Απορίες περί dac

Reaction score
75
Στα specs του hdmi του yamaha λέει αυτά για το τι δέχεται.
Audio Format
- Dolby TrueHD
- Dolby Digital Plus
- Dolby Digital
- DTS-HD Master Audio
- DTS-HD High Resolution Audio
- DTS Express
- DTS
- DSD 2-ch to 6-ch
- PCM 2-ch to 8-ch (Max. 192 kHz/24-bit)

Content Protection: HDCP compatible
Link Function: CEC supported

Από αυτό που βλέπεις Dimifoot παίζει sacd από το hdmi?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.249
Στα specs του hdmi του yamaha λέει αυτά για το τι δέχεται.
Audio Format
- Dolby TrueHD
- Dolby Digital Plus
- Dolby Digital
- DTS-HD Master Audio
- DTS-HD High Resolution Audio
- DTS Express
- DTS
- DSD 2-ch to 6-ch
- PCM 2-ch to 8-ch (Max. 192 kHz/24-bit)

Content Protection: HDCP compatible
Link Function: CEC supported

Από αυτό που βλέπεις Dimifoot παίζει sacd από το hdmi?
Νομιζω ναι

Reaction score
6.238
η γνωμη μου ειναι οτι το oppo στη δικη σου περιπτωση δεν ειναι αυτο που ψαχνεις αν δεν εχεις σκοπο να βγαλεις εκτος τον γιαμι. Οπως σου ειπα και αρχικα η πας σε προ με κρος και εξοδο σαμπ οπως αυτος που σου ειπα και κρατας τον γιαμι για surround επιλογες η αλλιως δινεις τον γιαμι και περνεις το οπο το οποιο μου φαινεται τσαμπα λεφτα. Η σκληρη αληθεια ειναι οτι το τεραστιο upgrade στο συστημα σου θα ηταν να πας σε αλλους τελικους γιατι παρολο που μου αρεσουν παρα πολυ αυτοι που εχεις πρεπει να τα εχουν βρει σκουρα με τα 802 και ειδικα με τις ροκιες που ακους και στις εντασεις που φανταζομαι οτι θελεις..

Reaction score
75
Πάντως έχω προβληματιστεί εδώ και κανα 10ημερο μετά από επίσκεψη ψαγμένου τύπου στο σπίτι
και με λίγα λόγια με αυτά που άκουσε ακύρωσε εντελώς τις δυο πηγές που έχω ως πηγή παραμόρφωσης.

Και ρωτάω τώρα εγώ που τελικά είμαι αδαής και που σήμερα με όλη αυτή τη βοήθεια που πήρα από εσάς έγινα και λιγάκι σοφότερος, ρωτάω λοιπόν,
Αφού και οι δυο πηγες που έχω είναι παλιές χάλια και παραμορφώνουν και αφού το dac του yamaha μπορεί να μην είναι και το καλύτερο πια αλλά δε παύει να θεωρητε ως εξαιρετικό και στα νιάτα του ίσως κορυφαίο,
Τότε το dac δε κάνει καλή δουλειά και ακούει ο άλλος ο ψαγμένος παραμόρφωση ή αυτό που βγάζουν οι πηγές είναι τόσο χάλια που το dac δε μπορεί να το διωθρωσει περεταιρω?

Δηλαδή για να καταλήξω εάν οι πηγές μου είναι καλύτερες ανεξάρτητα από το το τι μπορεί να κάνουν αυτόνομα η να το κάνω και,πιο συγκεκριμένο εάν η πηγή μου είναι το το oppo 103 που δε μπορεί να κάνει χρέη προ και άλλο το κομμάτι του dac το πάρει επωμου ο yamaha, ο ψαγμένος φίλος θα ακούσει καλύτερα όταν θα ξαναέρθει σπίτι?

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.249
εάν η πηγή μου είναι το το oppo 103 που δε μπορεί να κάνει χρέη προ
Το 105, οχι το 103.
Και ΜΠΟΡΕΙ να κάνει χρέη προ-

Και να βγάλεις τον Yamaha :)

Reaction score
75
Αλέξανδρε το θέμα με τους μικρούς πραγματικά τελικούς είναι μείζον γιατί θέλω volume αλλά το μόνο που κάνω είναι να γαργαλαω τα 802.
Και όταν πάω να δώσω κάτι παραπάνω τρέμω μη κάψω πάλι κανα τουιτεράκι (το έχω πάθει ).
Πρέπει να αλλάξω ενυσχιση αλλά άντε πέστο στο Σόιμπλε του σπιτιού που έχει αναλάβει και τα οικονομικά. Οι παντρεμένοι θα καταλάβατε αμέσως τι εννοώ.

Reaction score
1.815
Δεν ισχύει. Τον ίδιο ακριβώς αριθμό καλωδίων θα χρησιμοποιήσει.
Ενα ζεύγος XLR και ένα RCA για το sub και στις δυο περιπτώσεις.

Ο Yamaha βγαίνει τελείως εκτός, προς πώληση.
Προφανώς δε λέμε το ίδιο πράγμα.
Εγώ λέω να κρατήσει τον Yamaha με το δικό του dac και ολοκληρώνει παίζοντας τη μουσική του από σκληρό δίσκο στο USB του Yamy.
Σε αυτήν την περίπτωση έχει μηδενικά καλώδια για αποκωδικοποίηση.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Yamaha πάει για πώληση και αγοράζει τι?
Που θα συνδεθεί το Oppo?
Και πως?
Χωρίς καλώδια?
Χωρίς βασικό προ και μόνο του το Oppo εκτελώντας τέτοια χρέη θα παίξει χειρότερα - όχι καλύτερα

Για να παίξει τι? Μουσική από flac & mp3?
Γιατί να προσθέσει καλώδια σύνδεσης τη στιγμή που έχει κορυφαίο dac?
Δε βλέπω τι μπορεί να κερδίσει.

Ενώ πχ την παρακάτω, τη θεωρώ καλύτερη κίνηση, ακόμη και με τον προ που έχει τώρα
Η σκληρη αληθεια ειναι οτι το τεραστιο upgrade στο συστημα σου θα ηταν να πας σε αλλους τελικους γιατι παρολο που μου αρεσουν παρα πολυ αυτοι που εχεις πρεπει να τα εχουν βρει σκουρα με τα 802 και ειδικα με τις ροκιες που ακους και στις εντασεις που φανταζομαι οτι θελεις..

Reaction score
75
Dimifoot Το ξαναποσταρω

Δηλαδή για να καταλήξω εάν οι πηγές μου είναι καλύτερες ανεξάρτητα από το το τι μπορεί να κάνουν αυτόνομα η να το κάνω και,πιο συγκεκριμένο εάν η πηγή μου είναι το το oppo 103 που δε μπορεί να κάνει χρέη προ και ολο το κομμάτι του dac το πάρει επωμου ο yamaha, ο ψαγμένος φίλος θα ακούσει καλύτερα όταν θα ξαναέρθει σπίτι?

Εάν λοιπόν το πάρω το 103 η οποιοδήποτε άλλο φρέσκο media player που να παίζει και sacd θα βοηθήσω ηχητικά το σύστημα ή δεν έχει σημασία καθόλου.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.249
Αν θέλεις τον Yamaha οπωσδήποτε, κράτα τον, μια χαρά ειναι.

Με αλλαγή player σε oppo 103 και σύνδεση hdmi ισως έχεις βελτίωση, αν και νομίζω πως το πρόβλημα σου θα είναι (όπως πάντα) ο χώρος, ο οποίος θα καλύπτει την βελτίωση και θα την κάνει μη αντιληπτή.

Εχοντας λοιπον τον Yamaha χρησιμοποίησε τουλάχιστον την ισοστάθμιση χώρου που σου προσφέρει, με την βοήθεια ειδικού και μετρήσεων.

@delamostre :τα εξήγησα σε προηγούμενες σελίδες, ρίξε μια ματιά.

Χωρίς βασικό προ και μόνο του το Oppo εκτελώντας τέτοια χρέη θα παίξει χειρότερα - όχι καλύτερα
Οχι, θα παιξει σαφώς καλύτερα απο τον Yamaha. Σαφώς. Πάρα πολύ, θα βγάζει μάτια,εεεε, αυτιά.

Αλλά δεν πειράζει, αν τον βολεύει ο Yamaha, μια χαρά θα ειναι πάλι αν κάνει όσα είπαμε.

Και αν ξεφορτώνει και τους τελικούς του με το sub, δικαιούται και να τους κρατήσει.
Εννοείται πως με μεγαλύτερους θα είναι καλύτερα, αλλα το ξεκαθάρισε απο την αρχη πως δεν τους αλλάζει προς το παρόν.

ο ψαγμένος φίλος θα ακούσει καλύτερα όταν θα ξαναέρθει σπίτι?
Ο "ψαγμένος φίλος" τι σου είπε για τον χώρο :); για βάλε καμιά φωτό, 360 μοίρες παρακαλώ, διαστάσεις, απόσταση απο θέση ακρόασης κτλ

Reaction score
75
Ο χώρος είναι η σαλόνιοτραπεζαρία και παρόλα τα 40 ίσως και λίγα ακόμα τμ εγώ περιορίζομαι σε αυτά τα 5 - 6 τμ που πιάνει το ρακ τα ηχεία και η τν.
Τα υπόλοιπα τμ είναι καθαρά της συζηγου και είναι αδιαπραγμάτευτα.
Το μόνο που όταν χειμωνιάσει μπαίνουν δυο καλά χοντρά χάλια και βελτιώνεται σαφώς η κατάσταση.

Reaction score
75
Στο κομμάτι που διαφωνεί ο delamostre η αλήθεια προς τα που είναι ?
Ο delamostre λέει χειρότερα ενώ εσυ Dimifoot λες θα βγάζει μάτια.

Εάν ισχύει το βγαλσιμο των ματιών λέω μήπως εάν βρεθεί ένα oppo 105 τότε να ρίξω από ένα καλώδιο xlr στους τελικούς και να κάνω τράμπα τα καλώδια όταν θα ακούω μόνος μου δικαναλα εστω και χωρίς σαμπ.
Πέρα από το σπαστικό του μπάσε βγάλε καλώδια έχει λογική αυτή η σκέψη?

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.249
Στο κομμάτι που διαφωνεί ο delamostre η αλήθεια προς τα που είναι ?
Ο delamostre λέει χειρότερα ενώ εσυ Dimifoot λες θα βγάζει μάτια.

Εάν ισχύει το βγαλσιμο των ματιών λέω μήπως εάν βρεθεί ένα oppo 105 τότε να ρίξω από ένα καλώδιο xlr στους τελικούς και να κάνω τράμπα τα καλώδια όταν θα ακούω μόνος μου δικαναλα εστω και χωρίς σαμπ.
Πέρα από το σπαστικό του μπάσε βγάλε καλώδια έχει λογική αυτή η σκέψη?
Δανεισου ενα και δοκίμασε. ΜΕ σαμπ οπωσδήποτε. Τα ηχεία small, cross στα 40-50Hz. Ξέρεις απο REW?
Και πες τις εντυπώσεις σου.

Βαλε φωτό του χώρου, η περιγραφή σου δεν αρκεί. 9 στις δεκα περιπτώσεις ο χώρος ειναι τοσο λαθος που τζάμπα συζητάμε για τα υπόλοιπα.

Reaction score
6.238
Δανεισου ενα και δοκίμασε. ΜΕ σαμπ οπωσδήποτε. Τα ηχεία small, cross στα 40-50Hz. Ξέρεις απο REW?
Και πες τις εντυπώσεις σου.

Βαλε φωτό του χώρου, η περιγραφή σου δεν αρκεί. 9 στις δεκα περιπτώσεις ο χώρος ειναι τοσο λαθος που τζάμπα συζητάμε για τα υπόλοιπα.
Εγω το cross θα το εβαζα στο προβληματικο σημειο υστερα απο τη μετρηση. Βασικα το oppo 803 ποσο το βρισκεις και απο που; Αν με τα λεφτα που θα εδινες για το oppo και τα λεφτα που μπορεις να παρεις απο τους τελικους σου ειχα μια καλυτερη προταση θα σε ενδιεφερε;

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.249
Εγω το cross θα το εβαζα στο προβληματικο σημειο υστερα απο τη μετρηση
:)
Γιαυτο λεω:
Ξέρεις απο REW?
[DOUBLEPOST=1508939633][/DOUBLEPOST]
Βασικα το oppo 803 ποσο το βρισκεις και απο που;
Νομίζω τα Oppo τα φέρνει πλεον ο Λάμπρου, κατι τέτοιο είχε αναφερθεί εδώ, αλλα δεν είμαι και σίγουρος.

(803 Oppo δεν υπαρχει, μάλλον τυπογραφικό λαθος θα έκανες)

Reaction score
726
Μιλάμε για 5,6 τετραγωνικά δικαιούσαι για μουσική και έχεις τέτοια ηχεία;
Εχω την εντύπωση ότι χαραμίζονται.
Και μεγαλύτερο ενισχυτή να έπαιρνες δε θα μπορούσες αυτα τα ηχεια να τα αξιοποιήσεις με αυτές τις παραμέτρους της γυναίκας.

Reaction score
7.194
Πάρε έναν εξωτερικό 4ΤΒ, βάλε όλη σου τη μουσική μέσα και μην τον σετάρεις σε NTFS.
μεχρι να διαβασει ο yamaha το υλικο των 4ΤΒ απο την usb του......θα τον εχει παρει ο υπνος. Μusic network player για αυτη τη δουλεις με δισκο nas. Aπλα βλεπω οτι το θεμα εχει μεταλαχθει,οποτε μαλλον δεν κοιταμε για κατι τετοιο.

Reaction score
75
Παιδιά ο χώρος είναι τετράγωνος κοντά στα 40 τμ και όταν λέω ότι έχω δικά μου 5-6 τμ εννοώ το χώρο που πιάνουν τα μηχανάκια και τα ηχεία τα οποία ξεδιπλώνουν τις αρετές του σε όλο το χώρο στον οποίο δεξιά αριστερά των ηχείων έχει από ένα καναπέ στη μέση ένα τραπεζάκι και στο πίσω μέρος του δωματίου έχει τη τραπεζαρία.
Τα ηχεία παίζουν καθαρά προς στη θέση ακρόασης η οποία είναι στα 4 μέτρα από τα ηχεία και τα ηχεία μεταξύ τους είναι 3,2 μ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.594
Members
38.577
Νεότερο μέλος
periskyr