Crash test Focal 1027be vs Sonus Faber Venere 3.0

Reaction score
42
image.jpeg

VS
image.jpeg
Παρακαλούνται όσοι έχουν ιδία ακουστική εμπειρία και των δύο παραπάνω ηχείων, να καταθέσουν την άποψή τους.
Από τη μία έχουμε τη γαλλική Focal με την ιδιαιτερότητα στα πρίμα με το τουήτερ βιρυλίου και από την άλλη μια ιταλική εταιρία (Sonus Faber) που κατασκευάζει πολύ ποιοτικά προϊόντα.

Υ.Γ ο λόγος που μπαίνει αυτό το θέμα είναι καθαρά για αμπελοφιλοσοφία. Να ενημερώσω πως στην κατοχή μου έχω τα Focal 1027be και πρόσφατα δοκίμασα ακουστικώς με δικά μου μηχανήματα, καλώδια και βινύλια και τα Sonus Faber Venere 3.0 φίλου από το forum του avsite με εξαιρετικές εντυπώσεις. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν: ολοκληρωμένος ενισχυτής: Primare i30, πικάπ: Thorens td 160 B mkii, με βραχιονα SME 3009 II improved και κεφαλή audio technica AT150 MLX, phono stage: pro-ject audio phono box ds+, καλώδια: Supra cables)

T

Tadakis

Guest
.....εσύ τα άκουσες και ρωτάς άλλους τις εντυπώσεις τους?

Είχα τη τύχη να ακούσω τα Focal και τα Venere 2.5. Το Focal πιο αποκαλυπτικό και γρήγορο. Τo Venere στην αρχή εντυπωσιάζει με τον ήχο του. Γεμάτο σε όλο το φάσμα του. Του λείπει λίγο η λεπτομέρεια και το ραφινάρισμα αλλά χωρίς να ενοχλεί. Σε εντάσεις έδειχνε το Venere να ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα ενώ το Focal κούραζε. Όλα αυτά σε ακροάσεις/δοκιμές που έκανα 1 χρόνο πριν σε χώρο εντελώς ακατάλληλο για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για τα ηχεία, αυτά καθεαυτά αφού ο χώρος (πάντα) συμβάλει συμαντικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση με άσχημο τρόπο.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.118
Γενικα τα Focal αν κ ομορφα και τεχνολογικα προηγμενα, δε μου κανουν κλικ, οσα καλα και καλοστημενα κι αν ακουσα.
Ισως λειπει αυτο το κατιτις , δεν ξερω..
ΜΟυ φαινοντα φλατ, στεγνα και μονιτορ.
Δηλαδη ενα στρογυλλο ακουσμα που δε του λειπει κατι αλλα δε ξεχωριζει σε κατι. Παντα για τ αυτια μου ετσι...

Τα Sonus Faber τα θεωρω πιο ενδιαφεροντα ακουστικα, οχι τοσο φλατ , δεν ξερω βεβαια τι γινεται με τις νεες σειρες.

Ακου-δες και τα audio solutions, τα πιο μικρα απ τα δικα μου... ισως με θυμηθεις

Reaction score
518
Γενικα τα Focal αν κ ομορφα και τεχνολογικα προηγμενα, δε μου κανουν κλικ, οσα καλα και καλοστημενα κι αν ακουσα.
Δηλαδη ενα στρογυλλο ακουσμα που δε του λειπει κατι αλλα δε ξεχωριζει σε κατι. Παντα για τ αυτια μου ετσι...

Τα Sonus Faber τα θεωρω πιο ενδιαφεροντα ακουστικα, οχι τοσο φλατ , δεν ξερω βεβαια τι γινεται με τις νεες σειρες.

Ακου-δες και τα audio solutions, τα πιο μικρα απ τα δικα μου... ισως με θυμηθεις
με τι ενισχυτικα ακουσες τα focal?!

T

Tadakis

Guest
Συμφωνώ. Σε δεύτερο γύρο αναζητήσεων άκουσα τα Focal Sopra No1. Σε άγνωστο χώρο με άγνωστα ενισχυτικά (demo room στο Amsterdam). Ότι ειπωθηκε ακριβώς. Πολυ διαυγές και ακριβες ψηλά αλλα δεν με κέρδισε. Σίγουρα απαιτητικό ηχείο που δεν ξέρω αν του δώσεις ότι ζητάει αν θα στο δώσει πίσω. Το 'φλατ', 'μόνιτορ' και ελαφρώς ψυχρό χαρακτήρα το βρίσκω ιδιαίτερα ακριβές. Φαντάζομαι όμως πως από σειρά σε σειρά αλλάζει. Θεωρώ πως τα Utopia θα έχουν την ακρίβεια που εχει ο οίκος μαζι με το WoW feeling που θα ανέμενε κανεις σε αυτη τη κατηγορία.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.118
με τι ενισχυτικα ακουσες τα focal?!
Mε πολλα και διαφορα, και με ακριβοτατες λαμπες, και ψηφιακα, και με τρανζιστορ Α και και και... και Utopia και διαφορες σειρες, σε διαφορα σεταπ , σε διαφορα σπιτια κ πολλες εκθεσεις.

Γενικα παντα η ιδια εντυπωση.
Δεν ειναι κακα, αλλα δε μου κανουν κλικ
Ουδετερα και φλατ.

Reaction score
17
Mε πολλα και διαφορα, και με ακριβοτατες λαμπες, και ψηφιακα, και με τρανζιστορ Α και και και... και Utopia και διαφορες σειρες, σε διαφορα σεταπ , σε διαφορα σπιτια κ πολλες εκθεσεις.

Γενικα παντα η ιδια εντυπωση.
Δεν ειναι κακα, αλλα δε μου κανουν κλικ
Ουδετερα και φλατ.
για τα συγκεκριμενα εχετε ένα δικιο. Και με τον δικο μου ενσχυτη (cairn 4810 dual mono, 2x100W με τα πρωτα 10 σε καθαρη ταξη Α) επαιξαν αδιαφορα. Αντίθετα όμως, τα "μικρα" βασης focal 1007BE με το ιδιο τουιτερ βηρυλιου, παιζουν αψογα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.118
ναι...ωραια...αυτο ρωτησα με τι τα ακουσες.
τι θελεις να σου πω, ακριβη μοντελα?
που να θυμαμαι, αλλα εχει σημασια?
ειναι τοσα πολλα, διαφορετικα, και τοσες πολλες οι φορες...

Reaction score
518
ενταξει φιλε μου απλα ρωτησα.με συγχωρεις.

ε αμα δεν εχουν σημασια τα ενισχυτικα τοτε ενταξει.παω πασο.
[DOUBLEPOST=1507194515][/DOUBLEPOST]
για τα συγκεκριμενα εχετε ένα δικιο. Και με τον δικο μου ενσχυτη (cairn 4810 dual mono, 2x100W με τα πρωτα 10 σε καθαρη ταξη Α) επαιξαν αδιαφορα. Αντίθετα όμως, τα "μικρα" βασης focal 1007BE με το ιδιο τουιτερ βηρυλιου, παιζουν αψογα.
τα 100watt ειναι λιγα γι αυτα τα ηχεια φιλε μου.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.118
ενταξει φιλε μου απλα ρωτησα.με συγχωρεις.

ε αμα δεν εχουν σημασια τα ενισχυτικα τοτε ενταξει.παω πασο.
[DOUBLEPOST=1507194515][/DOUBLEPOST]
.
Μα δεν εκανες κατι για να μου ζητησεις συγγνωμη, ολα καλα, τις αποψεις μας λεμε.
Το δεν εχει σημασια το λεω γιατι η γνωμη μου δε θ αλλαξει προσωπικα.
Ακουσα πολλα πολλα μοντελα με διαφορα ενισχυτικα.

Στην τελευταια μαλιστα εκθεση στη Θεσσαλονικη, στο demo room επαιζαν αν θυμαμαι τα Sopra 1 βασης , δε τα λες κ οικονομικα με 2 διαφορετικα σετ ενισχυτικων.

Ενα ψηφιακο Mola-Mola που θεωρουνται απ τα καλυτερα παγκοσμιως , και ενα σετ προ-τελικου λαμπατα μιας εταιριας Αμερικανικης που μου διαφευγει αυτη τη στιγμη, συγγνωμη.
Και τα 2 σετ αρκετα ακριβα, περ 20-40 χιλ ευρω.

Ε , τα συμπερασματα μου ειναι παντελως ιδια και παλι...

Reaction score
1.391
Το 1028 be που είχα δεν ειχε καμία σχέση με όσα γράφονται..
Επειδή εκανα άμεση σύγκριση των 1027 κ 1028 είναι μέρα με τη νύχτα..
Καταρχάς έχουν άλλα μεγάφωνα κ άλλη εκτόνωση καμπίνας..
Και αυτά τα γράφω γιατί συγκρίνουμε ένα παλιό ηχείο με ένα καινούριο..
Από την άλλη διάλεξε.. θέλεις γαλλικό ηχείο η κινέζικο???

Reaction score
42
.....εσύ τα άκουσες και ρωτάς άλλους τις εντυπώσεις τους;
Συγγνώμη αλλά δεν ήξερα πως πρέπει πρώτα να πω την άποψη που έχω σχηματίσει και μετά να ζητήσω τις απόψεις άλλων που είχαν την ίδια εμπειρία με μένα.

Το λεγόμενο "crash test" αφορά συγκεκριμένα μοντέλα ιδίου τύπου, ηχείων δηλαδή τριών δρόμων και όχι κάτι άλλο.(τα venere 2.5 δεν θεωρούνται τριών δρόμων αν δεν κάνω λάθος)

Η δική μου εμπειρία(αν και δεν είχα τα δύο μοντέλα για το ίδιο χρονικό διάστημα στη διάθεσή μου) έδειξε πως τα venere 3.0 αποδίδουν εκπληκτικά σε γυναικεία φωνητικά(Dinah Washington) έχουν βάθος και μία μουσικότητα που σε συνεπαίρνει. Ωραίες γλυκές χαμηλές συχνότητες αλλά όχι τόσο μεγάλο εύρος στις υψηλές χωρίς βέβαια να θεωρείται μειονέκτημα.
Ιδανική κατάσταση δηλαδή για Χειμώνα, τζάκι, Irish whiskey, Jazz και Venere 3.0.
Σε κλασσική μουσική με μεγάλο αριθμό μουσικών οργάνων, είναι λεπτομερή και με ωραίο ηχόχρωμα, αποκαλυπτοντας τον εν γένει χαρακτήρα τους που είναι η μουσικότητα!

Τα Focal 1027be παρουσιάζουν μεγάλη λεπτομέρεια και πιστεύω πως ταιριάζουν αρκετά με ενισχυτικά τα οποία χαρακτηρίζονται από μουσικότητα και ποιοτητα στον ήχο παρά απο δύναμη. Επίσης είναι ηχεία τα οποία ξεγυμνώνουν οποιαδήποτε μέτρια ποιοτικά ηχογράφηση.
Τα πρίμα τους λόγω βιρυλίου είναι εκπληκτικά λεπτομερή και ωραία για τα δικά μου αυτάκια.

Υ.Γ όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι με αυτές!
[DOUBLEPOST=1507205073][/DOUBLEPOST]
Δεν αναφέρεται πουθενά το μοντέλο 1028be. Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη και έχει να κάνει με την άποψη περί των δυό μοντέλων. 1027be vs Venere 3.0.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
Συγγνώμη αλλά δεν ήξερα πως πρέπει πρώτα να πω την άποψη που έχω σχηματίσει και μετά να ζητήσω τις απόψεις άλλων που είχαν την ίδια εμπειρία με μένα.

Το λεγόμενο "crash test" αφορά συγκεκριμένα μοντέλα ιδίου τύπου, ηχείων δηλαδή τριών δρόμων και όχι κάτι άλλο.(τα venere 2.5 δεν θεωρούνται τριών δρόμων αν δεν κάνω λάθος)

Η δική μου εμπειρία(αν και δεν είχα τα δύο μοντέλα για το ίδιο χρονικό διάστημα στη διάθεσή μου) έδειξε πως τα venere 3.0 αποδίδουν εκπληκτικά σε γυναικεία φωνητικά(Dinah Washington) έχουν βάθος και μία μουσικότητα που σε συνεπαίρνει. Ωραίες γλυκές χαμηλές συχνότητες αλλά όχι τόσο μεγάλο εύρος στις υψηλές χωρίς βέβαια να θεωρείται μειονέκτημα.
Ιδανική κατάσταση δηλαδή για Χειμώνα, τζάκι, Irish whiskey, Jazz και Venere 3.0.
Σε κλασσική μουσική με μεγάλο αριθμό μουσικών οργάνων, είναι λεπτομερή και με ωραίο ηχόχρωμα, αποκαλυπτοντας τον εν γένει χαρακτήρα τους που είναι η μουσικότητα!

Τα Focal 1027be παρουσιάζουν μεγάλη λεπτομέρεια και πιστεύω πως ταιριάζουν αρκετά με ενισχυτικά τα οποία χαρακτηρίζονται από μουσικότητα και ποιοτητα στον ήχο παρά απο δύναμη. Επίσης είναι ηχεία τα οποία ξεγυμνώνουν οποιαδήποτε μέτρια ποιοτικά ηχογράφηση.
Τα πρίμα τους λόγω βιρυλίου είναι εκπληκτικά λεπτομερή και ωραία για τα δικά μου αυτάκια.

Υ.Γ όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι με αυτές!
- δεν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα , γ΄αυτό και δεν συμμετέχω , όμως από εμπειρία ακρόασης άλλων μοντέλων τους συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου και στά δύο

Reaction score
42

Ξέρεις πως θα τα ακούσω-δω.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Το sonus faber ΔΕΝ ειναι κινεζικο Δημητρακη. Ολοκληρο εργοστασιο εφτιαξαν εκει και με επιβλεψη ΤΩΝ Ιταλων κατασκευαζονται, κι οχι με του μαστρο Χοτσιμινχ (βιετναμεζος ηταν αυτος!), αυτων των ιδιων που στην Ιταλια κανουν τις μεγαλες σειρες. Εκει δεν ειναι κινεζικα αφου τα αφεντικα ειναι Κινεζοι; Εξ αλλου το οτι κινεζικες εταιρειες κατεχουν το μισο hifi k hiend, σημαινει οτι η ποιοτητα τους ειναι η απαξιωμενη, λογω παρελθοντος, κινεζικη;

Αλεξ ....τελικα σου αρεσαν ε; και που να τα ακουσεις με τα νεα;)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members