Τι συσκευη για παιξιμο mp3 στο hifi μου ??

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απο usb A/laptop σε usbB/dac.
Δεν ξερω αν αξιζει η προσθεση του 3R, εχω την εντυπωση οτι μονο σε ακριβα μηχανηματα ειναι διακριτη η διαφορα (εγω ακομη δεν εβαλα αν και ημουν ετοιμος μια εποχη μα δεν ειχαν προς δοκιμη)

Reaction score
7.203
Μιας και λαπτοπ διαθεσιμο υπάρχει και η λυση του iFi https://www.skroutz.gr/s/10803942/iFi-Audio-nano-iDSD-LE.html?from=drop
ειναι της τάξης των ~150 ευρω ενω το καλυτερο https://www.skroutz.gr/s/5606726/iFi-Audio-Nano-iDSD.html ειναι στα 225 ευρω
δεν ειναι καλυτερο,ειναι ακριβως το ιδιο με μονη διαφορα οτι το πρωτο δεν εχει ψηφιακη εξοδο,το φιλτρο και λιγο μικροτερη μπαταρια.Το δευτερο εχει ουσιαστικα καταργηθει και δεν παραγεται (αντικατασταθηκε απο το μοντελο nano black),αν το βρεις καπου ειναι απο στοκ και δεν εχει νοημα η αγορα του (σε σχεση παντα με το LE).Αν δεν σε ενδιαφερει η χρηση ακουστικων τοτε προτιμησε το nano ione που εχει και οπτικη ή ομοαξονικη ψηφιακη εισοδο,αλλα και δυνατοτητα bluetooth (για να στειλεις σημα εχει απο ταμπλετα-smartphone). Φυσικα ειναι και usb dac.

Το ενο λογω dac θελει να κατεβασεις drivers απο την σελιδα της εταιρειας για να δουλεψει σωστα με το foobar.Το foobar μπορεις να το χειριστεις απο αποσταση με android application (κοστος ενα ευρω....),εννοειται με τον υπολογιστη στο ιδιο δικτυο με το κινητο ή την ταμπλετα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Η φθηνοτερη τιμη ειναι στην Ελλαδα - πως εγινε αυτο;

Αλλα ... τι να το κανει αυτο ο φιλος εδω; αλλο πραγμα ζηταει

Reaction score
78
Η φθηνοτερη τιμη ειναι στην Ελλαδα - πως εγινε αυτο;

Αλλα ... τι να το κανει αυτο ο φιλος εδω; αλλο πραγμα ζηταει
Νόμιζα οτι ήθελε να παίξει mp3 απο usb μέσω κάποιας συσκευής...

Reaction score
74
δεν ειναι καλυτερο,ειναι ακριβως το ιδιο με μονη διαφορα οτι το πρωτο δεν εχει ψηφιακη εξοδο,το φιλτρο και λιγο μικροτερη μπαταρια.....
Noμίζω οτι το IFI NANO iDSD LE καλύπτει μια χαρά τις ανάγκες μου... και ειναι και σε καλη τιμή ~150 ευρω.
Φανταζομαι οτι το Foobar2000 θα συνεργαστει μαζι του ... εκτός αν θελετε να προτεινετε και αλλη επιλογη
προγραμματος στο λαπτοπ. Το AIMP τι λεει..? ή το VLC ...? θα εχουν την ιδια ποιότητα αναπαραγωγης...?
Επειδή θα ψαξω και για υλικό FLAC ποιο απόλα ειναι πιο βολικό-ποιοτικό ... ?

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Εγώ να πω την αμαρτία μου δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ψάχνει να αγοράσει ο φίλος χαλ9000.
Εχεις λαπτοπ και φουμπαρ; v
Δεν έχεις - θες φουμπαρ; MP3 παίζει μέχρι κι o ιντερνετ εχπλορερ...
Ίσως και το όφις... v
Δεν έχεις - θες λαπτοπ, ταμπλετ, σμαρτφον;
Ένα cd player;
Το ακριβότερο που μπορώ να σκεφτώ για να γεράσετε μαζί.
Ενα DVD - BluRay player;
Ενα DVD-R δισκάκι των 20σεντ, χωράει χίλια τραγούδια... v

Και πολλά απ' αυτά παίζουν κι από στικάκια!
Μέχρι και ψυγειο-καταψύκτες υπάρχουν με usb a είσοδο...
Σαν τον αδερφό μου... Άμα δεν έχει στικάκια, χάνεται. 8-)
Εσείς κι αυτοί στον ΗΧΟ, που θέλουν να τρυπάμε τις
φάτσες από μηχανήματα του τριχίλιαρου,
"για να παίζει στικάκια".
Κι αν δεν έχει τρύπα, το θεωρούνε "μείον"... :D

Χώρια όλα τα μίνι players που είπαν τα παιδιά πιο πάνω... :errwhat:

Reaction score
2.429
Noμίζω οτι το IFI NANO iDSD LE καλύπτει μια χαρά τις ανάγκες μου... και ειναι και σε καλη τιμή ~150 ευρω.
Φανταζομαι οτι το Foobar2000 θα συνεργαστει μαζι του ... εκτός αν θελετε να προτεινετε και αλλη επιλογη
προγραμματος στο λαπτοπ. Το AIMP τι λεει..? ή το VLC ...? θα εχουν την ιδια ποιότητα αναπαραγωγης...?
Επειδή θα ψαξω και για υλικό FLAC ποιο απόλα ειναι πιο βολικό-ποιοτικό ... ?

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Το foobar ειναι μαζι με το jriver (το οποιο εμενα δεν μου "εκατσε") οι δυο καλυτεροι (κατα την αποψη μου) players για αναπαραγωγη ηχου.Ιδιαιτερα με το foobar εαν ψαχτεις λιγακι και διαβασεις εχει παρα πολλα plug-in ειναι πολυ-εργαλειο θα ελεγα.Το ΑΙΜΡ δεν το εχω δουλεψει και το VLC το αφηνεις μονο για αναπαραγωγη βιντεο.
Τωρα για το nano ειχα το απλο το οποιο να σου πω την αληθεια περισσοτερο με καρτα ηχου μου ακουστηκε παρα σαν ντακ (ουτε κρυο ουτε ζεστη).Φυσικα δεν περιμενα και κατι εξωπραγματικο αφου ειναι χαμηλη κατηγορια τιμης/Εαν μπορουσες να ανεβεις σε χρηματα μεχρι τα 300 που ανεφερες στο πρωτο σου ποστ θα αποζημιωνοσουνα σιγουρα απο τη διαφορα ποιοτητας ηχου.Εαν μπορουσες να ακουσεις το denon παντως (και επιμενω γιατι το ακουσα μαζι με το μεγαλο ifi) και για μενα ηταν καλυτερο.Επισης εξετασε την πιθανοτητα να βρεις μετ/νο οπου εκει θα ανεβεις κατα πολυ κατηγορια.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Παντως απο την στιγμη που υπαρχει λαπτοπ δεν βλεπω το λογο να ψαχνεσαι με στικακια και καρτες μνημης,οταν μπορεις να εχεις στο σκληρο σου οση μουσικη εσυ θελεις και τα 300 αυτα ευρω να τα δωσεις να παρεις ενα dac καινουργιο η ακομα καλυτερα ενα μεταχειρισμενο
Το foobar ειναι μαζι με το jriver (το οποιο εμενα δεν μου "εκατσε") οι δυο καλυτεροι (κατα την αποψη μου) players για αναπαραγωγη ηχου.Ιδιαιτερα με το foobar εαν ψαχτεις λιγακι και διαβασεις εχει παρα πολλα plug-in ειναι πολυ-εργαλειο θα ελεγα.
Συμφωνώ και απλοποιώ περαιτέρω:

- Foobar + laptop = Άριστος. :)
Άμα στηθεί και ρυθμιστεί βαρβάτα, είσαι άρχων.
Παίζει και στικάκια!

-ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΑΚ ΑΡΧΙΚΑ.
Μόνο με ένα τέτοιο καλώδιο στο AUX του ενισχυτή σου.

-Ισως και να μη χρειάζεσαι καν ντακ για να ακούσεις από τον
ενισχυτή σου.
Τα τελευταία Ρεαλτέκ τσιπάκια των λάπτοπ, παίζουν ακόμα και sacd (176,4Khz) απ' τη μάνα τους και τα windows 10, δε χρειάζονται πια έξτρα ντράιβερς για 192khz HD αρχεία.
Σε πολλά παλιότερα ντακ βέβαια, χρειάζονται ακόμη ASIO drivers της εταιρείας που έφκιασε το ντακ, για να παίξεις DSD αρχεία.

-Εσύ όμως μιλάς για απλό mp3 320.
Ας γίνω πολύ αιρετικός. ;)
Το realtec τσιπάκι του λάπτοπ (σου),
κατά πάσα πιθανότητα ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ
του ενισχυτή σου, όσον αφορά τη δυνατότητα
απόδοσης λεπτομέρειας!

Το μόνο που μπορεί να προσθέσει ο ενισχυτής σου ,
είναι το τσαγανό του.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ (ακούσεις) ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ,

ΕΊΤΕ ifi nano βάλεις πάνω, είτε ΝΑΓΡΑ DAC...
Δεν τόχει ο advance (κι άλλοι πολλοί).

Πάρε για αρχή ένα καλώδιο, και τα ρέστα, ΣΤΙΚΑΚΙΑ. :D :drinks:
(και σκληρούς για να γεμίζεις...)

Reaction score
74
Φίλε Sterkon λυπάμαι αν σε μπέρδεψα...
Λαπτοπ με WIN-7 υπάρχουν ενα μικρο Lenovo ThinkPad E325 και ενα μεγαλύτερο DELL Inspiron 5748.
To fooBar εχει ηδη κατεβει και εγκατασταθει.
Για αρχή θα δοκιμασω τη συνδεση τους με τον ενισχυτη ενα ΥΒΑ Integre Passion στη Θεσ/κη και αργότερα στο χωριό στον
Advance Acoustic MAP-105
Tα διαθεσιμα αρχεια που εχω τωρα ειναι MP3 που εχω ριπαρει μονος μου αλλα θα κοιταξω να επεκταθω και σε FLAC
αν μπορεσω να βρω ή να μετατρεψω εγω απο τα CD μου.

Τωρα υπαρχει πιθανοτητα να βρω δοκιμαστικα το IFI Nano iDSD LE απο φίλο και θα το δοκιμασω.
Ελπίζω τωρα να καταλαβες τι ψάχνω...
Ευχαριστω για τις προτασεις σου

Με Το πολυ απλο καλωδιο που προτεινεις (σιγουρα χωρις audiophile χαρακτηρα) συνδεσης λαπτοπ κατευθειαν στον ενισχυτη
δεν θα χαθει ποιοτητα απο το σημα..?

Reaction score
7.203
θελεις οπωσδηποτε να ειναι και ενισχυτης ακουστικων? θελεις να ειναι και φορητο ή απλα να μεταφερεται ευκολα? (γιατι εγραψες οτι θα το παιρνεις και στο δευτερο συστημα που εχεις στο χωριο).

Reaction score
2.429
Παιδια σαν ενα εναλλακτικο του IFI nano iDSD LE ειδα και το AUDIOENGINE D1 http://www.thas.gr/shop/product/audioengine-d1/

το ξέρει κανείς σας...? αξιζει κατι παραπάνω απο το IFI ..?
Για να μην "ταλαιπωρησε" εαν δεν φυγεις απο αυτην την κατηγορια τιμης δεν θα ακουσεις το "κατι παραπανω",προτιμησε αυτο που εχει για σενα τις περισσοτερες ευκολιες.

Reaction score
74
θελεις οπωσδηποτε να ειναι και ενισχυτης ακουστικων? θελεις να ειναι και φορητο ή απλα να μεταφερεται ευκολα? (γιατι εγραψες οτι θα το παιρνεις και στο δευτερο συστημα που εχεις στο χωριο).
Ναι θέλω να εχει και ενισχυση ακουστικων και να ειναι και φορητό....μικρο δλδ για να πηγαινει και στο χωριο στο συστημα εκει
[DOUBLEPOST=1515666536][/DOUBLEPOST]
Για να μην "ταλαιπωρησε" εαν δεν φυγεις απο αυτην την κατηγορια τιμης δεν θα ακουσεις το "κατι παραπανω",προτιμησε αυτο που εχει για σενα τις περισσοτερες ευκολιες.
Ναι το καταλαβα το "μνμ" ..... οπότε ισως το φτηνοτερο απο αυτα που βλέπω... να ανεβω τιμη αποκλειεται...

Σας ευχαριστω θερμά όλους σας

Reaction score
7.203
Ναι θέλω να εχει και ενισχυση ακουστικων και να ειναι και φορητό....μικρο δλδ για να πηγαινει και στο χωριο στο συστημα εκει

Με αυτο σαν δεδομενο,δε νομιζω να βρεις κατι καλυτερο (για τα χρηματα που κοστιζει φυσικα),απο το ifi nano LE.Η επομενη επιλογη μπορει να ειναι αυτο (στα 280 ευρω) Pro-Ject Head Box S2 , δεν ειναι ακριβως φορητο οπως το nano,αλλα ειναι πολυ μικρο και μεταφερεται ευκολα (τροφοδοτειται με ρευμα απο την usb οταν συνδεεται με υπολογιστη).

Reaction score
74
Παιδια μετα απο όλον τον προβληματισμό και τις ιδέες σας και απόψεις που γράφτηκαν
τελικά αποφάσισα οτι το IFI nano iDSD LE αποτελει την ιδανική λύση για μενα απο πλευράς
ζητούμενης ποιότητας, ποιότητα συστηματος ενισχυτη, φορητότητα και φυσικά τιμή αγοράς.

Το καλύτερο απόλα ειναι ότι μάλλον θα μου ερθει δώρο απο φίλο που δεν το χρειάζεται
και έμαθε οτι ψαχνομαι .... οπότε αναμενω επ ολιγον την ωραια "δωρεά"....:D

[DOUBLEPOST=1515789272][/DOUBLEPOST]Παιδιά για την παραγωγη των FLAC αρχείων εχω το ASHAMPOO BURNING ...
Tι λέτε να παραμείνω σε αυτό η να πάω στο ΕΑC ...??

Reaction score
2.429
Το καλύτερο απόλα ειναι ότι μάλλον θα μου ερθει δώρο απο φίλο που δεν το χρειάζεται
και έμαθε οτι ψαχνομαι .... οπότε αναμενω επ ολιγον την ωραια "δωρεά"....:D
:drinks:

Καλες ακροασεις!!!

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Τωρα υπαρχει πιθανοτητα να βρω δοκιμαστικα το IFI Nano iDSD LE
:thumbsup:

Με Το πολυ απλο καλωδιο που προτεινεις (σιγουρα χωρις audiophile χαρακτηρα) συνδεσης λαπτοπ κατευθειαν στον ενισχυτη
δεν θα χαθει ποιοτητα απο το σημα..?
Στον ενισχυτή Α, θα χαθεί.
Στον ενισχυτή Β, μπα...
Νομίζω ότι το ρεαλτέκ μόνο του, υπερτερεί τα μάλα σε δυνατότητα
λεπτομερούς περιγραφής, απ' ότι ο συγκεκριμένος μπορεί να
διαχειριστεί και να αποδώσει... :p

Καλά είσαι.
Λέω να πάρω και γώ ένα i-ONE, για το ντεσκτοπ2 - καπνιστήριό μου :unsure:,
μιας και το Pre Box S2 Digital που κοιτούσα, δεν φαίνεται
να το έχει και πολύ με τα ακουστικά...
Κατά τα λοιπά, είναι εξαίρετο.

:drinks: