Αφυγραντήρας

Reaction score
2
Ολοι οι ιονιστες προκαλουν αυτο το φαινομενο ωσπου καποια στιγμη γινεται εντονο.

Ειναι σκονη απο εξω η οποια οταν μπει στο σπιτι φορτιζεται απο τον ιονιστη και κολλαει στους τοιχους.
Σε ευχαριστώ πολύ.... Τότε θα τον χρησιμοποιήσω τον νέο αφυγραντήρα χωρίς να βάλω τον ιόνιστη... Μπορώ να σ ερώτηση και κάτι άλλο αν γνωρίζεις φυσικά. Έχω έναν καθαριστή αέρα με ιόνιστη μαζί (δεν βάζω τον ιόνιστη σε λειτουργία).. Έχει ποτέ ακούστει κάτι περίεργο για αυτούς??

Reaction score
2.557
Ο ιονιστης φορτιζει τα σωματιδια της σκονης και κολλανε στις επιφανειες του σπιτιου.

Δε φταιει ο αφηγραντηρας . το περιβαλλον ειναι μολυσμενο.
Ευχαριστούμε για την σημαντική πληροφορία! :thumbsup:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.270
Πραγματικά ωραία πληροφορία, δεν είχα ιδέα. Μάθαμε και κάτι σημαντικό :thumbsup:
Αλλά πάλι δεν μου κάθεται σαν σενάριο. Να καταλάβω ότι προκαλεί σε βάθος χρόνου κάποια προβλήματα. Σαν τις κουρτίνες που μαζεύουν την βρώμα του τσιγάρου σε σπίτια καπνιστών. Αλλά σε λίγες ώρες λειτουργίας να μαζέψει τόση μαυρίλα μου ακούγεται υπερβολικό. Στο πιο ''μολυσμένο'' σπίτι του κόσμου να μένεις, δεν νομίζω να έχει καν την παροχή σε ιονισμένο αέρα για να μαυρίσει τα κουφώματα.

Reaction score
2
Πραγματικά ωραία πληροφορία, δεν είχα ιδέα. Μάθαμε και κάτι σημαντικό :thumbsup:
Αλλά πάλι δεν μου κάθεται σαν σενάριο. Να καταλάβω ότι προκαλεί σε βάθος χρόνου κάποια προβλήματα. Σαν τις κουρτίνες που μαζεύουν την βρώμα του τσιγάρου σε σπίτια καπνιστών. Αλλά σε λίγες ώρες λειτουργίας να μαζέψει τόση μαυρίλα μου ακούγεται υπερβολικό. Στο πιο ''μολυσμένο'' σπίτι του κόσμου να μένεις, δεν νομίζω να έχει καν την παροχή σε ιονισμένο αέρα για να μαυρίσει τα κουφώματα.
Και εγώ αυτό προσπαθώ να εξηγήσω για να καταλάβω τι έγινε... Και να μοιραστώ την εμπειρία μου μήπως και κάποιος αντιμετώπισε το ίδιο.Ενας άλλος εδώ σε post είδα ότι αντιμετώπισε το ίδιο με έναν σε έναν αφυγραντήρα της Rohnson(αναζήτηση στο Google).. Αλλα δεν πήρε κάποια απάντηση

Reaction score
1.042
Εγω εχω εναν αφυγραντηρα της ντελογκι που δουλευει μερα νύκτα σε ενα βορεινο δωματιο που εχω το ηχοσυστημα μεσα και μια χαρα ειναι !

Reaction score
28
Σε ευχαριστώ πολύ.... Τότε θα τον χρησιμοποιήσω τον νέο αφυγραντήρα χωρίς να βάλω τον ιόνιστη... Μπορώ να σ ερώτηση και κάτι άλλο αν γνωρίζεις φυσικά. Έχω έναν καθαριστή αέρα με ιόνιστη μαζί (δεν βάζω τον ιόνιστη σε λειτουργία).. Έχει ποτέ ακούστει κάτι περίεργο για αυτούς??
Υπαρχουν διαφοροι τροποι καθαρισμου του αερα. Πιθανον αυτος που αναφερεις να φερει καποια φιλτρα για κατακρατηση σωματιδιων και απομακρυνσης των μυρουδιων οπως για παραδειγμα η μυρωδια του τσιγαρου. Δεν θα εχεις προβλημα αρκει να αλλαζεις τα φιλτρα συμφωνα με το χρονοδιαγραμα που δινει ο κατασκευαστης.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.695
Κάποτε όταν ήμουν 15 - 16 ετών και ασχολούμασταν με έναν φίλο με τα ηλεκτρονικά, είχαμε φτιάξει μια κατασκευή ιονισμού του αέρα.
Ήταν ένα κύκλωμα που έδινε ρεύμα πολύ υψηλής τάσης αλλά μικρής έντασης, σε μια βελόνα του ραψίματος της μάνας μου.
Η θεωρία λέει ότι η μύτη αυτή φορτίζει τον αέρα με αρνητικό φορτίο, ενώ τα πάντα στο δωμάτιο είναι θετικά φορτισμένα.
Έτσι αναγκάζονται όλα τα αιωρούμενα στον αέρα σωματίδια, όπως η σκόνη, οι τρίχες, ο καπνός και τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας (βασικός παράγοντας σκόνης) να προσκολλώνται στους τοίχους του δωματίου, στο ταβάνι και στα έπιπλα και ο αέρας να είναι καθαρός.
Θυμάμαι ότι αν πλησίαζες την βελόνα στο αυτί, άκουγες έναν πολύ υψίσυχνο ήχο.
Οπότε κάπως έτσι λειτούργησε ο ιονιστής σου και σου μαύρισε το περιβάλλον.
Απλά μην τον λειτουργείς συνεχώς, αλλά περιστασιακά.

Reaction score
1.109
Κάποτε όταν ήμουν 15 - 16 ετών και ασχολούμασταν με έναν φίλο με τα ηλεκτρονικά, είχαμε φτιάξει μια κατασκευή ιονισμού του αέρα.
Ήταν ένα κύκλωμα που έδινε ρεύμα πολύ υψηλής τάσης αλλά μικρής έντασης, σε μια βελόνα του ραψίματος της μάνας μου....ά.
για ένα smart kit με συνεχείς διπλασιασμούς τάσης με πυκνωτές και δίόδους λες;

Reaction score
2
Ευχαριστώ
Υπαρχουν διαφοροι τροποι καθαρισμου του αερα. Πιθανον αυτος που αναφερεις να φερει καποια φιλτρα για κατακρατηση σωματιδιων και απομακρυνσης των μυρουδιων οπως για παραδειγμα η μυρωδια του τσιγαρου. Δεν θα εχεις προβλημα αρκει να αλλαζεις τα φιλτρα συμφωνα με το χρονοδιαγραμα που δινει ο κατασκευαστης.
Ευχαριστώ πολύ..... Τον φόβο να τον βάλω στην πρίζα έχω μη γίνει πάλι χάλια το σπίτι!!!

Reaction score
1.109
Νομίζω ναι. Το έχεις φτιάξει κι εσύ;
Μάλλον ναι, ε Ντίνο;
Όχι, αλλά διάβαζα όλα τα σχέδια που πέφταν στα χέρια μου.
Από smart kit είχα φτιάξει έναν προενισχυτή με διακριτά εξαρτήματα και πολλές εισόδους, ο οποίος έκανε λήψη βραχέων!!!!
(είχε από λάθος σχεδίαση τυπωμένου, μεγάλες γραμμές σε εισόδους παράλληλες μεταξύ τους και έπιανε σταθμούς στα βραχέα με διαμόρφωση πλάτους).
Αν το ήξερε η smart kit θα το έλεγε ώς feature και θα τον χρέωνε extra :D

Reaction score
2
Όχι, αλλά διάβαζα όλα τα σχέδια που πέφταν στα χέρια μου.
Από smart kit είχα φτιάξει έναν προενισχυτή με διακριτά εξαρτήματα και πολλές εισόδους, ο οποίος έκανε λήψη βραχέων!!!!
(είχε από λάθος σχεδίαση τυπωμένου, μεγάλες γραμμές σε εισόδους παράλληλες μεταξύ τους και έπιανε σταθμούς στα βραχέα με διαμόρφωση πλάτους).
Αν το ήξερε η smart kit θα το έλεγε ώς feature και θα τον χρέωνε extra :D
Από ότι καταλαβαίνω μακριά από ιόνιστη αν θες να είναι το σπίτι σου καθαρό!!!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.593
Από ότι καταλαβαίνω μακριά από ιόνιστη αν θες να είναι το σπίτι σου καθαρό!!!!
Δεν είναι έτσι. Παλιότερα, όταν έμενα σε προάστιο των Αθηνών με αρκετή σκόνη είχα έναν ιονιστή Daikin που λειτουργούσε για χρόνια χωρίς τίποτα απ' αυτά που διαβάζω. Οι ιονιστές βέβαια έχουν φίλτρα ενώ οι αφυγραντήρες δεν φιλτράρουν αφαιρώντας τη σκόνη απ' το χώρο.

Reaction score
2
Δεν είναι έτσι. Παλιότερα, όταν έμενα σε προάστιο των Αθηνών με αρκετή σκόνη είχα έναν ιονιστή Daikin που λειτουργούσε για χρόνια χωρίς τίποτα απ' αυτά που διαβάζω. Οι ιονιστές βέβαια έχουν φίλτρα ενώ οι αφυγραντήρες δεν φιλτράρουν αφαιρώντας τη σκόνη απ' το χώρο.
Βάση των όσων έχουν πει περισσότερο ζημιά κάνουν... Παντως αυτό που έπαθα δεν περιγράφεται.... Μαύρα όλα.... Τοίχοι κυρίως...

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Βάση των όσων έχουν πει περισσότερο ζημιά κάνουν... Παντως αυτό που έπαθα δεν περιγράφεται.... Μαύρα όλα.... Τοίχοι κυρίως...
Καλημερα Αλεξανδρε. Πρεπει να μαθεις υπευθυνα και σιγουρα ρωτωντας το service της εταιριας, και εν αναγκη πιεζοντας τους, τι, και γιατι προκαλεσε το προβλημα. Πρεπει να γνωριζεις...

Reaction score
1.831
ααααα κατάλαβα ποιον λες!
Πριν από καμιά 15ριά χρόνια στην Αθήνα μαζωχτήκαμε καμιά 10ριά νοματέοι σε σπίτι φίλου και οι περισσότεροι καπνίζανε σαν αράπηδες.
Το σπίτι τεκές.
Φύγαμε για ταβέρνα και μετά απο κανα τρίωρο που γυρίσαμε στο σπίτι του φίλου έμπαινες στο σαλόνι και ο αέρας ήταν τόσο φρέσκος λες και είχες πάει βόλτα στο δάσος!
Ένα τέτοιο εργαλείο της daikin ήταν, έπαθα πλάκα!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.593
Τον έχω ακόμα αλλά τα φίλτρα είναι πανάκριβα. Ευτυχώς εδώ δεν υπάρχει σκόνη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik