Απορίες περί dac

Reaction score
75
Δημητράκη έρχεσαι στη κουβέντα μας πετάς τη σποντούλα σου και όλα καλά.
Καμία πληροφορία θα μας δώσεις μπας και δούμε κανα φως?
Χρόνια σου πολλά για αύριο.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.153
Ψάχνεσαι να ξοδευτείς χωρίς να ξέρεις τι δεν σου αρέσει, σου λέω να δοκιμάσεις απ' το USB του Yamaha να δεις αν έχει διαφορά και δεν το κάνεις, πέφτουν οι προτάσεις για αλλαγές.
Κάτσε κοντά και άκου αν και πόσο φτιάχνει ο ήχος. :)

Reaction score
75
Αλέξανδρε δε πρόκειται για την επόμενη διετία για να μη πω τριετία να αλλαχτούν ενισχυτές γιατί η παντόφλα είναι από πάνω μου.
Άρα το μόνο που θα μπορούσε να μπει στο ρακ σε μελλοντικό χρόνο θα ήταν κανα πιο σύγχρονο player λέω σαν το oppo 103 ή 105 μόλις αρχίσουν να ξεπουλάνε η σινεμακιδες όπως λέει ο Dimifoot.

Reaction score
75
Δεν είπα ότι δε θα το κάνω απλά πρέπει να κάνω ένα στικάκι fat32 και να δοκιμάσω.
Αλλά ζορίζομαι στο περιορισμό ότι θα είναι μόνο για μουσική και ότι δε θα μπορώ να περάσω ταινίες.
Αλλά νομίζω ότι και αυτό που λέει ο Tanto ότι εάν του ρίξω κανα 2 τερα σκληρό θα το φάμε το απόγευμα.

Ρε Δημήτρη εσυ τον 5100 μόνο για πολυκαναλο τον έχεις?
Και με τι στέλνεις τις ταινίες σου και ακούς τα ψηφιακά σου?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.153
Ρε Δημήτρη εσυ τον 5100 μόνο για πολυκαναλο τον έχεις?
Και με τι στέλνεις τις ταινίες σου και ακούς τα ψηφιακά σου?
Μόνο πολυκάναλο, μόνο HDMI με Oppo και Dune (και Med που δεν βόλεψε και κάθεται).
Τα (3 παλιότερα) Oppo δεν τα πήρα για την ποιότητά τους, αλλά γιατί είναι multizone, γρήγορα, και γιατί έχω πολύ φυσικό υλικό (1300+ BD & 1200+ DVD). Είναι και βρωμόσκυλα, απίστευτη αντοχή στο παίξιμο δίσκων.
Αν ήθελα να παίζω μόνο αρχεία και μουσική, δεν θα είχα Oppo BD player.

Reaction score
75
Τελικά για να μη το παρατραβάμε
Να το κάνουμε όσο πιο απλό γίνεται και ας αφήσουμε τα περί χαιεντ και το πως είναι ο χώρος τα περι dac και όλα αυτά τα σημαντικά δε λέω αλλά δύσκολα για εμένα στη κατανόηση ίσως και στην υλοποίηση.

Πάμε λοιπόν ξανά.
Έχω προ τελικούς και ηχεία που δε πρόκειται να αλλάξουν.
Δεν έχω καμία πηγή μα καμία
και ζητάω την γνώμη σας για το τι πρέπει να πάρω ώστε να παίζω τα εξής:

Τα δισκάκια μου που αποτελούνται από cd πολλά, αρκετά sacd, μερικά dvd audio, και λίγα bluray audio.
Επίσης θέλω να βλέπω τις ματρόσκες μου και να ακούω τα MP3 μου και τα flac μου όποτε βαριέμαι να σηκώνομαι.
Θέλω το Bluetooth μου να είναι εκεί έτοιμο να χρησιμοποιηθει με το ταμπλετ η με το κινητό όποτε χρειαστεί .
Τώρα για DSD δεν έχω ιδέα το πως γίνεται η υλοποίηση του. Εάν θέλετε δυο λογάκια μου τα λέτε όταν τελειώσουμε.

Πέστε μου για να κάνω τα παραπάνω τι μηχανάκι θα προτείνατε?

Απλά πραγματα

Reaction score
6.238
Τελικά για να μη το παρατραβάμε
Να το κάνουμε όσο πιο απλό γίνεται και ας αφήσουμε τα περί χαιεντ και το πως είναι ο χώρος τα περι dac και όλα αυτά τα σημαντικά δε λέω αλλά δύσκολα για εμένα στη κατανόηση ίσως και στην υλοποίηση.

Πάμε λοιπόν ξανά.
Έχω προ τελικούς και ηχεία που δε πρόκειται να αλλάξουν.
Δεν έχω καμία πηγή μα καμία
και ζητάω την γνώμη σας για το τι πρέπει να πάρω ώστε να παίζω τα εξής:

Τα δισκάκια μου που αποτελούνται από cd πολλά, αρκετά sacd, μερικά dvd audio, και λίγα bluray audio.
Επίσης θέλω να βλέπω τις ματρόσκες μου και να ακούω τα MP3 μου και τα flac μου όποτε βαριέμαι να σηκώνομαι.
Θέλω το Bluetooth μου να είναι εκεί έτοιμο να χρησιμοποιηθει με το ταμπλετ η με το κινητό όποτε χρειαστεί .
Τώρα για DSD δεν έχω ιδέα το πως γίνεται η υλοποίηση του. Εάν θέλετε δυο λογάκια μου τα λέτε όταν τελειώσουμε.

Απλά πραγματα
Μιας και απο οτι ειπες εχεις και ενα γιο 12 χρονων ο οποιος φανταζομαι εχει ηδη καλη σχεση με τη τεχνολογια θα τολμησω να σου πω οτι το μονο που θες ειναι ενα ht pc. Κανει τα ΠΑΝΤΑ και τα κανει τελεια, περνει αναβαθμηση ανα πασα ωρα και στιγμη και πιστεψε με ο μικρος θα το λατρεψει. Στη τιμη που θα επερνες ενα oppo περνεις τουμπανο pc με σοβαρη καρτα γραφικων που κανει και για gaming και βαζεις οτι εφαρμογη θες.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Αν θες να κρατήσεις τον Yamaha και το Pioneer sacd (γιατί την τελευταία φορά που κοίταξα, τα sacd με ψηφιακή έξοδο ήταν κάτι combo της PS audio που κάνουν όσο το αμάξι μου), άσε το WD και προσανατολίσου σε κάτι τέτοιο....
Αρκεί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να μπορούν να χειριστούν Media Player HC, VLC, Foobar, JRiver κλπ... Ποντίκι κι ασύρματο πληκτρολόγιο δηλαδή.
Δε χρειάζεται να το βάλεις στον τοίχο όπως αυτός ο τύπος, με κοντά (0.5 μ.) usb, hdmi κλπ. καλωδιάκια, κρύβεται τελείως πίσω απ' την TV και σου προσφέρει τα πάντα όλα που ζητάς!
Δε νομίζω να υπάρχει streamer, media player εκεί έξω που να μπορεί να χειριστεί multimedia συλλογές >4 ΤΒ μουσικής και τρέχα γύρευε πόσα ΤΒ ταινιών, χωρίς να σε τρελάνει στην αναμονή... Κι ένα δυο που το κάνουν, κοστίζουν ακριβότερα απ' το αμάξι μου...
Και το oppo με 2.1 στα EC και στο sub σου όμως, δεν είν' κακή ιδέα... :)
Απλά ένα Intel NUC κρυμμένο πίσω απ' την μεγάλη οθόνη, είναι αχτύπητος συνδυασμός κι ας κάνεις ήδη κάποια (λίγα) πράγματα απ' αυτά που κάνει, χρησιμοποιώντας τον AVR και την Smart TV σου... :)

Αυτά τα λέω γιατί αν καλο-κατάλαβα, τα ντακ του γιαμάχα δε φαίνονται να σε ενοχλούν... Το WD σε ενοχλεί, :D καθώς και η πιθανότητα να γκαζώσεις κι άλλο τα 802, πράγμα που δε θέλω να θίξω, γιατί είναι θέμα του πορτοφολιού σου και πιο εξειδικευμένων συμφορουμιτών! :drinks:

8-) Να επαναλάβω πώς αν θέλεις να διαχειρίζεσαι με ταχύτητες google search, 10 τέρα μουσικής και 20 τέρα ταινιών, δεν υπάρχει τέτοιο hardware διαθέσιμο σε κοινούς θνητούς... Μόνο PC based ways... :sneaky:

Δεν ξέρω βέβαια να σου πώ για το οππο 205... :rolleyes: Να μας πουν αυτοί που το έχουν! :wink:

Reaction score
7.194
α δισκάκια μου που αποτελούνται από cd πολλά, αρκετά sacd, μερικά dvd audio, και λίγα bluray audio.

η παραδοχη "δεν εχω καμια πηγη" (γιατι κακα τα ψεμματα σε αυτη τη κατασταση εισαι πλεον με το pioneer και το wdtv.....) βοηθα πολυ. Εγω λοιπον θα ξαναπω,music network player για τα μουσικα αρχεια,ιντερνετικο ραδιοφωνο,spotify κλπ. Yλικο απο σκληρο δισκο καρφωμενο στην usb του player (ναι τον διαβαζει γρηγορα) ή ακομα καλυτερα απο δισκο nas (ή απο υπολογιστη που ειναι στο δικτυο και φυσικα ανοικτος,εσυ αποφασιζεις ειναι απλα θεμα κοστους).Συνδεση αναλογικη με τον yamaha και απο περιεργεια μονο και ψηφιακη (για player μεσης κατηγοριας τιμης). Βασικο το player να μπορει να δουλεψει και σαν dac/usb dac. Για το video υλικο αρχικα θα σου ελεγα να βαλεις ενα λαπτοπ ή σταθερο υπολογιστη (υποθετω εχεις και απο τα δυο και εστω ενα απο τα δυο μπορουν να ειναι κοντα στο ηχοσυστημα ). Το συνδεεις με usb με το dac και με hdmι με το μεσο προβολης (παρακαμπτεις τον yamaha). Φυσικα μπορεις να ακους και μουσικη απο αυτο,αν θελεις να εχεις τα πλεονεκτηματα που σου δινει ενα music player software οπως το foobar ή το jriver. Αν θελεις βαζεις στο παιχνιδι και το dac του yamaha φυσικα,απο περιεργεια για να δεις ποιο παιζει καλυτερα (συνδεση υπολογιστη με hdmi και για ηχο σε αυτη την περιπτωση γιατι ο yamaha δεν εχει δυνατοτητα usb dac). Αν δεν σε καλυψουν αυτα ,τοτε αγορασε και ενα oppo που παιζει τα παντα,ειναι οντως τα καλυτερα player (και ακριβοτερα) και το συνδεεις με τον yamaha σου.

Αυτο που σου προτεινω (αρχικα,το πρωτο βημα) το αγοραζεις με 600 ευρω (περιπου) ή αν θελεις κατι πιο καλο ανεβαινεις στο χιλιαρικο. Δεν προτεινω την αγορα μονο dac/usb dac γιατι αυτο συνεπαγεται την υποχρεωτικη λειτουργια υπολογιστη κατι που στην πραξη ειναι κουραστικο (πχ αν θελεις να βαλεις λιγη μουσικουλα για να χαλαρωσεις το βραδυ,ειναι λιγο σπαστικο το ανοιξε κλεισε υπολογιστη).

Reaction score
75
Καλημέρα
Αρχίζω και μπαίνω σε σειρά σιγά σιγά.
Περιμένω και άλλες γνώμες ακόμα και αν καταλήγουν στο ίδιο αποτελεσμα

Reaction score
1.815
Περιμένω και άλλες γνώμες ακόμα και αν καταλήγουν στο ίδιο αποτελεσμα
Όλα αυτά που σου προτίνει ο tanto είναι η λύση.
Αν μένεις Αθήνα σου στέλνω pm να έρθεις σπίτι να δεις τη λειτουργικότητά τους και την εφαρμογή τους live.
Και μετά αποφασίζεις.
Eίναι καθαρά θέμα 2000 ευρώ budget - Nuc+streamer+Hard disc 1 or Hard Disc 2+ Blue Ray player 4K
Mπορείς αν κάνεις περικοπές στο streamer και στο Nuc με κάποιο φθηνότερο να πέσεις στα 1500.
Εκεί πάντως είσαι.

Last edited:

Reaction score
75
Σε καλό δρόμο είμαστε.
Φιλε delamostre δηλαδή εσυ περνας όλη τη μουσικη σου με σκληρό απο το pioneer n70
Και όλο τα video μέσω του nuk με άλλο σκληρό φαντάζομαι.

Reaction score
22
Όλα αυτά που σου προτίνει ο tanto είναι η λύση.
Αν μένεις Αθήνα σου στέλνω pm να έρθεις σπίτι να δεις τη λειτουργικότητά τους και την εφαρμογή τους live.
Και μετά αποφασίζεις.
Eίναι καθαρά θέμα 2000 ευρώ budget - Nuc+streamer+Hard disc 1 or Hard Disc 2+ Blue Ray player 4K
Mπορείς αν κάνεις περικοπές στο streamer και στο Nuc με κάποιο φθηνότερο να πέσεις στα 1500.
Εκεί πάντως είσαι.
Και για μικρότερο κοστολόγιο, αντί nuc για ταινίες, ένα android box με kodi ή libreelec (κόστος κάτω από 100 ευρώ, παίζει τα πάντα, όλα τα φορματ μουσικής και ταινιών εκτός από sacd iso), αντί για streamer ένα mac mini με audirvana (μεταχειρισμένο περίποθ 500 ευρώ). Οι δύο σκληροί δίσκοι ενωμενοι σε ένα καλό ρουτερ, το οποίο με καλώδιο ethernet θα ενωθεί με το media player και το mac mini. Σε πρώτη φάση, θα μπορούσες να ξεκινήσεις μόνο με το android box που θα αντικαταστήσει το "αρχαίο" wd και για μουσική και ταινίες και μετά εξετάζεις αναβαθμιση με nuc, mac, streamer, κλπ.

Reaction score
1.815
Σε καλό δρόμο είμαστε.
Φιλε delamostre δηλαδή εσυ περνας όλη τη μουσικη σου με σκληρό απο το pioneer n70
Και όλο τα video μέσω του nuk με άλλο σκληρό φαντάζομαι.
Ήθελα να κάνω ένα media center βασισμένο σε pc για να είναι όλα σε μια συσκευή (σκληροί δίσκοι, κάρτα ήχου κλπ) και να μπορεί να με καλύψει στα πάντα. Το NUC είναι το ίδιο ακριβώς με μικρότερο κόστος.

Επέλεξα να κάνω μια σύνθεση PC με 3 σκληρούς των 4ΤΒ έκαστος.
Οι δύο από αυτούς αφορούν μόνο τα μουσικά αρχεία και ο τρίτος τις αποθηκευμένες ταινίες.
Ένας SSD για τα windows και κάρτα ήχου της Onkyo SE-200 PCI Limited για πλήρη αυτονομία ως media center συσκευή
(να μπορεί δηλαδή να δουλέψει ολοκληρωμένα με μουσική με J-River και με streaming για ταινίες με Kodi, αλλά και όλα αυτά "δεμένα" με DAC για αυτόνομη χρήση σε δεύτερο σύστημα).

Σύνδεση PC με το stremer της Pioneer N-70A που καλύπτει streaming μέσω LAN (βλέπει το PC και όλα τη μουσικά αρχεία, αλλά μπορεί να παίξει και μέσω εφαρμογής με τη μουσική που έχω μέσα στο τηλέφωνο) , ιντερνετικό ραδιόφωνο, Spotify λογαριασμό και DAC αποκωδικοποίηση μέσω ασύγχρονης USB από το PC.
Aν δε θέλω να ανοίξω PC παίζω μουσική μόνο μέσω του Pioneer από USB με στικάκι, ή ένα φορητό σκληρό.

Το Blue Ray της LG UP-970 καλύπτει ότι ταινία 4Κ νοικιάζουμε από το video club.
Όπως κατάλαβες δεν υπάρχει Home Cinema ενισχυτής για αποκωδικοποίηση, πράγμα που στη δική σου περίπτωση το έχεις και μπορείς να το αναπτύξεις ακόμη περισσότερο.

Εν αρχή μπορείς να αποφύγεις το streamer ολοκληρώνοντας μόνο με NUK, σκληρό δίσκο δικτυακό και Blue Ray 4K αξιοποιώντας το πολύ καλό DAC του Yamaha και κατόπιν προσθέτεις και τις δυνατότητες ενός media streamer τύπου Pioneer ή Teac ή Cabridge Audio κλπ

Last edited:

Reaction score
6.238
Ήθελα να κάνω ένα media center βασισμένο σε pc για να είναι όλα σε μια συσκευή (σκληροί δίσκοι, κάρτα ήχου κλπ) και να μπορεί να με καλύψει στα πάντα. Το NUC είναι το ίδιο ακριβώς με μικρότερο κόστος.

Επέλεξα να κάνω μια σύνθεση PC με 3 σκληρούς των 4ΤΒ έκαστος.
Οι δύο από αυτούς αφορούν μόνο τα μουσικά αρχεία και ο τρίτος τις αποθηκευμένες ταινίες.
Ένας SSD για τα windows και κάρτα ήχου της Onkyo SE-200 PCI Limited για πλήρη αυτονομία ως media center συσκευή
(να μπορεί δηλαδή να δουλέψει ολοκληρωμένα με μουσική με J-River και με streaming για ταινίες με Kodi, αλλά και όλα αυτά "δεμένα" με DAC για αυτόνομη χρήση σε δεύτερο σύστημα).

Σύνδεση PC με το stremer της Pioneer N-70A που καλύπτει streaming μέσω LAN (βλέπει το PC και όλα τη μουσικά αρχεία, αλλά μπορεί να παίξει και μέσω εφαρμογής με τη μουσική που έχω μέσα στο τηλέφωνο) , ιντερνετικό ραδιόφωνο, Spotify λογαριασμό και DAC αποκωδικοποίηση μέσω ασύγχρονης USB από το PC.
Aν δε θέλω να ανοίξω PC παίζω μουσική μόνο μέσω του Pioneer από USB με στικάκι, ή ένα φορητό σκληρό.

Το Blue Ray της LG UP-970 καλύπτει ότι ταινία 4Κ νοικιάζουμε από το video club.
Όπως κατάλαβες δεν υπάρχει Home Cinema ενισχυτής για αποκωδικοποίηση, πράγμα που στη δική σου περίπτωση το έχεις και μπορείς να το αναπτύξεις ακόμη περισσότερο.

Εν αρχή μπορείς να αποφύγεις το streamer ολοκληρώνοντας μόνο με NUK, σκληρό δίσκο δικτυακό και Blue Ray 4K αξιοποιώντας το πολύ καλό DAC του Yamaha και κατόπιν προσθέτεις και τις δυνατότητες ενός media streamer τύπου Pioneer ή Teac ή Cabridge Audio κλπ
Πολυ ωραια υλοποιηση αλλα αν βαλεις τον παραγοντα vfm το streamer οταν υπαρχει avr και pc ειναι πεταμενα λεφτα. Στη δικη σου περιπτωση το χρησομοποιεις και σαν προενισχυτη οποτε εχει νοημα αλλα για καποιον που εχει avr ηδη ειναι overkill
[DOUBLEPOST=1509191670][/DOUBLEPOST]Υγ τι κουτι χρησιμοποιεις στο pc σου;

Reaction score
7.194
Πολυ ωραια υλοποιηση αλλα αν βαλεις τον παραγοντα vfm το streamer οταν υπαρχει avr και pc ειναι πεταμενα λεφτα. Στη δικη σου περιπτωση το χρησομοποιεις και σαν προενισχυτη οποτε εχει νοημα αλλα για καποιον που εχει avr ηδη ειναι overkill
σαν dac το χρησιμοποιει,οχι σαν προενισχυτη.Πεταμενα λεφτα δεν ειναι,γιατι οπως εγραψε αλλα και οπως ισχυει τελικα,πολλες φορες ειναι βαρετο να ανοιξουμε υπολογιστη για να ακουσουμε λιγη μουσικη. Στο set up για το οποιο συζηταμε,το περιττο θα ηταν ο avr,απο την στιγμη που μιλαμε για δικαναλη ακροαση του ηχου των ταινιων. Ενας δικαναλος προενισχυτης ή ενας dac-pre θα ηταν πιο σωστη επιλογη,αλλα απο την στιγμη που δεν υπαρχει προθεση να αλλαχθει δεν εχει νοημα να το προτεινουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.586
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan