Θόρυβος γείωσης σε mkii

Reaction score
26
Έχει θόρυβο μικρό βόμβο στην έξοδο.Να το παλέψω μόνος να το ανοίξω να αλλάξω rca και γείωση ή να το στείλω για έλεγχο;

Reaction score
596
Καλημέρα, υπάρχει περίπτωση να είναι κοντά το ηχείο σου; αν ναι απομάκρυνε το και δες μετά τί γίνεται...

Reaction score
26
Καλημερα ,νομίζω πως κάτι γίνεται με τη γείωση οταν κουνάω τα rca αλλοτε λιγοστεύει αλλοτε περισσότερο.σαν να μην έχει γείωση είναι δεύτερο χέρι ο προηγούμενος το είχε κάνει service .Να το ανοίξω μόνος ή να το στείλω σε μαγαζί;

Reaction score
29
Δεν δοκιμαζεις αλλα καλωδια; Λες οτι οταν κουνας τα rca μεταβαλλεται το φαινομενο. Μηπως ειναι ταλαιπωρημενα και καπου δεν ειναι καλη η επαφη;

Reaction score
15.469
κάτι γίνεται με τη γείωση οταν κουνάω τα rca
ή παει να ξεκολλησει κανα καλωδιο μεσα στο βυσμα ή τα βυσματα δε σφιγουν καλα ή τα βυσματα του ενισχυτη εχουν κανα θεματακι (υποθετω η γειωση του πικαπ ειναι ενταξει) ... ανοιξε σφιξε κολλησε ... κατι θα μπορεις να κανεις μονος σου ...

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Θα εχει θεματακι το rca σου το εχω παθει και εγω σε mk αλλαξε την καλωδιωση και θα εισαι οκ. Γνωμη μου αν δεν το κατεχεις το αθλημα μην το κανεις μονος σου πηγαινετο για ανακαλωδιοση και να θυμασαι αν το κανεις μονος σου χρειαζεσαι καλωδιο phono και οχι απλο καλωδιο σηματος rca σαν αυτα που χρησιμ. στης υπολοιπες πηγες μας.

Reaction score
26
Γενικώς τα καταφέρνω ηλεκτρολογος είμαι έχω και τα απαραιτητα εργαλεία.Στο you tube όσους έχω δει βάζουν rca απο interconnect και τα κόβουν αν είναι λάθος να παραγγείλω μια γείωση και τα orijinal που πουλάνε ως αντ/κα για mkii και να τα κολλήσω.Αν όμως θέλει ο βραχίονας ανακαλωδίωση τότε σε μάστορα.

Reaction score
29
Θα εχει θεματακι το rca σου το εχω παθει και εγω σε mk αλλαξε την καλωδιωση και θα εισαι οκ. Γνωμη μου αν δεν το κατεχεις το αθλημα μην το κανεις μονος σου πηγαινετο για ανακαλωδιοση και να θυμασαι αν το κανεις μονος σου χρειαζεσαι καλωδιο phono και οχι απλο καλωδιο σηματος rca σαν αυτα που χρησιμ. στης υπολοιπες πηγες μας.
Μιας και το ανέφερες, πως τα ξεχωρίζουμε αν θέλουμε να το κάνουμε diy; Τα βρίσκουμε εύκολα σε μαγαζιά του τυπου Κατουμάς, Φανός κλπ όπως και τα υπόλοιπα, ή μόνο σε hi-fi; Θεωρούσα ότι είναι τα ίδια....

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Εχω ενα project perspective γνωστο μαγαζι του χωρου μου ειπε κανε ανακαλωδιωση με clearaudio καλωδια και με καλυτερο καλωδιο phono απο πειραμα το εκανα και η διαφορα ειναι αισθητη! φανταζομαι σε ολα τα ηλεκτρονικαδικα θα πουλανε καλωδια phono

Reaction score
1.564
Εχω ενα project perspective γνωστο μαγαζι του χωρου μου ειπε κανε ανακαλωδιωση με clearaudio καλωδια και με καλυτερο καλωδιο phono απο πειραμα το εκανα και η διαφορα ειναι αισθητη! φανταζομαι σε ολα τα ηλεκτρονικαδικα θα πουλανε καλωδια phono
Καλησπέρα, αν επιτρέπετε ποιό μαγαζί και με τι κόστος?

Reaction score
1.147
Καλησπέρα , πρίν κάνετε οτιδήποτε δείτε αν κοντά στα rca βύσματα - κουνώντας τα- αλλάζει ο βόμβος .
Αν αυτό συμβαίνει ,μια απλή -αναστρέψιμη- επιλογή είναι να κόψετε 7-8cm πρίν τα βύσματα το καλώδιο , γδύσιμο κόλημα νέων rca και πιθανότατα θα λυθεί το πρόβλημα .

Reaction score
26
Μόλις τώρα αυτό θα ρώταγα γιατι τα κούνησα και βρήκα ένα σημείο που δεν ακούγεται. Εβγαλα και τη γείωση και είναι καλύτερα παραλογο ε ;

Reaction score
26
Ναι φίλε σε τέτοιες light καταστάσεις .Μπορεί να μην είμαι ηλεκτρονικός αλλά τα καταφέρνω.

Reaction score
61
Είχα το ίδιο πρόβλημα. Το δικό μου πικάπ είναι πολύ κοντά στο ηχείο, κάτι που λόγω χώρου δεν αλλάζει. Ως αποτέλεσμα είχα δυνατό βόμβο, σε σημείο που η ακρόαση ήταν αδύνατη.

Αφού έκανα ένα κάρο δοκιμές τελικά το έλυσα απόλυτα.

Αυτό που έκανα ήταν να επεκτείνω το καλώδιο γείωσης του πικάπ και να το συνδέσω με τη γείωση μιας υποδόχής suko στον τοίχο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα ήσυχο πικάπ με 0 θόρυβο ακόμα και στο τέλος της έντασης του ενισχυτή.

Reaction score
26
Είχα το ίδιο πρόβλημα. Το δικό μου πικάπ είναι πολύ κοντά στο ηχείο, κάτι που λόγω χώρου δεν αλλάζει. Ως αποτέλεσμα είχα δυνατό βόμβο, σε σημείο που η ακρόαση ήταν αδύνατη.

Αφού έκανα ένα κάρο δοκιμές τελικά το έλυσα απόλυτα.

Αυτό που έκανα ήταν να επεκτείνω το καλώδιο γείωσης του πικάπ και να το συνδέσω με τη γείωση μιας υποδόχής suko στον τοίχο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα ήσυχο πικάπ με 0 θόρυβο ακόμα και στο τέλος της έντασης του ενισχυτή.
Έκάνά δόκίμές μέ τά rca κόύνόντάς τά έσφίξά κάλύτέρά τήν γέίώσή κάί έίνάί όκ.Άπλά πήρά ένά ζέύγάρί βύσμάτά νά τά άλλάξώ κάπόίά στίγμή.Τώρά γί άύτό πόύ έκάνές έσύ κάλό έίνάί.Άλλά άκόύ άύτό έίμάί ήλέκτρκλόγός κάί έχώ σύνάντήσέί πόλλές φόρές έπάγώγίκές τάσέίς σέ γέίώσέίς σέ πρίζές θέλέί λίγό πρόσόχή έώς κάί 12volt έπάγώγίκό έχώ μέτρήσέί.θέλέί κάλή γέίώσή κάί κάλό πίνάκά.

Reaction score
61
Έκάνά δόκίμές μέ τά rca κόύνόντάς τά έσφίξά κάλύτέρά τήν γέίώσή κάί έίνάί όκ.Άπλά πήρά ένά ζέύγάρί βύσμάτά νά τά άλλάξώ κάπόίά στίγμή.Τώρά γί άύτό πόύ έκάνές έσύ κάλό έίνάί.Άλλά άκόύ άύτό έίμάί ήλέκτρκλόγός κάί έχώ σύνάντήσέί πόλλές φόρές έπάγώγίκές τάσέίς σέ γέίώσέίς σέ πρίζές θέλέί λίγό πρόσόχή έώς κάί 12volt έπάγώγίκό έχώ μέτρήσέί.θέλέί κάλή γέίώσή κάί κάλό πίνάκά.
Σωστή η παρατήρηση και σ' ευχαριστώ!

Πως μπορώ να το μετρήσω (έχω απλό πολύμετρο)...

Reaction score
26
Σωστή η παρατήρηση και σ' ευχαριστώ!

Πως μπορώ να το μετρήσω (έχω απλό πολύμετρο)...
[DOUBLEPOST=1520768242][/DOUBLEPOST]Αν μετρήσεις φάση γείωση πρέπει να δείχνει 220volt και πάνω.Ή γείωση είναι σαν ουδέτερος. Τότε έχεις καλή γείωση. Κανονικά θέλει γειωσωμετρο.Άυτο είναι λίγο μπακαλιστικο αλλά έχεις μια εικόνα.Φαντασου παλιά πρίν βάλουμε ρελλε διαφυγης στους πινακες γεφυρωνανε γειωση Και τον ουδέτερος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas