράσεις και το Looftlighter, ξεχνάς προσανάμματα και χημικά.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάρβουνα του εμπορίου?
Αν όχι,γιατί?
Κατανοητό,αλλά εγώ έχω δικά μου κάρβουνα.Μπορείς αλλά δεν συμφέρει. Τα κάρβουνα της Monolith έχουν θερμική αξία 31.700 kJ/kg, όταν τα περισσότερα του εμπορίου έχουν κάτω από 20.000. Δεν βγάζουν κάπνα και δεν χρειάζονται το κλασικό χώνεμα. Μπορείς να ψήσεις από το μηδέν σε λιγότερο από τέταρτο. Αν αγοράσεις και το Looftlighter, ξεχνάς προσανάμματα και χημικά.
Ο Γιάννος θα στα πει πιο αναλυτικά.
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά το βίντεο στο παραπάνω link είναι στα γερμανικά.Αν αγοράσεις και το Looftlighter, ξεχνάς προσανάμματα και χημικά.
Ο Γιάννος θα στα πει πιο αναλυτικά.
Μέχρι να σου απαντήσει ο Γιάννος, εδώ έχει περισσότερες πληροφορίες.Από τι προέρχονται άραγε τα κάρβουνα της Monolith?
Πως παρασκευάζονται?
Μόνο αυτό με ενδιαφέρει...
Μου απάντησες!!Μέχρι να σου απαντήσει ο Γιάννος, εδώ έχει περισσότερες πληροφορίες.
Ναι , απο οτι μας ειπε ο Γιαννος ,θελει λιγο προσοχη να μην ξεφυγει πολυ προς τα πανω η θερμοκρασια γιατι μετα πεφτει λιγο δυσκολα ,αλλα στα 220-260 που καναμε τις δοκιμες δεν εδειχνε καθολου δυσκολος ο ελεγχος .Ελέγχοντας το άνοιγμα απ' το πορτάκι και την καμινάδα;
Το καπακι πρεπει οσο το δυνατον να μην ανοιγει ,ιδιως στα ψησιματα που γινονται σε χαμηλη φωτια και για πολυ ωρα.Και να ξεφύγει η θερμοκρασία στη χειρότερη ανοίγεις το καπάκι υποθέτω.