Klipsch Greek club

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ολα ειναι θεμα γουστου.....τα παντα....
το πως παιζουν τα αντικραδασμικα (πασης φυσεως) εχει να κανει με πολλα
αν θες να το εξαντλησεις αρχισε δοκιμαζε και ξαναδοκιμαζε ...συγκρινε κρινε και ξαναδοκιμαζε....
Γενικα οτι φοραει μπιλια συνηθως ματσαρει πιο ευκολα απο αλλους ειδους προιον
Αν θες στειλε ινμποξ να το κανονισουμε καποια στιγμη .....
και το αλουμινιο ειναι εξαιρετικο......και ο γραφιτης,,,,,,
μια καλη αρχη ειναι κατι με μπιλιες .....ειτε σφηνωμενες ειτε ελευθερες.....
εσυ θα αποφασισεις τελικα.......μην ακους κανενα αργυρη....
ακου τα αυτια σου.........και ακουτα οσο μπορεις.....
[DOUBLEPOST=1505657004][/DOUBLEPOST]οσο αφορα την καθε κλησε εχει να κανει και με το πσο μακρια καθεσαι...
και που θες να πας τον ηχο σου.

Reaction score
396
ολα ειναι θεμα γουστου.....τα παντα....
το πως παιζουν τα αντικραδασμικα (πασης φυσεως) εχει να κανει με πολλα
αν θες να το εξαντλησεις αρχισε δοκιμαζε και ξαναδοκιμαζε ...συγκρινε κρινε και ξαναδοκιμαζε....
Γενικα οτι φοραει μπιλια συνηθως ματσαρει πιο ευκολα απο αλλους ειδους προιον
Αν θες στειλε ινμποξ να το κανονισουμε καποια στιγμη .....
και το αλουμινιο ειναι εξαιρετικο......και ο γραφιτης,,,,,,
μια καλη αρχη ειναι κατι με μπιλιες .....ειτε σφηνωμενες ειτε ελευθερες.....
εσυ θα αποφασισεις τελικα.......μην ακους κανενα αργυρη....
ακου τα αυτια σου.........και ακουτα οσο μπορεις.....
[DOUBLEPOST=1505657004][/DOUBLEPOST]οσο αφορα την καθε κλησε εχει να κανει και με το πσο μακρια καθεσαι...
και που θες να πας τον ηχο σου.
Επειδη εχω δυο κοματια γρανιτη θα τα βαλω και θα συγκρινω.Ευχαριστω για την απαντηση συνωνοματε.Και σας λεω εντυπωσεις.Οσο αφορα την κληση των ηχειων(δεξια-αριστερα),στα αυτια μου ακουγονται καλυτερα οταν βλεπω τις εξωτερικες πλευρες των ηχειων απο την θεση ακροασης.Δεν ξερω βεβαια αν ειναι σωστο,αλλα αυτη η θεση τους ειναι η ιδανικη για τα αυτια μου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ο γρανιτης <ακουγεται> καπως αλλιως....δοκιμασε κανα μαρμαρακι.....απλουλι....και μας λες τι ακους.....

Reaction score
396
Για να το λετε εσεις,κατι παραπανω θα ξερετε(και ισως ακουγονται καλυτερα με μαρμαρο).Οταν προμηθευτω δυο κοματια απλο μαρμαρο τα τοποθετω και σας λεω εντυπωσεις.

Reaction score
15.469
Το θέμα μου δεν είναι το ύψος των ηχείων που είναι περίπου 0,95μ αλλά ίσως το μπουμάρισμα(αν μπορώ να το εκφράσω έτσι) ή συντονισμός!
Το μπουμαρισμα εχει να κανει με το χωρο (υποθετωντας πως τα ηχεια οδηγουνται σωστα) ,να εκει στις γωνιες πισω απ' τα ηχεια χρειαζονται δυο μπασοπαγιδες.Επισης η μπαλκονοπορτα-παραθυρο πρεπει να 'ναι πολυ live end,το σωμα του καλοριφερ επισης πρεπει να τριζει γερα στα γκαζια...

Με τοποθετηση γρανιτη αποφευγεται το οποιο μπουμαρισμα υπαρχει στον χωρο;;;;
Δε νομιζω να πηγαινει ακριβως ετσι...

στα αυτια μου ακουγονται καλυτερα οταν βλεπω τις εξωτερικες πλευρες των ηχειων απο την θεση ακροασης.
Αρα πρεπει να εχεις πολυ εντονη την πρωτη αντανακλαση (τα ηχεια κοντα στους πλαϊνους τοιχους),κερδιζεις σ' εστιασμο και ακριβεια - απο την αλλη χανεις κατι ... μια χαρα !

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Επειδη εχω δυο κοματια γρανιτη θα τα βαλω και θα συγκρινω.Ευχαριστω για την απαντηση συνωνοματε.Και σας λεω εντυπωσεις.Οσο αφορα την κληση των ηχειων(δεξια-αριστερα),στα αυτια μου ακουγονται καλυτερα οταν βλεπω τις εξωτερικες πλευρες των ηχειων απο την θεση ακροασης.Δεν ξερω βεβαια αν ειναι σωστο,αλλα αυτη η θεση τους ειναι η ιδανικη για τα αυτια μου.

Για δοκίμασε σε παράλληλο συνδυασμό, χωρίς κλήση δηλαδή. Και γράψε μας εντυπώσεις. Την ίδια γνώμη είχα και εγώ, όμως ύστερα από συμβουλή του Μανώλη τα έθεσα παράλληλα μεταξύ τους. Από τότε δεν τα μετακίνησα. Απλώνεται ο ήχος, δεν χάνουμε σε πρίμα, εστιάζουν καλύτερα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καθε χωρος ακουγεται boomy and woofy που ελεγε ο πολυς holman.....
απο εκει και μετα ηρθαν τα room treatment......ετοιμα και φτιαχτα.......

Reaction score
396
Για δοκίμασε σε παράλληλο συνδυασμό, χωρίς κλήση δηλαδή. Και γράψε μας εντυπώσεις. Την ίδια γνώμη είχα και εγώ, όμως ύστερα από συμβουλή του Μανώλη τα έθεσα παράλληλα μεταξύ τους. Από τότε δεν τα μετακίνησα. Απλώνεται ο ήχος, δεν χάνουμε σε πρίμα, εστιάζουν καλύτερα.
Και αυτο το εχω σκεφτει αλλα δεν το εχω κανει.Θα το δοκιμασω κα θα σας πω.Αλλα τοσο πολυ ανοιχτα;Μου κανει εντυπωση.

Reaction score
396
Το μπουμαρισμα εχει να κανει με το χωρο (υποθετωντας πως τα ηχεια οδηγουνται σωστα) ,να εκει στις γωνιες πισω απ' τα ηχεια χρειαζονται δυο μπασοπαγιδες.Επισης η μπαλκονοπορτα-παραθυρο πρεπει να 'ναι πολυ live end,το σωμα του καλοριφερ επισης πρεπει να τριζει γερα στα γκαζια...

Δε νομιζω να πηγαινει ακριβως ετσι...

Αρα πρεπει να εχεις πολυ εντονη την πρωτη αντανακλαση (τα ηχεια κοντα στους πλαϊνους τοιχους),κερδιζεις σ' εστιασμο και ακριβεια - απο την αλλη χανεις κατι ... μια χαρα !
Δεν
τα ειχα ποτε πολυ κοντα στους πλαινους.Τουλαχιστον 50-60 ποντους.Ενδεικτικα και μια φωτο στην τωρινη κατασταση.Οσο μπορειτε να διακρινετε βεβαια.
146542_c307d430e60fb3b188aa1a8a2ccd4988.jpg

Reaction score
15.469
Δεν
τα ειχα ποτε πολυ κοντα στους πλαινους.Τουλαχιστον 50-60 ποντους.Ενδεικτικα και μια φωτο στην τωρινη κατασταση.Οσο μπορειτε να διακρινετε βεβαια. View attachment 79821
Διακρινω αφισακι των led zep και αλλα καλουδια οποτε τι να πω ? ΑΡΙΣΤΟΣ !!!
:drinks:

Reaction score
208
Λαζαρε βαλε ποδαρακια η κωνους οποιουδηποτε υλικου, ιδανικα με ρυθμιζομενο υψος για να δωσεις την κλιση που επιθυμεις και ολα θα ειναι καλυτερα
Επειτα κατι για διαχειριση του μπασου στις γωνιες και μια βαρια κουρτινα και θα εισαι ετοιμος
Ειδα οτι ξεκινησαμε με το χαλι, οποτε σιγα σιγα ολα θα γινουν

Reaction score
101
Και εγώ σε μικρό σχετικά χώρο τα έχω.

Πρόσεξε όμως χαρακτηριστικά για τα rf 62 στα χαμηλά: +- 3db φτάνουν περίπου στα 35hz και πράγματι αυτό συμβαίνει. Τουλάχιστον με τα δικά μου, (βέβαια υπάρχει τελικός στο σύστημα, - συμβάλει και αυτός) . http://images.klipsch.com/RF62IIcutsheet_635042119199010000.pdf , Έτσι καθίσταται περιττό το sub και με τουλάχιστον χαμηλής κατηγορίας subs, δηλαδή κάτω των 700-800 ευρώ υπερέχουν (τα rf) σε ποιότητα χαμηλού, αλλά και σε δύναμη.

Το δικό μου sub χρησιμοποιείται μόνο σαν +1 και φυσικά μόνο κατά την θέαση ταινίας.

Σχετικά με τα chario τώρα. Επαναλαμβάνω ότι τα delphinous τα οποία είναι πράγματι ακόμη και σήμερα στα αγαπημένα μου, δεν με κάλυψαν σε απ ευθείας ακρόαση, η οποία έγινε με προσοχή και για αρκετό χρόνο ακρόασης, με φυσικά δικό μου cd. Δεν θυμάμαι τα ενησχυτικά όμως τα οποία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Έτσι το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο κάτοχος klipsch εθίζεται με τον ήχο τους και κατόπιν πολύ δύσκολα ξεφεύγει από αυτήν την εταιρεία. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω. Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι είναι τα καλύτερα ηχεία αλλά, είναι σίγουρα ιδιαίτερα.
Είχατε πρόβλημα με μπουμαρισμα με τα δαπέδου(και αν ναι, σε τι εντάσεις?) η είναι περισσότερο φόβος παρά συχνή πιθανότητα?Το ρωτώ γιατί έχουμε παρόμοιο σε τετραγωνικά χώρο.

Reaction score
396
Εβαλα τα ηχεια σε παραλληλη θεση μεταξυ τους και ακουσα ενα μισαωρο μουσικη.Σαν μια πρωτη εκτιμηση μου αρεσε το αποτελεσμα,σαν να ηρθα πιο κοντα στην σκηνη.(δεν ξερω πως να το πω).Μεγαλωσε η σκηνικη παρουσια,εχω τους μουσικους πιο κοντα με λιγα λογια.Και η εστιαση παρολο που αλλαξε η θεση των ηχειων,μου αρεσει.Υπαρχει αυτη η ευθυτητα,λογω κορνας μαλλον αλλα πιο απλωμενη μπροστα μου.Γενικα μου αρεσαν.Την Πεμπτη που θα επιστρεψω σπιτι θα προμηθευτω και μαρμαρο για να κανω και ετσι δοκιμες.(Ειτε με μαρμαρο,ειτε με γρανιτη).

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Είπαμε, η klipsch πάντα θα μας εκπλήσσει ευχάριστα!
Ακριβώς ισόπλευρο τρίγωνο, με τα ηχεία παράλληλα, εντυπωσιακός εστιασμός! Η κόρνα κάνει καλή δουλειά!

Reaction score
396
Είπαμε, η klipsch πάντα θα μας εκπλήσσει ευχάριστα!
Ακριβώς ισόπλευρο τρίγωνο, με τα ηχεία παράλληλα, εντυπωσιακός εστιασμός! Η κόρνα κάνει καλή δουλειά!
Η αληθεια ειναι οτι δεν το περιμενα.Ακριβως.Μετα απο 20 σχεδον χρονια κατοχης,κρυβουν εκπληξεις τελικα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.376
- αυτό που πάντα με εκπλήσσει στις κόρνες , είναι η αμεσότητα ( το αίσθημα του ήμουν εκεί ή ήρθαν όλα εδώ )

- τώρα το πώς εξηγείται - μετριέται - γίνεται αντιληπτό αυτό το φαινόμενο ; . . . :thumbsdown:

Reaction score
396
Εγω θυμαμαι οταν αγορασα τα klipsch ακουσα και συγκρινα βεβαια και αλλα ηχεια.Θυμαμαι ειχε τα KLIPSCH KG-4.5,τα KG 3.5,ROISTER STELES 130,B&W DM 301(μαλλον.δεν θυμαμαι μοντελο ακριβως.δαπεδου ηταν)ROISTER SILK 100,WHARFEDALE και αλλα που δεν θυμαμαι.Στα αυτια μου μονο τα KLISPCH ακουγονταν.Τα αλλα μου φαινονταν μουντα.Tα KLIPSCH ηταν με διαφορα πολυ μπροστα.Μιλαμε για πολυ ζωντανια και ογκο.Το θυμαμαι σαν χτες το ποσο ειχα ενθουσιαστει με αυτα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Προσωπικά θεωρώ ότι τα ηχεία συμπεριφέρονται άψογα κυρίως σε επιλογές από μικρά σύνολα, έχουν την ιδιότητα να κάνουν άριστο διαχωρισμό μεταξύ των οργάνων, αυτό εμένα με εντυπωσιάζει πολύ, επίσης φωνή, ανδρική - γυναικεία, χορωδίες, αποκτούν αμεσότητα!
Η εξήγηση είναι απλή, το κροσόβερ κάνει τον διαχωρισμό τουλάχιστον στα δικά μου, στα 1500 hz , έτσι τις περισσότερες συχνότητες τις διαχειρίζεται η κόρνα, με αποτέλεσμα, ομοιογένεια όπως περίπου στις μονόδρομες υλοποιήσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88