Αναζήτηση AV ενισχυτή.

Reaction score
11
Να σας πω από την αρχή ότι οι γνώσεις μου είναι λίγες όποτε μπορεί και να κάνω ερωτήσεις για αρχάριους , παρακαλώ δείξτε υπομονή.

Υπάρχουν αυτά
1. Technics SU-V500
2. Technics cd player SL-PG 580A
3. Technics deck RS-TR373M2
5. JVC Speakers SP-45BK
6. Logitech Z-5500 5.1 (sub & 5 ηχεία)

Είμαι στην αναζήτηση ενός AV ενισχυτή ο οποίος θέλω να παίζει 5.1 και να έχει bluetooth να συνδέω iPhone
Πρέπει να δέχεται σύνδεση με τον SU-V500 με τον οποίο θα οδηγήσω άλλα 4 ηχεία (μάλλον τα ηχεία από το Logitech Z-5500) σε 2 διαφορετικά δωμάτια.
Δεν με απασχολούν τόσο πολύ οι μεγάλες εντάσεις άλλα θέλω να ακούω όσο γίνεται καθαρά και ποιοτικά στο σαλόνι. Στα δωμάτια δεν έχω απαιτήσεις.
Συνήθως ακούω μουσική είτε από το laptop είτε από το iPhone YTB,E-RADIO,κλπ και πιο σπάνια ταινίες και τηλεόραση.
Πρέπει να αγοραστούν για το σαλόνι ηχεία (μάλλον τα JVC δεν κάνουν πια) που θα είναι το 5.1
Μακάρι να μπορέσω να συνδέσω και το sub του Logitech Z-5500 το οποίο υπάρχει.
Τα οικονομικά είναι στριμωγμένα όποτε και μια πρόταση σε μεταχειρισμενα θα ήταν ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Δηλαδή, θέλεις να συνδέσεις 5.1 ηχεία στον ένα χώρο και 2 άλλα ηχεία σε έναν άλλο χώρο;
[DOUBLEPOST=1520531478][/DOUBLEPOST]
Δηλαδή, θέλεις να συνδέσεις 5.1 ηχεία στον ένα χώρο και 2 άλλα ηχεία σε έναν άλλο χώρο;
Ακυρο, καταλαβαίνω ότι θέλεις 3 ζώνες, 1 με 5.1 και 2 ακόμα χώροι με 2 ηχεία ο καθένας.

Reaction score
11
5.1 στο σαλόνι και 2 σε ένα δωμάτιο και άλλα 2 σε άλλο δωμάτιο.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Και θέλεις όλα τα δωμάτια να ελέγχονται από τον κεντρικό ενισχυτή; να μοιράζει δηλαδή τις πηγές που έχει πάνω του;
Να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, αναλόγως το μοντέλο, που δεν σου επιτρέπει να έχεις όλες τις διαφορετικές επιλογές σε κάθε χώρο...τέλος πάντων αυτά αργότερα.
Για τι μπατζετ μιλάμε για ενισχυτή AVR μόνο;

Reaction score
11
Και θέλεις όλα τα δωμάτια να ελέγχονται από τον κεντρικό ενισχυτή; να μοιράζει δηλαδή τις πηγές που έχει πάνω του;
Να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, αναλόγως το μοντέλο, που δεν σου επιτρέπει να έχεις όλες τις διαφορετικές επιλογές σε κάθε χώρο...τέλος πάντων αυτά αργότερα.
350 και κάτω.
[DOUBLEPOST=1520533004][/DOUBLEPOST]
Μπορείτε να μου πείτε τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας AVR ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που ψάχνω?
Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν γίνετε να μεταφέρω από αυτόν τον AVR σε άλλα 2 monitor την εικόνα/ήχο που θα δεχτεί από την τηλεόραση που θα είναι συνδεδεμένος.

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Αυτή είναι η πίσω όψη ενός σύγχρονου AVR.
Πρέπει να μάθεις να "διαβάζεις" τις διάφορες εισόδους - εξόδους σε πρώτη φάση και μετά όταν έχει περίπου αυτά που θέλεις να ψάχνεις λίγο πιο βαθιά στις οδηγίες χρήσης για λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, στην πάνω σειρά βλέπεις μια σειρά από υποδοχές hdmi. Αν κάνεις λίγο zoom θα διαβάσεις ότι αυτές που είναι σε μαύρο φόντο είναι είσοδοι, εκεί συνδέεις blue ray player, tv δέκτες, παιχνιδομηχανές και τέτοια. Παρατηρούμε πιο δίπλα σε ασπρόμαυρο φόντο να έχει 2 ακόμα θέσεις που είναι οι έξοδοι. Το συγκεκριμένο έχει δυνατότητα να συνδέσεις 2 τηλεοράσεις ή 1 τηλεόραση και 1 προβολέα. Πιο συγκεκριμένα θα προσέξεις ότι η μία έξοδος έχει την ένδειξη Zone 2, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να στέλνεις σήμα από μία είσοδο στη μία τηλεόραση και σήμα από άλλη είσοδο, ή και την ίδια, σε άλλη τηλεόραση ή προβολέα στον ίδιο ή άλλο χώρο. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το να έχεις απλά 2 εξόδους όπου συνδέεις πάνω δυο τηλεοράσεις αλλά είτε παίζουν και οι δύο το ίδιο ή μόνο η μία από τις δύο αυτό που θέλεις.
Αντίστοιχα υπάρχουν επεξηγήσεις για όλες τις υπόλοιπες συνδέσεις που βλέπεις.
Η κάτω σειρά δείχνει πόσα ηχεία (κανάλια) μπορείς να συνδέσεις (11 εδώ) άλλα πρέπει να διαβάσεις μέσα στις οδηγίες πως αυτά μπορούν συνδυαστούν ή να χωριστούν σε ζώνες. Ο συγκεκριμένος έχει μέχρι 3 ζώνες ελέγχου, 3 δωμάτια ας πούμε όπου μπορείς να στείλεις εικόνα και ήχο (με τι περιορισμούς πρέπει να δει κανείς τις οδηγίες χρήσης αναλυτικά). Αρα θέλει λίγο διάβασμα.
Τέλος, ο συγκεκριμένος έχει δυνατότητα να δώσει σήμα (ηχητικό, για όλα τα κανάλια του, εκεί που γράφει pre out) πριν τα τελικά στάδια ενίσχυσης και έτσι να συνδέσεις μετά κάποιον άλλο τελικό ενισχυτή ή ολοκληρωμένο που μπορεί να δεχτεί τέτοιο σήμα. Ο ολοκληρωμένος technics που έχεις δεν ξέρω αν μπορεί να δεχτεί τέτοιο σήμα αν και δεν βλέπω το λόγο σε πρώτη φάση να τον χρησιμοποιήσεις. Θα μπορούσες να συνδέσεις τα ηχεία από τους άλλους χώρους κατευθείαν σε έναν τέτοιο AVR.

Εν ολίγοις, η τεχνολογία και τα features υπάρχουν. Βέβαια επειδή ζητάς πολλά (3 ζώνες) ένας τέτοιος ενισχυτής κάνει αρκετά πάνω από 1000 ευρώ. Οπότε θα πρότεινα σε πρώτη φάση να κάνεις ένα search στο σκρουτζ ή σε ένα media marκt και να ξεκινήσεις από τα μηχανήματα που αντέχει η τσέπη σου και διάλεξε 1-2 στην τύχη, δεν έχει σημασία τώρα, και άρχισε να τα μελετάς για να δεις τι δυνατότητες έχουν και πως θα μπορούσες να τις εκμεταλλευτείς για τις ανάγκες σου. Στη διαδικασία αυτή εκτός του ότι θα μάθεις βασικά πράγματα για να μπορούμε να συνεννοούμαστε και μεταξύ μας θα δεις ότι θα μπορείς εύκολα να προσαρμόζεις τις ανάγκες σου στα διαθέσιμα προιόντα στην κατηγορία τιμής που σε ενδιαφέρει. Μετά θα μπορείς να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένος στις ερωτήσεις σου και θα μπορούν να σου δώσουν πολλά μέλη πολύτιμες πληροφορίες από τις εμπειρίες του ο καθένας.

IEUscLR.jpg

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.943
Μάλλον είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις για πολυκάναλο AVR τόσο χαμηλού budget. :(

Σε εύρος τιμών μέχρι τα 400€, μπορείς να βρεις 5.1 κανάλια + μια έξοδο για δεύτερο δωμάτιο. Όμως για τρίτο δωμάτιο, δεν. Επίσης μπορεί να βρεις πολλαπλές εισόδους HDMI, αλλά συνήθως μόνο μία έξοδο. Τρεις εξόδους HDMI δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις σε ενισχυτή AV κάτω από 2000€

Reaction score
11
Μάλλον είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις για πολυκάναλο AVR τόσο χαμηλού budget. :(

Σε εύρος τιμών μέχρι τα 400€, μπορείς να βρεις 5.1 κανάλια + μια έξοδο για δεύτερο δωμάτιο. Όμως για τρίτο δωμάτιο, δεν. Επίσης μπορεί να βρεις πολλαπλές εισόδους HDMI, αλλά συνήθως μόνο μία έξοδο. Τρεις εξόδους HDMI δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις σε ενισχυτή AV κάτω από 2000€
Ωραία οπότε το μπάτζετ μου με πάει υποχρεωτικά σε μια έξοδο hdmi + την κανονική που θα έχω στο σαλόνι.
επίσης κατάλαβα πως θα πρέπει να περιοριστώ σε 2 ζώνες, οπότε το σαλόνι θα παίζει την μια και τα άλλα 2 δωμάτια θα μοιράζονται την άλλη.
Κατάλαβα ότι πρέπει να έχει preout ο AVR για να κουμπώσει πάνω του ο δικός μου SU-V500 στον οποίο θα ήθελα να βάλω την 2η ζώνη των δωματίων.
Ερωτήσεις:
Ο Technics SU-V500 μπορεί να συνδεθει με τον AVR και πως?
Το sub του logitech Z-5500 μπορεί να συνδεθεί με τον AVR και πως?
Προτάσεις για AVR που κάνει για το πρότζεκτ μου?

Reaction score
11
Να σας πω από την αρχή ότι οι γνώσεις μου είναι λίγες όποτε μπορεί και να κάνω ερωτήσεις για αρχάριους , παρακαλώ δείξτε υπομονή.

Υπάρχουν αυτά
1. Technics SU-V500
2. Technics cd player SL-PG 580A
3. Technics deck RS-TR373M2
5. JVC Speakers SP-45BK
6. Logitech Z-5500 5.1 (sub & 5 ηχεία)

Είμαι στην αναζήτηση ενός AV ενισχυτή ο οποίος θέλω να παίζει 5.1 και να έχει bluetooth να συνδέω iPhone
Πρέπει να δέχεται σύνδεση με τον SU-V500 με τον οποίο θα οδηγήσω άλλα 4 ηχεία (μάλλον τα ηχεία από το Logitech Z-5500) σε 2 διαφορετικά δωμάτια.
Δεν με απασχολούν τόσο πολύ οι μεγάλες εντάσεις άλλα θέλω να ακούω όσο γίνεται καθαρά και ποιοτικά στο σαλόνι. Στα δωμάτια δεν έχω απαιτήσεις.
Συνήθως ακούω μουσική είτε από το laptop είτε από το iPhone YTB,E-RADIO,κλπ και πιο σπάνια ταινίες και τηλεόραση.
Πρέπει να αγοραστούν για το σαλόνι ηχεία (μάλλον τα JVC δεν κάνουν πια) που θα είναι το 5.1
Μακάρι να μπορέσω να συνδέσω και το sub του Logitech Z-5500 το οποίο υπάρχει.
Τα οικονομικά είναι στριμωγμένα όποτε και μια πρόταση σε μεταχειρισμενα θα ήταν ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Διόρθωση τα ηχεία μου είναι αυτά: JVC SP X 770

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Οσοι θέλετε διαφορετικές ζώνες στα δωμάτια του σπιτιού για ήχο δείτε και τις ασύρματες λύσεις τύπου HEOS.
Οι denon-marantz αναγνωρίζονται ως HEOS συσκευές και μπορούν και αυτές να ελεγχθούν από την αντίστοιχη εφαρμογή και να γκρουπαριστούν με άλλα διάσπαρτα ασύρματα ηχεία στο σπίτι.

Reaction score
11
Οσοι θέλετε διαφορετικές ζώνες στα δωμάτια του σπιτιού για ήχο δείτε και τις ασύρματες λύσεις τύπου HEOS.
Οι denon-marantz αναγνωρίζονται ως HEOS συσκευές και μπορούν και αυτές να ελεγχθούν από την αντίστοιχη εφαρμογή και να γκρουπαριστούν με άλλα διάσπαρτα ασύρματα ηχεία στο σπίτι.
Το είδα και μάλλον θα πάω σε τέτοια λύση, άλλα μπορείτε να μου πείτε αν θέλει συγκεκριμένα ηχεία που συνεργάζονται με το σύστημα HEOS ή οποίο ασύρματο κάνει? επίσης θα πρέπει να είναι αυτοενισχυόμενα υποχρεωτικά?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Το είδα και μάλλον θα πάω σε τέτοια λύση, άλλα μπορείτε να μου πείτε αν θέλει συγκεκριμένα ηχεία που συνεργάζονται με το σύστημα HEOS ή οποίο ασύρματο κάνει? επίσης θα πρέπει να είναι αυτοενισχυόμενα υποχρεωτικά?
ναι θέλει τα δικά του ηχεία που είναι HEOS compatible. Στο προηγούμενο link μπορείς να δεις όλη τη γκάμα των προ ιόντων HEOS και τα χαρακτηριστικά τους. Κατά κανόνα είναι αυτοενισχυόμενα ειδάλλως θα πρέπει να πας σε σετ ενισχυτή που είναι heos και παθητικά ηχεία, δεν υπάρχει λόγος κατά τη γνώμη μου.

Βέβαια υπάρχουν και άλλες λύσεις, π.χ. αν έχεις iphone και apple music τότε παίρνεις το καινούργιο homepod για κάποιο σωρό μέσα. Από το iphone έτσι κι αλλιώς μπορείς να ελέγχεις και τον ενισχυτή και το ηχείο. Δεν είμαι όμως σίγουρος αν μπορείς να στείλεις ταυτόχρονα το ίδιο τραγούδι και σε ενισχυτή και σε homepod, σε πολλά homepods μπορείς όπως και να τα κάνεις ζευγάρι να παίζουν στέρεο.

Reaction score
11
Τελικά ήταν αρκετοί αυτοί που έκαναν αυτή την ερώτηση και έτσι οδηγήθηκα σε αυτό το οποίο παράγγειλα και περιμένω.
Ας το έχουμε υπόψιν μας σε περίπτωση που κάποιο μέλος θα αναζητά τον τρόπο σύνδεσης του υπογούφερ Logitech Z-5500 σε κάποιον ενισχυτή.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Τελικά ήταν αρκετοί αυτοί που έκαναν αυτή την ερώτηση και έτσι οδηγήθηκα σε αυτό το οποίο παράγγειλα και περιμένω.
Ας το έχουμε υπόψιν μας σε περίπτωση που κάποιο μέλος θα αναζητά τον τρόπο σύνδεσης του υπογούφερ Logitech Z-5500 σε κάποιον ενισχυτή.
Είσαι σίγουρος; αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία του sub από πίσω.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Το RS 232 είναι για έλεγχο του συστήματος, δεν είναι για να παίρνει ηχητικό σήμα από κει!
Δεν έχει άλλη είσοδο για LFE?

Reaction score
11
Το RS 232 είναι για έλεγχο του συστήματος, δεν είναι για να παίρνει ηχητικό σήμα από κει!
Δεν έχει άλλη είσοδο για LFE?
εννοείτε πως ακυρώνει τον έλεγχο του συστήματος και μπορείς μόνο να το δουλέψεις ως υπογουφερ χωρίς να κάνεις χρήση των εξόδων ηχείων.

Attachments

Reaction score
11
Υπάρχει και αυτή η λύση βεβαία η οποία μπορεί να είναι πιο σωστή, αλλά που να βρω κάποιον να το κάνει και πόσο θα στοιχίσει δεν γνωρίζω.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Δεν το ξέρω το sub, από οτι καταλαβαίνω αυτό κάνει και αλλη δουλειά, είναι από σετ 5.1, αυτά δεν δουλεύουν έτσι απλά μόνα τους ως sub όπως τα αλλά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON