Απορίες περί dac

Reaction score
75
Δηλαδή dimifoot μου λες ότι το σαμπ το ξεχνάω εάν βάλω ξεχωριστό dac.
Δηλαδή έτσι γίνεται ή υπάρχει άλλος τρόπος?
Και τι θα το κάνω μετά το 850 που έχω?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.244
Δηλαδή dimifoot μου λες ότι το σαμπ το ξεχνάω εάν βάλω ξεχωριστό dac.
Δηλαδή έτσι γίνεται ή υπάρχει άλλος τρόπος?
Και τι θα το κάνω μετά το 850 που έχω?
Αν θες sub, θελεις και επεξεργαστή.
Υπαρχει και άλλος τρόπος, αν το dac ή ο προ- εχει δυο εξόδους και τα κροσαρίσματα τα κάνεις στο σαμπ , αλλα δεν ειναι ιδανικό.
Ο Yamaha ειναι μέρος πολυκάναλου σετάπ;

Reaction score
75
Όχι ο Yamaha παίζει μόνο δικαναλα σε ήχο και ταινίες και παράλληλα με τα 802 ηχεία υπάρχει και το 850 σαμπ.
[DOUBLEPOST=1508864482][/DOUBLEPOST]Δηλαδή για να μαθαίνω από το dac φεύγει αναλογικό σήμα όποτε όταν πάει στο Yamaha το κάνει πάλι ψηφιακό για να πάρω σαμπ και τα αλλά καλούδια του και μετά πάλι αναλογικό για να πάει στους τελικούς και εν τέλει στα ηχεία.
Μέχρι εδώ τα λέω καλά?

Reaction score
32.625
το σάμπ το συνδέεις στην έξοδο του υπογούφερ στον yamaha .Mετά αγοράζεις ξεχωριστό dac και το συνδέεις σε μια είσοδο του yamaha πχ aux και τέλος.

Reaction score
6.238
Επειδη διαβασα και τα σχολια του dimifoor και επειδη εχω βρεθει σε παρόμοιο πρόβλημα εδω και καιρο θα σου πω τι αποφασισα εγω ασχετα αν δεν το εχω υλοποιησει ακομα λογω οικονομικων.... Αν θες να συνδυασεις σοβαρο δικαναλο με ht πας σε προ με ΗΤ bypass. Αυτο ειναι το βασικο, το dac ειναι σε δευτερη μοιρα.... εγω επειδη ηθελα στην τελικη μορφη του συστηματος μου να εχω και sub αποφασισα να παρω τον emotiva xsp1 gen 2 o οποιος προ εχει δυνατοτητα και για συνδεση σαμπ με crossover με high kai low pass. Πολυ βασικο αυτο διοτι το να συνδεσεις ενα σαμπ σε ενα δικαναλο χωρις να κοψεις τις χαμηλες απο τα ηχεια σου δεν θα εχει ποτε το επιθυμητό αποτελεσμα ανεξαρτητα με το ποσο καλο ειναι το σαμπ η τα ηχεια σου. Επισης στον avr δεν μπορεις να συνδεσεις dac και το σημα σου να περασει μεσα απο τον avr χωρις να αλλοιωθεί απο τα dac του. Απλα δεν γινεται (τουλαχιστον οχι στον δικο σου απο οτι εχω δει.) Τελος επειδη ηθελα να παρω το ιδιο dac με εσενα το sonica θα σου προτεινα να μην το κανεις. Δεν αρκει το 9038 για να παρεις το τελειο dac. Απο τα dac της αγορας το ποιο vfm που εχω βρει ειναι το gustard x20 που εχει 2 9028 τσιπακια μεσα και βγαινει κοντα στα 700 ευρω απο ebay (αν θες να περιμενεις βεβαια λιγο καλο θα ηταν γιατι ετοιμαζουν καινουργια dac με το 9038 πολλες εταιριες φετος.)
[DOUBLEPOST=1508868071][/DOUBLEPOST]
το σάμπ το συνδέεις στην έξοδο του υπογούφερ στον yamaha .Mετά αγοράζεις ξεχωριστό dac και το συνδέεις σε μια είσοδο του yamaha πχ aux και τέλος.
αυτο δεν γινεται χωρις degration στο σημα
[DOUBLEPOST=1508868257][/DOUBLEPOST]
Αν θες sub, θελεις και επεξεργαστή.
Υπαρχει και άλλος τρόπος, αν το dac ή ο προ- εχει δυο εξόδους και τα κροσαρίσματα τα κάνεις στο σαμπ , αλλα δεν ειναι ιδανικό.
Ο Yamaha ειναι μέρος πολυκάναλου σετάπ;
σε αυτη την περιπτωση θα εχεις μονο low pass στο σαμπ και τα ηχεια θα παιζουν επισης τις χαμηλες συχνοτητες και θα εχεις μπουμαρισματα... οποτε θες mini dsp η εναν προ σαν αυτο που σου προτεινα. Δυστηχως εχεις σοβαρο συστημα και δεν γινεται να τη γλυτωσεις φτηνα.... αν καποιος με ενα συστημα πολυ πιο οικονομικο ειχε το ιδιο προβλημα η απαντηση μου θα ηταν διαφορετικη αλλα για εσενα με τα 802 το να κανεις το σωστο ειναι μονοδρομος.....

Reaction score
32.625
Δηλαδή Αλέξανδρε εννοείς οτι ο yamaha δεν έχει αναλογικές εισόδους;Τώρα για το αν θα μπουμάρει ή θα πάει κάτι στραβά στον ήχο μπορεί ο Andkokin να δανειστεί από ένα γνωστό του ένα dac και να πειραματιστεί αν θέλει.
Μπορεί να κάνω και λάθος εγώ ωστόσο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.244
Δηλαδή Αλέξανδρε εννοείς οτι ο yamaha δεν έχει αναλογικές εισόδους;Τώρα για το αν θα μπουμάρει ή θα πάει κάτι στραβά στον ήχο μπορεί ο Andkokin να δανειστεί από ένα γνωστό του ένα dac και να πειραματιστεί αν θέλει.
Μπορεί να κάνω και λάθος εγώ ωστόσο.
Εννοεί πως αν θελεις να χρησιμοποιήσεις το σαμπ μέσω του Yamaha πρέπει να περάσεις απο τα ψηφιακά του Yamaha.

Ο @Alexandros1986 τα λέει καλά.
Θελεις προ/dac με subwoofer out και ψηφιακή επεξεργασία/crossover, ή μείνε με τον Yamaha για να επωφεληθείς και της ισοσταθμισης χωρου.

Εγω θα έμενα με τον Yamaha.

Ποιο ειναι το 850 sub?

Reaction score
32.625
κάτι μου διαφεύγει ........αφού υπάρχει είσοδο για sub το θέμα είναι αν ο γιαμάχα έχει αναλογικές εισόδους-έχει;
maxresdefault.jpg

Reaction score
6.238
κάτι μου διαφεύγει ........αφού υπάρχει είσοδο για sub το θέμα είναι αν ο γιαμάχα έχει αναλογικές εισόδους-έχει; View attachment 81875
Την απαντηση την ειχε δωσει ουσιαστικα σε δικο μου ιδιο ερωτημα ο Costas EAR παλλιοτερα.
κάτι μου διαφεύγει ........αφού υπάρχει είσοδο για sub το θέμα είναι αν ο γιαμάχα έχει αναλογικές εισόδους-έχει; View attachment 81875
Το θεμα ειναι οτι για να χρησιμοποιησεις το κροσοβερ του avr ουσιαστικά ακυρώνεις το dac σου μιας και για να γίνει αυτο λογω οτι γινεται σε ψηφιακό επιπεδο θα χρησιμοποιηθουν τα dac του ενισχυτη. Αν δεν χρησιμοποιησεις το κρος δεν γινεται να βαλεις σαμπ και να παιζει τις ιδιες συχνοτητες με τα κυρια ηχεια χωρις προβλημα. Ειχα τον ιδιο προβληματισμο και η απαντηση που ειχα παρει τοτε απο τον Costas EAR ηταν αυτο που σου λεω τωρα με την διαφορα οτι αυτος με ειχε προτρέψει να πάρω εναν yamaha avr ως πιο γενική λυση και να μην ασχοληθω με το θεμα dac και προ δικαναλο.....

Reaction score
75
Σας διαβάζω όλους με προσοχή!
Αλλά τα καταλαβαίνω και αλλά όχι δυστυχώς.
Με απλά λογάκια εάν μπορείτε κύριοι.
Πάμε πάλι από την αρχή και να το πιάσουμε αλλιώς.

Έχω λοιπόν:
Ηχεία B&W 802D
Ένα σαμπ της B&W το ASW 850
Τελικούς Ενισχυτές 2 electrocompanient AW-180
Προενισχυτη το πολυκαναλο Yamaha CX A-5000

Από πηγές:
Ένα Pioneer 747 του 2003 ως cd και sacd. DVD ποια δε παίζω καθόλου.
Και το WD live εδώ και 7-8 χρόνια με το οποίο παίζω τις ταινίες mkv και ακούω τα flac και τα mp3 μου.
Και τέλος όταν βαριέμαι εντελώς να σηκωθώ από το καναπέ στέλνω μεσω iPad στον ανταπτορα Bluetooth της ίδιας της Yamaha που είναι συνδεδεμένος στον προ στέλνω λοιπόν μουσική αποθηκευμένη απο το τάμπλετ η όταν έχουμε φίλους μαλακιζομαστε κοινώς με το YouTube, έτσι απλά όπως κάνουμε σχεδόν όλοι μας!

Η γυναίκα μου ακούει πολύ ραδιόφωνο και YouTube εγώ βλέπω ταινίες ναι χωρίς κεντρικό και περιφερειακά αλλά γουστάρω πολύ όταν είμαι μόνος να ακούω όσο δυνατά μου επιτρέπουν οι μικροί 180αρηδες ενισχυτές που έχω σε σχέση με αυτό που μπορούν να δώσουν τα ηχεία μου,
Γουστάρω λοιπόν να ακούω τα sacd και τα cd μου όταν έχω κέφια να σηκώνομαι και να τα αλλάζω ή να παίζω μέσω του WD όταν ψιλοβαριέμαι το σήκω κάτσε.

Πάνω λοιπόν σε αυτά τα λίγα που σας είπα για το άτομο μου και με βάση τα μηχανάκια που έχω και με δεδομένο ότι θέλω και το σάμπ όταν βλέπω ταινίες αλλά και όταν ακούω τις ροκιες μου
Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση?

Καταλαβαίνω ότι πάσχω από πηγές.
Είμαι ανοικτός σε αλλαγές για το pioneer και για το WD αλλά τι θα μπορούσε να μπει στη θέση του καθενός ή τι θα μπορούσε να συνδυάσει και τα δυο?
Πχ το oppo 203 τα συνδιάζει?
Δώστε μου προτάσεις κύριοι πάνω στα πλαίσια που έθεσα.

Τώρα βέβαια καταλαβαίνω ότι ξεφεύγουμε από τη κατηγορία του θέματος που είναι τα dac και πάμε σε άλλο κομμάτι αλλά ας επιτρέψουν οι διαχειριστές να μου δώσουν όσοι μπορούν
Τα φώτα τους προκειμένου να βελτιώσω εάν μπορώ λιγάκι το ηχητικό μου αποτέλεσμα.

Ευχαριστω

Last edited:

Reaction score
6.238
Σας διαβάζω όλους με προσοχή!
Αλλά τα καταλαβαίνω και αλλά όχι δυστυχώς.
Με απλά λογάκια εάν μπορείτε κύριοι.
Πάμε πάλι από την αρχή και να το πιάσουμε αλλιώς.

Έχω λοιπόν:
Ηχεία B&W 802D
Ένα σαμπ της B&W το ASW 850
Τελικούς Ενισχυτές 2 electrocompanient AW-180
Προενισχυτη το πολυκαναλο Yamaha CX A-5000

Από πηγές:
Ένα Pioneer 747 του 2003 ως cd και sacd. DVD ποια δε παίζω καθόλου.
Και το WD live εδώ και 7-8 χρόνια με το οποίο παίζω τις ταινίες mkv και ακούω τα flac και τα mp3 μου.
Και τέλος όταν βαριέμαι εντελώς να σηκωθώ από το καναπέ στέλνω μεσω iPad στον ανταπτορα Bluetooth της ίδιας της Yamaha που είναι συνδεδεμένος στον προ στέλνω λοιπόν μουσική αποθηκευμένη απο το τάμπλετ η όταν έχουμε φίλους μαλακιζομαστε κοινώς με το YouTube, έτσι απλά όπως κάνουμε σχεδόν όλοι μας!

Η γυναίκα μου ακούει πολύ ραδιόφωνο και YouTube εγώ βλέπω ταινίες ναι χωρίς κεντρικό και περιφερειακά αλλά γουστάρω πολύ όταν είμαι μόνος να ακούω όσο δυνατά μου επιτρέπουν οι μικροί 180αρηδες ενισχυτές που έχω σε σχέση με αυτό που μπορούν να δώσουν τα ηχεία μου,
Γουστάρω λοιπόν να ακούω τα sacd και τα cd μου όταν έχω κέφια να σηκώνομαι και να τα αλλάζω ή να παίζω μέσω του WD όταν ψιλοβαριέμαι το σήκω κάτσε.

Πάνω λοιπόν σε αυτά τα λίγα που σας είπα για το άτομο μου και με βάση τα μηχανάκια που έχω και με δεδομένο ότι θέλω και το σάμπ όταν βλέπω ταινίες αλλά και όταν ακούω τις ροκιες μου
Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση?

Καταλαβαίνω ότι πάσχω από πηγές.
Είμαι ανοικτός σε αλλαγές για το pioneer και για το WD αλλά τι θα μπορούσε να μπει στη θέση του καθενός ή τι θα μπορούσε να συνδυάσει και τα δυο?
Πχ το oppo 203 τα συνδιάζει?
Δώστε μου προτάσεις κύριοι πάνω στα πλαίσια που έθεσα.

Ευχαριστω
Αν καταλαβα καλα εχεις δικαναλο με σαμπ σε avr χωρις να χρησιμοποιεις αλλα ηχεια;

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.244
Oppo 105 (δεν χρειαζεσαι 4Κ απο οτι κατάλαβα-αλλιως το 205) και αντικαθιστάς πολλές απο τις συσκευές σου.
Το συνδέεις αναλογικά 2.1 στον Yamaha, ή κατευθείαν στους ενισχυτές.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Αυτά τα Oppo, έχουνε όλα variable output δηλαδή; Ενδιαφέρον. Πολύ ενδιαφέρον. :errwhat:8-)

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.244
Σιγά σιγά θα μου πείς ότι έχνε και ψηφιακαί είσοδοι... (Usb audio?) :eek:
:party: Γκουγκλάρω...! :hunter:
Ναι, εχει και usb και hdmi, και οτι θες. Και νετφλιξ, και crossover, και αποστάσεις, και app για το Ipad και ο,τι σκεφτείς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.576
Νεότερο μέλος
anquan