Κάτι ψήνεται στο σπίτι μας

Reaction score
375

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.445
Ναι, είναι τζελ. Απλώνεις αρκετή ποσότητα στη στρογγυλή βάση, βάζεις τα κάρβουνα από πάνω, ανοίγεις τον ανεμιστήρα στο φουλ, ανάβεις το τζελ και σε 10 λεπτά το πολύ ψήνεις.

Reaction score
375
Μόλις παρελαβα την Lotus Grill!!!
Για πειτε μου σας παρακαλω... Επειδη σε ενα βιντεο ειδα πως ενας εψησε αλλα ηταν απέξω καμμενα και απο μεσα αψητα, πως θα το αποφυγω αυτο? Φανταζομαι με το ανεμιστηρακι... Πρεπει να ειναι οσο το δυνατον σε χαμηλοτερη ταχυτητα για να το αποφυγω? Ή το αντιθετο?

Το βραδυ θα κανω την πρωτη μου δοκιμη και θα ποσταρω και φωτογραφιες!!!

Μεχρι τοτε ομως, περιμενω απαντηση!!!

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Προσωπικά δε μου έχει τύχει καμένο έξω και ώμο μέσα, δεν πιάνει τοσο ψηλές θερμοκρασίες η Lotus.
Σε κάθε περιπτωση όμως ναι ρυθμίζεται με το ανεμιστήρα. Λιγότερη ένταση λιγότερη θερμότητα

Reaction score
375
Προσωπικά δε μου έχει τύχει καμένο έξω και ώμο μέσα, δεν πιάνει τοσο ψηλές θερμοκρασίες η Lotus.
Σε κάθε περιπτωση όμως ναι ρυθμίζεται με το ανεμιστήρα. Λιγότερη ένταση λιγότερη θερμότητα
Ειδα αυτο το βιντεο και φοβηθηκα

Reaction score
375
Λοιπον...

Στην αρχη τσιγκουνευτηκα το τζελ και τα καρβουνα και οι μπριζολες μετα απο 15 λεπτα ψησιματος παρεμεναν rare ψημενες.

Μετα, αφου καταλαβα το λαθος μου, εβαλα περισσοτερα καρβουνα, εβαλα ξανα τζελ και αναψα τη φωτια απτην αρχη.

Ολα καλα εν τελει, απλα δεν μπορω να πω πως εγιναν γρηγορα λογω δικου μου ομως λαθους. Δεν κατηγορω τη Lotus grill γι αυτο.
Την επομενη φορα θα τα κανω πολυ πιο γρηγορα φανταζομαι αφου δεν θα κανω τα ιδια λαθη.
Απο γευση, παρα πολυ καλη αλλα ηταν καλη και η μπριζολα. Το ψησιμο εν τελει εγινε εξαιρετικο για τα δικα μου γουστα.
Η μπριζολα βγηκε μαλακη, τις εβαλα σε ενα πιατακι με αλουμινοχαρτο απο πανω για να "ξεκουραστουν" και να κρατησουν το ζουμι τους και μετα ηταν ακομη καλυτερες γευστικα (αυτο το κολπο το ειδα σε ενα βιντεακι ελληνικο στο youtube)

Απο θεμα ευκολιας μπορω να πω πως ειναι οτι ακριβως εψαχνα. Οπως ειχα αναφερει και σε προηγουμενο ποστ, ειμαι ο ορισμος του ασχετου στο αναμμα της φωτιας. Ομως με την lotus grill δεν χρειαστηκε να παιδευτω για να αναψει η φωτια, καθως ολα γινονται μονα τους. Εσυ απλα βαζεις το τζελ, τα καρβουνα μεσα στο ειδικο ποτηρακι, αναβεις τη φωτια και τελος. Ουτε οινοπνευματα, ουτε να αεριζεις τα καρβουνα, ουτε τιποτα!

Τελος, η διαδικασια καθαρισμου ειναι πανευκολη. Δεν εχει πολλα συμπραγκαλα που χρειαζονται πλυσιμο και δεν παιδευεσαι να ξεκολλησεις τα λιπη απο την σχαρα.

Προτεινεται ανεπιφυλακτα σε ασχετους με καρβουνα και σε οσους δεν θελουν να ταλλαιπωρηθουν για να ψησουν.

Απο θεμα γευσης, δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να απαντησω. Μια χαρα ηταν οι μπριζολες αλλα δεν ειμαι "ψειρας" ουτε "ειδημονας του ψησιματος" για να απαντησω.

Οταν ψησω ξανα, σαν περισσοτερο εμπειρος πια, θα επιστρεψω με νεο σχολιο.

Reaction score
375
Για πείτε ρε παιδιά καμία ιδέα για ψαράκι στα κάρβουνα.

Έκανα λαβράκι και τσιπούρα προχθές αλλά δεν ικανοποιήθηκα.

Με τη νέα ψησταριά ψήνω κάθε τρεις μέρες! Ευκολία ;)

Περιμένω απαντήσεις.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo