Με τι ενισχυτή να συνδυάσω τα Dali Opticon 8

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Στα 1000€ να συμφωνήσω. Ο @stamatisxanthos μίλησε για 4000€ χωρίς την πηγή.

Τα ίδια ισχύουν και για τα 4.000 ευρώ και για τα 5.000 ευρώ. Ο χώρος ΔΕΝ αλλάζει! Είναι οικιακός χώρος, ζουν και άλλοι μέσα!
Ίσα ίσα, γι' αυτούς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν αυτά τα χρήματα για το σύστημά τους, πρώτα διαβάζουν αυτά που έγραψε ο Sleep ώστε να είναι συγκρατημένοι στα "θέλω" τους, να ρίξουν μία ματιά παραπάνω στα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων, τις απαιτήσεις τους για οδήγηση, τις δυνατότητες του ενισχυτή και μετά να προχωρήσουν σε ακροάσεις και αγορές.

Όπως έχουν διαμορφωθεί οι τιμές, σε αυτά τα χρήματα αγοράζεις ένα ηχείο όμορφο, περιποιημένο, με υψηλό waf, καλοάκουστο, 2.5 δρόμων, στα 2.000 με 2.500 ευρώ και ένα ικανό ενισχυτή για να το οδηγήσει σωστά. Σιγά τη διαφορά!
Ότι αγοράζεις και με τα 1.000 ευρώ! Αντί για βινύλιο σε χρώμα ξύλου μπορεί να έχει καπλαμά από φυσικό ξύλο, να είναι γυαλιστερό 7 στρώσεων και όχι 2, σίγουρα καλύτερα μεγάφωνα και υλικά, που θα καλύψουν λόγω ποιότητας τις ίδιες ατέλεις του χώρου που θα υπήρχαν και με του 1000ρικου ΑΝ σεβαστείς αυτά που έγραψε ο Sleep.
Αν δε τα σεβαστείς, δε προσφέρεις την προσοχή που απαιτείται κατά την ανάγνωσή τους, τότε τα ίδια σφάλματα που θα υπήρχαν με το 1.000ρικο θα υπήρχαν και με το τετραχίλιαρο! Απλά στα 4 χιλιάρικα θα "πονούν" παραπάνω...


(0.6 ειναι πολυ...) Ναι έπαθαν. Πέταξαν ενα τσουβάλι λεφτα σε καλωδια και tweaks, κυνηγώντας την ουρά τους για δεκαετίες. Και παρέμειναν ανικανοποίητοι. Όχι όλοι, αλλα πολλοί.

Εχμ, δεν είναι τυχαία η απόσταση που αναφέρθηκε, ρίξε μία ματιά στα .pdf σου. Αντήχηση στα 0.6 για 2 μέτρα είναι καλά. Χαλί με πυκνό, ψηλό, πέλος και κουρτίνα τη μειώνουν στα 0.4, Κάτι σύνηθες για οικιακό χώρο... Το συζητήσαμε, άκου το χώρο σου, μάθε το χώρο σου, πειραματίσου με το χώρο σου ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, με λίγο διάβασμα και βοήθεια οι λύσεις είναι πολλές και απλές πολλές φορές χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στο σπίτι.
Το 0.3 και κάτω που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου αφορά αποστάσεις 1,5 μέτρα και... studio ;) Για οικιακούς χώρους, σαλόνια γενικής χρήσης, συζητάμε...

Έγιναν συνδρομητές-αιμοδότες επιτήδειων.
Auditory said:

"Προσωπικά αυτό το δρόμο έχω ακολουθήσει και ακούω τόσο όμορφα όσο δεν έχω ακούσει ποτέ. Έχω πλήρη συνείδηση των συμβιβασμών που έχω αναγκαστεί να κάνω και διάγω ψυχικά ήρεμο βίο.

... Λίγο το έχεις αυτό στο χόμπι μας
; :drinks:
Αυτά πιστεύω ότι πρέπει να λέγονται σε όποιον ρωτά τί σύστημα να πάρει Dimifoot."

Δεν είναι δικά μου λόγια, ο Sleep έχει τα πνευματικά δικαιώματα αλλά συμφωνώ απόλυτα!

Μωρέ ναι, μαζί σου όλοι (ελπίζω...), αλλά ο φίλος ξεκινά με ένα ηχείο κι έναν ενισχυτή αξιώσεων (στο δικό μου χώρο 4x6 m, absolutely NO waf... :D, θα έκαναν παπάδες άσχετα με το αν εγώ θα τα επέλεγα...).

Γιατί θεωρείς πως θα έκαναν "παπάδες" αν έμπαιναν εκεί μέσα; Και να ήταν αποδεκτά από τη σύζυγο, αποδεκτά από εσένα, ο χώρος σου δείχνει από τις διαστάσεις δύσκολος... 3*4=12 & 2*6=12... Ύψος 2.75; 4*=11 ... Θέλει προσοχή στο στήσιμο αλλιώς βγάζει προβλήματα... Φυσικά εξαρτάται και από τα έπιπλα, από το πόσο "φορτωμένος" είναι αλλά αν ήταν άδειος αρχικά είχαμε πρόβλημα...


Στο χώρο του όμως, πρέπει να του πούμε ότι η τα opticon 8 πάρει η τα opticon 6 πάρει, χωρίς υποβοήθηση στα χαμηλά ρισκάρει να του φανεί μάπα το πανάκριβο καρπούζι (χωρίς να φταίει το καρπούζι! ;)).
Αν θέλει δε να ακούει έντεχνο σε όλο το χώρο και σε χαλαρές εντάσεις, η επιλογή του είναι "μια γωνία λάθος" που λεν και στο μπιλιάρδο... Βάλε καλύτερα 5-6 τέτοια στις γωνίες του ταβανιού... Τις απαιτήσεις σου θα τις καλύψεις μάλλον καλύτερα...

Να κάτι που πρέπει να αναφέρουμε, όπως σωστά παρατηρείς sterkon. Αγαπητέ συνφορουμίτη αν περιμένεις να ακούσεις εξίσου καλά (αφού έχεις προσέξει αυτά που έγραψε ο Sleep) στα 110 τ.μ. συνολικό εμβαδό σπιτιού αυτά που ακούς στη θέση ακρόασης και γύρω από αυτή, γέμισε καλύτερα το σπίτι με ηχεία οροφής γιατί θέλεις ηχοκάλυψη και όχι υψηλή πιστότητα.
Ο ήχος δεν είναι rf να περνά από τοίχους, να διασχίζει... λιβάδια και να φτάνει σε εσένα μέσα από διαδρόμους και δωμάτια όπως στη θέση ακρόασης...
Αν είναι καθαρό σαλόνι, λυπάμαι αλλά και πάλι το οποιοδήποτε hi fi σύστημα στα 4.000 ευρώ δε φτάνει να γεμίσει το χώρο ομοιόμορφα... Πρέπει να συμβιβαστείς, να δοθεί έμφαση στα τετραγωνικά που κινείσαι συνήθως περισσότερο (μιλάμε για πολλά τετραγωνικά) και για τα υπόλοιπα τετραγωνικά βοήθεια από ηχεία οροφής ή άλλες λύσεις
ΥΓ Sorry Sleep, σε τάραξα με τις αναφορές μου στο nick σου :)
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.407
Reaction score
79.641
Αγαπητέ @Auditory

Δεν διαφωνώ με την προσέγγιση του @Sleep. Κάπως έτσι εχουν τα πράγματα σε σαλόνια οικογένειας. Φυσικα ο @Sleep (οπως και εσύ) ξέρει παραπανω απο κάποιον που ξεκινάει, και δικαιούται να κανει παραδοχές και υποχωρήσεις συνειδητά.

Και ναι, το προβλημα ειναι πως τα 4000€ τσούζουν πιο πολυ απο τα 1000. Αυτο εννοώ και εγω.;)

Και αυτα που αναφερεις και εσύ και ο @sterkon στο δεύτερο μέρος της παρέμβασης σου, για τα πολλα ηχεία με βρίσκουν επίσης σύμφωνο,

Μετα απο 7 σελίδες προτάσεων διαφορετικών ενισχυτών, άρχισε να γίνεται εποικοδομητική συζητηση, που αν ο Σταμάτης εχει την διάθεση να παρακολουθήσει θα βοηθηθεί.

Πρέπει λοιπον ή όχι να αναφέρονται αυτα τα τεχνικά θέματα οταν κάποιος κανει τα πρωτα του βήματα και ψάχνεται; ναι ή όχι;

Προσωπική μου άποψη ειναι, πως μιλώντας για οικογενειακά σαλόνια πρέπει να είμαστε πολυ επιφυλακτικοί με τις απαιτήσεις μας και άρα με τα έξοδα μας. Οπως και εσύ αναφερεις, το ακριβότερο ηχείο δεν ξεπερνάει τα προβλήματα του χωρου. Αυτα υπάρχουν ανεξαρτήτως του ηχείου.
Και αν ο χώρος ειναι κακός (αυτο μπορει να τεκμηριωθεί με μετρησεις οπως γνωρίζουμε), και δεν υπαρχει διάθεση για βελτίωση, η αγορά ακριβού ηχοσυστήματος δεν συνίσταται. Γιατι δεν θα παίξει όσο κοστίζει αλλα πολυ λιγοτερο. Και οπως είπαμε, τα τέσσερα χιλιάρικα τσούζουν περισσότερο απο το ενα.

Πριν λοιπον κάποιος δώσει 4000€ (Βαλε και 2000 για πηγή κτλ, πάμε 6000) για ηχοσύστημα στο σαλόνι του,, καλο θα ειναι να εξετάσει αν στο σαλόνι του θα παίξουν για 4-6000€ ή θα παίξουν για 1000€. Ας δώσει ενα κλάσμα του ποσού αυτού σε εναν επαγγελματία, ο οποίος να κανει μετρησεις και να του υποδείξει τους περιορισμούς του χωρου και να του κανει και προτάσεις.
Υπάρχουν κάποιοι (λίγοι) τυχεροί που το σαλόνι τους "παίζει" αξιοπρεπέστατα, με μια κουρτίνα και ενα χαλί οπως ειπώθηκε . Αυτοί αξίζει να βάλουν το χέρι στην τσέπη βαθιά, θα ακούσουν πράγματι καλά. Οι λοιποί αφήστε το, δώστε 1-2 χιλιάρικα και πολλα ειναι. Σας γλιτώνω απο απογοητεύσεις και αιμορραγία στα καλωδια και στις μαγικες πέτρες που φτιάχνουν τις χροιές.

Όσο για τα PDF,...βρε το 0.6 να το δεχτώ με λίγο σπρώξιμο, αλλα το 0.9 που λες, όχι, ειναι απαράδεκτο, δεν ακούγεται . Οπότε (ξανα)βάζω τις απαραίτητες προϋποθέσεις απο το PDF-για σπίτια ειναι, όχι για στούντιο- εν περιλήψει...αν δεν τις πιάνετε, ή αν δεν είστε τουλαχιστον κοντά, αφήστε το. Πάρτε ακουστικά.


IMG_0953.PNG


(Αν θέλετε να δείτε και τα charts που αναφέρονται, κατεβάστε το όλο το PDF απο το λινκ που έβαλα σε προηγούμενη σελίδα )
 
Last edited:

Μηνύματα
1.866
Reaction score
4.431
Οι τεχνοκρατικές προτάσεις που έρχονται κάθε φορά στο προσκήνιο όταν ανοίγει παρόμοιο θέμα είναι σωστές και τυφλοσούρτης.

Κι εγώ αν είχα dedicated χώρο αυτές θα ακολουθούσα. Και επειδή είμαι άσχετος με το θέμα room treatment, θα μίσθωνα έναν αναγνωρισμένο επαγγελματία του είδους, θα του παρέδιδα τα κλειδιά του χώρου μου εν λευκώ και θα του έλεγα να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει χωρίς την παράμικρη παρέμβαση από μέρους μου.
Και τέρμα! Αυτός ξέρει, εγώ όχι.

Έλα όμως που δεν έχω dedicated χώρο και ούτε προβλέπεται να αποκτήσω. Είμαι...καταδικασμένος να ακούω στο σαλόνι με όλους τους συμβιβασμούς που συνεπάγεται αυτό καθώς η πρωτογενής χρήση του συγκεκριμένου δωματίου δεν είναι η φιλοξενία του ηχοσυστήματος. Και από ό,τι παρακολουθώ και καταλαβαίνω, οι περισσότεροι συμφορουμίτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Όταν επομένως επιστρατεύονται οι συγκεκριμένες τεχνοκρατικές (και σωστές) οδηγίες κάθε φορά που κάποιο μέλος θέλει να στήσει ένα αξιοπρεπές σύστημα στο σαλόνι του γιατί δε διαθέτει άλλο χώρο, είναι λογικό να οδηγείται στη σύγχυση και την απογοήτευση καθώς ξαφνικά έχει να αντιμετωπίσει τα RT60, τις μπασοπαγίδες, τους διαχύτες, τους χρόνους αντήχησης, τα DSP και το κακό (και σωστό) συναπάντημα. Θα πρέπει ξαφνικά να αρχίσουν οι...διαπραγματεύσεις με τα υπόλοιπα μέλη όσο όμορφα κι αν είναι τα σύγχρονα panels γιατί το σαλόνι θα μετατραπεί από ένα χώρο για όλη την οικογένεια σε ένα χώρο φτιαγμένο πρωτίστως για το ηχοσύστημα.
Και αν κάποιος δε δεχθεί να ακολουθήσει τον παραπάνω τυφλοσούρτη, οι προτάσεις περιόριζονται σε κάτι του στιλ "δώσε 500 ευρώ να κάνεις τη δουλειά σου και άστα τα άλλα".

Υπάρχουν. ωστόσο, κάποιες λύσεις που μπορούν να αποτελέσουν έναν έντιμο συμβιβασμό ανάμεσα στο ενδεχόμενο να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε studio και να πετάξεις τα χρήματά της επένδυσής σου.

α) Ρίξε πάση θυσία την απόσταση ακρόασης όσο είναι δυνατό, ακόμα και στο 1,5 ή και στο ένα μέτρο. Δεν μπορείς να φροντίσεις το χώρο σου, αλλά με αυτόν τον τρόπο μειώνεις κατά πολύ τη συμβολή του στο τελικό αποτέλεσμα. Τώρα αν κάνεις parties μια στις τόσο, στα σοβαρά parties κανείς δε δίνει σημασία στην ηχητική ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος, εκτός από κάτι τελειωμένους hi end - άδες που όταν ανοίγουν το στόμα τους είναι σαν να διαβάζεις τον Ήχο!

β) Δεδομένου του α) διάλεξε τα κατάλληλα ηχεία. Όχι αυτά που σου αρέσουν, αλλά αυτά που αρέσουν στο χώρο σου.

γ) Κράτησε ικανές αποστάσεις από πίσω και πλαϊνούς τοίχους. Μη θάψεις τα ηχεία σου σε γωνίες εκτός αν το ζητά ο οργανισμός τους (Audio Note, κάποια Klipsch).

δ) Ανάμεσα στη θέση ακρόασης και τα ηχεία καλό είναι να μην παρεμβάλλονται τραπεζάκια, μπράτσα καναπέδων και άλλα παρεμφερή είδη του ίδιου φυράματος!

ε) Τα watts πέφτουν σαν τα χιλιάρικα! Προφανώς και πρέπει να οδηγήσεις τα ηχεία σου σωστά, αλλά σε πιάνει απελπισία όταν διαβάζεις ότι χρειάζεσαι 1000, 1500 ή ακόμα και 2000 watts για αυτό το σκοπό.
Ίσως να είναι και έτσι αν θες να ακούς ασυμπίεστα σε live στάθμες και να φέρεις τα ηχεία σοuυ στα όριά τους.
Αλλά πόσες φορές το κάνεις αυτό; Προσωπικά τα τελευταία χρόνια σε όσες συναυλίες πηγαίνω, πλην κλασικής μουσικής, φοράω πάντα ωτοασπίδες και, πού και πού, συγχαίρω τον εαυτό μου για αυτή του την επιλογή.
Γιατί να κουβαλήσω στο σπίτι μου το πρόβλημα που κατά τα άλλα θέλω να αποφύγω στα live?
200 με 300 βατάκια στα 8 ohm με απόδοση όσον το δυνατόν πιο κοντά στο διπλασιασμό στα 4 ohm φτάνουν για τα περισσότερα ηχεία της αγοράς σε οικιακές συνθήκες.

στ) Διατήρησε τα "φυσικά" απορροφητικά του χώρου χειμώνα - καλοκαίρι. Κανείς δεν πέθανε επειδή το χαλί μπροστά από τα ηχεία δε σηκώθηκε το καλοκαίρι ή επειδή παρέμεινε η βαριά κουρτίνα κατά τους θερινούς μήνες.

ζ) Έξω τα ποτήρια και οι κρυσταλλιέρες από το σαλόνι! Αν η γυναίκα σου επιμένει, βάλε της για αντιπερισπασμό ένα ηχείο στην κουζίνα! Θα της αρέσει;

η) Last but not least, δοκίμασε ψηφιακή ισοστάθμιση του χώρου. Από ό,τι διαβάζω εδώ μέσα, παραμένει αμφιλεγόμενη αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Όλα τα παραπάνω, που δεν είναι δα και καμιά σοφία, προέρχονται από την προσωπική μου εμπειρία και νομίζω ότι κινούνται εντός του πλαισίου του αποδεκτού για μια ασυννέφιαστη οικογενειακή συμβίωση. Τώρα αν κάποια συμβία δεχτεί και μπασοπαγίδες, διαχύτες, μετρήσεις και να μη...μετακινεί το τασάκι γιατί χαλάει τον ήχο, ακόμα καλύτερα, αλλά...

Θα αξιοποιήσεις με τα παραπάνω το σύστημά σου στο 100% των δυνατοτήτων του; Σε καμιά περίπτωση. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να ακολουθήσεις τον αλάνθαστο τεχνοκρατικό τυφλοσούρτη. Αλλά δε θα αισθανθείς σε καμιά περίπτωση ότι πέταξες τα χρήματά σου.

Προσωπικά αυτό το δρόμο έχω ακολουθήσει και ακούω τόσο όμορφα όσο δεν έχω ακούσει ποτέ. Έχω πλήρη συνείδηση των συμβιβασμών που έχω αναγκαστεί να κάνω και διάγω ψυχικά ήρεμο βίο.

Το αποτέλεσμα; Δε με τρώει ο κώλος μου! Λίγο το έχεις αυτό στο χόμπι μας; :drinks:

Επί τέλους αεράκι μετριοπάθειας και λογικής...
Θα επισημάνω και μια άλλη διάσταση που διαφευγει...

Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο ηχείο και στον χώρο κάνοντας ενα μεθοδολογικό σφάλμα :
Λαμβάνουν ως δεδομένο την ως επί το πλείστον κακοφωνια των συνηθισμένων ψηφιακων πηγων cas
δεχόμενοι το λάθος αξίωμα : Όλα τα ψηφιακά παίζουν το ίδιο.

Προσπαθούν δηλαδή εκ των υστέρων να συμαζεψουν τα ασυμαζευτα.

Να ξέρετε: ότι πληροφορία χαθεί η αλλιωθει στη πηγή
κανένα επιτελείο θαυματοποιων του software δεν μπορεί να την ανακτήσει.
 

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Πρέπει λοιπον ή όχι να αναφέρονται αυτα τα τεχνικά θέματα οταν κάποιος κανει τα πρωτα του βήματα και ψάχνεται; ναι ή όχι;
Πρέπει! Αλίμονο, και εγώ έχω μάθει πολλά εδώ μέσα.
Αλλά δεν πρέπει να μετατρέπονται σε έναν αόρατο τοίχο όπου ο κάθε νεοφερμένος ή όποιος περιορίζεται από τις οικιακές συνθήκες θα σπάει το κεφάλι του μάταια.
Λυγίζοντας λίγο τις άκαμπτες τεχνοκρατικές προτάσεις και το by the book (οι οποίες σε αποκλειστικούς χώρους είναι εκ των ων ουκ άνευ), μπορούμε να καταλήξουμε σε έξυπνους συμβιβασμούς πλήρως συμβατούς με τις λοιπές συνθήκες του σπιτιού.

Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να καλυφθούν ικανοποιητικά 60 τ.μ.
Ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθεί ένας υπο-χώρος 15 - 20 τ.μ. μέσα στο χώρο ο οποίος θα ικανοποιεί το μέσο μουσικόφιλο.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.407
Reaction score
79.641
Πρέπει! Αλίμονο, και εγώ έχω μάθει πολλά εδώ μέσα.
Αλλά δεν πρέπει να μετατρέπονται σε έναν αόρατο τοίχο όπου ο κάθε νεοφερμένος ή όποιος περιορίζεται από τις οικιακές συνθήκες θα σπάει το κεφάλι του μάταια.
Λυγίζοντας λίγο τις άκαμπτες τεχνοκρατικές προτάσεις και το by the book (οι οποίες σε αποκλειστικούς χώρους είναι εκ των ων ουκ άνευ), μπορούμε να καταλήξουμε σε έξυπνους συμβιβασμούς πλήρως συμβατούς με τις λοιπές συνθήκες του σπιτιού.

Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να καλυφθούν ικανοποιητικά 60 τ.μ.
Ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθεί ένας υπο-χώρος 15 - 20 τ.μ. μέσα στο χώρο ο οποίος θα ικανοποιεί το μέσο μουσικόφιλο.
Ας γυρίσουμε λοιπον εκεί απο όπου ξεκινήσαμε: συμφωνούμε πως μια απάντηση προς τον Σταμάτη η οποία να αφορά μόνο την ικανότητα κάποιου ενισχυτή να οδηγήσει τα ηχεία (τα οποία εχει εκ προοιμίου επιλέξει), δεν θα τον βοηθήσει; πως πρέπει να ειπωθούν και οσα ειπώθηκαν στις δυο τελευταίες σελίδες;
[DOUBLEPOST=1503762994][/DOUBLEPOST]
Αλλά δεν πρέπει να μετατρέπονται σε έναν αόρατο τοίχο όπου ο κάθε νεοφερμένος ή όποιος περιορίζεται από τις οικιακές συνθήκες θα σπάει το κεφάλι του μάταια.
Δεν συμφωνώ πως αυτο συμβαίνει στο φόρουμ. Δίνονται ερεθίσματα για σκέψη, προβληματισμό και μελέτη, και συμβουλές καλής διαχείρισης-απόδοσης του διαθέσιμου μπατζετ, προς αποφυγήν απογοητεύσεων.

Εγω παντως εχω ωφεληθεί απο αυτήν την πρακτική, και εχω γλυτωσει και πολλα χρήματα.
 
Last edited:

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Για 'μενα ειναι ξεκαθαρο απο τα γραφτα του stamatisxanthos οτι ο ανθρωπος θελει απλα μια επιβεβαιωση για τις επιλογες του.
Επισης οτι δεν εχει χαϊ φαϊ ενδιαφεροντα.
So be it !
Ο ανθρωπος -πιστευω- εχει καταλαβει οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα ,αλλα μαλλον δεν τον ενδιαφερουν τα χαϊενταδικα ... ΣΕΒΑΣΤΟ !
λοιπον
μπορει ο vincent να οδηγησει τα dali ? ναι !

αγαπητε stamatisxanthos μη με παρεξηγησεις , κι εγω βλεποντας αυτα που γραφω τα βλεπω "καπως" ... θα παρεις τα μηχανακια σου και θ' ακους τη μουσικη σου ΤΕΛΕΙΑ ... εαν αργοτερα σου προκυψει η επιθυμια για βελτιωση ή κατι σε προβληματισει - εδω ειμαστε !
σε καθε περιπτωση
you have been warned !
:drinks:
 

sterkon

Τελεοράσεις!
Μηνύματα
982
Reaction score
1.616
Θα επισημάνω και μια άλλη διάσταση που διαφευγει...

Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο ηχείο και στον χώρο κάνοντας ενα μεθοδολογικό σφάλμα :
Λαμβάνουν ως δεδομένο την ως επί το πλείστον κακοφωνια των συνηθισμένων ψηφιακων πηγων cas
δεχόμενοι το λάθος αξίωμα : Όλα τα ψηφιακά παίζουν το ίδιο.

Προσπαθούν δηλαδή εκ των υστέρων να συμαζεψουν τα ασυμαζευτα.
Το ΜΟΝΟ πράγμα που δεν μπορεί να διαχειριστεί σήμερα ο ερασιτέχνης χομπίστας :gotcha:, είναι μια Σημερινή Αξιοπρεπής Ψηφιακή Πηγή. Ελπίζω να μην εννοείς ότι όλα τα κακά ξεκινούν απ΄τις "συνηθισμένες ψηφιακές πηγές" γιατί δεν μου είναι ξεκάθαρο όπως το εξέθεσες. Αν ναι, πρέπει να ρωτήσω τι σημαίνει για σένα αυτός ο όρος. Ψηφιακό των 50, των 150, των 400, των 1200, των 2000, των 4500, των 35.000€;;; Για να έχουμε τα ίδια μέτρα και σημεία αναφοράς.
Εγώ λέω πώς ο λόγος που γίνεται ο ντόρος για ηχεία, καλώδια και λίγα και καλά βάτ, είναι γιατί αν βγει εν έτει 2017 κάποιος σε κάποιο σοβαρό φόρουμ σαν και τούτο, κι αρχίσει να κατηγορεί γενικά τα ψηφιακά, θα τον κάνουνε χωματερή... Ενώ όλα τα άλλα μπορούμε (?) ;) να τα ερμηνεύουμε και να τα ξορκίζουμε κατά το δοκούν...:drinks:
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Να πω και μερικα "στεναχωρα" μιας και το ρίξαμε στην φιλοσοφία τωρα .
Αναλογα με την τσεπη σου ειναι και οι βλέψεις σου .
Αμα είσαι του χιλιάρικου προσπαθεις να τα χωρεσεις ολα μεσα .Αμα εισαι των πολλών κανεις και τις ανάλογες αγορές .
Η ψευδαισθηση του να ακουσω καλά σε οικιακους χωρους εχει αδειάσει πολλές τσεπες και εχει γεμισει αναλογα κάποιες άλλες .
Αλλά αυτοι που πραγματικα ακουνε μουσική βολευονται με οτιδήποτε .Ακομα και από τρανζιστορ .Γυριζοντας μεσα στον χωρο τους ή καθισμενοι στο γραφειο τους η στον καναπέ τους σιγομουρμουρώντας Αλεξιου η Pink Floyd .
Οι δυστυχεις που κάνουν ακροάσεις ακουνε ήχους και μηχανηματα και ρευματα και φασεις και αντικραδασμικά και...και...και Ψαχνουν ιδανικα τριγωνα ,RT60 ,μετακινουν την βιτρινα με κινδυνο διαζυγίου ,βαζουν μπασοπαγιδες και από πάνω σεμεδακι με κοφτο και χρυση κλωστη της πεθερας ,τσακωνονται με το παιδι τους που μετακινησε το στηριγμα καλωδιου για να περασει μετο πατινι του κλπ ...κλπ..κλπ . Ελάχιστοι τυχεροι (συνηθεστατα εργενηδες ) και μερικως φραγκάτοι στηνουν ενα μινι στουντιο και χανονται στις νοτες ενος πιάνου η ενος τσελου η αλλάζουν ταπετσερια με ωστικα κυματα 120 db παίζοντας death metal .
Αγοράζουμε με τα ματια .Δεν ειναι τυχαιο οτι ενα καλο και βαρυ μηχάνημα πρεπει και να το δειχνει .Μην βαλω εικονες ,όλοι τις έχετε δει και εχουν τρεξει τα σαλια σας .Αμα ταιριάζει και με την σερβαντα ακομα καλύτερα (επιστημονικώς λεγεται WAF )*
Και ακουγεται και γαματα το πουστικο .Θαρθουν και οι φιλοι ,θα το παινεψουν και θα πάιξει ακομα καλύτερα .(επιστημονικά λεγεται "εστρωσε " ) Αμα τωρα σου κάτσει ο κακεντρεχης και μιλησει για χαλαρο μπάσο ,λασπωδη μεσαία η τσιριχτό πριμο εκει πάς κατευθειαν για άλλο καλώδιο ,αρχικά ηχειων ,μετα interconnect και τελικά ρευματος με ρόδιο .Κανεις και 2-3-13 τραμπες ,ενδιάμεσα παίρνεις και πικάπ για να ακουσεις συνεχη και ουχι κβαντισμενο ήχο (αλλος πονος ,αλλη μερα αυτό) και τελικά καταληγεις δυστυχής και με κοκκινο δανειο από καρτα στην B&W (στην τυχη η εταιρεια ) .
Θα μου πειτε εισαι γρουσούζης .Τα ιδια δεν εκανες ? Ναι τα εκανα και εγινα κυνικός ,οχι γρουσούζης .Καποια στιγμη συνειδητοποίησα οτι την καλύτερη μουσικη την ακουγα με ενα teppaz ( ηλεκτροφωνο -πικαπ-ενισχυτης-ηχειο ολα μαζί) στα σχολικα πάρτυ .Τοτες που ακούγαμε την μουσικη και βγαζαμε γκομενες ,καναμε παρεες και πλάκες και ο αγωνας ητανε ποιός θα πάρει τον νεο δισκο του Παντελιδη πρώτος και οχι ποιανου το ματζαφλάρι αποδιδει καλύτερη την τονικη ισορροπία στην αρια του Πουτσινι .
Θα έλεγα "Γαματε γιατι χανόμαστε " (τραγουδι ειναι , του Τζιμάκου ) αλλά θα ακουστει brutal .
Οπότε απλά λεω "μην τρελλαίνεστε "

Over & out επί του θεματος

ΥΓ * WAF = Wife's Acceptance Factor ( για τους νεους η εξήγηση )
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.407
Reaction score
79.641
την καλύτερη μουσικη την ακουγα με ενα teppaz ( ηλεκτροφωνο -πικαπ-ενισχυτης-ηχειο ολα μαζί) στα σχολικα πάρτυ .Τοτες που ακούγαμε την μουσικη και βγαζαμε γκομενες ,καναμε παρεες και πλάκες και ο αγωνας ητανε ποιός θα πάρει τον νεο δισκο του Παντελιδη
Ολα καλά βρε Μάνο, αλλα Παντελίδη; Παντελίδη;;;;:o
 

sterkon

Τελεοράσεις!
Μηνύματα
982
Reaction score
1.616
Αναλογα με την τσεπη σου ειναι και οι βλέψεις σου .
Αμα είσαι του χιλιάρικου προσπαθεις να τα χωρεσεις ολα μεσα .Αμα εισαι των πολλών κανεις και τις ανάλογες αγορές .
Η ψευδαισθηση του να ακουσω καλά σε οικιακους χωρους εχει αδειάσει πολλές τσεπες και εχει γεμισει αναλογα κάποιες άλλες .
Αλλά αυτοι που πραγματικα ακουνε μουσική βολευονται με οτιδήποτε .Ακομα και από τρανζιστορ .Γυριζοντας μεσα στον χωρο τους ή καθισμενοι στο γραφειο τους η στον καναπέ τους σιγομουρμουρώντας Αλεξιου η Pink Floyd .
Α, γειά σου!!! :drinks:

Εγχειρισμένη - Μεταλλαγμένη, Να Αγιάσει το στόμα σου!!! :angel::angel:
:):thumbsup::thumbsup::laugh:
[DOUBLEPOST=1503767073][/DOUBLEPOST]Ποιός είναι πάλι αυτός ο Μπαντελίδης; Αντιπρόσωπος με Πικάπια;;; :oo_O
 








Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.121
Reaction score
20.630
Ολα καλά βρε Μάνο, αλλα Παντελίδη; Παντελίδη;;;;:o
Βεβαίως Παντελίδη. Βεβαίως και Christopfe. Βεβαίως και Ραφαέλλα Καρρά, έτσι στα ελληνικά. All the way. A fond. Αυτό είναι το hi-fi. Οι περιοριστικοί Νόμοι της Φύσης και η χαρά της ελευθερίας στις Τέχνες.

Το αντίστροφο λέγεται high end. Τεχνικώς ό,τι νά 'ναι -αγοραίως, της ψωλής μου ο χαβάς, που θά 'λεγε κι ο rdoherty- και καλλιτεχνικώς ό,τι πουν οι άλλοι, ο συρμός.

Διάλεξε πλευρά.
 

Μηνύματα
1.123
Reaction score
725
Τα ηχεια που προτεινε το παιδι παντως ειναι πολυ αξιοπρεπη και αν τον νοιαζει και ομορφα...
Εγω φιλε θα σου ελεγα να σκεφτεις καλα το budget που θες να δωσεις για ενισχυτη και απο εκει θα καταληξεις τι θελεις..αν θες να δωσεις λιγα παρε εναν crown xls 2...αν θες πολλα παρε αυτον που προτεινες.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.691
Μηνύματα
2.870.037
Members
37.943
Νεότερο μέλος
belg1960
Top