Απορίες περί dac

Reaction score
75
Για αρχή λέω να μη πω τι ονομασία έχουν τα μηχανάκια μου για είναι όσο πιο αντικειμενικές γινετάι οι άπαντησεις σας.
Καθότι εντελώς αρχάριος στο θέμα των dac έχω κάποιες απορίες.
Ας κάνω την πρώτη ερώτηση / απορία
Έχουμε λοιπόν ένα πολυκαναλο προ με ένα κορυφαίο τσιπάκι dac στα εσωτερικά του, το ESS 9016.
Πάνω σε αυτό έχουμε συνδέσει ένα απλό ταπεινό media player και ακούμε σε δικαναλο setup,
MP3 και flac μόνο και βλέπουμε και ακούμε δικαναλα πάλι και καμία ταινία σε mkv.

Στη περίπτωση λοιπόν που έχουμε ένα ξεχωριστό μηχανημα ως dac που πιθανόν να έχει το ίδιο τσιπάκι και αυτό στο εσωτερικό του οπως ο προ,
είναι προτιμότερο το ξεχωριστό dac από το dac του προ ή δεν έχει σημασία.
Αναμένω απόψεις

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.566
Εξαρταται !!! By the book οι αυτονομες συσκευες ειναι καλυτερες, λογω πιο προσεγμενων επιμερους τμηματων. Ολα ομως ειναι θεμα υλοποιησης και κοστους.

Reaction score
585
Για αρχή λέω να μη πω τι ονομασία έχουν τα μηχανάκια μου για είναι όσο πιο αντικειμενικές γινετάι οι άπαντησεις σας.
Καθότι εντελώς αρχάριος στο θέμα των dac έχω κάποιες απορίες.
Ας κάνω την πρώτη ερώτηση / απορία
Έχουμε λοιπόν ένα πολυκαναλο προ με ένα κορυφαίο τσιπάκι dac στα εσωτερικά του, το ESS 9016.
Πάνω σε αυτό έχουμε συνδέσει ένα απλό ταπεινό media player και ακούμε σε δικαναλο setup,
MP3 και flac μόνο και βλέπουμε και ακούμε δικαναλα πάλι και καμία ταινία σε mkv.

Στη περίπτωση λοιπόν που έχουμε ένα ξεχωριστό μηχανημα ως dac που πιθανόν να έχει το ίδιο τσιπάκι και αυτό στο εσωτερικό του οπως ο προ,
είναι προτιμότερο το ξεχωριστό dac από το dac του προ ή δεν έχει σημασία.
Αναμένω απόψεις
Το εξωτερικό dac αν είναι της προκοπής θα έχει τεράστια διαφορά.

Reaction score
431
To DAC εκτός απο το τσιπάκι έχει τροφοδοτικό για το τσιπάκι έχει αναλογικό τμήμα με τελεστικούς συνήθως, έχει πιθανόν πυκνωτές απόζευξης και έχει τροφοδοτικό για το αναλογικό τμήμα, χρειάζεται και θωράκιση, σασί κτλ. Δηλαδή όπως σε όλες οι συσκευές audio ολα παίζουν ρόλο. Αν θες να ακούς δικάναλο στέρεο και έχεις ηχεία και ενισχυτή και φροντισμένο χωρο προτιμότερο θα ήταν ενα ξεχωριστό ντακ. Αλλοιώς φρόντισε τον χώρο σου και θα ακούσεις την διαφορά.

Reaction score
75
Δηλαδή το πιο σοφό είναι το dac να είναι εξωτερικό εάν καταλαβαίνω καλά.

Στη περίπτωση μου τώρα,
έχω λοιπόν ένα WD live οκταετίας ως media player με το οποίο έχω βολευτεί αφάνταστα τόσο εγώ όσο και η συζηγος που σημειωτέων χρησιμοποιεί το σύστημα και ένα
Pioneer sacd του 2003

θα ήταν καλό λοιπόν να τα ρίξω και τα δυο σε ένα dac;

Reaction score
32.616
Θα σε συμβουλεύαμε καλύτερα αν ξέραμε πια άλλα μηχανήματα ήχου έχεις; έτσι να πάρουμε μια ιδέα και πόσα θέλεις να ξοδέψεις για dac;

Reaction score
431
Πες μας και τα υπόλοιπα, ενισχυτής, ηχεία, χώρος τοποθέτησης, ανακλάσεις λόγω χώρου κτλ .
Δεν αξίζει να αλλάξεις κάτι αν είσαι ευχαριστημένος, αν κάτι σου λείπει να το ψάξουμε.

Reaction score
75
Ο προ είναι Yamaha CX A-5000
Τελικοί electrocompaniet aw180 και ηχεία B&W 802D
[DOUBLEPOST=1508787546][/DOUBLEPOST]Λάθος προ για δικαναλο σύστημα μικροί ενισχυτές για τα συγκεκριμένα ηχεία και για υψηλές εντάσεις
Αλλά αυτά υπάρχουν και με αυτά θα ζήσω για καιρό.

Reaction score
75
Βρε συμφορουμιτες!
Μου αρέσει που θέλατε να μάθετε τι μηχανάκια έχω για να μου πείτε την άποψη σας πιο ολοκληρωμένα.
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Οκ θα περιμένω.
Κάποια καλή ψυχή θα μιλήσει και σε μένα!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.224
Το Oppo θα ειναι καλύτερο ως dac απο τον Yamaha.

Αλλα εχει λιγότερες δυνατότητες, πχ επεξεργασίας, ισοσταθμισης, χρήση sub κτλ

Ενα αλλο θέμα ειναι αν οι συνθήκες ακροασης απο τα υπόλοιπα τμήματα της αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένου του χώρου, θα επιτρέπουν στο Oppo να δείξει την υπεροχή του.

Reaction score
7.193
Εχεις αυτα τα μηχανηματα που εχεις και εχεις σαν ψηφιακο player το wdtv? Δηλαδη αν δεν αγορασεις εσυ ενα καθαροαιμο music networκ player, ποιος θα αγορασει? Το θεμα εχει συζητηθει και παλιοτερα,το απλο wdtv σαν music transport δεν λεει τιποτα,με διαφορες μοντιφιες αλλαζει βεβαια,αλλα πλεον δεν αξιζει τον κοπο να γινει κατι τετοιο.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.146
Δοκίμασες να παίξεις χωρίς media player/DAC απο την USB είσοδο του Yamaha;

Reaction score
75
Βρε Δημήτρη, το σκέφτηκα κότσαρα το σκληρό στο Υamaha αλλά ήθελε να είναι σε Fat32 για να παίξει.
Πιστεύεις θα είναι καλύτερα να κάνω αυτό;
και ποια θα είναι η διαφορά τη στιγμή που το ταπεινό WD live είναι συνδεδεμένο με οπτική στον Yamaha άρα ο dac του Yamaha κάνει τη δουλειά.
Είμαι πολύ μπερδεμένος μου φαίνεται

Reaction score
75
Δηλαδή φίλε Dimifoot δε μπορώ εάν πουμε ότι έχω το oppo σα dac να πάρω τις xlr ή και τις rca εξόδους του και να τις στείλω στο Yamaha?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.224
Δηλαδή φίλε Dimifoot δε μπορώ εάν πουμε ότι έχω το oppo σα dac να πάρω τις xlr ή και τις rca εξόδους του και να τις στείλω στο Yamaha?
Μπορείς .
Και να παίζεις τον Yamaha σε κάποιο direct mode (ή όπως αλλιώς το ονομάζει η Yamaha) για να μην σου κανει ξανά analog to digital/ digital to analog conversion.

Πάλι όμως θα χάνεις τις ευκολίες που προσφέρει ο Yamaha οπως πχ ισοστάθμιση χώρου και subwoofer. Γιατι αυτές ειναι σε ψηφιακό επίπεδο, άρα αν τις θες πρέπει να χρησιμοποιούνται τα dac του Yamaha.

Reaction score
75
Φιλε Tanto
πρέπει να πω πάλι ότι το σύστημα δεν είναι μόνο για μένα.
Το χρησιμοποιεί και η συζηγος και σιγά σιγά έχει αρχίσει και ο δωδεκάχρονος γιος.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πρέπει να είναι όσο πιο απλό γίνεται.
Εντάξει γνωρίζω ότι το WD είναι εντελώς της πλάκας και προσπαθώ να δω τι θα μπορούσα να κάνω ώστε και κάτι καλύτερο να πάρω και να μη χαλάσω την "απλότητα χρήσης" που με κόπο έμαθα τα υπόλοιπα μέλη.
Δε ξέρω εάν θα πρέπει να είναι το oppo σε dac που είναι και streamer ή το oppo σε bluray ή κάτι άλλο που θα με διαφώτισε τε εσείς.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani