Klipsch vs Kef vs Focal.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.233
Μισο λεπτο βρε παιδια μηπως καταλαβω κι εγω πραμα στη ζωη μου,
για μετρια και ησυχα ακουσματα αυτη η συμπεριφορα του ηχειου δεν ειναι θεμιτη ?
Δεν προσομοιαζει τη χρηση των tone-controls - πως τα λενε- τα πριμα-μπασα σε οσους ενισχυτες εχουν τωρα πια- που απ' οσο εχω καταλαβει καλο ειναι να δουλευουν (ειπαμε σε χαμηλες-μετριες εντασεις) ?
Ισως γι' αυτο ο φιλος λεει

και ισως να εχει και δικιο υπο αυτες τσι συνθηκες.
Μηπως δηλαδη η focal σκοπιμως δημιουργει αυτη την αποκριση γλυτωνοντας μας απ' το κοπο ?
(αδυναμα ενισχυτικα κ.τ.λ. επισης μεσα ...)
Για καθε, μα για καθε ηχειο που διατιθεται στην αγορα, υπαρχουν καποιες συνθηκες χωρου-μουσικης-ακροατη για τις οποιες αυτο το ηχειο ειναι ιδανικο.
Απο την αλλη μου φαινεται πολυ πιο ορθολογικο να αγοραζει καποιος το δυνατον ουδετερες συσκευες και να κανει τις διορθωσεις και προσαρμογες που θελει ειτε στο ψηφιακο πεδιο ειτε με βελτιωση των συνθηκων ακροασης.

Reaction score
15.469
Για καθε, μα για καθε ηχειο που διατιθεται στην αγορα, υπαρχουν καποιες συνθηκες χωρου-μουσικης-ακροατη για τις οποιες αυτο το ηχειο ειναι ιδανικο.
Απο την αλλη μου φαινεται πολυ πιο ορθολογικο να αγοραζει καποιος το δυνατον ουδετερες συσκευες και να κανει τις διορθωσεις και προσαρμογες που θελει ειτε στο ψηφιακο πεδιο ειτε με βελτιωση των συνθηκων ακροασης.
Οκ, σαφης η θεση σου.
τι να περιμενουμε απο μια εταιρεια που φθιαχνει ηχεια που θελουνε μανιβελα για να παιξουν :D
24254747_808862969316642_9075825684477538790_o.jpg
:drinks:

Akis_G

Reaction score
8.233
Οκ, σαφης η θεση σου.
τι να περιμενουμε απο μια εταιρεια που φθιαχνει ηχεια που θελουνε μανιβελα για να παιξουν :D View attachment 84922
Ναι, κι εγω καταλαβα τι λες.
Αυτο που λες λοιπον ειναι:
Δοκιμαζει ενα περιοδικο αυτοκινητου μια Mercedes, μια BMW και ενα Audi.
Και νικητης του τεστ βγαινει η BMW.
Βαζεις εσυ λοιπον μια φωτογραφια του μονοθεσιου το Hamilton και λες:
ε ναι μωρε, τι ξερει η Mercedes απο αυτοκινητα?
Οπως καταλαβαινεις, αυτο δεν ειναι επιχειρημα.
Επισης, κανεις δεν ειπε πως η Mercedes (Focal) δεν ξερει να φτιαχνει αυτοκινητα (ηχεια).
Εκαναν ολοι τις σχεδιαστικες επιλογες τους και παρουσιασαν την προσπαθεια τους. Και εμεις κρινουμε το αποτελεσμα. Για μια συγκεκριμενη σειρα, οχι για ολα τα ηχεια που εχουν φτιαξει. Προφανως καθε κατασκευαστης στοχευει και στη διαφορετικοτητα, προσπαθωντας να ικανοποιησει συγκεκριμενο κοινο.
Αρα ολα καλα. Ο καθενας θα διαλεξει αυτο που του ταιριαζει:drinks:

Αλλα αμα παιρνεις ηχειο με 6 dB κορυφη στα πριμα, μη λες μετα απο κανα χρονο “μου φαινεται κουραστικο”. Τι περιμενες δηλαδη?
Εκτος αν εχεις 3 καναπεδες και βελουδινες κουρτινες στους τοιχους, οποτε ξερεις τι κανεις και μπραβο.

By the way... αν ηταν ενεργο, δε θα χρειαζοταν μανιβελα :lolsign:

Reaction score
15.469
Ισως εχεις προσεξεις οτι δεν ειμαι "μπουρλοτιερης" ε ?
ασχετος ειμαι και θελω να βγαλω ακρη ...
παμε λοιπον (με καλη διαθεση)
ηχειο με 6 dB κορυφη στα πριμα
να τωρα δε θυμαμαι πως το λεν' το "χαρτι" που αποτυπωνονται αυτες οι μετρησεις ... γεραθεια ... λοιπον - η επομενη γραμμη μετα τα 10k ειναι τα 20k σωστα ? οποτε - ρωταω- τι μας νοιαζει ηντα κανει το ηχειο εκει πανω ? (γιατι στο μεταξυ η αποκριση μεχρι τα 16k -ετσι με το ματι- ειναι κατω απ' τα 0 db)
Βαζεις εσυ λοιπον μια φωτογραφια
αυτη ητανε βασικα για πλακα - αλλα ειχε και το υπονοουμενο που επιασες ...

ουτε κανω το δικηγορο του διαολου επειδη ειμαι φοκαλακιας :D

Reaction score
1.379
Στο αμαζον ιδιες τιμες με εδω εχει πανω κατω... το idealo εχει πολυ καλες τιμες αλλα δε ξερω τι παιζει με τα μαγαζια εκει....
To Amazon δίνει τη πιο χαμηλή τιμή, υποθέτω ότι οι τιμές στη Γερμανία είναι για μονάδα, όχι για ζεύγος. Από Ελλάδα η διαφορά είναι σχεδόν 1000 ευρώ.

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2372683_-rf-7-ii-klipsch.html
https://www.skroutz.gr/s/341595/Klipsch-RF-7-II.html?keyphrase=klipsch+rf-7

Τα RF-7 III δεν έχουν έρθει Ευρώπη;

Akis_G

Reaction score
8.233
Ισως εχεις προσεξεις οτι δεν ειμαι "μπουρλοτιερης" ε ?
ασχετος ειμαι και θελω να βγαλω ακρη ...
παμε λοιπον (με καλη διαθεση)

να τωρα δε θυμαμαι πως το λεν' το "χαρτι" που αποτυπωνονται αυτες οι μετρησεις ... γεραθεια ... λοιπον - η επομενη γραμμη μετα τα 10k ειναι τα 20k σωστα ? οποτε - ρωταω- τι μας νοιαζει ηντα κανει το ηχειο εκει πανω ? (γιατι στο μεταξυ η αποκριση μεχρι τα 16k -ετσι με το ματι- ειναι κατω απ' τα 0 db)

αυτη ητανε βασικα για πλακα - αλλα ειχε και το υπονοουμενο που επιασες ...

ουτε κανω το δικηγορο του διαολου επειδη ειμαι φοκαλακιας :D
Δε σκιαζεσαι τα μπουρλοτα ομως???:p
Δεν ειναι μπουρλοτο μωρε να λεμε διαφορετικες αποψεις....σιγα!
Στην ουσια κι εγω ασχετος ειμαι, οσο για ακρη δε βγαινει ετσι κι αλλιως.

Για το klipsch ελεγα, για το focal ειπα για τσιμπηματακι και παλι πολυ ψηλα, που ειναι πραγματι αδιαφορο.

Δεν εισαι φοκαλακιας? Σαν φοκαλακιας τα ειπες παντως :lol::lol::lol:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Ενω τα κουκουρουκου ηχεια σε σωστο χωρο θα παιξουν καλα?:D
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν τόσα πολλά κουκουρούκου ηχεία... :)
Εντάξει υπάρχουν, αλλά σ' αυτά τα νήματα δεν γράφουμε... :( :p
Δεν μπορείς να πείσεις κάποιον ο οποίος νομίζει, πως το ροκ ακούγεται όπως έχει καταγραφεί στη συνείδησή του από μικρός, όταν το άκουγε στα μεγάλα χάρτινα γούφερ, μιντ και τουίτερ των τεράστιων ΑΚΑΙ του θείου του...
Κουκουρούκου χώροι, όσοι και οι άνθρωποι - πλην αστέγων...
Αλλά άμα ο άλλος θέλει να ακούει κάθε είδος μουσικής σαν να βγαίνει από το ΡΑ του ΠετροΛούκα στο πανηγύρι του 15Αύγουστου, τι να του πουν τα +5-6 db στο μισό φάσμα...
Ας φάμε εμείς τις κουκουρούκου και τις σερενάτες μας! :D

** Αυτό το προιόν με τα λαγούδια, κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα;;; :geek::rolleyes:

Reaction score
296
Το φούσκωμα των φοκαλ στις υψηλές δεν ακούγεται (αν δεν είσαι εφηβος) σε αντίθεση με το φούσκωμα στις χαμηλές που παραακουγεται και ισως να ειναι και θεμιτο.

Reaction score
6.235
Ναι, κι εγω καταλαβα τι λες.
Αυτο που λες λοιπον ειναι:
Δοκιμαζει ενα περιοδικο αυτοκινητου μια Mercedes, μια BMW και ενα Audi.
Και νικητης του τεστ βγαινει η BMW.
Βαζεις εσυ λοιπον μια φωτογραφια του μονοθεσιου το Hamilton και λες:
ε ναι μωρε, τι ξερει η Mercedes απο αυτοκινητα?
Οπως καταλαβαινεις, αυτο δεν ειναι επιχειρημα.
Επισης, κανεις δεν ειπε πως η Mercedes (Focal) δεν ξερει να φτιαχνει αυτοκινητα (ηχεια).
Εκαναν ολοι τις σχεδιαστικες επιλογες τους και παρουσιασαν την προσπαθεια τους. Και εμεις κρινουμε το αποτελεσμα. Για μια συγκεκριμενη σειρα, οχι για ολα τα ηχεια που εχουν φτιαξει. Προφανως καθε κατασκευαστης στοχευει και στη διαφορετικοτητα, προσπαθωντας να ικανοποιησει συγκεκριμενο κοινο.
Αρα ολα καλα. Ο καθενας θα διαλεξει αυτο που του ταιριαζει:drinks:

Αλλα αμα παιρνεις ηχειο με 6 dB κορυφη στα πριμα, μη λες μετα απο κανα χρονο “μου φαινεται κουραστικο”. Τι περιμενες δηλαδη?
Εκτος αν εχεις 3 καναπεδες και βελουδινες κουρτινες στους τοιχους, οποτε ξερεις τι κανεις και μπραβο.

By the way... αν ηταν ενεργο, δε θα χρειαζοταν μανιβελα :lolsign:
Γενικα απο οσο εχω παρατηρησει και διόρθωσε με αν κανω λαθος στις πιο μικρες σειρες οι εταιριες επιτηδες χρωματιζουν τα ηχεια μιας και απευθύνονται σε πιο ευρυ κοινο και συμφωνα με τις ερευνες που εχουν κανει γνωριζουν και τι αποζητα αυτο το κοινο για να εντυπωσιαστει. Κακα τα ψεματα και εγω οταν πηγα να αγορασω πρωτη φορα ηχεια τα MA Silver μου αρεσαν αρκετα περισσοτερο απο τα gold λογω του χρωματισμου που ειχαν. Ακουσα τοτε ενα ζευγαρι focal sopra και ελεγα τι μουφα ηχειο ειναι αυτο..... μετα απο κατι χρονια το sopra το εχω αποτυπωσει στο μυαλο μου σαν ενα απο τα καλυτερα παθητικα διδρομα ηχεια......

Reaction score
73
Μιας και αναφερθηκε απο ποιο γερμανικο site αγορασες τα κλιπς Azazil? Γενικα ξερετε καποιο αξιοπιστο γερμανικο η αλλης ευρωπαικης χωρας site για αγορα klipsch μιας και οι τιμες τους εδω ειναι αρκετα ψηλες?
www.tsnversand.de

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.426
Μετά από όλα αυτά, τα ηχεία της klipsch στο διάγραμμα παραπάνω, τι παρουσιάζουν? Γιατί με αυτά τα σχέδια, δεν τα πάω και πολύ καλά...
[DOUBLEPOST=1512545772][/DOUBLEPOST]Άσχετο:

(άναψα τα αίματα πάλι μου φαίνεται με τα θέματά μου).... :drinks: :angel:

Reaction score
2
Klipsch RF7II:
View attachment 84902

MA Silver 8:
View attachment 84903

Focal 936:
View attachment 84906

Kef R700:
View attachment 84904

Αν σου αρεσει το φουσκωμα 5-6 dB από 2kHz και πανω, παιρνεις Klipsch.
Αν σου αρεσει το φουσκωμα 3-4 dB από 4kHz και πανω, παιρνεις Monitor Audio.
Αν θες και φουσκωμα χαμηλα και τσιμπηματακι ψηλα, παιρνεις Focal.
Αν θες ένα ουδετερο ηχειο με εκταση χαμηλα, παιρνεις Kef.

Για να μην παμε σε παμε σε πολικες αποκρισεις και συντονισμούς καμπινας και εχουμε δραματα.

Βεβαια αμα εχεις συνηθισει μεσα στην "οικογενεια", γιατι να αλλαξεις?
τα ηχεια αυτά θέλουν καλη πηγη και ρυθμιση από καλο προενισχυτη.ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ από καποιον που ξερει νατα ρυθμισει και πεταξε τα διαγραματα γιατι αλλα θα ακουσουν τα αυτια σου!!!!!!!!!! Ακους όπως θες ότι θες και σε οποια ενταση θες εως οτου συντονησει η καρδια σου με το μπασο των ηχειων!!!!!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.426
Γενικά δεν απορρίπτω αυτά που έχω συνηθίσει. Γνώμες προσπαθώ να μαζέψω.

Συνοπτικά :
Σε μουσικά αρχεία σε συνδυασμό με τους pro και τελικό advance, τα πάνε μια χαρά και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Με το μάραντζ σε home cinema μάλλον κουράζουν.

Reaction score
122
Μιας και αναφερθηκε απο ποιο γερμανικο site αγορασες τα κλιπς Azazil? Γενικα ξερετε καποιο αξιοπιστο γερμανικο η αλλης ευρωπαικης χωρας site για αγορα klipsch μιας και οι τιμες τους εδω ειναι αρκετα ψηλες?
μια προσφατη αγορα που εκανα εγω απο γερμανια ειμε πολυ ευχαριστημενος και τα μεταφορικα πολυ λιγα για γελια το ποσο αν και μου εκαναν δωρο τα μεταφορικα τους βρηκα απο idealo..αψογοι και μεγαλες διαφορες στις τιμες ειδικα οταν το sw r-115 reerence εχει 560 ευρωπουλα και εδω 900 + η τα rf-7 1.900 που τα ζαχαρωνο ... ειναι λογικο να το παρεις απο εξω και να μην μπορεις να στηριξεις τον ελληνα μαγαζατορα...αν και η γερμανια εχει 19 % φπα

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.426
Και αν υπολογίσουμε και τους μισθούς σε αυτές τις χώρες, βλέπουμε την διαφορά μεταξύ των πολιτών μιας Οικονομικής Ένωσης!

Reaction score
6.235
μια προσφατη αγορα που εκανα εγω απο γερμανια ειμε πολυ ευχαριστημενος και τα μεταφορικα πολυ λιγα για γελια το ποσο αν και μου εκαναν δωρο τα μεταφορικα τους βρηκα απο idealo..αψογοι και μεγαλες διαφορες στις τιμες ειδικα οταν το sw r-115 reerence εχει 560 ευρωπουλα και εδω 900 + η τα rf-7 1.900 που τα ζαχαρωνο ... ειναι λογικο να το παρεις απο εξω και να μην μπορεις να στηριξεις τον ελληνα μαγαζατορα...αν και η γερμανια εχει 19 % φπα
Λοιπον σκεφομαι σοβαρα να παρω 2 r115 και εχω βρει σε μαγαζι απο το idealo με 600 ευρω (δεν εχω στειλει ακομα mail να ρωτησω αν μπορουν να μου αφαιρεσουν το φπα μιας και εχω ευρωπαικο αφμ). Αν μπορεις βαλε link απο το μαγαζι που τα πηρες εσυ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.848
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss