Klipsch Greek club

Reaction score
6
Ερώτηση προς εσάς τους klipschαδες που εβελπιστω να γίνω και εγώ σε λίγο καιρό.
Ένας χ1400 η 2400 μπορεί να παίξει τα rp250f?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Έτσι και έτσι, το καλό με αυτούς είναι ότι έχουν έξοδο προενίσχυσης. Θα γίνει δουλειά όμως.....
Θέλουν βατ και μάλιστα, καλά βατ. Ένα σετ τελικού - pro ή ένας stereo ενισχυτής, ή ένας τελικός βοηθούν πολύ το ηχείο στο να δείξει τις ικανότητές του. Έχομε αναφερθεί πολλές φορές για την ποιότητα των av ως προς το μουσικό κομμάτι. Ένας δηλαδή av ενισχυτής, είναι μηχάνημα για home cinema και μόνο. Τα pure direct κλπ έχουν νόημα τελικά μόνο με την συνοδεία εξωτερικού μηχανήματος. (προσωπική γνώμη - συμβουλή).

Reaction score
122
χαιρετω την παρεα θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με βαση τοιχου εχει κανεις τα RB 81 ΙΙ γιατι θα τα δουλεψω πισω για surround αλλα δεν βρισκω βαση που τους ταιριαζει .. καποιος καμια ιδεα.?

Reaction score
379
χαιρετω την παρεα θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με βαση τοιχου εχει κανεις τα RB 81 ΙΙ γιατι θα τα δουλεψω πισω για surround αλλα δεν βρισκω βαση που τους ταιριαζει .. καποιος καμια ιδεα.?
RB-81 για surround ?????????
Δηλαδή τα μπροστινά σου τί είναι? Μήπως θα τα θάψεις τα καημένα????

Reaction score
379
Προσωπική μου άποψη, πως τα 81 θα τα θάψεις για χρήση surround. Είναι σούπερ ηχεία για κύρια σε χώρους με τα ανάλογα τετραγωνικά.

Reaction score
122
Προσωπική μου άποψη, πως τα 81 θα τα θάψεις για χρήση surround. Είναι σούπερ ηχεία για κύρια σε χώρους με τα ανάλογα τετραγωνικά.
καταλαβα νομιζα οτι ελεγες οτι θα θαψω τα μπροστινα μου ..απλα δεν ηθελα να βαλω διπολα ηθελα ηχειο για να μπορω να τα παιξω και μουσικα με αλλη πηγη ρευματος και επειδη τα εχω ακουσει αρκετες ωρες απο φιλο επελεξα αυτα.αργοτερα μπορει να βαλω διπολα αν εχω τυψεις που θα τα εχω κρεμασμενα ...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Εντάξει δεν είναι και άσχημα για ένα σωστό, διαχρονικό και επιβλητικό σύστημα. Και εγώ μάλλον προς τα εκεί θα πήγαινα για να υπάρχει ομοιογένεια με τα rf!

Reaction score
379
ok, απλά μιλάμε για ένα ηχείο με τέτοιες δυνατότητες οι οποίες θα μείνουν ανεκμετάλευτες.
Όσο για την ομοιογένεια, δε μιλάμε για την μπροστινή τριάδα αλλά για τα surround.
Προσωπική ξαναλέω άποψη, κρίμα το ηχείο να παίξει σαν surround.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Σωστά σκέπτεσαι, δεν αντιλέγω! Όμως λίγη υπερβολή, κάνει καλό! Με μερικά πράγματα αναγκαζόμαστε να συμβιώσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιβάλλεται λοιπόν να προβλέψουμε την περίπτωση, να μην μετανιώσουμε που δεν κάναμε μία υπέρβαση!

Reaction score
122
ok, απλά μιλάμε για ένα ηχείο με τέτοιες δυνατότητες οι οποίες θα μείνουν ανεκμετάλευτες.
Όσο για την ομοιογένεια, δε μιλάμε για την μπροστινή τριάδα αλλά για τα surround.
Προσωπική ξαναλέω άποψη, κρίμα το ηχείο να παίξει σαν surround.

η μελετη ηταν να μπουνε rs 52-rs 62 αλλα για το λογο οτι στα διπολα αποψη μου πρωσοπικη ειναι μια πατεντα και προτιμώ καλύτερα ενα ηχείο στην θέση τους
Σωστά σκέπτεσαι, δεν αντιλέγω! Όμως λίγη υπερβολή, κάνει καλό! Με μερικά πράγματα αναγκαζόμαστε να συμβιώσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιβάλλεται λοιπόν να προβλέψουμε την περίπτωση, να μην μετανιώσουμε που δεν κάναμε μία υπέρβαση!

έτσι το σκέφτηκα για μελλοντικά στην επόμενη αναβάθμιση και για τον λόγω οτι τα βρήκα με δόντια και με νυχιά γιατι οπως ξερεται εχουν αποσυρθη και μονο απο αμερικη οτι εχει μεινει αποθεμα δεν μπορουσα να μεινω στην ιδεα οτι δεν θα τα βρω γιατι απ οτι βλεπω οσω ποιο παλιο μοντελο τοσο καλυτερα ειναι απο τα καινουργια και απο site του εξωτερικου ειδα καλες κριτικες και δενουν ωραια μεταξυ τους... τωρα οταν τα στησω εδω θα ειμαστε να σας τα δειξω και να σας πω της εντυπωσεις μου...

Reaction score
379
η μελετη ηταν να μπουνε rs 52-rs 62 αλλα για το λογο οτι στα διπολα αποψη μου πρωσοπικη ειναι μια πατεντα και προτιμώ καλύτερα ενα ηχείο στην θέση τους
.
Θα μπορούσες να ψάξεις για RB-51 II ή για RB-61 II αντίστοιχα. Anyway!!! Τα τοποθετείς και βλέπεις....
Το ενδεχόμενο του να ΜΗΝ σου κάνουν ηχητικά δεν παίζει.... Απλά θα μπορούσες να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με μικρότερο μοντέλο και όγκο. Και αυτά να χρησιμοποιηθούν σε ένα άλλο (π.χ. δεύτερο) σύστημα ως κύρια και να δείξουν τα δόντια τους :D

Reaction score
122
Θα μπορούσες να ψάξεις για RB-51 II ή για RB-61 II αντίστοιχα. Anyway!!! Τα τοποθετείς και βλέπεις....
Το ενδεχόμενο του να ΜΗΝ σου κάνουν ηχητικά δεν παίζει.... Απλά θα μπορούσες να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με μικρότερο μοντέλο και όγκο. Και αυτά να χρησιμοποιηθούν σε ένα άλλο (π.χ. δεύτερο) σύστημα ως κύρια και να δείξουν τα δόντια τους :D
Δύσκολα και αυτά βρίσκονται τα μοντέλα και η διάφορα τιμής μικρή μεταξύ τούς τουλαχιστον στα μικρά δεν θα είχα το θέμα με την βαση ενω τώρα δύσκολα να βρω μου φαίνεται εχω βρει 3 επιλογές αλλά και παλι απίθανο να ταιριάζει.. Αν κάποιος έχει απο αυτές ας μας πει.

Attachments

Reaction score
379
Δεν ξέρω αν θα χωρέσουν τα 81. Το έχεις τσεκάρει? Σε παρόμοιες έχω τα 51 και είναι οριακά. Χώρια το βάρος των 81.... αν και διαβάζοντας τις διαστάσεις βλέπω πως χωράνε
Μήπως θα ήταν καλύτερα να φτιάξεις κάτι μόνος σου ώστε να είσαι σίγουρος ότι είναι και γερές?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.377
- ως προς τα rb81II , προτείνω ιδιοκατασκευή για βάση , αυτό έχω κάνει στα δικά μου rb81I , μιάς και είναι αρκετά βαριά

- γιά τον φίλο με τα spendor ( πολύ καλά επίσης ηχεία ) , θα πρότεινα οπωσδήποτε ακρόαση των klipsch διότι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη φιλοσοφία από τα βρετανικά ηχεία , σε σχέση με τα δικά σου τα klipsch θα ακουστούν πολύ πιό δυναμικά - ζωντανά και άμεσα , με ότι καλό ή κακό συνεπάγεται από αυτό . . . πχ μία κακή εγγραφή στα spendor είναι ενοχλητική , ενώ στα klipsch είναι ανυπόφορη . . . ευτυχώς θα σε σώσει ο croft ;)

- τέλος σε ότι αφορά το μπουμάρισμα , παίζει μεγάλο ρόλο το πως διαχειρίζεται το μπάσο και το χαμηλό το ηχείο αλλά και ο ενισχυτής . . . ένα γρήγορο ηχείο εκεί μαζί με έναν ενισχυτή με υψηλό damping factor θα κάνει θαύματα . . . . προσοχή στους μικρούς χώρους ( 10 - 17τμ ) διότι εκεί το μπουμάρισμα εμφανίζεται χονδρικά με κεντρική συχνότητα τους 80 κύκλους που σχεδόν όλα τα ηχεία βγάζουν , να μήν πω πως αρκετά βάσης ''φουσκώνουν'' εκεί παραπάνω σε σχέση με τα αντίστοιχα δαπέδου , για να κρύψουν το αναπόφευκτα επερχόμενο άδειασμα χαμηλά

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Όπως πάντα σωστός και περιεκτικός κ. Spock . :drinks:

Μια επιβεβαίωση μόνο: Θέλω να τονίσω ότι η klipsch αν βρει καλό σύνολο (Ενισχυτικά, προσεγμένη εγκατάσταση, προσεγμένο χώρο), καθηλώνει! Στο σημείο αυτό δηλαδή, αν δοθεί η απαραίτητη προσοχή, δεν φοβόμαστε τίποτα.

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.404
ένα γρήγορο ηχείο εκεί μαζί με έναν ενισχυτή με υψηλό damping factor θα κάνει θαύματα . . . . προσοχή στους μικρούς χώρους ( 10 - 17τμ ) διότι εκεί το μπουμάρισμα εμφανίζεται χονδρικά με κεντρική συχνότητα τους 80 κύκλους που σχεδόν όλα τα ηχεία βγάζουν , να μήν πω πως αρκετά βάσης ''φουσκώνουν'' εκεί παραπάνω σε σχέση με τα αντίστοιχα δαπέδου , για να κρύψουν το αναπόφευκτα επερχόμενο άδειασμα χαμηλά
:p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος