Most visitors online was 3013 , on 22 Aug 2025
ή παει να ξεκολλησει κανα καλωδιο μεσα στο βυσμα ή τα βυσματα δε σφιγουν καλα ή τα βυσματα του ενισχυτη εχουν κανα θεματακι (υποθετω η γειωση του πικαπ ειναι ενταξει) ... ανοιξε σφιξε κολλησε ... κατι θα μπορεις να κανεις μονος σου ...κάτι γίνεται με τη γείωση οταν κουνάω τα rca
Μιας και το ανέφερες, πως τα ξεχωρίζουμε αν θέλουμε να το κάνουμε diy; Τα βρίσκουμε εύκολα σε μαγαζιά του τυπου Κατουμάς, Φανός κλπ όπως και τα υπόλοιπα, ή μόνο σε hi-fi; Θεωρούσα ότι είναι τα ίδια....Θα εχει θεματακι το rca σου το εχω παθει και εγω σε mk αλλαξε την καλωδιωση και θα εισαι οκ. Γνωμη μου αν δεν το κατεχεις το αθλημα μην το κανεις μονος σου πηγαινετο για ανακαλωδιοση και να θυμασαι αν το κανεις μονος σου χρειαζεσαι καλωδιο phono και οχι απλο καλωδιο σηματος rca σαν αυτα που χρησιμ. στης υπολοιπες πηγες μας.
Καλησπέρα, αν επιτρέπετε ποιό μαγαζί και με τι κόστος?Εχω ενα project perspective γνωστο μαγαζι του χωρου μου ειπε κανε ανακαλωδιωση με clearaudio καλωδια και με καλυτερο καλωδιο phono απο πειραμα το εκανα και η διαφορα ειναι αισθητη! φανταζομαι σε ολα τα ηλεκτρονικαδικα θα πουλανε καλωδια phono
Έκάνά δόκίμές μέ τά rca κόύνόντάς τά έσφίξά κάλύτέρά τήν γέίώσή κάί έίνάί όκ.Άπλά πήρά ένά ζέύγάρί βύσμάτά νά τά άλλάξώ κάπόίά στίγμή.Τώρά γί άύτό πόύ έκάνές έσύ κάλό έίνάί.Άλλά άκόύ άύτό έίμάί ήλέκτρκλόγός κάί έχώ σύνάντήσέί πόλλές φόρές έπάγώγίκές τάσέίς σέ γέίώσέίς σέ πρίζές θέλέί λίγό πρόσόχή έώς κάί 12volt έπάγώγίκό έχώ μέτρήσέί.θέλέί κάλή γέίώσή κάί κάλό πίνάκά.Είχα το ίδιο πρόβλημα. Το δικό μου πικάπ είναι πολύ κοντά στο ηχείο, κάτι που λόγω χώρου δεν αλλάζει. Ως αποτέλεσμα είχα δυνατό βόμβο, σε σημείο που η ακρόαση ήταν αδύνατη.
Αφού έκανα ένα κάρο δοκιμές τελικά το έλυσα απόλυτα.
Αυτό που έκανα ήταν να επεκτείνω το καλώδιο γείωσης του πικάπ και να το συνδέσω με τη γείωση μιας υποδόχής suko στον τοίχο.
Το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα ήσυχο πικάπ με 0 θόρυβο ακόμα και στο τέλος της έντασης του ενισχυτή.
Σωστή η παρατήρηση και σ' ευχαριστώ!Έκάνά δόκίμές μέ τά rca κόύνόντάς τά έσφίξά κάλύτέρά τήν γέίώσή κάί έίνάί όκ.Άπλά πήρά ένά ζέύγάρί βύσμάτά νά τά άλλάξώ κάπόίά στίγμή.Τώρά γί άύτό πόύ έκάνές έσύ κάλό έίνάί.Άλλά άκόύ άύτό έίμάί ήλέκτρκλόγός κάί έχώ σύνάντήσέί πόλλές φόρές έπάγώγίκές τάσέίς σέ γέίώσέίς σέ πρίζές θέλέί λίγό πρόσόχή έώς κάί 12volt έπάγώγίκό έχώ μέτρήσέί.θέλέί κάλή γέίώσή κάί κάλό πίνάκά.
[DOUBLEPOST=1520768242][/DOUBLEPOST]Αν μετρήσεις φάση γείωση πρέπει να δείχνει 220volt και πάνω.Ή γείωση είναι σαν ουδέτερος. Τότε έχεις καλή γείωση. Κανονικά θέλει γειωσωμετρο.Άυτο είναι λίγο μπακαλιστικο αλλά έχεις μια εικόνα.Φαντασου παλιά πρίν βάλουμε ρελλε διαφυγης στους πινακες γεφυρωνανε γειωση Και τον ουδέτερος.Σωστή η παρατήρηση και σ' ευχαριστώ!
Πως μπορώ να το μετρήσω (έχω απλό πολύμετρο)...