Ενισχυτής και ηχεία (pro-ject vs advance & focal vs triangle)

Reaction score
460
Να πας να ακούσεις avart.gr οπωσδήποτε ενισχυτές και ηχεία της Cambridge αλλά και ηχεία της Monitor audio. Στα λεφτά σου (για μένα και για παραπάνω χρήματα) και στα ακούσματα σου μονόδρομος.

Θα εκπλαγείς ευχάριστα πιστεύω.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
για αυτο και μονο σου προτεινα τοσο "ακριβο" dac, αλλιως πηγαιναμε στο απλο, το 100

με τα ρεστα μια ωραια καρεκλα ΙΚΕΑ που hi-endιζει και κανα δυο φροντιδες χωρου/χρηματα σε καποιον ειδικο με ηχο για βασικες συμβουλες

athens pro audio μαλλον εχει τα 305 για ακροαση, κανε τους ενα τηλεφωνο

Reaction score
6.237
καλημέρα,
ναι το budget δεν πάει 1500 δυστηχώς....πρεπει εκει γύρω στα 1200 να σταματήσει..
@Alexandros1986 απο την άλλη γιατι να πάρω ενεργά ηχεία αν με καλύπτει ο ήχος των παθητικών με παράδειγμα τους ενισχυτές που πρότεινα ?
@melina βλέπω ενα κάρο καλούδια πάνω στα ηχεία, ethernet, οπτικές κτλ....απορώ βεβαια αν το DAC τους πχ είναι καλύτερο απο αυτό του ενισχυτή....?
@Dimifoot τα 3m υπολογίζω ειναι max....μάλλον πιο κοντα στα 2 θα βγουμε..
Με απολυτη ειλικρινεια θα σου απαντησω. Οταν ξεκινησα αυτο το χομπι πριν πεντε περιπου χρονια πηγα σε ενα γνωστο καταστημα του χωρου να αγορασω ενα σετακι ηχεια ενισχυτη το πολυ 700-800 ευρω. Το ποσο μαλιστα φανταζε μεγαλο για εμενα τοτε.....Τελικα εφυγα απο το μαγαζι με τα monitor audio rx2 και ενα ενισχυτη marantz με συνολικο κοστος 1500 ευρω περιπου.... Πιστεψα λοιπον οτι εκανα την αγορα του αιωνα και θα τα εχω μεχρι τα βαθια γεραματα.... μεσα σε λιγοτερο απο ενα χρονο μου ειχε μπει το μικροβιο της αναβαθμισηςκοιτωντας πισω τωρα το χρονο και υπολογιζοντας το ποσο που εχω ξοδεψει απο τοτε μεχρι σημερα και παροτι πολλοι σοβαροι ανθρωποι μου ειχαν προτεινει ενεργα εγω τους εγραφα κανονικα γιατι πιστευα οτι ειναι overated και overpriced τα ενεργα. Τελικα κατεληξα στο συμπερασμα οτι τα παθητικα ηχεια αρχιζουν και μπενουν σε αλλη εποχη... οι δυνατοτητες των ενεργων ειναι απιστευτα χρησιμες και μπορεις να τα ταιριαξεις σε οτι συστημα θες

Reaction score
1.738
Θα πρωτινά να κοιτάξεις επίσης ενισχυτή NAD C338. Class D υβριδικός- διαδικτυακός. Τον τεστάρει ο ηχος με καλές κριτικές. Απο εκει και πέρα εφ'οσον δε σε ενδιαφέρουν οι μεγάλες εντάσεις, βρίσκεις και ενα ζευγάρι εύκολα ηχεία και γίνετε το προξενιό.
*Καλό είναι να ξεκινήσεις πρώτα απο ηχεία
Ό,τι "τεστάρει" σημέρα ο "HXOS" (σικ), είναι πάντα κορυφαίο....

Reaction score
3
Δε μίλησε κανείς για κορυφαίο....μια αναφορά έγινε στο περιοδικό που τεστάρει το συγκεκριμένο μηχάνημα με θετικά σχόλια. Αυτό που πρέπει να γίνετε πάντα είναι η αξιολόγηση απο τον ενδιαφερόμενο.
Συμφωνώ οτι ο "ΗΧΟΣ" δεν είναι αντικειμενικός

Reaction score
4
λοιπον άκουσα τις συμβουλές μερικών απο εδώ :p ....και ναι...καλά έχετε καταφέρει να μπερδέψει...:p :)
έκανα κάτι γύρες ακόμα, πήγα
ηχοέκφραση...άκουσα Advance Acoustic X-i 75 με Focal Chorus 706 (καθώς και με τον Advance Acoustic X-i105) ο οποίος 105 κάτι λίγο καλύτερο μου έδινε στο αυτί μου...ενα κλικ πιο ζωντανός κάτι διαφορετικό δε ξέρω πως να το περιγράψω αλλα μην φανταστείτε μεγάλη διαφορά. Επίσης άκουσα και κάποια Polk audio S20 καθώς και Chario ηχεία αλλα δεν τρελάθηκα τόσο.

Μετά πήγα και avart.gr που προτείνατε και άκουσα Cambridge Audio CXA80 με Monitor Audio RX1 με
Το κακό είναι οτι γυρνάω χωρίς κάτι δικό μου δηλαδή κάποιο cd και ακούω ότι τύχει να έχουν τα μαγαζιά, οπότε στον έναν άκουσα και rock/metal ενώ στον άλλο πχ κάτι άλλο πολύ πιο χαλαρό ε και αυτό παίζει τρελό ρόλο τελικά. μπορώ να πώ οτι αρχικά εντυπωσιάστικα απο το setup cambridge audio cxa80 και RX1 ηχεία αν και τα άκουσα με soft ήχο μόνο και όχι με rock κτλ.

Ύστερα πήγα και odes.gr όπου άκουσα πάλι Focal Chorus 706 αλλα αυτή τη φορά με τον Cambridge Audio CXA60 .
Καταρχάς κάθε setup απο πλευράς έντασης μου είναι υπεραρκετο μιας και δεν υπάρχει περίπτωση ούτε στη μέση να τον φτάσω τον καθένα (δυστηχώς) .....δεν ειναι οτι δεν θέλω αλλα δεν μπορώ να ξεσκίσω τους δίπλα θα με διώξουν απο την πολυκατοικία και είμαι και καινούργιος :p
Τώρα.....μπορώ να πώ ότι καταρχάς έχω μπερδευτεί κάτι μεταξύ των 2 CXA60 kai CXA80
μου είπανε όλοι ότι δεν έχει DAC o CXA60 αλλα μόνο ο 80 ώστε να μπορώ να τον συνδεσω με PC. όμως ο CXA60 βλέπω πως έχει coaxial & οπτική ....άρα...πως δηλαδή δεν έχει DAC?? η διαφορά με τον CXA80 είναι οτι ο τελευταίος έχει απλά παραπάνω watt/channel καθώς και USB-B για σύνδεση με PC όπου το θέμα usb είναι αυτό που ζητώ.
Ο άνθρωπος στο odes μου πρότεινε γενικά να πήγενα σε κάτι του τύπου CXA60 + Focal chorus 706 καθώς και ένα DAC πχ το Cambridge Audio DacMagic 100 μου βγαίνει παραπάνω (1600) απο το budget που έλεγα (1200) οπότε αν και πολύ με έψισε, δυσκολεύομαι στα ευρώπουλα.

a) μια απορία που έχω είναι η εξης, έστω οτι παίρνω CXA60 καθώς και DAC, για να παίξω τώρα εγώ αρχεία FLAC HD καθώς και κάτι άλλα format που ακούω...είναι μόνο θέμα του DAC το τί κάνει decode και τί οχι? εγώ πχ δεν είδα πουθένα να γράφει format το DAC πέρα απο οτι οτι παίζει 192khz/24bit κτλ......

απο την άλλη αν πάρω Advance Acoustic X-i 75 που έχει το DAC embedded τα παίζει όλα αυτά? Στο site τους δεν λέει τίποτα ..........μπορεί κάποιος να το αποσαφήνησει αυτό παρακαλώ?

b) είτε CXA60 είτε X-i 75 ή 105......θα παίζει με τα Focal Aria 906 ?
τώρα αυτα τα ηχεία τα βάζω στο παιχνίδι γιατι..? γιατί παίζουν μεταχειρισμένα οπότε γλυκάθηκα και με έχει ψήσει να το δώ και μεταχειρισμένο το ηχείο. ο τύπος στο ηχοέκφραση μαγαζί μου έλεγε όχι και επέμενε ότι θα έπρεπε πάση θυσία να πάω σε άλλον ακριβότερο/ποιοτικότερο ενισχυτή απο Advance 75/105 ώστε να χρησιμοποιήσω τα 906, απο την άλλη στο odes.gr επέμενε οτι είτε με advance είτε με CXA60 θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα με τα Focal 906 σε σχέση με τα Focal 706.
ισχύει κάτι τέτοιο? να αποφύγω τα πιο "καλά" 906 με αυτούς τους ενισχυτές άραγε?

τα φώτα σας........

Γενικά με τις γύρες που έκανα τελευταία τείνω focal 706 είτε με advance είτε με cambridge ενισχυτή αλλα σκέφτομαι και το οικονομικό αν θα με βγάλει τελικά....θα το δώ αυτό με τον εαυτό μου :)

Thanks.

Reaction score
1.147
είναι δύσκολη περίπτωση το μέταλ.
Από την μια θες πολλά βατ για να παίξουν οι μποτιές καλά και σκληρά (όχι τζαζίστικα) και από την άλλη θες και να συγχωρεί λίγο το σύστημά σου τα πρίμα των ηχογραφήσεων που στις μέταλ παραγωγές το παρακάνουν με τα πρίμα.

Όπως είπε και ο Petermeni, θέλεις τουλάχιστον 6.5 ιντσες γουφερ.

Γενικότερα, θέλεις ένα σύστημα με "φουσκωμένα" μπάσα, ή που να μπορεί να φουσκώνει τα μπάσα (ένα loudness effect) έτσι ώστε ακόμα και σε μικρές εντάσεις να νιώθεις το μπάσο και να ευφραίνεσαι :D

Last edited:

Reaction score
1.064
Ειτε παρεις δικο σου cd ειτε οχι παλι δεν θα ακουσεις τον ηχο του σπιτιου σου .Απλα παιρνεις
καποιο χαρακτηριστικο ακουσμα οπου υποθετικα ταιριαζει με τα ακουσματα σου
Ο cxa60 δεν εχει usb υποδοχη και δε μπορει να συνδεθει με pc ενω ο cxa80 εχει .
Ο advanced εχει usb αλλα δεν ειναι καλυτερης ποιοτητας απο τον cambridge
Aν σε περνει να παρεις τον cambridge cxa80 για τη μουσικη σου καλυτερα .
Εγω εχω το azur 651α και παρακαλαει να του βαζω κομματια ρυθμικα . Τα watt επιπλεον που εχει θα βοηθησουν το ηχειο να ακουγετε καλυτερα στις σιγανες σταθμες ασχετα αν δεν το πας ´ ταπα ´
Το focal το 906 λεγετε οτι ειναι απο αυτα που εχω διαβασει πιο soft και θα ταιριαξει με τον ενισχυτη. Τα rx1 τα ειχα ακουσει και εγω απο εκει και δεν τρελαθηκα . Σου προτεινε καποια αλλα ηχειαεκτος απο τα rx1?

Reaction score
4
μάλιστα, οχι γενικά τα RX1 τα παίξαμε γιατί ειχε ξεμείνει 1-2 τελευταία κομμάτια και ήτανε στο budget μέσα, αλλα βασικά μου είπε για τα Silver 1 όμως που είναι ουσιαστικά τα ηχεία που αντικατέστησαν τα RX1. Δυστηχώς CXA80 με 906 δεν βρήκα πουθενά να ακούσω αλλα λόγω το οτι με 706 ήτανε μια χαρά σκέφτομαι οτι θα είναι πολύ εφάμιλα και ότι θα έρθουν εξίσου γάντι με CXA80.
οπότε το σκέφτομαι για αυτά τα 2 μεταχειρισμένα κιολας..
τώρα ο CXA80 παίζει flac και τα συναφή?...

Reaction score
1.064
μάλιστα, οχι γενικά τα RX1 τα παίξαμε γιατί ειχε ξεμείνει 1-2 τελευταία κομμάτια και ήτανε στο budget μέσα, αλλα βασικά μου είπε για τα Silver 1 όμως που είναι ουσιαστικά τα ηχεία που αντικατέστησαν τα RX1. Δυστηχώς CXA80 με 906 δεν βρήκα πουθενά να ακούσω αλλα λόγω το οτι με 706 ήτανε μια χαρά σκέφτομαι οτι θα είναι πολύ εφάμιλα και ότι θα έρθουν εξίσου γάντι με CXA80.
οπότε το σκέφτομαι για αυτά τα 2 μεταχειρισμένα κιολας..
τώρα ο CXA80 παίζει flac και τα συναφή?...
Και τα cxa80 και τα focal 906 υπαρχουν μεταχειρισμενα απο εδω αυτη τη στιγμη .Πηγαινε στους φιλους να τα ξανακουσεις . Εφοσον συνδεθει με pc ο cxa80 θα παιζει οτι μπορει να παιξει ο mediallayers σου

Reaction score
4
Και τα cxa80 και τα focal 906 υπαρχουν μεταχειρισμενα απο εδω αυτη τη στιγμη .Πηγαινε στους φιλους να τα ξανακουσεις . Εφοσον συνδεθει με pc ο cxa80 θα παιζει οτι μπορει να παιξει ο mediallayers σου
sorry guys αλλα μπερδεύομαι,..
υποθετικό σενάριο....έστω ότι θέλω να παίξω το χ αρχείο FLAC ή DSD με το software media player στο PC μου, , εφοσον είναι συνδεδεμένο με USB με το DAC του CXa80 ή οποιοδήποτε DAC δεν πρέπει και εκείνο με τη σειρά του να υποστηρίζει πχ FLAC ή DSD και όλα τα άλλα, για να βγεί ήχος? στο DAC δεν γίνεται όλο το decoding? με νοιάζει ο software player?τα υποστιριζόμενα format και sampling rates κ.τ.λ λοιπον δεν είναι που πρεπει να κοιτάω στα DAC ενσωματωμένα η μή?

Reaction score
4
χμμμμ κάποιος "καλος" media player ποιος ειναι δηλαδη?
Άρα λοιπον όταν αναφέρουν οτι το χ DAC παίζει flac,dsd κτλ αυτό μας νοιάζει όταν δεν παρεμβάλεται pc μεσα στην συνδεσμολογία σωστά?

Reaction score
1.064
χμμμμ κάποιος "καλος" media player ποιος ειναι δηλαδη?
Άρα λοιπον όταν αναφέρουν οτι το χ DAC παίζει flac,dsd κτλ αυτό μας νοιάζει όταν δεν παρεμβάλεται pc μεσα στην συνδεσμολογία σωστά?
To foobar ειναι απο τ γνωστα players . Το flac ειναι μεθοδος συμπιεσης αρχειου το dsd μεθοδος εγγραφης και υπαρχει μια διαφορα . Το ιδιο και τα mqa αρχεια αλλα δεν το εχω ψαξει περισσοτερο το θεμα . Ο σιγουρο ειναι οτι θελεις ενα προγραμμα ειτε σε pc ειται σε tablet για να μπορει να παιξει τα αρχεια σου . Τα dsd mqa και αλλα πρεπει να υποστιριζει και το dac . Ελπιζω τ ειπα απλα αλλιως θελει μελετη

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
4
ε κάπως καλύτερα......thanks.
προφανώς κιολας όσα περισσότερα υποστηρίζει το dac λοιπόν τόσο καλύτερα...

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Λοιπόν, χοντρικά σε σύνδεση USB dac με PC, το DAC παίζει PCM +- DSD (+- MQA).
Δεν ενδιαφέρει το εξωτερικό usb dac (ούτε καν το εσωτερικό του λάπτοπ η του κινητού), αν εσύ παίζεις cd, sacd, flac, wav, aiff, alac, aac, ogg η ape!
H DSD!
Αυτό το θέμα το λύνει ο media player (foobar, jriver κλπ), που στέλνει στην usb έξοδο το DSD ως DSD, και όλα τα άλλα ως PCM ανάλογου bitrate. 8-)
Όλα τα νέα DAC (εκτός από κάποια στικάκια που επιλέγουν να παίζουν ως 24bit-96khz, για να μην μπλέκουν με πρόσθετους drivers), παίζουν ως 32-384 η και 32-768 ΚΑΙ DSD (h kai dxd). Καλύπτεσαι πλήρως.

ΤΩΡΑ, η σύγχυση προέρχεται από το γεγονός ότι υπάρχουν STREAMERS - MEDIA PLAYERS. o_O Αυτά συνδέονται με στικάκια, εξωτερικούς σκληρούς, ethernet, δικτυωμένους σκληρούς δηλαδή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ PC ΚΑΙ SOFTWARE PLAYER!
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ΝΑΙ δεν υποστηρίζεται βέβαια όλη η πληθώρα των φορμάτ. Ανάλογα τον κατασκευαστή και τα συμφέροντά του.
Η αναπαραγωγή από PC σε εξωτερικό USB dac, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συμβατότητας αρχείων. Αντιμετωπίζει προβλήματα σωστής ρύθμισης και στησίματος του foobar πχ. αλλά μέχρις εκεί. :)

Ανακεφαλαιώνοντας, όπου βλέπεις να αναφέρονται συμβατότητες με συγκεκριμένους τύπους αρχείων, αναφέρεται στις αριστερές εισόδους, κι όχι στην άκρα δεξιά usb audio!
:)

Last edited:

Reaction score
30.455
Λοιπόν, χοντρικά σε σύνδεση USB dac με PC, το DAC παίζει PCM +- DSD (+- MQA).
Δεν ενδιαφέρει το εξωτερικό usb dac (ούτε καν το εσωτερικό του λάπτοπ η του κινητού), αν εσύ παίζεις cd, sacd, flac, wav, aiff, alac, aac, ogg η ape!
H DSD!
Αυτό το θέμα το λύνει ο media player (foobar, jriver κλπ), που στέλνει στην usb έξοδο το DSD ως DSD, και όλα τα άλλα ως PCM ανάλογου bitrate. 8-)
Όλα τα νέα DAC (εκτός από κάποια στικάκια που επιλέγουν να παίζουν ως 24bit-96khz, για να μην μπλέκουν με πρόσθετους drivers), παίζουν ως 32-384 η και 32-768 ΚΑΙ DSD (h kai dxd). Καλύπτεσαι πλήρως.

ΤΩΡΑ, η σύγχυση προέρχεται από το γεγονός ότι υπάρχουν STREAMERS - MEDIA PLAYERS. o_O Αυτά συνδέονται με στικάκια, εξωτερικούς σκληρούς, ethernet, δικτυωμένους σκληρούς δηλαδή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ PC ΚΑΙ SOFTWARE PLAYER!
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ΝΑΙ δεν υποστηρίζεται βέβαια όλη η πληθώρα των φορμάτ. Ανάλογα τον κατασκευαστή και τα συμφέροντά του.
Η αναπαραγωγή από PC σε εξωτερικό USB dac, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συμβατότητας αρχείων. Αντιμετωπίζει προβλήματα σωστής ρύθμισης και στησίματος του foobar πχ. αλλά μέχρις εκεί. :)

Ανακεφαλαιώνοντας, όπου βλέπεις να αναφέρονται συμβατότητες με συγκεκριμένους τύπους αρχείων, αναφέρεται στις αριστερές εισόδους, κι όχι στην άκρα δεξιά usb audio!
:)

Πάρτε ρε ένα πικαπι να κάνετε τη δουλειά σας...:p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.061
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp