Klipsch vs Kef vs Focal.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
Αγαπητοί φίλοι, ξέρετε τα υπέρ και τα κατά της klipsch.

Παρ όλο που δηλώνω fan της klipsch, κάποιες φορές με κουράζει το θέμα, συνεχείς αναζήτηση ποιοτικών εγγραφών. Έτσι στην φετινή έκθεση αφιέρωσα τον χρόνο μου σε ακροάσεις ηχείων. Βάσει του baget που μπορώ να διαθέσω, και συνδυασμό με τον χώρο μου 20τμ, καθώς και στις προτιμήσεις μου, κατέληξα στις εταιρείες Kef και Focal.

Από την kef θεωρώ ότι θα με καλύψει η σειρά r μοντέλο r500.
Από την Focal μάλλον τείνω στην σειρά Aria μοντέλο Aria 926.

Ποια η γνώμη σας των 2 παραπάνω σε σχέση με την rf62II μου? παρακαλώ να λάβουν μέρος και οι τυχών κλιψάκιδες.

Reaction score
296
Ειχα παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου στο παρελθόν και πλεον κάτοχος aria μπορώ να σου πω ότι είναι ένα ηχείο που δύσκολα προκαλεί κόπωση. Από την άλλη κατά πάσα πιθανότητα το 926 θα πέσει υπερβολικό για τα μ2 του χώρου σου. Μάλλον πας για 906.
[DOUBLEPOST=1512404647][/DOUBLEPOST]Νπμιζω οτι η ιδια η φοκαλ προτεινει μινιμουμ 25 μ2 για τα 926.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
Έχω κάποιους ενδοιασμούς στα βάσης. Η ακρόαση σπανίως υπερβαίνει την χαμηλή ακρόαση, τελείως προσωπικό δηλαδή άκουσμα, όπως θα γίνει πχ κάποια μεσημβρινή ώρα για να μην ενοχλούμε τους υπόλοιπους στο σπίτι. Άρα επιβάλλεται να γεμίζουν τον (μικρό μου χώρο των 20 τμ) σε πολύ χαμηλές εντάσεις. (Τα κλιπσ σε αυτό το σημείο τα καταφέρνουν μια χαρά!).

Reaction score
141
Δες και Monitor Audio. Προσωπικά άκουσα δίπλα δίπλα τα MA Silver 10, τα Kef R700 και κάποια μεγάλα Klipsch και προτιμησα μακράν τα ΜΑ. Φωτεινά και αναλυτικά χωρις να ξυρίζουν. Τα Klipsch με κουρασαν από το πρώτο λεπτο, ενω τα Kef ακούστηκαν μουντά σε σχέση με τα ΜΑ (κάποιοι σίγουρα το προτιμουν, αλλα για να σου αρεσουν τα Klipsch μαλλον θες κατι πιο forward).

Εχω ακουσει και το Focal 926, πολυ καλο. Ισως ειναι λιγο μεγαλο για 20τμ.

Μια πολυ καλη προταση ειναι τα Triangle Elara LN05, τα οποια υπαρχουν και σε ενεργα, οποτε γλιτώνεις και ενισχυτες, dac κλπ.

Απο ολα τα παραπανω που ακουσα, τελικα αγορασα τα MA Silver 8 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Η λογικη λέει οτι για το χωρο σου πας στα μικροτερα Silver 6, αλλα προτεινω σαφως τα 8, λογω του επιπλεον midrange driver που διαθέτουν. Οι μεσαιες των 8 απλα δεν συγκρινονται με των 6.

Good luck.

Reaction score
16
Ειχα ακουσει οταν εψαχνα ηχεια τα ma silver 6 τα klipsch rf 63 και καποια kef δεν θυμαμαι μοντελο α και dali..... ειχα κολλησει πολυ με τα monitor audio αλλα στο ιδιο καταστημα ακουσα σε δευτερη φαση τα klipsch και απλα δεν μπορουσα να ξεκολλησω...ακουγα οργανα δεξια αριστερα και τον τραγουδιστη στο κεντρο σκηνη που δεν ειχα ξανακουσει με τραγουδια τυπου dire straits ενιωθες λες και εισαι σε live ακροαση.τα monitor audio και τα klipsch τα ακουσα με τον δικο μου ενισχυτη xindak 6950 (09)υβριδικος.τελικα αγορασα μεταχειρισμενα τα rf 35.Καποια στιγμη αργοτερα ακουσα τα rf 7( 2 )σε αλλο καταστημα με δικο τους ενισχυτη και απλα με χαλασε πολυ, οι κορνες με χαλαγαν πολυ τρομαζα μπορω πω...πρεπει να δεσει καλα και το ηχειο με τον ενισχυτη. Καλο θα ειναι να ακουσεις τα ηχεια με τον δικο σου ενισχυτη για να εχεις σωστη αποψη.

Reaction score
335
Αγαπητέ φίλε, να σε ενημερώσω ότι τα focal της σειράς aria έχουν άλλη ηχητική ταυτότητα από αυτή που έχεις συνηθίσει. Μεσαίες πιο διάφανες, ανοιχτές, ενώ οι υψηλές, έχοντας συνηθίσει την κόρνα, ίσως να σου φανούν σαν να στερούνται αέρα. Ίσως. Για τα KEF δεν μπορώ να πω πολλά. Στην παρουσίαση του προβληματισμού σου αναφέρθηκες στις δύο εταιρείες, οπότε δεν θα συνεχίσω αναφέροντας εναλλακτικές που θεωρώ ενδιαφέρουσες.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
Ευχαριστώ πολύ για το άμεσων ενδιαφέρων.

Μπορώ να πώ ότι γενικά συμφωνώ μαζί σας.

Ως προς την Μ.Α. έχω και εγώ την ίδια άποψη, φωτεινά και κοντά στα γούστα μου. Όμως. τουλάχιστον τα προηγούμενα μοντέλα silver υπολειπόταν των κλιπσ. Έχω απ ευθείας αντιπαράθεση στον χώρο μου και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση λάθους. Υπολείπονται λοιπόν σε όλους τους τομείς: αληθοφάνεια, λεπτομέρεια, χαμηλό! Επίσης γνωρίζω σε πιο χώρο ακούσατε παραπάνω τα κλιπσ και δεν σας ικανοποίησαν. Και έμενα έτσι μου φάνηκαν, όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα ή τέλος πάντων με αυτό που έχω στον χώρο μου. Αν περάσατε από την έκθεση, ό ήχος μου και γενικά των υπολοίπων εδώ μέσα, είναι πολύ κοντά σε αυτόν του περιπτέρου ΛΑΙΟΣ.

Ως προς την Κεφ, μου αρέσουν σαν ποιότητα κατασκευής. Focal τώρα, και εκεί η ποιότητα είναι σε υψηλότατο επίπεδο, όπως επίσης και ο ήχος, ο οποίος είναι και πιο κοντά στα γούστα μου.

Άρα, αν προχωρήσω σε αλλαγή, μάλλον προς focal με βλέπω.

Αυτά που αναφέρετε παραπάνω ... με τα όργανα δηλαδή να ξεπετάγονται εδώ και εκεί, ναι έχετε δίκιο. Είναι ένα κομμάτι από τα χαρίσματα αυτών των ηχείων. Αν δεν ήταν τόσο απαιτητικά ηχεία, δεν θα υπήρχε περίπτωση να υπάρχει ανταγωνισμός κοντά στην κατηγορία που κινούνται. Έχω φτάσει σε επίπεδο μηχανημάτων κοντά στις απαιτήσεις τους, έτσι εκεί δεν υπάρχει μάλλον πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει με τα αρχεία, και κυρίως αυτά του διαδικτύου. Όμως εκεί πλέον είναι η βάση. Δεν ξέρω πως ακούγονται άλλες εταιρείες σε αυτόν τον τομέα, διότι ότι έχω ακούσει από άλλους κατασκευαστές είναι σε εκθέσεις και καταστήματα του είδους, τα οποία φυσικά διαθέτουν πάντα προσεγμένα αρχεία - υψηλής ανάλυσης. Μα εκεί δεν έχουν πρόβλημα και τα δικά μου!

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
782
Παρε rf7ii να τελειώνεις :D
Με τον σωστο ενισχυτή πας αλλου πιστεψε με όταν τα ακουσα σε σπιτι συγγενικου μου προσώπου με σωστα και παράλληλα νορμαλ σε τιμη συνοδα ηθελα να πεταξω το τοτε δικο μου σύστημα που μου ειχε κοστισει αρκετα.2,3 φορες παραπάνω χιλιάρικα απο αυτο με τα rf7ii.

Τωρα πλέον ξερεις ποια εχω και με τι ενισχυτή και μπορω να πω οτι καρα γουστάρω οτι μουσικη και να τους βαλω(-τσιφτετελια :p)Με πολύ λιγότερα χρηματα.Ισως να ειναι το πιο φθηνο συστημα που εχει περασει απο τον χωρο μου και το πιο για μενα σωστο.
Οποτε θες ελα να ακουσεις στον χωρο μου και δεν θα φύγεις απο την οικογένεια των klipsch.

Reaction score
6.235
Παρε rf7ii να τελειώνεις :D
Με τον σωστο ενισχυτή πας αλλου πιστεψε με όταν τα ακουσα σε σπιτι συγγενικου μου προσώπου με σωστα και παράλληλα νορμαλ σε τιμη συνοδα ηθελα να πεταξω το τοτε δικο μου σύστημα που μου ειχε κοστισει αρκετα.2,3 φορες παραπάνω χιλιάρικα απο αυτο με τα rf7ii.

Τωρα πλέον ξερεις ποια εχω και με τι ενισχυτή και μπορω να πω οτι καρα γουστάρω οτι μουσικη και να τους βαλω(-τσιφτετελια :p)Με πολύ λιγότερα χρηματα.Ισως να ειναι το πιο φθηνο συστημα που εχει περασει απο τον χωρο μου και το πιο για μενα σωστο.
Οποτε θες ελα να ακουσεις στον χωρο μου και δεν θα φύγεις απο την οικογένεια των klipsch.
Η αληθεια ειναι οτι τα rf7ii ειναι αλλη κατηγορια. Αλλα και απο τιμη ειναι αλλη κατηγορια εδω που τα λεμε :) κοντα ενα χιλιαρικο απανω. Εκει κοιτας πλεον και MA gold 300 σε εκθεσιακο στα ιδια λεφτα που υπαρχει διαθεσιμο αυτη τη στιγμη που δεν εχει καμια σχεση με το silver..... γουστα ειναι αυτα βεβαια. Εγω σε τετοια κατηγορια πλεον θα κοιταγα και για goldenear triton..... Παντως η focal με την klipsch ειναι ακρα αντιθετα. τα κλιπς εχουν την αισθηση του live και τα νιωθεις ολοζωντανα ενω αντιθετως τα φοκαλ ειναι ξεκουραστα μεν και ισσοροπημενα οσο κανενα αλλο ηχειο σε αυτη την κατηγορια τιμης αλλα τους λειπει αυτο το wow factor που εχουν τα κλιπς.

Reaction score
782
Ακυρο τα περι rf7
Τώρα διαβασα για τα 20τ.μ .
Αυτόςο χωρος το ολο θεμα όλων μας
Βεβαια ο συγγενής μου τα εχει σε 25τ.μ
[DOUBLEPOST=1512433321][/DOUBLEPOST]
Η αληθεια ειναι οτι τα rf7ii ειναι αλλη κατηγορια. Αλλα και απο τιμη ειναι αλλη κατηγορια εδω που τα λεμε :) κοντα ενα χιλιαρικο απανω. Εκει κοιτας πλεον και MA gold 300 σε εκθεσιακο στα ιδια λεφτα που υπαρχει διαθεσιμο αυτη τη στιγμη που δεν εχει καμια σχεση με το silver..... γουστα ειναι αυτα βεβαια. Εγω σε τετοια κατηγορια πλεον θα κοιταγα και για goldenear triton..... Παντως η focal με την klipsch ειναι ακρα αντιθετα. τα κλιπς εχουν την αισθηση του live και τα νιωθεις ολοζωντανα ενω αντιθετως τα φοκαλ ειναι ξεκουραστα μεν και ισσοροπημενα οσο κανενα αλλο ηχειο σε αυτη την κατηγορια τιμης αλλα τους λειπει αυτο το wow factor που εχουν τα κλιπς.
Απο γερμανια καινουρια αγορα μαζι με μεταφορικα φτάσανε τα 1.900€
Εδω το παραγ@μαν το θεμα στο συγκεκριμένο μοντέλο

Reaction score
6.235
Ακυρο τα περι rf7

Οκ τοτε παω πασο... τα 25 τμ ειναι μια χαρα χωρος για τα rf7ii νομιζω με λιγη φροντιδα...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
Και τα rf 62 δεν έχουν πρόβλημα με τον χώρο. Επίσης ο ήχος τους είναι κοντά με αυτόν των rf7. Ειδικά τα δικά μου που έχει γίνει πλήρης αναβάθμιση εσωτερικά. Σε γενικές γραμμές δεν έχω πρόβλημα, πέραν ορισμένων αρχείων.

Δεν έχω όμως να χάσω τίποτα αν το ψάξω λίγο στον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά την σειρά gold της Μ.Α. θα ήμουν άδικος αν της χρέωνα κάτι. Πχ τα 200 είναι στις άμεσες προτιμήσεις μου, όμως έχουν ανεβασμένο κόστος. Έτσι είναι... το καλό πράγμα... κοστίζει. Δεν απορρίπτεται όμως και ίσως βρεθεί και κανένα μεταχειρισμένο.
[DOUBLEPOST=1512455348][/DOUBLEPOST]
Ακυρο τα περι rf7

(και όχι μόνο με αυτό το μοντέλο...)

Reaction score
2
Αγαπητοί φίλοι, ξέρετε τα υπέρ και τα κατά της klipsch.

Παρ όλο που δηλώνω fan της klipsch, κάποιες φορές με κουράζει το θέμα, συνεχείς αναζήτηση ποιοτικών εγγραφών. Έτσι στην φετινή έκθεση αφιέρωσα τον χρόνο μου σε ακροάσεις ηχείων. Βάσει του baget που μπορώ να διαθέσω, και συνδυασμό με τον χώρο μου 20τμ, καθώς και στις προτιμήσεις μου, κατέληξα στις εταιρείες Kef και Focal.

Από την kef θεωρώ ότι θα με καλύψει η σειρά r μοντέλο r500.
Από την Focal μάλλον τείνω στην σειρά Aria μοντέλο Aria 926.

Ποια η γνώμη σας των 2 παραπάνω σε σχέση με την rf62II μου? παρακαλώ να λάβουν μέρος και οι τυχών κλιψάκιδες.
θα σου πω το εξης.Είχα τα RF82 και ειμουν πολυ ευχαριστημενος αλλα λογο μεγαλου χωρου πηρα τα rf7.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ.Τα οδηγώ με advance accoustic x1000 τα rf82 με anthem mc30 προσωπικα πηγαινω σε όλες τις εκθέσεις δεν εχω ακουσει κάτι καλυτερο.Οσον αφορα αυτους που λενε οτι κουραζουν δεν τους καταλαβαινω (μονο klipsch αρκεί να τα οδηγήσεις με σωστους ενισχυτες.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.233
Klipsch RF7II:
Klipsch RF7 II Frequency response.jpg

MA Silver 8:
115MAS8fig4.jpg

Focal 936:
1114FA936fig4.jpg

Kef R700:
914KEFfig4.jpg

Αν σου αρεσει το φουσκωμα 5-6 dB από 2kHz και πανω, παιρνεις Klipsch.
Αν σου αρεσει το φουσκωμα 3-4 dB από 4kHz και πανω, παιρνεις Monitor Audio.
Αν θες και φουσκωμα χαμηλα και τσιμπηματακι ψηλα, παιρνεις Focal.
Αν θες ένα ουδετερο ηχειο με εκταση χαμηλα, παιρνεις Kef.

Για να μην παμε σε παμε σε πολικες αποκρισεις και συντονισμούς καμπινας και εχουμε δραματα.

Βεβαια αμα εχεις συνηθισει μεσα στην "οικογενεια", γιατι να αλλαξεις?

Reaction score
6.235
Klipsch RF7II:
View attachment 84902

MA Silver 8:
View attachment 84903

Focal 936:
View attachment 84906

Kef R700:
View attachment 84904

Αν σου αρεσει το φουσκωμα 5-6 dB από 2kHz και πανω, παιρνεις Klipsch.
Αν σου αρεσει το φουσκωμα 3-4 dB από 4kHz και πανω, παιρνεις Monitor Audio.
Αν θες ένα ουδετερο ηχειο με εκταση χαμηλα, παιρνεις Kef.

Για να μην παμε σε παμε σε πολικες αποκρισεις και συντονισμούς καμπινας και εχουμε δραματα.

Βεβαια αμα εχεις συνηθισει μεσα στην "οικογενεια", γιατι να αλλαξεις?
Το φοκαλ τελικα ειναι το πιο χρωματισμενο;;; wtf τον εκοβα οτι ειναι το πιο ισσοροπημενο....

Reaction score
6.235
Μιας και αναφερθηκε απο ποιο γερμανικο site αγορασες τα κλιπς Azazil? Γενικα ξερετε καποιο αξιοπιστο γερμανικο η αλλης ευρωπαικης χωρας site για αγορα klipsch μιας και οι τιμες τους εδω ειναι αρκετα ψηλες?

Reaction score
380
Μιας και αναφερθηκε απο ποιο γερμανικο site αγορασες τα κλιπς Azazil? Γενικα ξερετε καποιο αξιοπιστο γερμανικο η αλλης ευρωπαικης χωρας site για αγορα klipsch μιας και οι τιμες τους εδω ειναι αρκετα ψηλες?
Amazon

Reaction score
15.469
Μισο λεπτο βρε παιδια μηπως καταλαβω κι εγω πραμα στη ζωη μου,
για μετρια και ησυχα ακουσματα αυτη η συμπεριφορα του ηχειου δεν ειναι θεμιτη ?
Δεν προσομοιαζει τη χρηση των tone-controls - πως τα λενε- τα πριμα-μπασα σε οσους ενισχυτες εχουν τωρα πια- που απ' οσο εχω καταλαβει καλο ειναι να δουλευουν (ειπαμε σε χαμηλες-μετριες εντασεις) ?
Ισως γι' αυτο ο φιλος λεει
Το φοκαλ τελικα ειναι το πιο χρωματισμενο;;; wtf τον εκοβα οτι ειναι το πιο ισσοροπημενο....
και ισως να εχει και δικιο υπο αυτες τσι συνθηκες.
Μηπως δηλαδη η focal σκοπιμως δημιουργει αυτη την αποκριση γλυτωνοντας μας απ' το κοπο ?
(αδυναμα ενισχυτικα κ.τ.λ. επισης μεσα ...)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef